Kaj je Bitcoin | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kaj je Bitcoin

Kaj je Bitcoin

Zdi se skoraj nemogoče razložiti "Kaj je Bitcoin", da nekdo, ki je nova na to. Ko gre skozi vse možne tutorial, sem se odločil, da je glavni razlog, zakaj ljudje ne razumejo, kaj Bitcoin je, je posledica dejstva, da je razlaga običajno preveč tehnična. Zato sem se odločil, da ustvarite svoj lasten "Kaj je Bitcoin za telebane" video. 2:40 minut popolnoma ne tehnične, preprosto razlago.

In tukaj je različica besedila:

Predstavljajte si za trenutek, da ste odgovorni za nalogo izumljanja denarja. Ampak dobiš to nalogo danes, ne v 12. Stoletju, ko je bil denar prvotno izumili. Ste v bistvu morali najti način za ljudi, da izmenjata dogovorjeno vrednost med seboj.

Vem, da je težko, ampak začeti razmišljati, če je bilo to danes storili, bi res lahko s pomočjo kovinskih kovancev in papir za to? Morda bomo lahko našli boljši način?

Kaj pa, če smo zapisali nekje, morda v elektronski knjigi, kakšno vrednost ima vsaka oseba. Na ta način bomo lahko spremljate, koliko vrednosti lahko vsaka oseba, ki preživijo. Torej, če sem na primer narediti nekaj dela za vas, bi si verjetno dal mi nekaj svojega vrednosti v zameno. Naj naštejemo to vrednost "Bitcoin".

Toda kako bodo določeni ljudje v tej knjigi? Mislim, kako bo nekdo mi vrednost ali Bitcoins....I Verjetno bomo morali dati vsaki osebi edinstven identifikator ali naslov. Še naprej bomo spremljali, ki ima naslov (ali osebo), katere vrednost. Ti naslovi so znani kot "denarnice".

Zato smo se odločili, da zapišejo v naši knjigi, kateri naslov ali denarnico, ima kateri znesek vrednosti. Ta knjiga se imenuje "blok verige" - in to ohranja vse transakcije od začetka časa.

Zdaj je čas, da poskrbite, da vsakdo v skladu s pravili. Kako lahko to storimo? Kako se lahko zagotovi, da nihče ne goljufa in pravi, da ima njihov naslov večjo vrednost potem, kaj so dejansko v lasti?

Vem! Bomo širiti to knjigo okoli deset tisoč ljudi, tako da če nekdo želi prenesti nekaj svojih vrednosti, da bi dobili nekaj, kar lahko preverite, če je njegova zgodba dodaja do tisto, kar vsi mislijo drugi. Če je dobro za njegovo vrednost, bomo naj ga preživijo.

Toda zakaj bi se ti ljudje želijo opravljati to knjigo na svojem računalniku, in ki ima čas, da preveri vse to vsakič, ko transakcija je narejena?

No, kaj pa če smo nagradili ljudi, ki so to storili z vrednostjo, ki bi lahko bila dobra ideja. Tako so nastale "rudarji". Več deset tisoč ljudi, ki se izplačujejo v Bitcoins za tekoč skozi knjigo, se prepričajte, da je vse v redu in da se nihče ne vara (vključno sebi).

Pravkar ste izumili sodobno rešitev za denar! In to je točno tisto, kar Bitcoin, je... Digitalni decentralizirano valuta...

Sorodne novice


Post Bitcoin

Je rudarstvo Bitcoin nezakonito?

Post Bitcoin

Bitcoin Currency Converter - Kako pretvoriti Bitcoin v USD

Post Bitcoin

Revolucija bitkoinov ne prihaja. Evo zakaj - South China Morning Post

Post Bitcoin

EKSKLUZIVNI Hack: kupite poceni Bitcoins (25% od tržne cene)

Post Bitcoin

Bitcoin Foundation odbor volitev: Jim Harper, Olivier Janssens ali Ali je še pomembna?

Post Bitcoin

Naraščajoča neučinkovitost osnove Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Country! Top 10 narodov, ki radi BTC

Post Bitcoin

Poročilo o cenah za kratke izdaje kovancev: 12-18. Oktober 2014

Post Bitcoin

SF Skrit Bitkoin začne s Treasure Hunt v San Franciscu

Post Bitcoin

Pay Bitcoin Taxes z LibraTax: Nova avtomatska programska oprema za vlaganje davkov na osnovi Bitcoin

Post Bitcoin

Deflacija 1. del: deflacijska narava bitkoinske cene

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin rezerve na 104%