FBI preiskuje izmenjave Bitcoin zaradi preizkusa Silk Road | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

FBI preiskuje izmenjave Bitcoin zaradi preizkusa Silk Road

FBI preiskuje izmenjave Bitcoin zaradi preizkusa Silk Road

Glede na poročilo, ki ga je Wall Street Journal sprosti, je FBI začel preiskavo v več Bitcoinexchanges, vključno razvpiti Mt. Gox, kot Silk Road saga se nadaljuje na sodišču.

FBI išče zgraditi trden primer proti ustanovitelju in lastniku, temnega neto spletni Silk Road. Silk Road služila kot platforma za transakcije z mamili; kemikalije predhodnikov; in pripomočke drog, kot tudi druge predmete, kot so ponarejenih dokumentov in hekerjev kode. Lastnik spletnega mesta, Ross Ulbricht, znan tudi na spletu kot "Dread Pirate Roberts," je obtožen zarote za promet mamil, zarote, da se zavežejo računalnik taksist, pranja denarja in zarote teče stalno kazensko imperij.

Zdi se, da preiskava FBI bo usmerjena na morebitne zamenjave, ki se lahko domneva, da so predelani transakcije iz Silk Road podjetju. Medtem ko so bili brez imena izrecno navedene v tej točki, je FBI izdalo sodne pozive za več izmenjav, vključno z Mt. Gox, da se oceni, ali so obdelani transakcij, povezanih z Silk Road. Vabila so bila izdana na Mt. Gox zahtevajo dostop do svojih kupcev, dnevniki transakcij, kot tudi vse materiale, povezane z pridobivanju investitorjev.

Medtem ko je ta preiskava je še vedno, da je zgodnje faze, brez, razen Mt. Dokončnih strank Gox je bil imenovan, to je stvar, ki spet vleče kripto valuto po blatu. Ross Ulbricht poskus je vsekakor vredno pazil, saj lahko obsodbe, kažejo, kako bo vlada hoditi ob zelo razpravlja vprašanje Bitcoin in drugih cryptos.

Medtem ko Ross Ulbricht odvetnik lahko ujeti prelom z obtožb o pranju denarja, ki se zaračunavajo na Ulbricht, saj je zvezna vlada izjavila, da so Bitcoins premoženje, namesto valuto, in ga je treba obdavčiti kot take. Ulbricht odvetnik je vložil peticijo na sodišče, da so stroški v zvezi s pranjem denarja proti njegova stranka padla, navaja opredelitev IRS v Bitcoin. Dejstvo ostaja, da je vlada zelo skrbi, kako se Bitcoin ali druga kripto valute lahko uporablja kot orodje za pomoč pri prizadevanjih pranja denarja.

Številni strokovnjaki so navedli, da je blok veriga zelo pregledno v primerjavi s sistemi, ki jih finančne institucije in banke, ki se uporabljajo, tako da niso primerni za takšne zloben dejavnosti. Toda Hiša sredstva in ministrstvo za pravosodje še vedno ni prepričan. SEC (Exchange komisija za vrednostne papirje) je nedavno izdal svetovanja, ki se nanašajo na naložbe v šifrirnega valuti.

Bitcoin bodo imeli veliko več ovir za čiščenje preden se lahko doseže, da je cilj legitimnosti in sprejemanja s širšo družbo. Morda z nedavnim pozitivnim pritiskom za Bitcoin, ki vključuje eBay CEO napovedal, da razmišljajo o dodajanju Bitcoin kot plačilno sredstvo, je lahko ciljno črto je veliko bližje, kot si mislimo.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Mt. Goxov Bitcoin stečaj

Post Bitcoin

Vrednost Bitcoin: narava in izvor denarja

Post Bitcoin

Capital One Najem Bitcoin raziskovalcev

Post Bitcoin

Kmalu: prva Bitcoinova debetna kartica

Post Bitcoin

Bitcoin Mining Centralizacija: trg se sam pritrdi

Post Bitcoin

Antonopulos zapusti fundacijo Bitcoin nad Mgmt

Post Bitcoin

Čudovito naraščanje Bitcoin bo sčasoma končalo v solzah - South China Morning Post

Post Bitcoin

Storitve trgovcev z bitkoinami in podjetja za denarno stor

Post Bitcoin

Zakaj se Bitcoin strokovnjaki ne bojijo 51% napadov

Post Bitcoin

2018 Napovedi: Bitcoin Will Crash-CTech

Post Bitcoin

Xapo je razočaranje Bitcoin debetno kartico Rollout

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin rezerve na 104%