Bitcoin Value 2. del: Ali denar potrebuje tudi uporabo vrednosti? | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin Value 2. del: Ali denar potrebuje tudi uporabo vrednosti?

Bitcoin Value 2. del: Ali denar potrebuje tudi uporabo vrednosti?

V prejšnjem članku smo obravnavali vrsto in izvor denarja in kako Bitcoinfits v tej denarni teoriji; in sicer, smo raziskali eno izmed mnogih možnih razlag za izvor Bitcoin vrednosti. Teorija smo raziskali, je najbolj priljubljena prevladujoče Bitcoin teorija vrednosti, ki izhaja iz Konrad S. Graf. Njegova teorija drži, da Bitcoin vrednost dejansko obstaja; ne samo, da njegova menjalna vrednost obstaja, pravi, vendar pa je imel tudi zelo realno neposredno uporabno vrednost, kar je omogočilo, da postane menjalno sredstvo na regresijski izrek. Ta argument je namenjen odpraviti vse trditve, da je Bitcoin vrednost ni "pravi" zaradi pomanjkanja uporabne vrednosti, ki bi lahko onemogočala za Bitcoin, da postane denar pod regresijsko izrek

Vendar pa je še en pomemben mislec v avstrijsko-Bitcoin skupnosti, ki trdi, da lahko Bitcoin postane pranju in je v procesu delaš tako-brez neposredne uporabne vrednosti. Ta mislec je Detlev Schlichter, in on uporablja zgodovino papirnatega denarja za podporo te trditve. V tem članku, bomo preučili navedbe Schlichter in ugotovi, ali je ustrezno pojasni izvor Bitcoin vrednosti.

Izvor denarja

 

Izvor moneywas ni produkt vlade fiat- čeprav danes delamo z denarjem, ki je bila uvedena za nas vladni mandatov in ni bilo namerno izum s strani posameznika ali skupine posameznikov. Namesto, izvor denarja je nastala spontano, na trgu, kar je posledica posameznikov v stiku s seboj, da bi izpolnil svoje samopodobe interesov.

Preden se denar pojavi v tržnem gospodarstvu, morajo biti posamezniki, ki trgujejo med seboj poslujejo prek neposredne izmenjave ali barter. Ta vrsta zameno zahteva, da posamezniki v trgovini blaga za drugo blago, ne pa trgovanje blago za denar. Na primer, Farmer Brown je rejec prašičev in Farmer Jones je konj kmet. Brown potrebuje konje, ampak samo ve, kako dvigniti prašiče, in Jones je treba prašiče, ampak samo ve, kako dvigniti konje. Če je socialni kapital prisoten (socialni kapital je rast in strjevanja socialnih omrežij, ki prihaja od posameznikov v stiku s seboj v nedenarne način. Nimamo prostora za poglobljeno pogled na pomen socialnega kapitala, žal. ), in dva kmetje vedo, igra drug drugega pri govedu in dvig svinjska, potem pa lahko trgujejo med seboj in zadovoljevanje svojih potreb. Tako je neposredna izmenjava potekala.

Vendar pa je velik problem z neposredno izmenjavo, vendar. Ni pogosto, da bodo posamezniki lahko našli nekoga, ki je pripravljen za trgovino, blago-za-blaga, z njimi. Razlog za te težave je, da so parametri za trgovino so brez menjalno sredstvo zelo specifična. Če Jones je treba prašiče, vendar Brown ne potrebuje konj, potem ne more trgovina poteka med njima. Ta težava je znana kot pomanjkanje dvojnega sovpadanju hoče. In to pomanjkanje zato denar pojavi v tržnem gospodarstvu.

Denar lahko dvigne v danem skupnosti, dokler obstaja medsebojno povpraševanje po več predmetov. Posamezniki lahko nato uporabite te medsebojno želene predmete posredno trgovino. Na primer, če je koruza medsebojno zahteval v Jones skupnosti, potem Jones lahko prodajajo konje, da kmet Smith za koruzo, in nato prodajo koruze Brownu za prašiče. Sčasoma se bo trg izbrati najbolj saleablegood, v tem primeru pa je koruza, in to bo denar za to družbo.

Bitcoin Vrednost Izhaja iz že obstoječe Money

Schlichter trdi, da ta proces ne morajo potekati v vrstnem redu za Bitcoin vrednost, da pridejo tja v tržnem gospodarstvu. Ker je denarja v naši globalni družbi že obstaja, lahko vsak medij za izmenjavo postala sekundarna valuta in sčasoma nadomestil sedanji moneywithout gredo skozi evolucijski proces, ki ga določa regresijsko izrek. Bitcoin vrednost lahko pridejo v veljavo z metodo vezanja ali "Nadodavanje" na cene obstoječega denarja (e). V bistvu, če ljudje želijo bitcoins, nato pa se lahko določi vrednost Bitcoin, ki temelji na obstoječem sistemu cen. Če ljudje z veseljem plačal 100 $ za 1 Bitcoin, nato pa je tržna vrednost Bitcoin je 100 $ na kovancu. Tako je bila vrednost Bitcoin določena in se bo začel niha na podlagi sprememb na trgu.

