Je rudarstvo Bitcoin nezakonito? | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Je rudarstvo Bitcoin nezakonito?

Je rudarstvo Bitcoin nezakonito?

Kratek odgovor: V večini primerov, Bitcoin rudarstvo je povsem legalno

V nekaterih državah pa Bitcoin rudarstvo, pa tudi posedovanje in uporaba Bitcoin je nezakonito. Če živite v Severni Ameriki in večino zahodne Evrope, Bitcoin rudarstvu, pa tudi časa, ne le pravno, ampak lokalni regulativni okviri dejansko opravljajo določene zaščite in osnovne nadzor.

V mnogih primerih je Bitcoin ne obravnava kot valuto vlade, ampak kot sredstvo ali premoženja. Kot taka je Bitcoin omogočiti določeno pravno varstvo, tako kot katero koli drugo vrsto premoženja. V večini primerov so nacionalne vlade, ki niso prepovedane Bitcoin, ni sprejelo zakone o Bitcoin rudarstvo. V svetovnem merilu, z redkimi izjemami, Bitcoin rudarstvo na splošno velja, da je zakonito.

Pred kopanje v pravnih vprašanj, bom ponuditi kratek pregled Bitcoin rudarstvu. Če ste že seznanjeni s procesom rudarstvo, vas prosimo, da preskočite.

Kratka zgodba: Kaj je Bitcoin rudarstvo

Bitcoin miningrefers v procesu dodajanja evidence o transakcijah v javni knjigi. V bistvu je vsak Bitcoin transakcija vedno poteka zabeležena v javni knjigi, čeprav je še vedno dejanski uporabniki lahko skriva anonimnih imen. Ta knjiga se imenuje blockchain, in transakcije so organizirane v bloke.

Postopek rudarstvo se nanaša na ustvarjanje novih blokov transakcij. Ko je nov blok ustvaril, je dodal, da je blockchain, AKA javno knjigo. Ta blok je ustvarjena s pomočjo reševanja algoritme z računalniških procesorjev.

Sčasoma so algoritmi zrasla postopoma težje, kar pomeni več računske moči in čas je zdaj potrebna za ustvarjanje blok. Nadalje, približno na vsaka štiri leta, se je število bitcoins nagrajeni za ustvarjanje novega bloka prerežite na pol. Prvotno 50 bitcoins so bili nagrajeni za rudarstvo blok, nato 25 in sedaj 12,5. To pomeni, rudarstvo težje in omejuje Bitcoin ponudbe denarja, sčasoma pa naj bi vodilo do Bitcoin postopoma pridobivajo vrednost.

V bistvu lahko vsak procesor se uporablja za rudnik bitcoins, vendar brez zmogljiv procesor, ne boste imeli veliko uspeha. Zdaj-a-dni, so Bitcoin posamezne stroje imenovane Bitcoin "rudarskih ploščadi." Bitcoin rudarstvo rigsare stroji, ki so izdelani posebej za moje nove bitcoins, ali z drugimi besedami, rešujejo algoritme, ki so potrebni za izdelavo novega bloka. Da bi za rudarstvo bi bila ekonomsko izvedljiva, je pomembno, da naprave, da deluje na tako malo energije, kot je mogoče, in da se čim prej rešiti algoritmov.

Torej, zakaj bi Bitcoin Rudarstvo kdaj je treba upoštevati nezakonit?

To je kompleksna tema, in obrazložitev se lahko razlikujejo glede na sodno oblast. Včasih ljudje napačno menijo, da je Bitcoin rudarstvo kot ponarejanje denarja, vendar to preprosto ni res. Saj ne ustvarja lažne dvojnike v nacionalni valuti, ampak ustvarja povsem novo valuto.

Ta zadnji bit je tudi, zakaj so nekateri vlade nasprotujejo Bitcoin, in s tem Bitcoin rudarstvo. Nekatere vlade ogled Bitcoin kot grožnjo, saj tekmuje z nacionalnimi valutami. Nekatere vlade menijo, da Bitcoin dejansko ogroža vlado, sam jih ponujajo brez državne valute.

Bitcoin je mogoče izkopati tudi nezakonito. Morda je najbolj pogost primer je uporaba zlonamernih virusov poneveriti ljudi računalnikov in nato uporabite svoje procesorje za rudniških bitcoins. To lahko upočasni računalnikov, in prav tako vodijo do račune za energijo. To je v bistvu vsak pristojnosti zakonit ali nezakonit.

Kje je Bitcoin Rudarstvo Nezakonito?

Bitcoin rudarstvo, kot tudi posedovanje in uporabo Bitcoin, je v nekaterih državah nezakonito. V drugih državah, Bitcoin uporaba in rudarstvo je bolj dvoumno vlada pošilja mešana sporočila.

