Švicarska vlada se vzdrži uredbe o bitkiinu | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Švicarska vlada se vzdrži uredbe o bitkiinu

Švicarska vlada se vzdrži uredbe o bitkiinu

Švicarska nacionalna banka (SNB), skupaj z Zveznim svetom Švicarske vlade, je izvedla studyon uporabo Bitcoinand drugih virtualnih valut, ki so sprožile švicarsko vlado, naj se vzdržijo uzakonitev posebnega predpisa Bitcoin za sedanjost. Namesto tega bo vlada zanaša na obstoječe finančne zakone, da bi kaznovali zločince vključevanje v Bitcoin kriminala, ki navaja, da pa se ne bi kar koli posebnih predpisov Bitcoin, ne virtualne valute, ki niso na voljo v "pravni praznini."

"Zato, virtualne valute ne vpliva na mandat Swiss National Bank bodisi... Glede na to, da so virtualne valute obroben pojav in niso v pravnem vakuumu, je Zvezni svet je sklenil, da ni treba, da se je treba sprejeti zakonodajne ukrepe v tem trenutku."

Ne uredba Bitcoin potrebno: Bitcoin že veljajo zakoni

V poročilu je navedeno, da čeprav vlada ne bo opravljal kakršnokoli zakonodajo, namenjen posebej uvesti regulacijo Bitcoin, je šikaniranje vključuje Bitcoin že zaščiten proti obstoječi švicarski finančni zakon. Švicarska vlada je navedla švicarski Obligacijskega zakonika, Zvezni zakon o boju proti pranju denarja in financiranju terorizma v finančnem sektorju, ter Zvezni zakon o bankah in hranilnicah, kot obstoječo zakonodajo, ki že obsegajo Bitcoin. Ti zakoni nalagajo omejitve glede zasebnih finančnih institucij sektorja, ki so za boj proti kaznivim dejanjem, kot so goljufije, tatvine in pranja denarja. Te posebne zakone ga bo švicarska vlada uporablja za nalaganje ureditev Bitcoin ne da bi morali pisati novo zakonodajo izključno za namen gradnje pravno strukturo za virtualne valute. Ta odločitev iz švicarske vlade je podobna zelo nedavni odločitvi o kanadske vlade, da amendan obstoječo finančno zakonodajo, da bi dosegli virtualne valute pod vodstvom kanadske finančnih regulativnih agencij.

"Pogodbe z virtualnimi valutami so izvršljive v načelu in kazni se lahko naložijo za kazniva dejanja (SIC), povezanih z virtualnimi valutami."

Švicarski zvezni svet navajali tudi pomanjkanje Bitcoin je širokega sprejemanja kot še en razlog, zakaj so kripto-valutni nakupni boni nobena zakonodaja poleg že stojijo zakoni v Švici. Rekli so, da je Bitcoin v veliki meri nepomembno, in da pričakujejo, da tako ostane tudi v bližnji prihodnosti. Zato ni nobene potrebe, da bi v uredbi Bitcoin veliko pozornosti na vseh.

"V poročilu pojasnjuje, da je gospodarski pomen virtualnih valut kot plačilno sredstvo dokaj nepomembno v tem trenutku in zvezni svet meni, da to ne bo spremenilo v bližnji prihodnosti."

Medtem ko se lahko Bitcoin gospodarstvo zdi zelo majhna v primerjavi s svetovnim gospodarstvom, ali celo gospodarske dejavnosti v eno samo, razvite države, je švicarska vlada ni sprejela obvestilo o eksponentni rasti Bitcoin gospodarstvo je doživela v zadnjih nekaj letih.

V kratkem življenju 5 let, je ena Bitcoin se je od tega, da skoraj brez vrednosti, da bi vredno več sto dolarjev. Na eni točki konec leta 2013 je Bitcoin priceeven dosegla vrhunec več kot 1000 $. Poleg tega, samo v zadnjem letu, je Bitcoin videli eksplozijo pri sprejemu, ki ga velika businessesaround svetu. (Microsoft zdaj sprejema Bitcoin, kot tudi večje število več milijard dolarjev družbe) Oseba, ki lahko celo plačati za obrok v restavraciji z njegovimi bitcoins.

Švica, njena vlada in SNB ni mogoče pričakovati, da razumejo hitre rasti Bitcoin in njenega še vedno v veliki meri neizpolnjene potenciala. V resnici pa so vladne institucije, ki delujejo v skladu z nasvetom mainstream ekonomisti, ki nimajo znanja o Bitcoin koli, ali so namerno poskuša podcenjevati obsežna potenciala Bitcoin je. Ti ekonomisti te stvari, ker so zadolženi za obrambo monopol vlade nad izdajo denarja, in ureditev oskrbe. Prav tako se ne zavedajo, da so njihovi pozitivistične metodologije in politična priporočila, ki jih pripravljajo odgovoren za so vse velike gospodarske crisesthat prišlo od takrat centralnega bančništva.

Bitcoin nestanovitnosti cen in tveganja

Presenetljivo je, da za razliko od drugih centralnih bank, Zvezni svet ni uporabljal Bitcoin nihanje cen in varnostnih tveganj kot argument za odvračanje državljanov pred uporabo virtualne valute. So pripeljali samo do teh dveh stvari kot točko previdno. Svet je ostal presenetljivo nevtralna v svojem poročilu, ki bežijo pred portret Bitcoin v negativni luči.

Vprašljivo je, ali bo Švica še naprej nevtralna na temo posvečeno ureditve Bitcoin. Vendar pa bo kovanec Kratek paziti na morebitne spremembe v odločitev švicarske vlade, da ostane nevtralna, in bo poročala o kakršnih koli spremembah, ki bi lahko izhajale iz te zgodbe.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Kako varnostno kopirati Bitcoin denarnico (blockchain.info, Bitcoin QT, MultiBit)

Post Bitcoin

Federal Reserve vidi svetlo prihodnost za Bitcoin

Post Bitcoin

ShapeShift.IO ima moralno in etično stališče proti BitLicenseu in prekine storitve v New Yorku

Post Bitcoin

OP-ED: odgovor Jim Berna na uredbo o bitcoinu je napačen

Post Bitcoin

Kyle Alexander in Dylan Symington za Class Action proti BF Labs Want Voice

Post Bitcoin

Je Ross Ulbricht Svilena cesta vzrok za obrambo?

Post Bitcoin

Bitcoin Cena še vedno iščejo novo nadstropje po poročilu EBA

Post Bitcoin

Jody Drake iz Butterfly Labs Trditve ni bilo mogoče kupiti

Post Bitcoin

Argentinska centralna banka se boji Bitcoina

Post Bitcoin

5 Metode za nakup Bitcoin s PayPal Takoj v letu 2018

Post Bitcoin

Pacienti z rakom prisiljeni uporabljati nezakonite spletne trge, ki jih upravlja Bitcoin, za nakup zdravil

Post Bitcoin

Kreativni načini dvigovanja Bitcoin za dobrodelnost in zbiranje sredstev