Mt. Goxov Bitcoin stečaj | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Mt. Goxov Bitcoin stečaj

Mt. Goxov Bitcoin stečaj

Mt. Gox je največji Bitcoinexchangeas iz februarja 2014, ravnanje z več kot sedemdeset odstotkov vseh transakcij. Se je začela julija 2010 in deluje od skromnega stavbe v Tokiu, Japonska. Začelo se je kot brainchild Jed McCaleb kot sredstvo za prodajo Magic the Gathering trgovanje kartice na način, ki je bil podoben način, zaloge se prodajajo, ampak ko sem videl potencial Bitcoin, jo pretvori v zameno Bitcoin. Kot je priljubljenost narasla, McCaleb utrujeni izmenjave, in se dogovorili, da ga prodajajo Mark Kareples, Linux razvijalec programske opreme, ki jo je vodil, dokler ni postal najbolj priljubljen izmenjava z veliko rezervo. Vendar pa je v aprilu 2014 je družba ustavila trgovanje nenadoma. Napovedala, da je, da je bilo približno 850.000 bitcoins potekala na borzi verjetno ukraden, pojasnjuje navidezno spontano zaprtje. Pomanjkanje preglednosti natančno koliko bitcoins smo odstranili, in njihove kje, so dale izjemno zračnost od Bitcoin skupnosti. Možnost goljufije s strani visokih uradnikov, ki se ukvarjajo z Mt. Gox, skupaj z možnostjo hekerji razpoke pokvarjenega varnostnega sistema so se na široko razpravljali.

Nedavni razvoj

Februarja 2014 je družba začela japonski stečajnega postopka pod pretvezo iščejo zatočišče pred morebitnim pravnim protiudarec za storjena krivica Mt. GOX upniki. Karpeles je od subpoenaed s finančnim kriminalom izvršbo mreže Združenih držav, da zagotovijo pričevanje 5. Maja, leta 2014. On ni bila navzoča. Na glede na Mt. 21. Maja 2014, pod "Obvestilo o začetku stečajnega postopka" Gox je izšla v japonščini. Ta dokument predstavlja sedanji pravni položaj Mt. Gox od 24. Aprila 2014, kot je določeno z njihovo skrbnik in odvetnik, Nobuaki Kobayashi. Dokument opredeljuje tudi Karapeles kot "stečaju subjekt" pod Mt. Ime Gox. Njen namen je razložiti namere Mt. Gox subjekt, s posebej zanimive posledice v smislu priklic bitcoins levo na borzi v času njegove "nesreče. Najava predlaga dve temeljni točki:

  • Osebe, ki imajo v lasti dolgov v stečaju subjektom so za poplačilo teh dolgov v stečaju podjetja.
  • Osebe, ki imajo premoženje v stečaju subjektom so za zagotavljanje teh sredstev v stečaju podjetja.

V dokumentu je navedeno, da so vsi dolgovi v zameno ne bi bilo treba plačati za to, ne bi bilo treba ugotoviti, sredstva vrnil v tem času. To je verjetno pravna formalnost odvezuje Mt. Gox iz nosi dodatno breme. So se kopičijo ne glede na kapital ali sredstva, ki jim ga dolguje, medtem ko v tako občutljivem položaju, bi lahko negativno odraža na njihovo stopnjo odgovornosti, zlasti s pravnega vidika.

Dolgovi do stečaj subjekta

Pri razvoju prejšnje točke, je upnik srečanje nejasno omenja. To je verjetno namenjen za tiste, ki imajo maso količine Bitcoin o izmenjavi pred njegovo nesrečo, ali za tiste, ki so brez dlake na jeziku o situaciji. Informacije o srečanju se bomo razkrili kasneje na Mt. Spletna stran Gox. Čeprav je jasno navedeno, ni vsak upnik mora udeležiti tega srečanja, da prejmejo nadomestilo za njihovo Bitcoin. Najpomembnejše odkritje vključuje posebnosti na proces, s katerim se ljudje lahko ponovno akreditiran-. Dokument kaže, da bo prisoten na spletni strani, vključno z zahtevanimi merili za preiskavo, ki se bo nato uporabijo za distribucijo dogovorjena sredstva za kvalificirane posameznike formalni sistem aplikacija. To zahteva, lahko kvalificirani upniki ostati potrpežljivi, saj je zgrajen ta sistem. Čeprav bi se lahko vloži za svoje premoženje prezgodaj, napoved moleduje take zadevne posameznike ne vložiti samoten zahtevek, saj takšne trditve "lahko pomanjkanje zakonsko zahtevane podatke, ali pa se lahko pojavijo razlike v interpretaciji opisov v teh dokumentih." Odgovor o tem, kje so bitcoins je še vedno nedosegljiva. Na 200.000 izterjani bitcoins se pričakuje, da bodo vključeni v ta proces likvidacije, čeprav je ta delež tistih, ki so shranjeni na izmenjavi. Verjetnost glede na vse, ali morda celo najbolj, Mt. Uporabniki GOX videti vrnil svoja sredstva, da jim zdi daljinsko v tem trenutku. Mt. Gox je v obrambi pravno, z Bijesan uporabniki počasi izgublja svoj pogon in že sprejeti možnost, da njihovi bitcoins ne sme nikoli biti vrnil z njimi. Sistem, ki se vzpostavi za vložitev preiskavo zdi obetavna, čeprav se podatki o tem, kako bo ta preiskava izvaja, na kateri ravni Natančnost in težave, v katerih se izpolnjujejo pogoje za distribucijo likvidacije sredstev zelo vprašljiva. Bitcoin skupnost bo preprosto morali odslej sprejeti dejstvo, da, ne glede na velikost ali navidezno zanesljiv, ni izmenjata nezmotljiv sistem, s katerim bi posvetili vse zaupanje. Celoten dokument v originalni japonski in angleški

Sorodne novice


Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Top 5 bitkoinskih milijonarjev

Post Bitcoin

Bitcoins 2016 Halving: kaj je to in zakaj bi se morali skrbeti?

Post Bitcoin

Profitable Bitcoin Cloud Mining: bitcoin mining brez težav

Post Bitcoin

Bitcoin se bo usmeril na $ 0.00 in mnogi bodo izgubili vse, ko se bodo pojavili mehurčki - opozarja investitor Peter Schiff - RT

Post Bitcoin

Bitcoin Banking: nevarnosti delnega rezervnega bančništva

Post Bitcoin

Bitcoinova prihodnost je svetla: padec cene in evolucija

Post Bitcoin

Bitcoin je zdaj na Bloomberg in Yelp!

Post Bitcoin

Bitcoin uradno pravna v Kaliforniji! Gov. Jerry Brown podpisal AB129!

Post Bitcoin

5 načinov nakupa Bitcoin z Paypal - prevare in legit načinov

Post Bitcoin

Kaj je Bitcoin? Enostavno (vendar temeljito) razlago

Post Bitcoin

Dnevno poročilo o kovancih: Blockstream, udobne igre, uredba o bitkiinu in tožbe v Floridi

Post Bitcoin

Bitcoin: Francoski ekonomist napoveduje dan računanja - Irish Times