Kako deluje Bitcoin | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kako deluje Bitcoin

Kako deluje Bitcoin

Opomba: bi raje gledajo video posnetke, namesto branja kup besedila? Potem si oglejte Top Pet video posnetkov, ki pojasnjujejo Bitcoin (hitro), ali pa za še več informacij, najboljših tehničnih videoposnetke o Bitcoin Works.

Način Bitcoin dela je tisto, kar ga loči od vseh drugih plačilnih sistemih in valute. Bitcoin je programska oprema, ki spremlja in preverja posle na javni knjigi prek omrežja peer-to-peer. Postopki in podatke, povezane z Bitcoin je decentralizirana, kar pomeni, da se ne izvaja ali shranjeni v enem samem mestu. Namesto, mreža Bitcoin je sestavljen iz računalnikov po vsem svetu, ki samodejno shranjevanje in posredovane podatke Bitcoin med seboj. Lastniki računalnikov "prostovoljno odločijo za uporabo in uporabo programske opreme Bitcoin. Vsakdo lahko uporabite in zagon Bitcoin programske opreme.

Decentralizacija je eden od ključnih elementov, ki omogoča Bitcoin izjemna: je izjemno težko za vsako posamezno osebo ali organ za nadzor Bitcoin.

Tl; dr; Nihče nadzoruje Bitcoin. Deluje na računalnikih ljudi po vsem svetu.

Kje bitcoins obstajajo

Bitcoin je popolnoma digitalno in ni fizično prisoten. In Bitcoins ne obstajajo kot posamezne datoteke na računalniku, bodisi. Na primer, ne morete prenesti Bitcoin. Namesto tega so bitcoins zastopa vpisi v javni knjigi, ki se imenuje blockchain.

Blockchain je bistveni temeljni podatki o Bitcoin: zbirka podatkov o vseh Bitcoin transakcije doslej. Računalniki v omrežju zapisov transakcij Bitcoin v blockchain v daljšem časovnem obdobju, in jih predvajajo na druge računalnike. Vsote teh zneskov transakcijskih so tisto, kar določa stanje vsakega uporabnika Bitcoin.

Bitcoins niso fizično podprta z zlatom, dolarjev, školjke, ali bombe.

Tl; dr; Bitcoins so le vpisi v veliki knjigi. Vsakdo v omrežju ima izvod knjige in je imenovan blockchain.

Kako lastnik bitcoins

Da bi nekoga, da ima ravnotežje Bitcoin večja od nič, morajo biti prejemnik vsaj eno transakcijo, shranjene v blockchain. Vsak prejemnik transakcije označene z edinstveno Bitcoin naslov. Naslovi so predstavljeni s skupino črk in številk, med dolge 27-34 znakov, ki lahko ogledate nekako takole:

12pL6SzSBbFoQLXqhGyu5gkB7p1qoqHkDf

Da bi lastnik bitcoins, morate vsaj eno Bitcoin naslov.

Tl; dr; Ljudje se in pošiljanje bitcoins na naslove (tako kot e-pošto). Oni kup naključnih črk in številk.

Kje Bitcoin naslove prihajajo iz

Bitcoin naslove naključno ustvari s programsko opremo Bitcoin teče na vašem računalniku. Niti omrežje Bitcoin ali katera koli druga oseba ali stranka je stik ali sodeluje pri ustvarjanju novega Bitcoin naslov. Postopek je popolnoma zasebno.

Bitcoin naslovi so svobodno ustvarjanje. Ni omejitev, koliko Bitcoin naslovov, ki jih lahko imajo. Niso vezani na vašo identiteto, in ne, ni treba zagotoviti uporabniško ime, e-poštni naslov ali telefonsko številko, da bi dobili Bitcoin naslov.

