Moj prvi Bitcoin: anekdota o prostovoljni izmenjavi | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Moj prvi Bitcoin: anekdota o prostovoljni izmenjavi

Moj prvi Bitcoin: anekdota o prostovoljni izmenjavi

Odkar sem postal prepričan o upravičenosti Bitcoina malo več kot enim mesecem Jeffrey Tucker in South Carolina mladih Američanov za Liberty State konvencije, sem bil srbenje, da bi dobili svoje roke na nekaj Bitcoin. Nisem želel postati Bitcoin milijonar, ali kaj podobnega. Želel sem, da bi dejansko imeli nekaj količino njim. 

Sama ideja Bitcoin me čudil; je utelešenje svobode, to je primer revolucionarnih učinkih inovacij, in je kos tehnologije, ki je tako po glavi. Ampak to je ok! To je lepota Bitcoin! Nimate razumeti tehnične notranje-delovanje, da bi ga uporabljali, boste morali uporabiti. To je ravno tako enostavno, če ni lažje, da uporabite kot plemenitih kovin ali vlada papirnati denar.

Zakaj verjamem v Bitcoin

Preden sem bil prepričan o utemeljenosti Bitcoin sem bil že študent avstrijske šole ekonomije. Sem razumel prednosti prostovoljno izmenjavo; prosta trgovina spodbuja svobodo in napredek materialnega bogastva, hkrati pa okrepiti socialne odnose in širitev socialne mreže na globalni ravni. Vendar pa je preprosto napačna razlaga nekatere kos ekonomske teorije me je zadrževal od sprejema ta revolucionarni monetarni sistem kot globalni osvoboditelj pa je; reinterpretacijo in boljše razumevanje Misesian Regresija izrek je vse spremenilo. Želel sem Bitcoin, in sem želel, da slabo.

Reddit je resnično čudovit socialna mreža. Tu lahko najdete v bistvu vse, kar je na Reddit, od novic, politike in ekonomije, na nišne skupnosti, kot so / r / Anarcho_Capitalism in / r / Bitcoin. Le nekaj dni pred, med brskanjem po subreddits sem pogoste, sem naletel na subreddit še nikoli nisem videl. Ta sub je Jobs4Bitcoin, online razvrščeni oddelek, kjer lahko delodajalci objavili oglase za delo in ljudi, ki iščejo delo, se lahko delijo svoje znanje in komunikacijo s potencialnimi delodajalci.

In, kot nakazuje naslov, so vsa plačila v Bitcoin. Našel sem te majhne skupnosti, da se razburljivo in zanimivo; To subreddit bil pravi množični način za vzpostavitev socialnih odnosov znotraj Bitcoin skupnosti, ki omogoča gradnjo socialnega kapitala, in je lahko tudi uvesti nove ljudi z izkušnjami Bitcoin.

Moj prvi Bitcoin plačanih delovnih mest

Počutil sem se prisiljena objaviti nekaj na Jobs4Bitcoin. Kot, da je čas za finale na univerzah po vsem svetu (sem vedel, ker sem tudi sam sem trenutno v dveh tednih pekla, ki je finale), sem vedel, da je morala biti vsaj ena oseba, ki potrebuje pomoč s papirjem ali nekakšen raziskovalnega projekta. Zato sem ponudil mojo pomoč. Sem dejal, da bom naredil vse raziskave in da bom napišite kratek esej, da delodajalec želeno.

Ko objavljate ta oglas, nisem zares pričakovali kdo odgovoriti. To subreddit je zelo majhna in precej neaktivni, navsezadnje. Tudi če je nekdo storil odgovor, res pričakuje le 10 dolarjev ali tako v Bitcoin. Malo sem vedel, sem bil v za prijetno presenečenje. Nekaj ​​dni po objavi oglasa, sem dobil zasebno sporočilo na Reddit od nekoga, ki je potrebna moje službe. Ta oseba me je zanimalo 10-15 virov na določenem področju, posneto skozi njih, in napisati odstavek, ki navaja svoje mnenje o virih. Super! Tu je bila moja priložnost, da bi dobili svojo nogo v vrata v svet Bitcoin.

Kot sem že rekel, nisem pričakovala nobenih več kot 10 dolarjev v Bitcoin; ampak kaj je priceoffered s to anonimno delodajalec?.2 BTC. To pomeni, da od 5/1/14 ob 2:16 am EST, $ 89.52 dolarjev vredno Bitcoin.

89 dolarjev za nekaj preprostih raziskav? Jasno mora ta oseba biti bedak! Vendar pa sem prepričan, da oseba, ki misli isto stvar o meni. On (ali ona) verjetno mislili, da sem nor, za prostovoljno izgubljamo dragoceni čas za Bobičav 89 dolarjev. Ampak to je lepota na prostem trgu. Vse izmenjave so prostovoljna in se ne zgodi, če vse vpletene strani zapustijo transakcijo subjektivno bolje, kot so bili pred transakcija potekala. Jaz vrednotijo ​​Bitcoin več časa, in je pomemben vire sem mu dal več, kot je Bitcoin. Poleg tega je bilo veliko več denarja, kot bi jaz kdaj pričakujejo, da bo od Bitcoin delovnih plošči na Reddit. Ne morem pomagati, ampak takoj pomislimo Jeffrey Tucker in vzkliknil, "lepo anarhijo!« To se je zgodilo anonimno na internetu, s takojšnjim plačilom in brez državne intervencije za "zaščito" me. 

Predstavljajte si, če vlada poletelo v to Bitcoin delovnih krovu, in prisiljeni minimalno plačilo za vsako delo, da bi zaščitili delavce? Kaj pa, če je vlada uvedla minimalno plačo, recimo, 10 dolarjev na delovnem mestu? Bi ta oseba še vedno na voljo me.2 BTC, ali pa bi se mu odločili, da ponudijo minimalno plačo? Rekel bi, da ti bo bolj verjetno je tako, in da je tisto, kar me preseneča, glede na trgu. Vedno izpolnjuje vse vpletene v zameno stranke.

Zaradi tega neurejenega okolja, delodajalec čutil prisiljen, da mi ponujajo plačilo, ki bi me motivira za zagotavljanje kakovostnih virov za svoje delo. Poleg tega imam tako več denarja, kot sem sprva pričakovala. Vendar pa je za mene, je bil bolj pomemben rezultat, da sem končno je uspelo priti v spletnem svetu prostosti, ki je Bitcoin.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Novinarji Bitcoin # 2: Učinek namere na etičnost lastništva Bitcoin

Post Bitcoin

Prvi sklop bitkoin bankomatov v Los Angelesu ta teden

Post Bitcoin

Kaj so Bitcoinovi bloki in Bitcoinove potrditve?

Post Bitcoin

2018 Napovedi: Bitcoin Will Crash-CTech

Post Bitcoin

7 spletnih podjetij trenutno sprejemajo Bitcoin

Post Bitcoin

Analiza cene Bitcoin: nadaljevanje bočnih ukrepov

Post Bitcoin

Poročilo o cenah za kratkoročno tedensko poročilo o bitki: 24. in 30. avgusta 2014

Post Bitcoin

Evropska komisija bo nadaljevala uredbo o bitcoinu

Post Bitcoin

Bitcoin Margin Trading Options za začetnike

Post Bitcoin

Bitcoin pipe in Adblockers

Post Bitcoin

Bitcoin v letu 2014: Ups in downs leta

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cen: Uvod v USD za vrednotenje BTC