Bitcoin Value 3. del: Bitcoin teorija vrednosti Konrada Grafa | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin Value 3. del: Bitcoin teorija vrednosti Konrada Grafa

Bitcoin Value 3. del: Bitcoin teorija vrednosti Konrada Grafa

Ta članek je tretji obrok za 4-del serije o teoriji in izvoru Bitcoinvalue. V prvih dveh členov, smo pogledal na dveh različnih teorij vrednosti dveh uglednih mislecev v Bitcoin skupnosti, Konrad S. Graf in Detlev Schlichter predstavljene.

V zadnji obrok te serije, del 2, smo pogledali v teoriji vrednosti Bitcoin napredne ga Detlev Schlichter. Njegova teorija drži, da je Bitcoin, ali katero koli drugo moderno valuto, ni treba posedovati vrednost neposredno rabo, da bi postal valuto. Dejstvo, da so druge valute že obstajajo absolves Bitcoin iz morali opraviti celotno prehodno proces bo od tega, da redno blago, postane menjalno sredstvo, nato pa postala široko sprejeta valuta. Bitcon lahko zgolj "piggyback" ali bootstrap, na že obstoječih valut preko svojih uveljavljenih sistemov cen in jih lahko postopoma nadomestiti, sčasoma postane obračunska enota pri sebi. Na koncu dela 2, smo ugotovili, da je Schlichter teorija za izvor Bitcoin vrednosti zelo natančen opis postopka metodo vezanja vrednosti, vendar ne zagotavlja zadovoljive rešitve za resnične težave pri roki. Schlichter teorija ne pojasni, kako Bitcoin je postal menjalno sredstvo, ki je lahko zaženejo na fiat valuto na prvem mestu. Da bi zagotovili trdno ekonomsko teorijo za izvor Bitcoin vrednosti, moramo ugotoviti, kako Bitcoin je postal dragocen menjalno sredstvo, ne pa zdravljenje svojo vrednost, določena in le opisuje povezavo za fiat.

V tem članku, bomo preučili teorijo napredne v delu 1, Konrad S. Graf je Bitcoin teorije vrednosti.

Povzetek Bitcoin Vrednost teorije Graf je

Trditev Graf, kot je zajeto v delu 1, je navedeno, da Bitcoin dejansko imajo vrednost neposredno rabo in je trenutno v prehodnem postopku nastanejo v Ludwig von Mises "(slika spodaj) regresija izrek. Po Graf, ni vprašanje, ali Bitcoin krši, ali drži, da regresijski izrek; to vprašanje ni vprašanje ekonomske teorije, temveč za vprašanje zgodovine. Pravo vprašanje tukaj je: Na kateri točki je Bitcoin gredo od tega, da potrošnik je dobro, da je menjalno sredstvo, ko je bil zadnji dan barter?

Ko se zavedamo, to vprašanje kot pravi problem, ki sodeluje pri ugotavljanju obstoja neposredne uporabne vrednosti v Bitcoin, vse, kar moramo storiti, je pogledati v zgodovino Bitcoin je, da bi dosegli zadovoljivo rešitev problema pri roki, po Graf. Če je rešitev tega konflikta tako enostavno, kot ugotavljanje zadnji dan Bitcoin je v barter, potem lahko rečemo, s popolnim zaupanjem, da je Bitcoin vrednost neposredno rabo dan pred prvo fiat-za-bitcoins izmenjava kdaj zgodila. Z kratek pogled na "Zgodovina" strani en.bitcoin.it, Bitcoin dosegla uradni menjalni tečaj za 5. Oktobra, 2009. Če se držimo Graf je Bitcoin teorije vrednosti, ki trdi, da je Bitcoin dejansko imajo veliko uporabljajo neposredno rabo vrednost, nato 4. Oktobra 2009 je bilo zadnji dan barter za Bitcoin. V tistem trenutku, Bitcoin je samo potrošnik, je in ni bila valuta, na kakršen koli način.

