Kako deluje Bitcoin? | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kako deluje Bitcoin?

Kako deluje Bitcoin?

Bitcoin se vzdržuje peer-to-peer omrežja, ki omogoča Bitcoin transakcije (prenos Bitcoin vrednosti iz enega Bitcoin naslova na drugega z uporabo šifrirnih algoritmov) neposredno pojavijo med kupcem in prodajalcem. Ta neposredna povezava kupcem in prodajalcem, odpravlja potrebo po finančni posrednik, kot je centralna banka ali Federal Reserve. Namesto, da bi prek posrednika, so Bitcoin transakcije z neodvisno kolektivno mreže Bitcoin "rudarjev", da proces transakcij in potrjevanje Bitcoin pristnosti in dokazila o lastništvu. Vsakdo z internetno povezavo lahko mine Bitcoins s tekom Bitcoin rudarske opreme.

Vsota kolektivne računalniške moči za rudarje se imenuje "Bitcoin omrežje." Večji je Bitcoin omrežje, bolj varno postane. Razlog za to je, ker postane bolj računsko nepraktično za zlonamerne programske opreme za napad Bitcoin omrežje kot mreža širi svoje računalniških virov. Edini način, zlonamerni napad bi lahko učinkovito izvede na Bitcoin omrežju je, če je napad prišel iz omrežja večji in z več procesorske moči kot Bitcoin omrežju. Ker banke zaračunavajo provizijo za poplačilo milijard dolarjev vloženih v infrastrukturo za olajšanje transakcij Bitcoin rudarji imajo možnost, da prejme transakcijske provizije za svoje izdatke računske moči in električne energije.

Transakcijski stroški med neodvisnim kupcem Bitcoin in prodajalci so prostovoljno in so določena s strani strank; transakcije z najvišjimi pristojbin bo skoraj vedno obdelujejo hitreje, ampak tudi transakcije brez pristojbin bo sčasoma obdelujejo. Provizija Transakcija je namenjen za spodbujanje ljudi, da postanejo rudarjev (ali se pridružijo rudarski bazen), da bi razširili razpoložljivih računalniških virov v Bitcoin omrežja, ki so potrebni za preverjanje transakcij. Transakcijski stroški za pretvorbo Bitcoin v druge valute in trgovskih poslih delujejo drugače in se jo določi ponudnik Bitcoin storitev, kot so CoinBase.com in BitPay.com. Trenutno standardna pristojbina transakcija je konkurenčno klop označena na 1%.

Mreža Bitcoin rudarjev opravlja dve vitalne funkcije: IT procesov in potrjuje Bitcoin transakcije z uporabo sofisticiranih algoritmov, in uvaja nove Bitcoin v gospodarstvu Bitcoin po postopku, znanem kot "rudarstvo."

Bitcoin Video Crash Course

Vedeti več kot 99% prebivalstva o Bitcoin. Ena email dan 7 dni, kratke in izobraževanja (zagotovljeno). 

Sorodne novice


Post Bitcoin

Urejanje novic in bankomati se pojavljajo, medtem ko sta eBay in Google videti bolj bitko prijazna kot kdajkoli prej

Post Bitcoin

Kako prodati Bitcoins Online takoj in varno

Post Bitcoin

Cena Bitcoin se poveča za 30%: kaj se je zgodilo v zadnjih dveh tednih?

Post Bitcoin

Lets Improve Together

Post Bitcoin

Pritožba Charlieja Shrema, Bitcoinova priljubljenost v Googlu in še več

Post Bitcoin

Kako priti do brezplačnih bitkoinov z bitkoinskimi čopiči, ki dejansko plačujejo

Post Bitcoin

Prihodnost Bitcoin

Post Bitcoin

Peter Schiffs Euro Pacific Precious Metals za sprejem Bitcoin

Post Bitcoin

Jody Drake iz Butterfly Labs Trditve ni bilo mogoče kupiti

Post Bitcoin

Kaj je Bitcoin Backed By?

Post Bitcoin

BetChain postal prvi Bitcoin Casino, ki ponuja najnovejše Free Spins petkovske promocije

Post Bitcoin

Kako zasukati svoje Bitcoin čip dobičkov z enim korakom