Kaj je Bitcoin | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kaj je Bitcoin

Kaj je Bitcoin

Bil sem vprašal vprašanje, "Kaj je Bitcoin?" velikokrat. Odgovor je zelo zapletena in pogosto vodi do napačnih predpostavk, ali nesporazume, v obeh članov digitalne skupnosti valute, kot tudi posamezniki v splošni populaciji. Fundacija Bitcoin je to pojasnil zelo dobro za tiste, ki razumejo osnovne zamisli v kriptografiji in programov, kot tudi v zelo poenostavljen način za tiste, ki ne, ki je na voljo v videu na dnu te strani, vendar je težko najti podrobno obrazložitev za posameznike brez ozadja iz matematike ali računalništva.

Torej, kaj je Bitcoin? Ali pa je to bitcoins?

Bitcoinis decentraliziran, porazdeljeno digitalno valuto, ki temelji na omrežju peer-to-peer, ki temelji na odprtokodno programsko opremo, in ustvarja plačila trustless sistem skozi "rudarjev", ki potrjujejo transakcije, in jih snemanje na javni knjigi znane kot "blok verige ". Zdaj pa, da je zalogaja, in zelo zastrašujoče za večino ljudi. Vendar pa, če je vse porušiti, in se en korak naenkrat, postane veliko bolj jasno.

Bitcoin vs. Bitcoins

En vir zmede je razlika med tem, kako uporabiti besedo Bitcoin, ali kadar uporabe bitcoins / Bitcoin. Medtem ko bi Bitcoin vedno veliko začetnico na začetku stavka, seveda, soglasje v skupnosti, je, da bi moral biti eden uporabiti kapitalsko B v Bitcoin, ko se nanašajo na omrežje, skupnosti, industrije, ali v skoraj vseh primerih, kjer se mar ne sklicevanje na valuto neposredno. Po drugi strani pa, ko se ena nanaša na pošiljanje 2 bitcoins z nekom, ali plačila v Bitcoin, ali omeniti koliko bitcoins se kopljejo v vsakem bloku, bi moralo biti male črke. Skratka, kapital Bitcoin za neopredmetena idej in struktur v svetu Bitcoin in malimi Bitcoin, če se nanašajo na enote valute. Valuta in omrežje nista enaka.

Bitcoin je decentralizirana in Distributed

Mnogi ljudje so pod vtisom, da je Bitcoin Foundationcontrols Bitcoin, vendar to preprosto ni res. Fundacija Bitcoin je izvedla številne izboljšave, stalne pomanjkljivosti, in v veliki meri prispevala k razvoju Bitcoin, ampak da je mogoče le s soglasjem omrežja kot celote. Vsaka predlagana sprememba programske opreme Bitcoin zahteva soglasje z veliko večino rudarjev. To se je pokazalo v marcu leta 2013, ko je nova različica Bitcoin, 0,80, izvaja z napako popraviti, in povzročil transakcije se evidentirajo na način, ki ni združljiv s prejšnjo različico 0.70. Velika večina rudarjev odločilo, da prekine z 0,70, ali strmina nazaj k njim, dokler ne bi bilo treba to vprašanje uspešno rešeno. Medtem ko je bil ta rezultat očiten problem, ta metoda se uporablja za vsako predlagano spremembo programske opreme. Nihče ne more prisiliti v spremembo brez soglasja.

 Bitcoin je Cryptocurrency in digitalna valuta

Bitcoin je digitalna valuta, saj obstaja v digitalni obliki in digitalni obliki sam (čeprav so bile ustvarjene fizične kovanci z Bitcoin zasebnih ključev vgrajene v njih). Bitcoin je cryptocurrency, ker je zgrajen program, ki uporablja napredno šifriranje za varnost in distribucijo.

Bitcoin NI virtualna valuta. To je izraz, ki se pogosto uporablja za opis Bitcoin, celo visoko izobraženi posamezniki, ali spoštujejo virov. Na žalost, so napačno uporabo izraza "virtualna valuta", kot je virtualna valuta je valuta, ki ni namenjen za uporabo kot pravi valuti, in je pogosto uporabna le v zelo ozkih področji. Primeri virtualnih valut bi bile v igri valute za spletne video igre, ali "zvestobe" valute slog takšne kot letalski izvorom milj.

