Kaj je potrdilo o delu dokaz o deležu? | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kaj je potrdilo o delu dokaz o deležu?

Kaj je potrdilo o delu dokaz o deležu?

Ta video vsebuje napredne koncepte, ki so bile obravnavane v prejšnjih video posnetkov. Če ste novi v Bitcoin predlagamo gledal prejšnje videosbefore tale.

Da bi rudar dejansko vnesli svoj blok transactionsinto blockchain bo moral odgovoriti, ali dokazilo, da je poseben izziv. Ta dokaz je težko proizvajati, vendar je zelo enostavno potrjena. To je znano kot dokazilo o delu.

Na primer - ugibati kombinacija za ključavnico, je dokaz, da je izziv. To je zelo težko, da to proizvodnjo, saj boste morali ugibati veliko različnih kombinacij - ko pa proizvaja to je enostavno, da bi preverili. Samo vnesite kombinacijo, in videli, če se odpre ključavnico.

Bitcoin uporablja dokaz delovnega koncepta, da se prepričajte, da je omrežje ni zlahka manipulira s tem, rudarstvo, postopka za vstavljanje blokov v blockchain, zahtevajo veliko računsko moč.

Toda dokaz delovnega koncepta ima nekaj slabosti, kot tudi. Prvič, veliko računalniške moči in električne energije so zapravili samo zaradi ustvarjanja naključnih ugibanja. Drugič, če dokaz dela naprej bomo lahko vodijo v "tragedijo Commons" scenariju. Naj razložim...

V prihodnosti, ko bodo imeli nič več rudarskih izločitev, bodo rudarji pridobili samo provizijo. Ker je tudi transakcije zelo poceni za rudarje bodo sprejeli nobenih provizij, ki bo postopoma povzroči, da ljudje plačajo manj provizije in rudarji zaslužijo manj denarja. V času, bo manj rudarjev rudnika Bitcoins, bo težava omrežja zmanjšala in omrežje Bitcoin bo bolj dovzetna za 51% napadov.

Ena možnost je predlagal v dokaz delovnega koncepta je dokaz koncepta delež. Namesto zahteva dokaz, da je izziv, dokaz okoliša sistema zahteva, da pokažejo odgovornost za določeno vsoto denarja. Kar pomeni, več Bitcoins ste lastnik več rudarske moč, ki jo imajo.

To odpravlja potrebo po dragih rudarskih ploščadi, kot so izračuni zelo preprosta, da dokaže ste lastnik določen odstotek od skupnega zneska Bitcoins voljo. Zamislite si, da so rudarske naprave nadomesti s kovanci, in če ste lastnik 1% celotnega zneska Bitcoin razpoložljivih lahko mine 1% transakcij.

Ta metode sile rudarji imeti delež v omrežju Bitcoin in upajmo, da bo odvrnila ljudi od zlorabljajo svojo rudarsko moč (saj bo devalvacije lastne kovance). Danes Bitcoin še izvesti dokaz koncepta okoliša, a drugi altcoins kot Peercoin že izvajajo nekakšno različico tega.

Za podrobnejšo razlago o potrdilu o delu obiščite to povezavo.

Za več informacij o potrdilu o delu VS. Dokaz okoliša.

Za aktivno razpravo v BitcoinTalkabout POW Vs. POS.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Expedia Zdaj sprejemamo Bitcoin

Post Bitcoin

7 spletnih podjetij trenutno sprejemajo Bitcoin

Post Bitcoin

Kako bi mrežna nevtralnost lahko vplivala na Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Margin Trading Options za začetnike

Post Bitcoin

Kako v Mine Monero na vašem računalniku: začetni vodnik za XMR Mining

Post Bitcoin

Prva univerza bo namestila Bitcoin ATM - Vancouver, Canada Campus

Post Bitcoin

Nova Zelandija Bitcoin servis ATM se zaustavi

Post Bitcoin

Zarote o trenutnih transakcijah Bitcoin: RBF, CPFP in Scorched Earth

Post Bitcoin

Kmalu: prva Bitcoinova debetna kartica

Post Bitcoin

Prednosti vlaganja v Bitcoin & Kako vlagati v Bitcoins

Post Bitcoin

Google Just Murdered 99Satoshis (posoda Bitcoin Update)

Post Bitcoin

Twitch.tv je začel sprejemati Bitcoin za naročnine