Kaj je Bitcoin Mempool? | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kaj je Bitcoin Mempool?

Kaj je Bitcoin Mempool?

Ko je Bitcoin transakcije prenašajo v omrežje najprej dobi preveril vse Bitcoin nodesavailable. Potem ko je uspešno prestal preverjanje gre in sedi v notranjosti "Mempool" (okrajšava za Memory Pool) in potrpežljivo čaka, dokler rudar ga pobere, da se vključi v naslednji blok. Torej Mempool je v bistvu na vozlišča gospodarstvo površina vseh nerešenih transakcije.

Tukaj je kratek video o tem (v mempool je v nepotrjenih posli združijo v bistvu):

Vsa vozlišča imajo drugačno RAM zmogljivosti za shranjevanje nepotrjenih poslov. Kot rezultat, vsako vozlišče ima svoj izročitvi v teku transakcije, to pojasnjuje različne Mempool velikosti in transakcij števila odkritih na različnih virov.

Ampak kako vozlišča prepreči treskav zaradi preobremenitve z velikostjo Mempool? Če je velikost Mempool preveč blizu zmogljivosti RAM, vozlišče določa minimalen prag pristojbine. Posli s pristojbinami na kB, nižjih od tega praga, se takoj odstranijo iz Mempool in samo za nove posle s pristojbino na kB velik dovolj dovoljen dostop do Mempool.

Mempool je del MKT 35 (Bitcoin izboljšanje predloga), in pomaga SPV denarnice (lahke denarnice) prikazujejo transakcije, Bitcoin rudarji, ki želijo, da dohitijo s transakcijami, potem ko je prejšnji blok kopljejo in več.

Torej v bistvu Mempool je ozko grlo omrežja Bitcoin. Za hitrejše transakcije se izbriše iz nje v Blockchain, boljše izkušnje uporabniki dobili. Če je stopnja rudarjenje novih blokov transakcije nižja od stopnje novih poslov, ki prihajajo v Mempool v "prometni zastoj", se bo zgodilo, in transakcije lahko traja dolgo časa, da se odobri (glede na njihovo velikost in priloženo pristojbine).

Ko vozlišče prejme nov veljaven blok, da odstrani vse transakcije, ki jih vsebuje ta blok od njenega mempool. To se kaže v strmem padcu v velikosti Mempool.

Če si želite ogledati trenutno stanje na Mempool si lahko ogledate na spodnji graf (vir):

Velikost Mempool je prikazano na desni strani. Če je, na primer, velikost Mempool je okoli 3MB potem bo transakcija traja 3 bloki v povprečju, da bi dobili potrjeno. Imejte v mislih, da so nekatere posle Mempool nizko prednostna transakcije, da njihova pošiljatelj ve, da bo trajalo dolgo časa, da se confirmed- na primer "prah transakcije" (pošiljanje res majhne količine od Bitcoin).

Dobil več vprašanj o Mempool? Pustite v komentar oddelku spodaj!

Sorodne novice


Post Bitcoin

Bitcoin plačilni procesor BitPay dnevno plača 1 milijon dolarjev!

Post Bitcoin

EKSKLUZIVNI Hack: kupite poceni Bitcoins (25% od tržne cene)

Post Bitcoin

Kako odstraniti bitko na domu v 5 korakih

Post Bitcoin

Kako je Bitcoin Start Up Scena v Afriki?

Post Bitcoin

Poročilo o ceni: 26. oktober 2014 - 1. november 2014

Post Bitcoin

Bitlanders: Bitcoin izpolnjuje socialne medije

Post Bitcoin

Mesto Bitcoin v gospodarski nesreči

Post Bitcoin

6 Restavracije, ki sprejmejo Bitcoin

Post Bitcoin

Sam Patterson, OpenBazaar, govori o elektronskem poslovanju, decentralizaciji, multisigu in več

Post Bitcoin

Bitcoin je v mehurju, in tukaj je, kako se bo zrušil - CNBC

Post Bitcoin

FED aprila Zapisnik minut Objavljeno: Kaj je prihodnost politika Fed za Bitcoin

Post Bitcoin

Ali naj vlagam v Bitcoin leta 2018? Tukaj je 4 stvari, ki jih morate poznati