Kaj je dokaz opeklin | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kaj je dokaz opeklin

Kaj je dokaz opeklin

Blockchain je zelo inovativen izum. Vendar pa je za svoje delovanje potrebuje soglasja algoritem, ki je tako učinkovita in varna. Tak algoritem zagotavlja veljavnost in varuje blockchain iz manipulacije. Dokaz dela (POW) in dokazilo o okoliša (POS) so najpogosteje uporabljene soglasja algoritmi v cryptocurrency.

Vendar pa obstaja več alternativnih metod, ki so se le malo ljudi slišali. En tak način soglasja je dokaz opekline (POB). To zahteva uporabnika, da gorijo izkopati dokazilo o delovnih cryptocurrency kot Bitcoin v zameno za rudarske privilegije ali kovancev ali žetonov alternativne valute.

Torej, kako dokaz opekline deluje?

Način dokaz opekline dela je, da rudarji poslali kovance na unspendable naslov (znan tudi kot jedec naslov), ki jih dejansko gori. Ko so kovanci spali, ki jih ni mogoče dostopati in znova preživel. Ker so dokaz opeklin transakcij posnet na blockchain, da je potrebno, dokaz, da se ni več mogoče uporabljati kovanci, in uporabnik lahko nagrajeni kot rezultat.

Ideja dokaz opekline, je, da s sežiganjem na cryptocurrency, je uporabnik dokazuje pripravljenost opraviti kratkotrajno izgubo za bolj dolgoročne naložbe. Uporabniki so nagrajeni s časom z dokazilom o mehanizmu opeklin nagrajevanja, ko rudarstvo, zaslužek doživljenjsko privilegij, da mine na sistemu. Več kovanci uporabnik opekline, večja je verjetnost, on ali ona bo imela za rudarstvo naslednji blok.

Dokaz opekline se lahko izvaja na različne načine. Na primer, lahko kovanec zažgal biti, da v rodni valuti ali, da alternativne valute. Z dokazilom o opekline, svoj delež upada v daljšem časovnem obdobju. Podobno kot pri Bitcoin in potrebo po vlaganju v bolj zmogljivo rudarske opreme, kot čas goes z, boste želeli, da gorijo več kovancev s časom, da bi ohranili vaše možnosti, da so izbrani za rudarstvo naslednji blok.

Eater naslovi

Eater naslovi se uporabljajo v proof-of-burn algoritmov za shranjevanje kovancev, ki nikoli ne more biti porabljena. Eater naslovi so veljavni Bitcoin naslovi, ki so bili ustvarjeni naključno in ne z zasebnim ključem. Ker ne moreš nazaj izračunati zasebnega ključa iz Bitcoin naslov, ti EATER naslovi so v bistvu unspendable. Tukaj je primer iz jedec addressthat je že nabrala zelo veliko količino denarja, ki je izgubljen za vedno.

Kakšne so prednosti dokaz opekline?

Lahko bi trdili, da imajo dokaz-of-opekline protokol spodbuja dolgoročno sodelovanje pri projektu. Če je večji delež dolgoročnih vlagateljev, bi lahko cena še večjo stabilnost. Tudi dokaz opekline pomaga določiti porazdelitev cryptocurrency pošteno in decentralizirano. To je v nasprotju z dokazilom o delu, ki se uporablja v enaki Bitcoin, kjer smo videli vzpon ASIC minersand centralizacijo rudarstva. Na splošno se zdi, da je dober način za sejanje nove valute dokaz opekline.

Katere so slabosti dokaz opekline?

Ena od kritik dokazila o opekline je, da kot dokazilo o delu, še vedno gre za tratenje virov. Tudi, rudarstvo moč, gre za tiste, ki so pripravljeni, da gorijo več denarja. To je problem, podoben dokaz deleža, s katerim je mogoče trditi, da bogati bogatijo. Podobno kot pri drugih soglasja protokoli, ni zagotovila, da bo uporabnik obnoviti vrednost kovanca spali, zaradi česar je dokaz gorijo precej visoko tveganje.

Ki cryptocurrencies bili izvedeni dokaz opekline?

Primeri izvedb dokazovanja opekline vključujejo Slimcoin (SLM) in nasprotne stranke (XCP). V primeru Slimcoin, je dokaz spali kot njegovo konsenza algoritem in način rudarstvo. V nasprotju s tem, nasprotna stranka uporablja dokaz opekline za sejanje svojih žetonov. Tisti, sodelujoča poslal bitcoins na unspendable Bitcoin naslov in prejeli žetone nasprotno stranko v zameno.

Ali ste imeli nobenih izkušenj z cryptocurrency proof-of-burn? Kateri soglasje algoritem je po vašem mnenju najboljši? Sporočite nam v komentarjih spodaj!

Sorodne novice


Post Bitcoin

Bitcoin je v mehurju, in tukaj je, kako se bo zrušil - CNBC

Post Bitcoin

Kaj je Bitcoin, Kako uporabljati BTC, Bitcoin do USD

Post Bitcoin

Dnevno poročilo o kovancih: Blockstream, udobne igre, uredba o bitkiinu in tožbe v Floridi

Post Bitcoin

7 spletnih podjetij trenutno sprejemajo Bitcoin

Post Bitcoin

Kako sprejeti Bitcoin plačila za mala podjetja

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Izgubljeni bankovni računi

Post Bitcoin

IRS nalepke Bitcoin nepremičnina, ki ni valuta

Post Bitcoin

Podcast # 3 - Analitiki cen GHash, Silk Road in Bitcoin

Post Bitcoin

Ali naj vlagam v Bitcoin leta 2018? Tukaj je 4 stvari, ki jih morate poznati

Post Bitcoin

OP-ED: odgovor Jim Berna na uredbo o bitcoinu je napačen

Post Bitcoin

Bitcoin-The Andromeda Raziskave računalniških znanosti - SMBlog

Post Bitcoin

Mesto Bitcoin v gospodarski nesreči