Vendar pa obstaja več na naslov Bitcoin kot le to skupino črk in številk. Bitcoin naslov je pravzaprav izhaja iz dveh zelo velikih naključno ustvarjenih številk: zasebni keyand javnega ključa. Za vsak Bitcoin naslov, ki ga ustvarjajo, se zasebni ključ naključno ustvari s programsko opremo Bitcoin v računalniku ali napravi. Potem je matematični postopek se uporablja za ustvarjanje javnega ključa iz zasebnega ključa. Skupaj ti dve deli podatkov tvori kriptografske par ključev. Vaš Bitcoin naslov je poenostavljena predstavitev tega javnega ključa.

Lahko Delite Bitcoin naslov z drugimi, če želite, da vam pošljemo bitcoins. Ampak to je treba vedno skrivnost zasebni ključ. Njena uporablja za dokazovanje lastništva javnega ključa s kriptografsko proces, imenovan digitalni podpis. Vsakdo, ki ima dostop do vašega zasebnega ključa lahko porabili Bitcoins, povezane z javnim ključem in Bitcoin naslov. Vsi javni in zasebni ključi, da ste nastali so shranjeni na vašem računalniku v posebni datoteki, ki se imenuje Bitcoin denarnico.

Zasebni ključ je edina stvar, ki se lahko uporablja, da preživijo in dokazati lastništvo bitcoins pripadajo pridruženi Bitcoin naslov. Če je zasebni ključ kdaj izgubili vse bitcoins navedeni kot pripada Bitcoin naslov ne more biti porabljen. Prav tako, če je bil ukraden zasebni ključ, se lahko tat prevzame vse bitcoins pripadajo na naslov, da jih pošljejo na svoj naslov.

Ko želiš nekoga, da vam pošljemo bitcoins, ko jih dobimo Bitcoin obravnavo, ki ste jih ustvarili, in jih poslali nov posel poimenovanje svoj naslov kot pošiljatelja in naslov kot prejemnika.

Tl; dr; Bitcoin naslov (aka javni ključ) prihaja iz zasebnega ključa in oni, ki so posebej povezani s pomočjo matematike. Zasebni ključ se uporablja, da bi porabili bitcoins.

Kako se blockchain dela

Vsak računalnik, ki sodeluje v mreži Bitcoin (kot celotno vozlišče) trgovin in vzdržuje kopijo blockchain. Ko uporabnik preživi svoje bitcoins, ki jih oddajajo transakcijo v omrežje, in drugih vozlišč (imenovani rudarji) zbirajo, preverjajo in shranite nove posle v blockchain. Te nove posodobitve blockchain so združene in shranjeni kot kos podatkov, znanih kot blok. Novi blok je napovedala, da bo preostali del omrežja, tako da lahko vsi drugi vozlišča posodobi svoj izvod blockchain z najnovejšo blok poslov.

Vsi bloki v blockchain so shranjeni v vrstnem redu od najstarejšega do najnovejšega. Samo novi bloki se dodajo na blockchain, in obstoječih blokov ni mogoče spreminjati. To se izvrši s pomočjo kriptografskih razprševanje: vsi novi bloki mora vsebovati hash vrednost, ki je izračunan iz zadnjega bloka v blockchain. Reference so hash vrednost in dokazuje, da je novi blok obstaja takoj po predhodni blok. Vsaka sprememba na predhodni blok bi nepredvidljivo spremeni se sklicuje na vrednosti hash vseh nadaljnjih blokov. Ta tehnika ohranja red blockchain in preprečuje nedovoljeno spreminjanje obstoječih blokov.

Toda kako celotno omrežje sinhronizacijo in se dogovoriti za katere transakcije je treba dodati k blockchain?

Kaj preprečuje nepošten uporabnikom izdelavo novih bitcoins iz "tankih zraka"?

Ali poraba bitcoins več kot enkrat, ali celo bitcoins ne lastniki?

Bitcoin rešuje te težave, ki uporabljajo javni ključ kriptografije in koncept imenovan dokaz-of-dela.

Tl; dr; Transakcije na blockchain so shranjeni v koščkih imenovanih blokov. Vsak blok povezana skupaj, da s pomočjo kriptografijo.