Bitcoin je trenutno prepovedana v Rusiji

Čeprav z najnovejšo zakonodajo za prepoved Bitcoin uporabo in je rudarstvo dejansko umaknjena. Razlog za umik zdi manj o prepoveduje Bitcoin, in bolj kot obseg kaznovanja. Nekateri Ruske oblasti želijo ljudi, ki uporabljajo Bitcoin soočiti večletne kazni v zaporu. Drugi zagovarjajo za mehkejši dotik. Pravni položaj okoli Bitcoin rudarstvu je nekoliko dvoumen, saj so opravili nobenih formalnih zakonov, vendar za zdaj rudarstvo v Rusiji je visoko predlog tveganje, vsaj.

Nobena druga država je kot anti-Bitcoin kot Rusija. Seveda, je Rusija znano, relativno avtoritarno državo. Na vrhu, da je Rusija borila z gospodarsko krizo, zaradi nizkih cen nafte je povzročila, in sankcije ustanovljen zaradi ruskih dejavnosti v Ukrajini. Del močnih anti-Bitcoin čustev v državi, je lahko posledica prizadevanj za zaščito rubelj, ki je imel veliko inflacijo v zadnjih nekaj letih.

V Južni Ameriki, Ekvador izrecno prepoveduje proizvodnjo digitalnih valut, vendar dovolj zanimivo, je začela svojo digitalno valuto. Elektronski valuta je vezana na ameriški dolar (ki je Ekvador je uradna valuta), in je bil zasnovan tako, da zmanjša odvisnost od fizičnega denarja, in s tem povezanih stroškov, kot obrabe račune samih. Ekvador očitno ne želi druge digitalne valute, kot je Bitcoin, tekmujejo z lastno.

Razlogi za prepoveduje Bitcoin niso vedno avtoritarnega v naravi. Na primer, Islandija trenutno prepoveduje trgovanje lokalno kron za bitcoins. To je zato, ker je islandsko gospodarstvo boril v letih po veliki recesiji, in organi, ustanovljen za nadzor kapitala, da bi zaščitili kron. Organi so bili zaskrbljeni, da bi ljudje v bistvu pobegniti kron, in da bi to negativno vplivalo na valuta. Islandija ne pa prepovedati rudarjenje Bitcoin.

Druge vlade, kot je indijsko vlado, so se negativne pripombe zoper Bitcoin vendar niso začeli nobene uradne prepovedi lastništva ali rudarstvu

Za zdaj, rudarstvo Bitcoin v omenjenih državah je splošno pravno in varen, vendar je zakonodajno okolje, ki bi lahko hitro spremeni.

Pravna Bitcoin rudarstvo

V večini držav, Bitcoin rudarstvo je zakonito. Seveda, obstajajo pravne poti do rudnika Bitcoin, ki na splošno pomeni, da z uporabo lastnih sredstev, kot je elektrika in procesorske moči. Po drugi strani pa so nezakoniti poti do rudnika Bitcoin, kot krajo omenjenih virov. V tem primeru, rudarstvo bitcoins je pravno, ampak kradeš sredstva, potrebna za njihovo moje, kar je nezakonito.

Tudi tožilci v različnih državah, kot so ZDA in Južni Koreji, ne da bi bilo jasno, da bo preganjala ljudi, ki uporabljajo Bitcoin v nedovoljene namene. To bi moralo priti kot ne presenečenje, in vsakdo, ki mine Bitcoin ali uporablja, da bi morali vedeti, da ne bo vodenje nezakonite dejavnosti.

Zaključek

Na splošno Bitcoin rudarstvo je povsem legalno dejavnost. Tudi v nekaterih državah, ki ne urejajo uporabo Bitcoin, kot so Islandija, rudarstvo Bitcoin je še vedno zakonito. Številne države, vključno z večino afriških držav, ki niso opravili nobene zakonodaje za ali proti Bitcoin, in so na splošno ostal tiho o tem vprašanju. Pomembno je, da pozorno oko na te države, ker bi regulativno okolje spremeni v kapljico klobuk.

Prosimo, upoštevajte, da to delovno mesto ne more nadomestiti pravno svetovanje in se posvetovati z odvetnikom za poseben primer in pristojnosti.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Profitable Bitcoin Cloud Mining: bitcoin mining brez težav

Post Bitcoin

Bitcoin Mining v letu 2015: ASIC, rudarstvo oblakov in težave

Post Bitcoin

BitXBay - Bitcoin-temeljen, decentraliziran, anonimni trg

Post Bitcoin

Kako deluje transakcija Bitcoin?

Post Bitcoin

Bitcoin rudarstvo je lahko bolj donosno kmalu

Post Bitcoin

4 načine za nakup Bitcoin z Cash Wordwide

Post Bitcoin

Kreativni načini dvigovanja Bitcoin za dobrodelnost in zbiranje sredstev

Post Bitcoin

Lahko kupite potni list z Bitcoinom

Post Bitcoin

Bitcoin in prehod v denar

Post Bitcoin

Začetniški vodnik za rudarsko bitkoino

Post Bitcoin

Bitcoin proti USD (dolarjem) proti zlatu: katera je boljša naložba?

Post Bitcoin

Je Bitcoin Mining to vredno?