Kaj je Bitcoin Backed By? | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kaj je Bitcoin Backed By?

Kaj je Bitcoin Backed By?

Se sprašujete, kaj Bitcoin podpirajo? Odgovor je sploh nič, ampak to dejansko ni slaba stvar. Kot večina sodobnih valute Bitcoin ni podprta z zlatom ali drugimi plemenitimi blaga. V nekem smislu je vrednost Bitcoin je izpeljana iz našega skupnega prepričanja, da Bitcoin ima vrednost. Enako velja za ameriški dolar, britanski funt in evro Evropske unije, pa tudi skoraj vsak drugi moderno valuta.

Zgodovinsko gledano, do avgusta 15th1971 večina valut so bili podprti z blago, običajno zlato ali srebro. V bistvu, pred izumom papirnatega denarja, je bila večina valut kovanci izdelano iz plemenitih kovin. Nadalje, po drugi svetovni vojni in vse do leta 1971, je večina držav sveta delujejo na podlagi sporazuma Bretton Woods, so valute, podprta z zlatom.

Sporazum iz Bretton Woods in konec blagovne Podprta Valute

Da bi razumeli trenutni sistem, je pomembno razumeti, stari sistem. V okviru sistema Bretton Woods, bi centralne banke lahko za trgovino zlato med seboj, in valute bi vezana na vrednost zlata, in vezan drug proti drugemu. Ko je tečaj fiksiran, to pomeni, da je njegova vrednost je nastavljena. Torej, če ameriški dolar buys.75 britanskih funtov, da je vrednost, ki je nastavljena na. Večina stopnje PEG dejansko nastavljive stopnje PEG, kar pomeni, da lahko oblikovalci politike po potrebi prilagodite vrednost.

Sistem Bretton Woods je bil zasnovan za zmanjšanje valutnih nihanj videti v 1920-ih in 1930-ih. V tem obdobju valute so bile hitro in nenadzorovano gibljejo, kar je povzročilo mednarodno nestabilnost, in pomagal poslabša velike gospodarske krize, in ustvariti pogoje, ki so privedle do izbruha druge svetovne vojne. Medtem ko je sistem Bretton Woods delal dobro za nekaj časa, sčasoma povzročil motnje na lastno pobudo.

Konec Bretton Woods in Rise of Fiat Valute

Bretton Woods uspelo ustvariti stabilnosti v letih takoj po drugi svetovni vojni. Do konca leta 1960, vendar pa resne napake v sistemu, so se začeli pojavljati. Med največjih napak je bila, da je bil ameriški dolar premočan, kar je povzročilo motnje v mednarodni trgovini. Iz tega razloga, med drugim vlade odločil, da odstopi od sporazuma, in namesto tega uporabljajo "Fiat" valute.

V bistvu, fiat valuta je prosto plavajoča valuta, ki ni podprta z nobenim vrste blaga. V preteklosti so se vaši dolarjev ali druge valute so vredna določeno količino zlata ali drugega blaga. V praksi trgovanja v dolarjih za zlato je bilo pogosto zelo omejena, še dolarjev je bilo vsaj hipotetično vreden določeno količino zlata.

Zdaj se dolar ne bo več vezan na zlato. Seveda, lahko še vedno kupite zlato s svojimi dolarjev, vendar so njihove vrednote so neodvisni drug od drugega. Večina večjih valute tudi niso vezane ena na drugo, temveč je dovoljeno plavati. Menjalni tečaji se tako razlikuje med različnimi valutami. Pred nekaj leti, bi lahko evro kupil približno $ 1,4 ameriških dolarjev. Zdaj? Evro bo kupil le okoli $ 1.13 dolarjev.

Bitcoin je neke vrste Fiat denarja, pa kaj?

Tako kot dolarjem in evrom, Bitcoin in večino drugih digitalnih valut so nekoliko fiat. So dovoljeno, da plavajo na trgu, njihova vrednost pa je določena na trgu. V smislu, da bi lahko celo rekli, da so digitalne valute in njihova vrednost se določi s soglasjem.

Za razliko od tradicionalnih valutah fiat, vendar pa obstaja nekaj ključnih dejavnikov, zaradi katerih vrednost Bitcoin je potencialno bolj zanesljiv. Prvič, bitcoins treba izkopati s pomočjo računalnikov, ki zahteva vlaganje časa in denarja. Kot postane dražje rudnika bitcoins, je verjetno, da vrednost bitcoins sami počasi povečala.