Vendar pa odgovor na to zgodovinsko vprašanje ne razkrivajo nobenih informacij o vrednotenjih pripisane na Bitcoin, preden je dosegla tudi menjalno razmerje z fiat valute. Graf pravi, da je to pomanjkanje podatkov ni pomembno, čeprav, saj je regresija izrek je apoditic resnica, lahko nikoli ne krši vse dobro v procesu postane menjalno sredstvo. Torej, tudi če ne bomo jasno vedeti, kakšna je bila vrednost neposredna uporaba Bitcoin je, še vedno vemo, da je eden nujno obstajala. V nasprotnem primeru bi nikoli postal medij za izmenjavo in ne bi vzpostavila določen menjalni tečaj z različnimi fiat valute. Graf trdi, da takrat ni bilo tako dolgo, kot lahko ugotovimo, da je bil čas v zgodovini, ko Bitcoin nima denarne vrednosti definitivno vrednost prisotna neposredna uporaba, ne glede na to, ali ne moremo ugotoviti, kaj je bilo, da je uporabna vrednost. Zato je regresija izrek je zadovoljen.

Čeprav G. Graf trdi, da je prepoznavanje Bitcoin je uporabna vrednost ni pogoj pri določanju, ali je dejansko obstajal, da vrednost, še vedno poskuša ugotoviti te zmuzljive uporabna vrednost. Navaja zgodovinsko delo Peter Surda pri zagotavljanju svojo hipotezo o subjektivnih vrednotenj "pre-menjalni vrednosti" era v zgodovini Bitcoin je. Zgodnje Bitcoin rudarjev in uporabniki, kot trdi, ni vrednost Bitcoin kot valuto; ne, bodo verjetno imeli kakšno drugo cenitev, ki je imela nekaj opraviti z interesom za vpletena v Bitcoin ali samega protokola tehnologije. Vrednost prišel iz zadovoljstva doživeli pri reševanju problema, zaradi njega napako ali pomanjkljivost v sistemu, ali pa samo igračkanje z novo tehnologijo. Ne glede na to, so bile te cenitve povsem subjektivna in njihova vsebina pa ni pomembno za namene praxeology. Vse, kar je pomembno, je, da so bila vrednotenja mesto in da so imeli logične posledice, ki seveda povzročilo Bitcoin vkrcajo na potovanje postane zakonita valuta.

Nejasne Motivi in ​​konča

 

Vendar pa obstaja ena velika napaka v Graf teoriji in njegovih špekulacij o subjektivnih vrednotenj, ki jih sestavljajo izvor Bitcoin vrednosti. V svoji teoriji, Graf ima zmedene motive in cilje. On je razmišljal, da je uporabna vrednost Bitcoin zadovoljstvo ali zabavo, pridobljene pri reševanju kodo, napreduje računalniške raziskave znanost, itd Vendar pa ti zadovoljstvo ni bilo konca, so le dejavniki, ki motivira zgodnjih rudarjev Bitcoin in razvijalcem preizkusite svoje sposobnosti preživetja kot valuto. Satoshi izrecno navedeno v beli knjigi, da je bil njegov namen ustvariti trustless, digitalni denarnega sistema. Zaradi tega izrecno izjavo o nameri, konci, katerih cilj je med delom na Bitcoin so jasne; vsakdo, ki se odloči za delo na razvoju protokola ali testiranje svojo moč ne da ugotoviti veljavnost Bitcoin je kot valuta. Nobenega dvoma ni o tej zadevi, konci so vključeni v delo na Bitcoin je bilo nedvoumno navedeno v Beli knjigi. Torej, vse vrste zadovoljstva, pridobljene pri preizkušanju sposobnosti preživetja Bitcoin lahko služi le kot motivacije za prevzela nalogo, ne cilj sam po sebi. Konec je kar Bitcoin boljšo valuto, motivacijo za to napreduje področja računalništva. Ni važno, kakšne so okoliščine, "napreduje področje računalništva" nikoli ne more biti konec, ki je usmerjeno v, lahko deluje le kot oblike družbenega priznanja, ki služi motivirati posameznike za nadaljevanje konca. Posameznik ne more ustvariti novo kodiranje jezika po napredovanju računalništva, ki je popolnoma nelogično. Posameznik napredek računalniške znanosti, ki ga ustvarja novo kodiranje jezika. Enaka logične pravila veljajo za Bitcoin. Eden ne more okrepiti Bitcoin s pospeševanjem kriptografije, on ali ona mora napredovati kriptografije s krepitvijo Bitcoin.

