Smart pogodbe z Bitcoin | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Smart pogodbe z Bitcoin

Smart pogodbe z Bitcoin

Ideja o pametnem pogodbe izvira Nick Szabo. Bil je prvi, ki je res vprašanje namen varnosti in obravnava velik primer avtomatov in pametno zastavne pravice protokola v tej veliki članku.

Pametni so pogodbe, ki uporabljajo programsko opremo (običajno web / mobilne aplikacije) in protokolov, da bi olajšali preverjanje, ali uveljaviti pogajanja ali izvedbo naročila, ki odpravlja vse tretjih oseb / zakone. V našem primeru, bitcoinis valuto in blockchain je protokol. Ta kombinacija tvori porazdeljeno pogodbo za vaše stranke, samostojni, zaposlenih, itd je potrebno minimalno zaupanje, saj je človeško presojo odstrani iz posla. Jasno je to moteče metodologija odpira številne nove priložnosti za potrošnike in podjetja. * Um pihano *

Naj vas spomnimo: koncept pametnega pogodbe je neodvisna od BTC v resnici, kot ste prebrali na vas, boste izvedeli tudi o pametnih pogodb z Blackcoinand Viacoin.

Vrste Smart BTC pogodb

Zagotavljanje Naročila

Hipotetično primer pogodbe o zavarovanju je lahko Kickstarter, kot projekt za knjigo, ki se objavi, če je vsaj 25 BTC postavljeno. Vsak posameznik, ki želi lastnik izvod knjige prispeva BTC s strežnikom brez oddajati svoj posel. Ko je stanje postavljeno, strežnik združuje vse od posameznih transakcij v tistega, ki plačuje BTC naslov akcije. Ta končna transakcija je na sporedu med pošiljanjem podatkov sodelujočih držav o prejemu knjige. Če akcija je uspela, da vsakdo dobi svojo BTC nazaj.

Smart Property-

Pametna nepremičnina je nepremičnina, v kateri je njegovo lastništvo nadzorom blockchain in pametno pogodbo. Blockchain omogoča nadzor na kriptografsko žetona (za upravljanje premoženja) na zakonitemu lastniku, ki temelji na dogovoru. To bi lahko vključevalo nobenih tipično telesno nakup kot motorno kolo, vaši zasebni jet, pametne telefone, itd

Pogodbe Smart lastnine se lahko uporablja tudi za digitalno lastnine, kot so delnice družbe, ali pravice dostopa do spletnih storitev. Poleg tega, Mike Hearncovers nekaj zanimivih logika okrog kreditov strani collateralon bitcoin.it je Smart lastnino.

Prenosljive Virtual Property-

Transferablevirtual nepremičnine so digitalne predmete, kot so MP3-ih ali epske neprebojnih jopičev v videoigre, ki jih je osrednji organ, kot je Xbox ni nadzorovan v živo. Ti se lahko prenašajo med uporabniki in imajo samo en lastništvo naenkrat.

Avtonomni Agenti -

Da bi razumeli svoje avtonomije, pomislite agent kot robot, kot programske opreme (ki bi lahko strojne opreme / telesno komponento), ki je sposoben za izvedbo naloge, ohrani svojo BTC denarnice, micelij otroke, najem človek za nadgradnje programske opreme, ali celo umre, če teče iz BTC. Kot že ime pove, avtonomija agent je lahko zmanjšanje stroškov z zmanjšanjem vsakršno srednji človek ali ima človeške interakcije in obveznosti.

Gregory Maxwell ima zanimiv koncept raziskuje uporabo agenta v Dropbox podobne storitve v tem forumu pošti. Bodite prepričani, da tudi odjaviti storj.

Distributed Markets-

Distributed trgi se uporabljajo predvsem za trgovanje z vrednostnimi papirji, kot so delnice in obveznice brez centraliziranega klirinške hiše. Prav tako sem gledal talkon Ripplewhich je primer porazdeljene menjave valut. Valovanje je odprtokodni, porazdeljena plačila protokol za, ki uporabnikom omogoča izmenjavo različnih valut takoj, brezplačno.