Schlichter podpira njegov argument za ta proces, ki ga sklicuje na zgodovino razvoja papirnatega denarja. Trenutno papirnati denar nima neposredne uporabne vrednosti, in potrdila, da papir sam nikoli ni imel nobene neposredne, nedenarno, uporabite vrednost. Vendar pa posamezniki še vedno zlahka sprejeti liste papirja in jih cenijo kot denar. Zakaj je to? Če je v skladu z regresijsko izrek, denar moral imeti neposredne uporabne vrednosti, da bi postal denar, nato pa, kako lahko papirnati denar morda dosegli raven vrednotenja, ki ima trenutno? Če smo uporabili regresijsko izrek na papirju pranju natančneje, dolarjih, potem bomo dosegli določeno točko v ameriški zgodovini, 15. Avgusta 1971, ko je predsednik Nixon ponižan dolar, ki ga popolnoma odstranili svojo zlato podporo. Ta zgodovinski dogodek kaže, da je vir vrednosti Fiat dolarja: svojo prejšnjo povezavo do zlata. Ko smo prišli do točke, kjer je bil papirnati denar povezan zlata, lahko pa zasledimo nazadovanje kupne moči Gold do točke, kjer je bil pomemben le kot potrošnik je v redu, izpolnjuje regresijsko izrek.

Kot lahko vidimo, Schlichter vidi napredovanje denarja ne kot prekinjeno gibanje posameznih denarnih tehnologij, ampak kot dolgi verigi zaporednih dogodkov, ki so vplivali na stanje današnjih dni. Papirnati denar ni odstopala od zlata, ampak je nadaljeval razvoj monetarne zgodovine. Zato Bitcoin vrednost, čeprav dodatno odstrani iz zlata kot fiat valute, ni prišlo v poštev neodvisno od zlata. Obstaja Bitcoin vrednost, saj ne v resnici imajo zgodovinsko povezavo do zlata, ki omogoča, da izpolnjujejo regresijsko izrek.

Ta teorija je močna, in je zelo natančen opis, kako se je kupna moč Bitcoin je napredovala, vendar ne izpolnjuje resnično vprašanje; teorija ne odgovori, zakaj je Bitcoin vedno povezana z fiat valuto na prvem mestu. Kaj impelled posameznikov v trgovini svoje fiat za Bitcoin? Poleg tega se zdi, da je proces Bitcoin zaženejo za fiat, da se je zgodilo nasprotno, da proces razvoja fiat. Papirnati denar je podprta z zlatom, nato pa je bil odstranjen, da zlato podloga. Bitcoin, na drugi strani pa je bila podprta z ne obstoječo denar, nato pa je postal podprta z fiat. Tako razlaga Schlichter na zgodovinske povezave Bitcoin je v "pravi" denar ni zelo zadovoljiva. Bitcoin je moral imeti nekaj uporabne vrednosti, da bi je bilo zaželeno, da kupiti z fiat valute. Toda, kaj je to? Ti dve glavni pomanjkljivosti v Schlichter teoriji bi Graf je argument-, ki je bila zajeta v prejšnjem article- veliko bolj zadovoljivo v smislu ugotavljanja izvora vrednosti Bitcoin. In še, da je eden glavnih pomanjkljivost v Graf teoriji kot tudi, kar bo obravnavano v poznejši članku.

Tukaj je sourcefor Detlev Schlichter teorija o izvoru Bitcoin vrednosti.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Dnevno poročilo o bitkiinu: romska bitkainska utemeljitev, dominika, ki prejema bitkoin in več

Post Bitcoin

Povzetek kovancev za kratkoročne tedenske bitkeinske cene: 21. in 27. september 2014

Post Bitcoin

Bitcoin Mining: začetni vodnik

Post Bitcoin

Profitable Bitcoin Cloud Mining: bitcoin mining brez težav

Post Bitcoin

Bitcoin velikost velikosti blokov: razjasnitev in revizija argumentov

Post Bitcoin

Bitcoin ni mogoče regulirati, kot je internet

Post Bitcoin

Študija: Svilena cesta je bila sprememba paradigme pri trgovini z drogami

Post Bitcoin

Coinbase proti Btc-e proti BitStamp - najboljši kraj za nakup Bitcoins

Post Bitcoin

Bitcoin v letu 2014: Ups in downs leta

Post Bitcoin

Poročilo o cenah za kratkoročno tedensko poročilo o cenah: od 17. avgusta do 24. avgusta

Post Bitcoin

Bitcoin Domensko ime BTC.com Prodano za 1 milijon dolarjev USD!

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Top 5 bitkoinskih milijonarjev