Drugič, vlade pa lahko povečajo svojo ponudbo denarja v danem trenutku, tako amortizirajo vrednosti posameznih denarnih enot, dobava Bitcoin se je strogo nadzorovana, in število novih bitcoins ki vstopajo na trg se umirja zmanjšuje. Bitcoin ni predmet muhe vladnih uradnikov ali kdorkoli drug za to zadevo. To je svobodna in neodvisna valuta.

Kaj "podpira" valuto, ni pomembno, Perception je tisto, kar zadevah

Od konca sporazuma Bretton Woods, je ideja, da je potrebno blago za varnostno valute postali nepomembni. Namesto, javno mnenje in gospodarske politike so kaj narobe. Denar ima vrednost, ker smo prepričani, da ima vrednost. To velja za dolar, evro, funt, in ja celo Bitcoin.

Mi lahko trgujejo naš denar za blago. Mnogi trgovci zdaj sprejeti Bitcoin kot plačilo. Dejstvo je, da pri ocenjevanju novih "eksotične" valute, kot Bitcoin, stopnjo uvajanja, sposobnost za nakup blaga in storitev, ki ima sedež zgodovino in velikost skupnosti so verjetno najboljši pokazatelj vrednosti neke valute. Ljudje jo uporabljajo za nakup blaga? Je skupnost sama velika, trajnostno in sedež? Za Bitcoin, je odgovor na ta vprašanja je pritrdilen.

Mnogi ljudje mislijo Bitcoin bolj investicijskega sredstva, kot pravi valuti. Del razloga za, ker se cene Bitcoin ponavadi zaniha nekoliko dramatično. Vrednost vseh fiat valute lahko zaniha tudi dramatično, vendar. To velja tudi za vladno podprta valut, ki so predmet kaprica vladne politike. Britanski funt, na primer, je izgubil velik del svoje vrednosti v zadnjih nekaj tednih po glasovanju Brexit.

V nekaterih primerih je lahko hiper inflacija tudi udariti z denar postane skoraj brez vrednosti. Razmislite o Zimbabveju, kjer je inflacija dobil tako slabo, pred nekaj leti, da je vlada začela tiskanje do 100 milijard dolarjev račune. Ko je bila valuta opušča, 35 bilijonov Zimbabveja dolarjev znašala 1 ameriški dolar. Pred kratkim je v aprilu IMFreported da Venezuela naj bi utrpel inflacijo za približno 500% v tem letu, in 1.800% v naslednjem letu. Ker je ta inflacija odvija, bo venezuelski denar hitro izgubi svojo vrednost.

Bolj pogosto kot ne, je hiter začetek inflacije posledica vladne slabega upravljanja in prevelikega tiskanja denarja. To je razlog, zakaj želi Bitcoin, da so brez vlade. Ljudje ustvarijo svoj denar skozi rudarstvu. Nato je Bitcoin dovoljeno prosto trguje na trgu. Nadalje, ker je ponudba denarja sama omejena in že nastavili, pogajanja politike ni več mogoče. Torej, medtem ko je res, da je Bitcoin niso vezane na nobeno blago, in da je odvisna od naše percepcije zbiranja, kot večina sodobnih valutah, P2P valuta je verjetno bolj zanesljiva valuta kot podpirajo vlade, fiat valute.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Ali je Bitcoin Safe? Ja. Tega nisem prepričan

Post Bitcoin

Moj prvi Bitcoin: anekdota o prostovoljni izmenjavi

Post Bitcoin

Coinbase proti Btc-e proti BitStamp - najboljši kraj za nakup Bitcoins

Post Bitcoin

Bitcoin IRA pregled - Tax Free Crypto?

Post Bitcoin

Nakup bitkoin z gotovino, Western Union - vodnik po navodilih

Post Bitcoin

Bitcoin rudarstvo je lahko bolj donosno kmalu

Post Bitcoin

Koncentrirani DDOS napad onemogoči veliko Bitcoinovih spletnih mest

Post Bitcoin

Zmagaj USB rudar 100% brezplačno - Mine Bitcoin Litecoin Dogecoin od doma!

Post Bitcoin

Bitcoin kot blago: Licenca za obdavčitev?

Post Bitcoin

Svetilnik Mike Hearn bi lahko močno izboljšal Bitcoin

Post Bitcoin

Kakšna bo vloga bitkoinskih izmenjav v prihodnosti?

Post Bitcoin

Ena največjih bank v Aziji pravi, da je bitkoin shema Ponzi - CNBC