Zakaj se drugi ljudje ne morejo preživeti bitcoins

Kot smo že omenili, vsak Bitcoin naslov je javni ključ del kriptografske para ključev. Drugi del para ključev, zasebnega ključa, je tisto, kar se uporablja za dokazovanje lastništva bitcoins.

Ko so bitcoins preživel v transakciji, je transakcija digitalno podpiše pošiljatelj s pomočjo svojega zasebnega ključa. Digitalni podpis dokazuje, pošiljatelja, znesek in prejemnika transakcije. Kdo drug na mreži Bitcoin lahko šifrirano preverjanje podpisa z uporabo javnega ključa pošiljatelja.

Podpis transakcija ni mogoče ponarediti ali ponarejeni, ker vsak podpis je drugačen, ki temelji na zasebni ključ in podrobnostih posla. Enako velja za podrobnosti posla - spremembo zneska poslom, pošiljatelja naslov ali naslov prejemnika se razveljavi podpis.

Samo zasebni ključ povezan z Bitcoin naslov lahko ustvarite veljaven digitalni podpis za to posebno Bitcoin naslov.

Če transakcija nima veljavnega, preverljive podpis, ga zavrne in ignorira vozlišč v omrežju Bitcoin. Če nov blok vsebuje vsako transakcijo, ki nima veljavnega podpisa, ali transakcije, ki poskuša preživeti več kot pošiljatelj v lasti, potem je celoten blok zavrnil in prezrta. Na ta način, lažne transakcije ni mogoče dobro ali doda na blockchain.

Tl; dr, lahko Bitcoins bo preživel le z uporabo zasebnih ključev na lastnika, saj je treba vsako transakcijo digitalno podpisano s pravilno zasebni ključ.

Zakaj bitcoins ne more biti samovoljno ", izdelan iz tankih zraka"

Vse bitcoins obstajajo kot vnose v blockchain knjigi. Ti vnosi opredeljujejo posle od pošiljatelja do prejemnika. Vsak pošiljatelj mora biti pred prejemnik obstoječega posla. Z drugimi besedami, da bi porabili bitcoins, morate prejeli bitcoins in zgodovina transakcij je bilo mogoče preveriti kdorkoli. To pravilo se uveljavlja v vseh vozlišč v omrežju za vsako transakcijo z metodo digitalne podpise zgoraj omenjeno.

Bitcoins lahko le obstaja in je v lasti kot rezultat transakcije.

Edina izjema od pravila pošiljatelja / prejemnika je transakcije, ki določajo na novo ustvarjenih bitcoins: ti posli imajo prejemnika, vendar ne pošiljatelj. So rezultat procesa, ki se imenuje rudarjenje, da v bistvu ustvarja bitcoins "iz tankih zraka".

Vendar postopek ni poljubna. Novi bitcoins so nagrade za računalniške delo, ki ga uporabniki imenovani rudarji izvedli. Delovni in nagrajeni bitcoins veljajo strogi niz pravil, določenih s programsko opremo Bitcoin, vključno z omejitvijo števila bitcoins, ki so in bodo vedno lahko ustvarili.

Tl; dr; Bitcoins ne more biti ponarejena, saj lahko vsakdo slediti zgodovino koli Bitcoin njihovega izvora, in bitcoins je mogoče ustvariti le z rudarstvom, ki zahteva veliko dela z računalniki.

Kako so ustvarili bitcoins

Bitcoins nastanejo v procesu, imenovanem rudarstvo. Rudarstvo je konkurenčna uporaba računske moči za izračun števila, ki je v določenem območju. Veljavno območje število se redno prilagaja omrežje Bitcoin, da bi bilo bolj ali manj težko najti rešitev; ciljna stopnja 1 raztopina vsakih 10 min. Število rešitev sama po sebi mora biti kriptografsko izračunana in preverljivi, ki temelji na najnovejši nabor poslov in zadnjega bloka blockchain. Zato so možne rešitve za vsako tekmovanje drugačno in nepredvidljivo.