Na žalost, zakonodajalci in regulatorji se zdi, da ne razumeš razlike, in so mimo zakonov, ali ustvarjanje predpisov, ki temeljijo na izraz "virtualna valuta", tako da se borijo za pravilno uporabo izraza lahko izgubi vzrok.

Bitcoin Rudarstvo je proces za ustvarjanje novih Kovanci, zavarujte omrežje in preverite Transakcije

Bitcoin miningis pravzaprav ni zelo natančen ime za kaj Rudarski stroji delajo. Vsak rudarski stroj obdeluje nedavne transakcije, ki so bile poslane prek omrežja Bitcoin, preverjanje veljavnosti transakciji, nato pa je dodal, da je "blok". Bloki so podobne posode, ki se uporablja za shranjevanje transakcije, in se naloženi z bitcoins da bodo nagrajeni s kar rudar, med postopkom preverjanja teh transakcij, rešuje zapleten matematični problem, potrebne za dostop do bloka. Ko je blok rešiti, je nov blok ustvarila, in rudarji začeli delati na to rešitev.

Rešitev za blok ni statična, zato je možnost za reševanje blok ne povečuje s časom. Vsaka transakcija, ki se doda blok spremeni, da je rešitev, in število možnih rešitev za blok je pod nadzorom "težave", ki je v bistvu samo poljubna način, da je problem bolj zapleten, ker zmanjšujejo verjetnost, da je vsako posamezno rešitev pravilna.

Bitcoin je tehnično le vrednost, ki jo je zapis vsakega posla v preteklosti določena. V "kovanci", ki so v bloku so res samo naslov, s predhodno dodeljeno vrednostjo. Ko je blok rešiti, lahko to vrednost je treba vključiti v svoj 'prvi transakciji, v denarnici za rudarje. Zaradi tega, Bitcoin ne more biti ponarejeni, saj ne bi imela točko izvora.

Bitcoin je zgrajena na omrežje peer-to-peer

Osnovna arhitektura, ki je omrežje Bitcoin zgrajena na. To je tisto, kar omogoča, da se decentralizirano, saj uporabniki programske opreme, prenos podatkov neposredno med seboj.

V temelji strežnik, centralizirano omrežje, morajo biti vsi podatki prehod v in iz strežnika. To ustvarja minljivega weakpoint, kot da strežnik (i) iti brez povezave, ali manipulira, celotno omrežje je v nevarnosti.
V omrežje peer-to-peer, nima smisla šibkosti. Dokler obstajajo kolegi na omrežju, potem je omrežje še naprej deluje.

Bitcoin Uporaba odprtokodne programske opreme

Računalniki v strojno kodo, ki je zapisana v binarni (0s in 1s). Strojni kodi, je zelo težko in včasih celo nemogoče, da se glasi ali analizirati. Ko je programer pisanju programa, je zapisano v izvorni kodi. Izvorna koda je napisana v programskem jeziku, kot je C, Python, Javascript, itd

Da bi računalnik za uporabo kode, ki je bila napisana, koda mora biti "zbrati", ki je proces, ki ustvarja datoteke, zapisane v strojni kodi, iz izvorne kode. V zaprtih programov vir, avtor kode ne omogoča, da je uporabnikom, da si ogledate izvorno kodo. Namesto, oznaka stroj je edina oblika, pod pogojem, in izvorno kodo, ki je privatna. To pomeni, da uporabniki ne morejo biti prepričani, točno, kako program deluje.

Vendar pa je v odprtokodne programske opreme, avtor zagotavlja izvorno kodo neposredno. Kot rezultat, lahko drugi programerji analizirati kodo za preverjanje, da samo deluje kot bi morala. To omogoča tudi kdo v skupnosti za spremembo programa, gradijo na to, ali ponujajo predloge za izboljšanje uradno kodo.

