Wikipedia začne sprejemati donacije bitkoin po nedavnih navodilih IRS | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Wikipedia začne sprejemati donacije bitkoin po nedavnih navodilih IRS

Wikipedia začne sprejemati donacije bitkoin po nedavnih navodilih IRS

Na 30. Julija Wikipedia dodal Bitcoinas možnostjo darovanja med 13 različnih načinov plačila. Zdi se, kot Wikimedia neprofitna fundacija za Wikipedijo je čakal nekaj. V primerjavi z drugimi, ki niso profitne organizacije, bi lahko celo rekli, da bi lahko celo Wikimedia prepozno, da začnete sprejemati digitalno valuto za donacije. Druga velika neprofitne organizacije, kot Wikileaks andEFF imele koristi od tega, da nekateri izmed prvih organizacij sprejeti Bitcoin za donacije nazaj v letu 2011. Torej, kaj je to, da je držal Wikimedia nazaj?

Biti Skeptičen rentabilnosti Bitcoin je

Nazaj v konec leta 2012, Jimmy Kiti avtor Wikipedije odgovorila na vprašanje v spletni strani vprašanj in odgovorov Quora. Vprašanje je bilo, kaj se je Jimmy Wales misliti Bitcoin? In njegov odgovor? 

Sem Jimmy Wales in zato primerno količino znanja o tem, kaj mislim in kaj sem naredil.

Zanimivo je, vendar sem previdno skeptičen. Kaj hočem reči je, da če si predstavljate spekter od "optimistični" navzdol "skeptičen", potem pa sem malo bliže "skeptičen" kot "optimistični".

Mislim, da je zanimiv pilotni projekt in eksperiment, ampak da je malo verjetno, da je veliko več kot to. To lahko zagotovi intelektualno in izkustveno temelje za kaj bolj široko uporaben in potrošnikov prijazen tudi v prihodnje, čeprav!

Od tega smo prepričani, da je Wikipedia zaveda Bitcoin izpred skoraj dve leti ali celo več. To je treba hraniti v mislih, čeprav ta zadnji, ko Jimmy Kiti odgovoril na to vprašanje, se v Bitcoin cena še nikoli ni bila večja od 15 ZDA dolarjev. Bitcoin se je začela vse bolj mainstream popularnost v sredini leta 2013, a tudi danes je še vedno po mnenju mnogih, da je eksperiment. Smo celo videli "To je eksperimentalna programska oprema" v zadnji sprostitev Bitcoin jedro denarnico. Ob predpostavki, da je Bitcoin nekaj novega za večino ljudi je to popolnoma upravičeno, da bo Jimmy Kiti skeptični, predvsem nazaj v letu 2012. In če sem iskren, ni bil edini. Tudi ESR, eden prvih brez dobička, da sprejme Bitcoin, so prenehali sprejemati donacije mesecev po tem, ko so začeli sprejemati valuto. Prvi razlog, da ta sklep na podlagi, kot so navedene v posodobitvi je, da ne razume popolnoma zapletenih pravnih vprašanj pri ustvarjanju novega sistema valut. Šele lani, čeprav da je Electronic Frontier Foundation je začela znova sprejemati Bitcoin donacije. Vendar nepridobitna, bi Wikipedia ima tudi svoj 'zaskrbljenost glede teh pravnih vprašanj.

Poglej Wikimedia na Bitcoin in digitalnih Valute

V preteklosti je bila temelj močno kritizirali o mnenju, da je na Bitcoin. Predvsem pa je bila izjava, da je spet v decembru 2013 s svojo FAQ, da je potegnila iz Bitcoin skupnost besno. FAQ je od posodobljen, vendar posodobitev od decembra navedeno spodaj:

Fundacija Wikimedia, kot organizacijo donatorjev pogon, ima fiduciarno dolžnost, da odgovorno in preudarno z denarjem. To je bilo razlagati tako, da ne sprejemamo "umetna" valute - to je tistih, ki niso podprta s polno vero in kredit z vlado izdajateljice. Mi pa si prizadevajo zagotoviti čim več načinov darovanja, kot je mogoče in še naprej spremljala Bitcoin z zanimanjem in se lahko ponovno ta položaj spremeni, če se okoliščine. 

Približno štiri mesece po tem incidentu, Jimmy Kiti prišel k nam pove, da je igranje okrog s Bitcoin v reddit mesto je naredil. Prav tako je dal ven javni addresshe uporabljal. Kasneje je bila ta naslov vdrli z 21 bitcoinscoming od ljudi, ki želijo darovati Bitcoin v wikipedia. Kiti je dejal, da bi se ponovno odpira razpravo z ustanovitvijo o sprejetju Bitcoin donacije. Ampak on je prinesel tudi nekaj razlogov, zakaj je niso storile.

Končno, bitcoins!

Šele včeraj, 30. Julij 2014, da je Wikipedia, in Wikimidia temelj, bi začeli sprejemati Bitcoin za donacije. Kot mnogi drugi veliki igralci, Wikimedia združil z Coinbaseto začeti sprejemati Bitcoin. Coinbase tudi obvestilo v svojem spletnem dnevniku. V tem announcementwe lahko vidimo, da od zdaj naprej, Coinbase bo ponudil provizijo 0% za predelavo za ne dobiček v nasprotju z rednimi podjetja, ki delajo z Coinbase plačuje provizijo za obdelavo 1 odstotka, potem ko je prvi $ 1 milijon v prodajo.

Wikipedija tudi objavil naslednje na facebook sporočamo, da ste začeli sprejemati Bitcoin donacije:

"Trenutno smo sprejeli 13 različnih načinov plačevanja, ki omogočajo donacije skoraj vse države na svetu, danes pa smo dodali še eno. Bitcoin" Ob upoštevanju zadnjih smernicah iz IRS, je Wikimedia Foundation odločila, da sprejme digitalni valute v okviru svojih prizadevanj, da bi darovali tako enostavno in vključujoča, kot je mogoče.

Mogoče je to tisto, kar je držal Wikimedia nazaj. Τhe pomanjkanje usmerjanja in pravnih predpisov, bi lahko bil razlog Wikimedia Foundation je bil tako skeptičen Bitcoin. To je bil isti razlog Electronic Frontier Foundation so prenehali sprejemati Bitcoin nazaj v letu 2011.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Kaj je Bitcoin ATM in Kako uporabljati Bitcoin ATM naprave

Post Bitcoin

Kaj je Bitcoin Network Lightning? Začetnikova razlaga

Post Bitcoin

Pregled aplikacije: Mycelium Bitcoin denarnica za Android

Post Bitcoin

Kaj je vožnja Bitcoin cene danes? Je Bitcoin mining nezakonito?

Post Bitcoin

Vlaganje v Bitcoin, je zdaj pravi čas?

Post Bitcoin

27 Izmenjave za nakup Bitcoinov s kreditno kartico (2018 posodobljeno)

Post Bitcoin

Nakup Bitcoins z Paypal - korak za korakom

Post Bitcoin

Poročilo Willy: nov razvoj v Mt. Gox Bitcoin Debacle

Post Bitcoin

Zakaj je moja Bitcoinova transakcija tako dolgo? - Dajatve za bitke za lutke

Post Bitcoin

Bitcoin: Francoski ekonomist napoveduje dan računanja - Irish Times

Post Bitcoin

Kako zaslužiti s širjenjem besede o Bitcoinu

Post Bitcoin

Kako prebrati transakcijo Bitcoin