Član izvršnega odbora Evropske centralne banke je proti Bitcoinu | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Član izvršnega odbora Evropske centralne banke je proti Bitcoinu

Član izvršnega odbora Evropske centralne banke je proti Bitcoinu

Yves Mersch, član izvršilnega odbora Evropske centralne banke, se je javno govoril proti Bitcoin, navaja njegovo nestanovitnost, pomanjkanje širokega sprejemanja in decentralizacijo kot razlog, zakaj je Bitcoin ni izvedljiva monetarni sistem za zamenjavo vlade pod nadzorom, fiat denar sistemi. Seveda, Mersch trdi, da je edini način za doseganje trajnostne gospodarske rasti s pomočjo evra, za uradno valuto Evropske unije, namesto z uporabo katere koli oblike decentraliziranih, ali kaj Mersch imenuje "lokalno", valute. On je šel celo tako daleč, da navajajo, da je uporaba "lokalne" valut v različnih evropskih regijah celo stagnirala gospodarsko rast.

Mersch nestabilnosti Bitcoin:

"Vendar pa se lahko izgube zaradi tečajnih razlik hitro izničili to prednost. Na primer, Bitcoin tečaj, ponudba in povpraševanje določi, sesedel od 170 € do 70 €, v aprilu 2013 po menjalnem Bitcoin začasno suspendiranega trgovanje in sprožil paniko prodajo. "

Na pomanjkanje sprejema:

"V svetu je verjetno največ dveh milijonov uporabnikov Bitcoin, in le nekaj tisoč podjetij in ponudnikov storitev, ki sprejemajo bitcoins. Zaradi tega so bili bitcoins imenovan tudi kot "regionalna valuto na internetu."

O decentralizaciji:

"Nadaljnji padec cen je prišlo po hekerske napade, ko so Bitcoins ukradeno večkrat. To se je zgodilo nazadnje v februarju 2014 in privedla do prenehanja Mt. Gox. Ker so trgovalne platforme Bitcoin ni urejena, 100% izgube so možne tudi. Odsotnost jasnega pravnega okvira povzroča tudi precejšnjo pravno negotovost med Bitcoin uporabnikov. Čeprav se lahko zainteresirane stranke zelo preprosto prenesete aplikacijo za Bitcoin, ki jih ne razumem, kako je ta plačilni sistem deluje tako, niti v kakšni nevarnosti so, ko jo uporabljajo. "

Mersch je seveda iz nekaterih najbolj osnovnih napak glede Bitcoin v svojih kritikah proti njej. Prvič, v zvezi z nestanovitnostjo Bitcoin je, nenadne nihanja cen ceno Bitcoin se na noben način neločljivo ali naravna značilnost tega šifriranega valuti. Razlog za trenutni nestanovitnosti je njeno pomanjkanje sprejetju, drugi problem, ki ga Mersch navedena v njegovem napadu na Bitcoin- bomo razpravljali ta problem kasneje. In očitno pomanjkanje sprejema tudi ni neločljivo ali naravna značilnost Bitcoin. Glavni dejavnik vodenje Bitcoin ne bi široko sprejeta kot monetarni sistem, ki bo nadomestil sedanji centralni bančni sistem, je preprosto dejstvo, da je Bitcoin še vedno v povojih. Mersch je primerjanje 5 letnik monetarni sistem s sistemom centralnega bančništva in fiat denarja, ki ima več kot stoletno zgodovino je varnostno kopiranje. Jasno bo trajalo nekaj časa, Bitcoin, ali katere koli kriptografske valute, da postane tako široko sprejeta kot evro ali dolar. Vendar pa, kot Bitcoin ne postane bolj široko sprejeta, se bo nestanovitnost Bitcoin upada. Trenutno lahko en velik posel bistveno spremenijo cene Bitcoin. Ko doseže točko širokega sprejemanja, vendar pa bo trgovanje tako kot kateri koli drugi fiat valute. V resnici se bo kupna moč Bitcoin je bolj stabilen kot fiat valute.