Tudi če posameznik ne more brati ali pisati jezik, program je napisan v, odprta koda zagotavlja varnost skozi oči skupnosti kot celote.

Bitcoin Ustvari Trustless plačilnega sistema

To je točno tako, kot se sliši. Bitcoin je plačilni sistem, ki ne potrebuje zaupanje. Tradicionalni plačilni sistemi zahtevajo več plasti zaupanja.

Prvič, da je zaupanje v vlado, ki je podpornega valuto. Čeprav se to zdi povsem naravno, da veliko ljudi, saj je to, kako je večina valut delovali v zadnjih desetletjih, to ni bila norma za večino zgodovine. Pred ustanovitvijo fiat valut, so valute ali v sestavi, ali jih podpira, fizično dobro z znanim vrednosti. To odstraniti zaupanje iz enačbe, vsaj na vladni ravni. Vendar pa je za transakcije, ki jih ni mogoče zlahka zaključenih osebno, je bila vedno druga stopnja zaupanja.

Druga raven zaupanja je obdelavo plačil podjetje. To je običajno banka. Banka shranjuje sredstva posameznika, in obljublja, da jih prenese na stranko, da bi posameznik želel plačati. To ni idealna, saj so banke Podmitljiv, kar so ugotovili že večkrat v zgodovini.

Ideja sistema trustless je bilo približno za zelo dolgo časa, vendar je vsak poskus v preteklosti ni uspelo. Način za preverjanje pristnosti plačila je bil problem, da je prejšnja decentralizirani sistemi niso mogli zagotoviti, in centralizirani sistemi so bili dovzetni za prevare od menedžerjev, ali zaseg sredstev s strani vlade. Bitcoin je prvi sistem za rešitev tega vprašanja, na podlagi skupinske verige.

Javnost knjiga, ki vsebuje seznam vseh bloka, ki je bil rešen, zato vsako transakcijo. Kot je bilo že omenjeno, vsak blok vsebuje nove bitcoins, in ima evidenco zadnjih transakcij, shranjenih v njej, ampak vsebuje tudi sklicevanje na prejšnji blok. Ta predlog ustvarja povezavo, in prek te povezave, povezuje vse bloke v verigi, ki sega nazaj do prvega bloka. Uporaba blok verige, je možno avtomatsko ali ročno, preveri vsako transakcijo, kot je razlika vhodnih poslov in izhodnih transakcij zagotavlja točne vrednosti za vsako denarnico naslov.

Blok verige je resnično revolucionarno del omrežja Bitcoin

 To rešili mreženje problem, ki je opisan v letu 1980, ki je znan kot "bizantinske Problem generalnega". Z modificirano hashcasha proof-of-dela sistema. Podrobnosti o tem so izven obsega te strani, ampak se bo predstavil v bolj tehnično razlago kasneje.

Video dovoljenjem Weusecoins.com

Sorodne novice


Post Bitcoin

Zdaj je to kreativno! Art4Bit prodaja umetnine za kriptocurrency

Post Bitcoin

7 spletnih podjetij trenutno sprejemajo Bitcoin

Post Bitcoin

Bitkoini proti bitnim kovancem in Bitcoin proti bitki

Post Bitcoin

Kako odstraniti bitko na domu v 5 korakih

Post Bitcoin

BetChain postal prvi Bitcoin Casino, ki ponuja najnovejše Free Spins petkovske promocije

Post Bitcoin

Roger Ver aka Bitcoin Jezus proti Hacker Nitrous - Glej, kaj se zgodi potem!

Post Bitcoin

Jody Drake iz Butterfly Labs Trditve ni bilo mogoče kupiti

Post Bitcoin

Zakaj se Bitcoin strokovnjaki ne bojijo 51% napadov

Post Bitcoin

Pregled aplikacije: košnica za koščke Bitcoin za Android (z vgrajeno aplikacijsko trgovino)

Post Bitcoin

Kako zaslužiti s širjenjem besede o Bitcoinu

Post Bitcoin

Bitcoin bančništvo: slovo za delne rezerve

Post Bitcoin

Kako ustvariti 99,9% varno bitcoin papirnato denarnico