Prvi rudar odkriti številko, ki izpolnjuje merila je nagrajeni z določeno količino blagovne znamke novih bitcoins (trenutno 25 bitcoins), plus vseh zadnjih transakcijskih stroškov, ki so jih drugi ljudje, ki pošiljajo Bitcoin v omrežju plačanih. Tekmovanje nato ponovi za odkritje nove številke.

Pravila programske opreme Bitcoin občasno prilagodi težavnost tekmovanj, tako da v povprečju so 6 tekmovanja rešiti vsako uro. To ima za posledico omejevanje, kako pogosto in kako zlahka bitcoins mogoče ustvariti: z več računalnikov, ki izkopavajo bitcoins, težje postane za zmago konkurenco in nagrajeni z novimi bitcoins.

Poleg tega so zneski bitcoins ustvarjenih na konkurenco se reši pol vsakih 210.000 tekmovanjih. Ocenjuje se, da bo ta znesek prepolovil na 12,5 bitcoins do leta 2016, in 2140, bo znesek šel na nič, in nobena nova bitcoins bo še kdaj ustvarili. To je, kako je ustvarjanje bitcoins omejeni s časom, z najvišjim zneskom bitcoins da obstajajo kdaj lahko omejena na 21 milijonov.

Medtem ko je rudarstvo, kako se oblikujejo novi bitcoins, njegov glavni namen je obdelava novih poslov, ki jih dodate na blockchain. Rudarstvo je temeljnega pomena za zagotavljanje in sinhronizacijo blockchain celotnem omrežju, in na novo oblikovani bitcoins so v bistvu nagrajuje za tiste ljudi, ki izvajajo proces rudarstvo.

Tl; dr;
 • Bitcoin rudarstvo je tekmovanje, da bi našli naključno število, ki ustreza strog niz pogojev.

  Dobiš nagrajeni nove bitcoins če zmagaš na konkurenco. To je, kako so ustvarili vse bitcoins.

  Znesek nagrade dobi reši pol vsakih nekaj let in je lahko vedno samo 21 milijonov skupni bitcoins skovane.

  Rudarstvo ne ustvarja samo bitcoins, ampak tudi varuje blockchain.

Kako se blockchain zavarovana in sinhronizirajo s rudarstvu

Digitalni signaturescan preveriti zneske in pošiljatelje transakcij, vendar ne preprečujejo navzkrižja novih poslov, ki poskušajo preživeti enake bitcoins. Na primer, lahko uporabnik predvaja dva različna veljavne transakcije, ki porabijo enako bitcoins, različnih vozlišč v omrežju. Ti dve transakcije v sporu o omrežju: katera transakcija mora biti sprejeta v blockchain, in ki ga je treba zavrniti?

To je znano kot dvojno porabo, in Bitcoin rešuje to vprašanje z metodo, imenovano dokaz-of-dela.

Ko rudar rešuje konkurence (znan kot reševanje blok), ki jih objavi rezultate, ki vključuje vse najnovejše veljavne transakcije na oni ', zbrane iz omrežja v novem bloku za blockchain. Ta blok je oddaja v celotnem omrežju, in druga vozlišča prejeli in preveri:

 • Rešitev za konkurenco rudarske velja (dokaz-of-dela).
 • Da so vse transakcije, v bloku, so veljavni, ki temelji na obstoječem blockchain.

Medtem ko je številka, ki rešuje blok je težko prvotno izračunati, ko je znano, da je zelo enostaven za druge, da se preveri, da je res pravilna rešitev. To je temeljni koncept za dokaz-of-dela: reševanje problema, katerega težava je znana, in rešitev, sam je mogoče zlahka dokazati z vsem, da je pravilna.

Rudarstvo je, kako Bitcoin varuje svojo zgodovino posla (blockchain) od nasprotujočih različic. Delo je treba opraviti za nove bloke, in transakcije, ki jih vsebujejo, je treba sprejeti v blockchain s strani drugih vozlišč v omrežju. Z zahtevo, da delo je bilo dokazano opravljeno, se transakcije štejejo za primerne za vključitev v blockchain. Ta mehanizem je tisto, kar ohranja vozlišča v omrežju v sporazumu, o katerem so se dejansko zgodila transakcije.