Seveda bi Graf zelo verjetno padla nazaj na njegovo trditev, da je to, ali je bil zmeden motive in konča, je ne glede na to, kaj se regresija izrek ne more biti kršena brez pomena za zadevo pri roki. On bi lahko trdili, da je Bitcoin valuta, zato izpolnjuje regresijsko izrek. Regresijska izrek ne more biti kršena, niti ne more biti narobe, ker Ludwig von Mises je dejal, da je univerzalni zakon. Toda ta trditev ne zatekajo k agresivnim dogmatizem? Če rečemo, da Bitcoin prilega regresijsko izrek, ker je izrek pravi, da mora to storiti ubira bout krožnega sklepanja. Mises je bil res sijajen človek, ki je za mnoge kot organ v avstrijski teoriji, tudi v zanamce, vendar to ne Otpraviti Mises na položaju božanskosti ali vsevednost, tako da ne odvezuje njegove teorije s kritiko. Da bi ohranili ekonomijo znanstvene, morajo biti vsi izreki treba preučiti s kritičnim očesom ne glede na to, kako radi smo njihovih avtorjev. Trdi, da dejstvo Bitcoin da menjalno sredstvo potrjuje, da je bil neposredno uporabna vrednost, ker je regresija izrek je univerzalni zakon v ničemer ne za problem pri roki; takšne izjave ni, ampak posojajo več streliva kritiki avstrijskih ekonomije, ki trdijo, da so njeni zdravniki neznanstveno. Mi naj zavrne Graf je Bitcoin teorijo vrednosti samo zato, ker je zateče k teh dogmatskih taktike

Skratka, Konrad S. Graf teorija o izvoru Bitcoin vrednosti ni zadovoljivo odgovoriti na vprašanje pri roki. Bitcoin je bil namerno ustvarjen, da služi kot monetarni sistem, pri čemer se bitcoins služijo kot valuto. Kako lahko obstaja kakršnokoli neposredno uporabna vrednost v valuti, ki je bil zasnovan, da deluje kot valuto in nič več? Kako lahko Bitcoin neposredno uporabna vrednost, če ni bila narejena iz kakršnih koli fizičnih materialov, ki bi lahko bile uporabljene kot porabe ali proizvodnje blaga? Je Mises 'regresija izrek pravi, ali je to varljivo teorija? Mi bomo poskušali rešiti teh pomembnih teoretičnih problemov v četrtem in zadnjem, obroka te serije o izvoru Bitcoin vrednosti.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Bitcoin prevara! Seznam trenutnih Bitcoin goljufij in scammers

Post Bitcoin

Alibaba IPO odgovoren za bitkoin crash!

Post Bitcoin

Vrednost Bitcoin: narava in izvor denarja

Post Bitcoin

Explanations Basics of Bitcoin: IJK-ji BTC-ja

Post Bitcoin

Poročilo o cenah za kratke izdaje kovancev v tednu: 14-20. September 2014

Post Bitcoin

Pojasnjene so osnove Bitcoin: ABC-ji BTC (Q-U)

Post Bitcoin

Kako sprejeti Bitcoin Donacije na vašem blogu

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Top 5 bitkoinskih milijonarjev

Post Bitcoin

Bitcoin Foundation odbor volitev: Jim Harper, Olivier Janssens ali Ali je še pomembna?

Post Bitcoin

Bitcoin je pojasnil v 3:30 minutah

Post Bitcoin

Bitcoin poučuje libertarje vse, kar ne vedo o ekonomiji - The Washington Post

Post Bitcoin

5 Izzivi, ki se trenutno soočajo z Bitcoinom (po mnenju Mikea Hearna)