Coinbase, Gemini in CoinX Bitka za prvo Licensed Bitcoin Exchange | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Coinbase, Gemini in CoinX Bitka za prvo Licensed Bitcoin Exchange

Coinbase, Gemini in CoinX Bitka za prvo Licensed Bitcoin Exchange

Ko sem prebral, da Coinbasewas odprtju licenco izmenjave Bitcoin, po prejemu 75 milijonov $ v investicijski kapital, to je popoln občutek, da me. To je očitno naslednji korak za podjetje. Vendar pa je tisto, kar me je vrgla je njihova trditev, da je treba najprej "regulirano" Bitcoin izmenjava. Ta trditev je zmedeno, nekaj razlogov, in ne zagotavljajo veliko informacij o tem, kaj v resnici pomeni izraz "urejena".

Zahtevki Coinbase 'Zdi Zavajajoče

Kot smo že omenili, kaj pomeni "regulirano" pomeni? Ja, izmenjave imajo določene predpise, ki jih morate upoštevati, in številne izmenjave niso sledile potrebne predpise, vendar nekateri imajo. Zahteve za ravnanje v skladu z veljavno uredbo je zapleten in zahteva veliko korakov, ampak tudi potem, ko bo v vsakem koraku, je težko razumeti, kako so "prvi", da to storijo.

Coinbase je ni prva Bitcoin Exchange registrirana kot MSB

V bistvu je vse s sedežem v ZDA Bitcoin izmenjava registrirana kot Money Service Business (MSB). Če ne bi bilo vsaj registrirana kot taka, bi bilo še težje najti bančne partnerje. Vendar pa, ki so registrirani kot MSB ne pomeni, da en skladen s trenutno veljavnimi predpisi, tudi v državah, ki ne zahtevajo posebnega licenciranja za MSBs.

Coinbase ni prva Bitcoin Exchange Izvajati KYC / akutno mieloično levkemijo Pravilniki skladnost,

Še enkrat, skoraj vsak velik izmenjave Bitcoin, in mnoge druge MSBs osnovi Bitcoin, izvajajo spoznaj svojo stranko (KYC) in preprečevanja pranja denarja (AML) politike. Te politike so absolutno zahteva, da mora biti v skladu z večino državne in zvezne MSB predpisi, in so bile boleče mesto v Bitcoin skupnosti za precej časa. Mnogi ne želijo zagotoviti osebne podatke na borzah, vendar pa je mogoče izogniti, če želi izmenjava delovati v ZDA ne kršijo zakon.

Kljub temu, da je MSB in izvajanju politik KYC / akutno mieloično levkemijo ne pomeni izmenjave je resnično "urejeno", saj so še vedno manjka ena ključni košček sestavljanke.

Coinbase ni prva Bitcoin Exchange pridobiti MTL v več državah ZDA

 

Ta zadnji košček sestavljanke je na voljo v obliki denarja oddajnika licenco (MTL). Postopek pridobivanja MTL razlikuje od države do države. Nekateri ne potrebujejo MTL na vse. Mnogi drugi pa imajo zelo stroge zahteve za pridobitev dovoljenja. Vendar pa je kar nekaj držav ima zelo stroge zahteve, da morate pridobiti MTL, in tudi takrat, ko podjetje v skladu z vsemi zahtevami, lahko pogosto traja mesece ali leta, ki jih je treba odobriti.

Po spletni strani Coinbase je, da trenutno so pridobile zadostnega licenciranje v 15 državah. Čeprav je to impresiven dosežek, in dejansko kažejo, da so sledi zahteva predpise in zakone, za države, ki so izdali dovoljenja za podjetja, kot tudi države, ki ne zahtevajo dovoljenje, to ne pomeni, da jim je prvi.

Medtem ko mnogi izmenjave delajo na pridobivanju ustrezno dovoljenje, je ena izmenjava, ki gotovo začela pred izmenjavo Coinbase, in ima licenc v več državah, kot Coinbase, ali katero koli drugo Bitcoin izmenjavo: CoinX.

CoinX je bil v razvoju od leta 2012, in začela decembra 2014. V tem trenutku, je družba navaja 37 držav kot 100% licenco, kar pomeni, da je družba bodisi registrirana kot MSB (za države, kjer ni potreben MTL), ali je pridobil ustrezno licenciranje v državah, ki to zahtevajo.