Bitcoin.it wikialso vključuje nekaj primerov o zagotavljanju depozit, depozitni in zanika mediacijo, s pomočjo zunanjega stanja, pay-for-proof pogodbe, in agilnih mikro plačila.

Smart platforme Pogodba in storitve

Codius- uporablja pametne preročišča za izvajanje pametnih pogodbe. Vsaka od pogodbenih strank izvaja svoje pogoje sporazuma v kodo - aka. Koda peskovnika. Ker Codius uporablja Googlov Native Clientcontracts lahko trenutno napisana v C, C ++, Python, V8 JavaScript, Ruby, Go, Mono in Lua.

Črna halo beta programska oprema, ki ima tono zanimivih funkcij, vključno s poslovanjem z gotovino, barter mostov, mikro-trgovanje, skupnih računov, depozitov za zaposlovanje, in depozitni brez nepremičnin. Iz razvojnega POV, ki so jih le zares omenil svoj prihajajoči funkcijo za ustvarjanje pogodbe Python. Črna Halo deluje tako z Bitcoinand Blackcoin. Njihova razvojna skupina se ukvarja tudi NightTraderwhich je decentralizirana izmenjava, ki se bodo izvajali v oddelku trg BlackHalo je. Jaz sem definitivno bo, da pazi na te različne storitve, zelo radovedna, da vidim kje glavo.

Obračun Gospodinj je zavarovanje premoženja p2p trgovanje protokol vgrajeno na Viacoinblockchain. Clearwalletis spletno aplikacijo ki temelji na protokolu Clearing House. Trenutno ste sposobni narediti izmenjave, stave in igre na Rock-papir-škarje. Na splošno se počuti, kot da smo že na začetku v fazi razvoja.

Mastercoin - služi kot vezavo med BTC, pametnih lastnosti in pametne pogodbe, ustvarjenih na vrhu Mastercoin protokola. Mastercoin uporabnikom omogoča ustvarjanje žetonov, ki jih je mogoče uporabiti za naslove, dejanja, uporabniku podprta valutah, in celo naložbe v podjetju. Imajo tudi ton veliko dokumentacije o Master Protocal izobraževanje.

Po mojem mnenju in pri čemer je tirnice razvijalec, Codius je najbolj zanimajo zame. Morda boste ugotovili, da je del te tehnologije težko vizualizirati izvajanje strokovno. Bom delal nekaj več kopati okoli predstavitve in eksperimentiranje z različnimi aplikacijami, vas pozivam, da storijo enako.

Kot spletni oblikovalec sem delal na različnih vrstah pogodb: ena off nastopov, polni delovni čas, polni delovni čas pogodb in držala. Imam nekaj idej okoli kako bi rad, da struktura pametne pogodbe za moje službe.

Vprašanje dneva

Ali imate kakšne koncepte okoli kako želite izvajati pametno pogodbo v vašem podjetju ali osebnem življenju? Zelo rad bi slišal svoje misli in ideje.

Vse naknadne grafika je ustvaril sam, Ryan Bollenbach.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Prva univerza bo namestila Bitcoin ATM - Vancouver, Canada Campus

Post Bitcoin

Bitcoin novinarji: etika lastništva Bitcoin

Post Bitcoin

Explanations Basics of Bitcoin: IJK-ji BTC-ja

Post Bitcoin

Bitcoin Margin Trading Options za začetnike

Post Bitcoin

Priložnosti za bitkoinske arbitraže: Kratek vodič

Post Bitcoin

OP-ED: Glenn Beck je dober za Bitcoin

Post Bitcoin

Napredek Bitcoin 2.0 prinaša decentralizacijo do realnosti

Post Bitcoin

Kako kupiti velike količine bitkoina - 3 stvari, ki jih je treba poznati

Post Bitcoin

Bitcoin je zabava, ki bi lahko osvojila svet - Atlantik

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cen: Dellov vpliv na bitno ceno

Post Bitcoin

Povečajte porabo 3% dobička Bitcoin za spodbujanje ozaveščenosti o bitki

Post Bitcoin

Mesto Bitcoin v gospodarski nesreči