Ko je blok rešiti, so vse transakcije, vključene v tem bloku je prikazano na omrežju, da imajo 1 potrditev. Vsakič, ko nov blok je rešen, število potrdil za transakcije, ki že obstajajo v blockchain se poveča za 1.

Občasno bodo dve različni rudarjev rešili blok ob istem času. To lahko povzroči forkin na blockchain: obe rudarjev oddajajo svoj blok, in nekateri vozlišča bodo sprejeli en blok, medtem ko druga vozlišča sprejeti drugi blok. V tem scenariju, vozlišča v omrežju spremljate obeh različicah blockchain. Rudarji še rudnik za nov blok z uporabo blockchain po lastni izbiri. Sčasoma je nov blok rešiti, in dodal, da od teh blockchains, zaradi česar je več kot drugi blockchain. Omrežje in rudarji nato opusti krajši blockchain za daljše blockchain in zadnji posli, ki so bili v njem krajši blockchain ostajajo nepotrjeni do dodan nov blok.

V tem primeru več blockchains, vozlišča v omrežju Bitcoin menijo, da je najdaljša blockchain, da je res in veljaven. Na splošno je dogovorjeno, da ko je transakcija šest blokov globoko v blockchain (vedeti, kot je dosegel 6 potrdil), je nepovratno potrjena in bo stalno na voljo na blockchain. To je računsko malo verjetno, da bi lahko več blockchain obstajati brez upoštevanja teh transakcij.

Tl; dr;
 • Zmaga na tekmovanju rudarske zahteva veliko dela, vendar ga je mogoče enostavno preveriti z nikomur v omrežju (proof-of-dela koncepta).

  Vsakič, ko rudar zmaga na tekmovanju, nov nabor transakcij (ti blok) se doda blockchain.

  Vsakdo v omrežju lahko pride do soglasja o tem, kateri naj bi se bloki doda na blockchain, ker je potrebno dokazljivo trdo delo za dodajanje novih blokov.

  6 novih blokov (ali potrditev) se razume, da je transakcija ireverzibilni.

Reference in dodatno branje

 • Prvotni Bitcoin whitepaper- Satoshi Nakamoto
 • Kako Bitcoin deluje - bitcoin.org
 • Priročnik za razvijalce Bitcoin
 • Bitcoin Osnove, kako Bitcoin del, Bitcoin FAQ- Bitcoin wiki
 • Kako protokol Bitcoin dejansko works- Michael Nielsen
 • Kaj točno je rudarstvo - Bitcoin StackExchange
 • Kaj Bitcoin "potrditev" -? Bitcoin StackExchange

Bitcoin Video Crash Course

Vedeti več kot 99% prebivalstva o Bitcoin. Ena email dan 7 dni, kratke in izobraževanja (zagotovljeno). 

Sorodne novice


Post Bitcoin

Novinarji Bitcoin # 2: Učinek namere na etičnost lastništva Bitcoin

Post Bitcoin

Kako plačati bitkoinske takse v Združenih državah

Post Bitcoin

Trucoin se odpre na tisoče ljudi na čakalni listi v več kot dveh državah duzen

Post Bitcoin

Zakaj China Crushed Bitcoin - Forbes

Post Bitcoin

Bitcoinova prihodnost je svetla: padec cene in evolucija

Post Bitcoin

Bitcoin v Mainstream delu 1: Švicarski Bitcoin raziskovalni dokument

Post Bitcoin

FBI preiskuje izmenjave Bitcoin zaradi preizkusa Silk Road

Post Bitcoin

Bitcoin pipe in Adblockers

Post Bitcoin

Kako zasukati svoje Bitcoin čip dobičkov z enim korakom

Post Bitcoin

Bitcoin novinarji: etika lastništva Bitcoin

Post Bitcoin

Razmerje med kriptokultnostjo in socialnimi mediji

Post Bitcoin

Bitcoin Charts - Kaj so, kako uporabljati BTC Charts