Bitcoins 2016 Halving: kaj je to in zakaj bi se morali skrbeti? | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoins 2016 Halving: kaj je to in zakaj bi se morali skrbeti?

Bitcoins 2016 Halving: kaj je to in zakaj bi se morali skrbeti?

Kmalu velik dogodek se bo zgodilo v Bitcoin ekosistemu - The Block prepolovi. Čeprav se sliši kot poganski ritual, ki vključuje žrtvovanje devic ter o odprtju prehodov za vzporedne svetove, dogodek blok prepolovitev je resnično in to je pomembno.

Naj razložim.

Dobava Bitcoin je končna

Kadarkoli rudar rešuje Bitcoin blok dobi Bitcoins kot nagrado, to je, kako Bitcoins pridejo na ta svet. Če ste seznanjeni z Bitcoin rudarstvo ta kratek video boste dobili do hitrosti:


Ko Satoshi Nakamoto nastavite rulesfor protokola Bitcoin je izjavil, da se je število bitcoins ustvarjenih na bloku nastavljena na geometrijsko zmanjšala (za 50%), na vsakih 210.000 blokov. Ker so 6 blokov je pokazala v povprečju v roku ene ure in prepolovitev se zgodi enkrat na vsakih 210.000 blokov, to pomeni, da vsake 4 leta (več ali manj) pa bo prepolovitev dogodek.

To v bistvu pomeni, da bo nagrada rudarji se zniža na 50%, kar je nekoč bil. Torej, če danes vsak rudar prejme 25 Bitcoins za reševanje blok, po znatno zmanjšajo dogodku bo prejeli le 12.5BTC. Po tej matematiki, bo končno število Bitcoins je približno 21 milijonov (20999999,9769, če smo natančni) v letu 2140.

Seveda je dejstvo, da je 21 milijonov Bitcoins ustvarila še ne pomeni, da je dejansko 21 milijonov Bitcoins, ki se lahko preživel. Morate upoštevati, da obstaja veliko izgubljenih Bitcoins, ki se nikoli ne bodo povrnjeni (to je domneva, da je 1/3 Bitcoins kopljejo, dokler todaywere izgubil).

Zakaj bi sploh imeli dogodek prepolovitev?

"Glavni razlog, zakaj je to naredil, je, da bo inflacija pod nadzorom. Ena izmed glavnih napak tradicionalne," fiat ", valute, ki jih centralne banke pod nadzorom, je, da lahko banke natisniti toliko valute, kot hočejo, in če tiskanje preveč, zakoni ponudbe in povpraševanja zagotoviti, da se vrednost valute začne hitro pada. 

Bitcoin, na drugi strani, ki je namenjen za simulacijo blago, kot zlato. Na voljo je le omejena količina zlata na svetu, in z vsakim gram zlata, ki se kopljejo, zlata, ki še vedno postane težje in težje izvleči. Kot rezultat tega omejenih količinah, je zlato ohranila svojo vrednost kot mednarodno menjalno sredstvo in hranilec vrednosti za več kot šest tisoč let, in upanje je, da bo Bitcoin storijo enako. "~ Vitalik Buterin, Bitcoin Magazine.

Torej, ko bo prišlo do naslednjega prepolovitev?

No, saj vemo, da je povprečni čas generacije blok (10 minut), lahko ocenimo, da je treba v naslednjem prepolovitev dogodek pride do julija / avgusta 2016. Obstajajo spletne strani, kot so BitcoinClockwhich prikazal odštevanje do naslednjega dogodka.

Ob dejal, da so nekateri člani skupnosti opazil, da je v resnici, od ustanovitve Bitcoin, nov blok je bil ustvarjen vsakih 9 minut in 20 sekund, v povprečju in ne vsakih 10 minut, kot domneva. To je 7% hitreje kot domnevni času 10 minut. Ob upoštevanju tega bo naslednji prepolovitev bo 9. Julija 2016.

Kako bo Bitcoin prepolovitve veljati Bitcoin gospodarstvo?

Seveda je glavno vprašanje, ljudje želijo vedeti, "bo to vplivalo na ceno Bitcoin je?" in je odgovor "nihče ne ve". Obstajajo argumenti v prid obema scenarijema - bodisi cena se bo dvignila, ali pa ne bo nič spremenilo.

Nekateri claimthat primeru znatno zmanjšajo je dobro znano, za skupnost in zanje ne bo presenetljivo, ali pa povzroči veliko spremembo v ceni Bitcoin je. Drugi claimthat zaradi pomanjkanja v "Bitcoin dobave" je cena vezana na vzpon, kot je povpraševanje se bo povečala. Vendar nihče ne zdi, da mislijo, da lahko prepolovitev zniža ceno Bitcoin na kakršen koli način.

Enako debatehappened pred zadnjim Bitcoin prepolovitev leta 2012 in nič se je dejansko zgodilo s ceno. Seveda spet v letu 2012 Bitcoin je bilo veliko manj znani splošni skupnosti.

28. Novembra 2012 je prišlo do prvega Bitcoin prepolovitev, ko je bil blok 210.000 rešen. Nazaj v času, ko cena Bitcoin je bila 13,42 $ in prepolovitev ni videti, da vpliva na ceno, da veliko. Kmalu po ceni Bitcoin je obogatenih na $ 230, vendar mnogi pripisujejo, da je na Cipru bailout.

Ob dejal, da sem osebno prepričan, da je Bitcoin ni bilo, da je splošno sprejeto, da se bo tak dogodek ima pomemben vpliv na to je cena, kaj misliš?

Sorodne novice


Post Bitcoin

Bitcoin Banking: nevarnosti delnega rezervnega bančništva

Post Bitcoin

Bitcoin proti litecoin - velike razlike in podobnosti!

Post Bitcoin

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs in Robocoin: Blunders v Bitcoin Business

Post Bitcoin

9. april 2015

Post Bitcoin

Kako lahko Bitcoin pospeši ali omeji Fiatovo inflacijo

Post Bitcoin

Ne smemo poskušati prilagoditi bitkoina obstoječim pravnim strukturam

Post Bitcoin

Bitcoin je zdaj na Bloomberg in Yelp!

Post Bitcoin

Bitcoin IRA pregled - Tax Free Crypto?

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Top 5 bitkoinskih milijonarjev

Post Bitcoin

OP-ED: Potrebujemo več profesionalizma na trgu bitkoinskih analiz cen

Post Bitcoin

Kaj je Bitcoin? Enostavno (vendar temeljito) razlago

Post Bitcoin

FATF: Bitcoin pozitiven, vendar tvegan za vlade