Zdi se, da večina ljudi ni slišal za CoinX, ali ni imel pojma, da se je začela... V resnici, sem vedel samo zaradi mojega dela s Trucoin. Trucoin solastnik s CoinX, kot pooblaščeni delegat, da zagotovi nakupov debetne / kreditne kartice za bitcoins, kot tudi Bitcoin storitev ATM, kar je povzročilo dodatno sodelovanju z Bitpayto sponzorira v Bitcoin Bowl.

Ne glede na to, kako ga rezina, Coinbase ni bil prvi urejena izmenjava ZDA Bitcoin, razen če je njihova definicija "regulirano" vključuje nekaj več kot pridobivanje vseh potrebnih licenc za, in pri izvajanju potrebnih politik, zakonito delujejo v okviru sedanjih ameriških zveznih in državnih predpisov.

Zakaj je to pomembno, če Coinbase je bil prvi Predpisane Bitcoin Exchange ali ne?

To res ni važno. Nedavni okrogli naložbe Coinbase je, da je ustvarila 75 milijonov $, je neverjetno. Zagon izmenjavo neposredno potem, da je pametna poteza, in je očitno bil v razvoju, za kar nekaj časa.

Problem je tako, kot je bilo napovedano. Lažno zatrjevati, da je prva urejena izmenjave Bitcoin, ali pa vsaj s pomočjo nekaj nedoločenega različico pojma "urejena", je bilo narobe. Na vrhu, da se zdi, da je družba napačno trdil, da ima regulativno odobritev v nekaj državah, v katerih so dejansko nimajo licence ali odobrene. Potem spet, te države, še posebej v New Yorku in Kaliforniji, so v pravnem "sivo območje". So omenili morebitne predpise o Bitcoin ali druge digitalne valute, kot je newyorški Bitlicense, vendar še do konca razvija posebno izdajo licenc, ki bi lahko digitalna valuta na koncu zahtevajo.

Oddelek za oba California Business Nadzor in New York Oddelek za finančne storitve so se od leta izdal statementsproclaiming da Coinbase nima regulativno odobritev za delovanje v obeh stanju. To je spodbudilo Tripp Levy PLLC, »nacionalno vrednostni papirji in pravice delničarjev odvetniška pisarna" tolaunch preiskavi Coinbase, Inc.for "domnevno lažnih in zavajajočih izjav bodočih in sedanjih uporabnikov Coinbase je Bitcoin borzi glede svojega poslovanja."

Mnogi so se hvalili Coinbase je potezo, ko so bile prve napovedi, kritiziral Cameron in Tyler Winklevoss ni začetek njihovega menjalnega / ETF prej, in celo omenjajo, da je "CoinX izgubili to priložnost!" Vendar pa to ni tako enostavno. Na koncu, lahko Coinbase uspelo postati prevladujoča Bitcoin izmenjave, ali pa lahko izgubijo konkurentom, ki jemljejo bolj previden pot. Oba Gemini in CoinX zdi, da se s pomočjo tega, strateško, in da lahko na koncu pa bolje dolgoročna izbira.

Na naslednji strani, bom šel v podrobnosti o teh dveh borzah, in kako lahko imajo prednosti, ki niso takoj opazni.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Armory Technologies sprosti posodobljeno različico svoje Bitcoin denarnice po zagotovitvi naložbe v višini $ 600k

Post Bitcoin

Novinarji Bitcoin # 2: Učinek namere na etičnost lastništva Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin je pojasnil v 3:30 minutah

Post Bitcoin

Bitcoin Domensko ime BTC.com Prodano za 1 milijon dolarjev USD!

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Izgubljeni bankovni računi

Post Bitcoin

Bitcoin plačilni procesor BitPay dnevno plača 1 milijon dolarjev!

Post Bitcoin

Bitcoin uradno pravna v Kaliforniji! Gov. Jerry Brown podpisal AB129!

Post Bitcoin

Ne smemo poskušati prilagoditi bitkoina obstoječim pravnim strukturam

Post Bitcoin

Bitcoin pipe in Adblockers

Post Bitcoin

Bitcoin Adoption: napredovanje med top 100 spletnih strani

Post Bitcoin

Prvi sklop bitkoin bankomatov v Los Angelesu ta teden

Post Bitcoin

Slaba novica za Bitcoin: ameriška delovna skupina za izdajo Bitcoinovega pravilnika