To nas pripelje do drugega argumenta, da Yves Mersch zoper Bitcoin: njegovo pomanjkanje sprejetju. Kot je navedeno zgoraj, to pomanjkanje sprejemanja ni inherentna značilnost Bitcoin. Pomanjkanje širok sprejem izhaja iz preprostega dejstva, da gre za zelo nov denarni sistem. Dejstvo je, bolj in bolj merchants- tako na spletu in v fizičnem stores- sprejemamo Bitcoin kot plačilo vsak dan. Poleg tega se razvijajo nove tehnologije, ki omogočajo uporabnikom Bitcoin do payin Bitcoin v trgovinah, ki sploh ne sprejemajo Bitcoin. Ta tehnološki razvoj bo veliko lažje za uporabo Bitcoin kot menjalno sredstvo, zaradi česar je bolj verjetno, da posamezniki začeli uporabljati kot takega, ki bo nujno privedlo do več poslovnih prevzemno Bitcoin za plačilo. Trditev, da je Bitcoin ni izvedljiva menjalno sredstvo zaradi pomanjkanja sprejemu je povsem napačno in nelogično. Edini način, da lahko postane splošno sprejeto je, da ljudje dejansko sprejeti. Če zavrne tudi eksperimentirati z njim, in spodbuja druge, da ostanejo proč od nje, potem seveda ne bo postala široko sprejeta. Na srečo, se povečuje število ljudi, ki so se začeli sprejme Bitcoin njihov alternativni monetarni sistem in se zanemarja te trditve iz povsem sebičnih vlade.

Nazadnje Mersch trdijo, da je Bitcoin nevarno, ker je deregulacije. Zaradi tega deregulacije, Mersch pravi, da "so 100% izgube... Je to mogoče." Da, da so! In to je zelo dobra stvar! Brez varnostne mreže, ne da bi kdo vas bail out, moraš dejansko biti pameten s tem, kako ravnati svoje bitcoins. Postavitev sistema za druženje morebitne izgube, ki na trgu Bitcoin bo neizogibno ustvarja moralno tveganje; ljudje bodo divje nepremišljene in vrgel svoj denar v poljubno število sorodnih projektov kripto valuti brez študij in jih preučuje previdno. Če vlada se dogaja, da me rešile, ko sem izgubila svoj denar, zakaj bi moral skrbeti o izgubi svoj denar? Pomanjkanje regulacije je bil vzrok za eksplozijo Bitcoin je v priljubljenosti, koli uredbe bi bodisi rasti ali pa jo popolnoma spremenili počasen Bitcoin je. Tveganje in negotovost predstavljajo bistvo prostega trga, inovacij in rasti, medtem ko je ureditev in prisiljeni "varnost" proizvodnjo gospodarsko stagnacijo in nazadovanje. Decentralizacija ni pomanjkljivost Bitcoin. Decentralizacija je edini razlog za obstoj Bitcoin je.

Yves Mersch očitno nima pravega razumevanja prostega trga in monetarne teorije, ki je ironično, glede na to, da služi v izvršilnem odboru Evropske centralne banke. Trditve Mersch proti Bitcoin samo še dodatno krepi boleče očitno, da ne more centralizirana denarna ustanova spodbudi gospodarsko rast, boljše kot svobodni trga. Dejstvo je, centralne banke običajno, da se stvari še slabše; lahko vidimo to realnost, če bomo lahko v celoti razumeli obseg finančnega disasterthat centralne banke so nam, vzpostavljenega. Bitcoin je bil ustvarjen, da bo te centralizirane institucije nepomembno. Dejstvo, da so centralne banke prestrašen od njih je zelo dober znak. Ko Mersch pravi, da je Bitcoin slabo za gospodarsko rast, ki je pomeni, da Bitcoin ogroža nasilno monopol, da ima Evropska unija preko evropskega gospodarstva, in se boji, da izgubi službo in svojo moč.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Zarote o trenutnih transakcijah Bitcoin: RBF, CPFP in Scorched Earth

Post Bitcoin

Lahko kupite potni list z Bitcoinom

Post Bitcoin

Ali naj kupim Bitcoins zdaj?

Post Bitcoin

Bitcoin Value 3. del: Bitcoin teorija vrednosti Konrada Grafa

Post Bitcoin

Bitcoin Banking: nevarnosti delnega rezervnega bančništva

Post Bitcoin

Coinbase proti Btc-e proti BitStamp - najboljši kraj za nakup Bitcoins

Post Bitcoin

Je Bitcoin Mining to vredno?

Post Bitcoin

Kako varnostno kopirati Bitcoin denarnico (blockchain.info, Bitcoin QT, MultiBit)

Post Bitcoin

Razvijanje Kipochi, Mpesa in Bitcoin v vzhodni Afriki

Post Bitcoin

Bitcoin Currency Converter - Kako pretvoriti Bitcoin v USD

Post Bitcoin

Kreativni načini dvigovanja Bitcoin za dobrodelnost in zbiranje sredstev

Post Bitcoin

Bitcoin se bo usmeril na $ 0.00 in mnogi bodo izgubili vse, ko se bodo pojavili mehurčki - opozarja investitor Peter Schiff - RT