Vrednost Bitcoin: narava in izvor denarja | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Vrednost Bitcoin: narava in izvor denarja

Vrednost Bitcoin: narava in izvor denarja

Vir Bitcoin je valueis sporno vprašanje razprave, ki je še vedno v veliki meri neopredeljenih, med intelektualnih krogih ekonomistov. Prav tako se pogosto uporablja točka trditev, ki jih laiki, ki se uporablja; vsi vemo to utrujeno argument: Bitcoinvalue ni resnična, njegova vrednost je namišljena je Bitcoin cena je "mehurček", in zato ne more nikoli postati denarja. Vaše sanje replacingthe monetarnega sistema pod nadzorom vlade s cryptocurrency so obsojeni na neuspeh, vaši bitcoins niso več vredne kot Monopoly denar. Vemo pa, da ne more biti res, ker lahko Bitcoin nakup zelo realne izdelke, in je zamenljiv za fiat valute, ki je soglasno sprejet kot pravi denar.

Oseba, s katero koli količino gospodarskega razumevanja lahko jasno vidimo, da je Bitcoin vrednost res pravi. Tisti, ki trdijo, da denar potrebuje "lastni" vrednost ne zavedajo, da ni resnična vrednost, je nastala v glavah posameznikov. Torej z besedami, da je Bitcoin vrednost imaginarnega zgolj potrditi teorijo subjektivno vrednost. Vse vrednosti, ki obstaja v objektih človeške interakcije in izmenjave je "imaginarna." Ni vrednost, ki obstaja neodvisno od glavah ljudi. Zato je vrednost Bitcoin, in razlog za Bitcoin cena naraste na njem je trenutno stanje, izhaja iz preprostega dejstva, da posamezniki pripisujejo določen vrednost Bitcoin.

Bitcoin vrednost in regresijsko izrek

Prava težava pri pojasnjevanju vrednosti Bitcoin je, in cena Bitcoin, ni, ali je njegova vrednost resnična ali intrinzična, ampak kje izvira vrednost. Tisti, ki so dvomljive sposobnosti preživetja Bitcoin je kot denar pridobivajo skepticizem iz te težave. Na površini, ti dvomi zdi upravičeno, saj se zdi, da Bitcoin odstopa od Misesian regresije izrek. Ta izrek pojasnjuje, kako denar nastane v družbi in kako se doseže vrednost. Predmet, mora imeti neposredno uporabno vrednost, kot dobro ljudi, preden se lahko doseže menjalno vrednost in postane menjalno sredstvo.

Na primer, lahko različne kroglice lahko postanejo mediji menjave v družbi oblikovalcev nakita, saj je skupna vrednost za kroglice v tej družbi. Ker vsi v tej skupnosti je treba kroglice, da bi nakit, bodo ljudje sprejeli kroglice kot plačilo za druge proizvode, kot so hrana in oblačila. Cene po dogovoru glede kroglic bo določil menjalno vrednost kroglic. Ko je bila ta izmenjava vrednosti, določene v skupnosti, se bodo kroglice, ki na koncu pa je najbolj dragoceno ki se uporablja za dražje izmenjave, pa bodo manj dragoceni biseri potisnjeni v vlogo razdrobljenega plačila za manjše nakupe. Nekateri biseri bo postal neuporaben kot menjalno sredstvo v celoti. To tekmovanje med različnimi kroglice zelo podoben proces competitionbetween zlato, srebro in druge plemenite kovine, ki se je končala z zlatom kot primarnega denarja in srebra kot sekundarni denarja.

Ko je menjalna vrednost kroglic sedeža in najbolj dragoceni biseri so postali glavni mediji izmenjave v tej družbi draguljarjev, bodo te kroglice lahko izgubijo svojo zahtevo kot objekt za izdelavo nakita, saj bo v glavnem so tako shranjene ki jih je mogoče uporabiti v trgovini. Na tej točki, so kroglice izgubili neposredne uporabne vrednosti, medtem ko ohranjajo svojo menjalno vrednost. Oni niso več predmet potrošnje; njihov edini cilj v tej družbi je olajšati trgovino in delitev dela. To pa ne pomeni, da je izguba v vrednosti neposredni uporabi enaka 50% izgubo v skupni vrednosti dobrega, vendar. V resnici pa je zmanjšanje uporabne vrednosti nekega predmeta navadno odraža v povečanju vrednosti izmenjave. Kot postane predmet bolj dragocena kot valuto, postane manj vredne kot dobro ljudi.

Problem z vrednostjo Bitcoin je, da se zdi, da je digitalna valuta nikoli ni imel tako neposredno vrednost za uporabo, kot da je od biserov, ki se uporabljajo v scenariju zgoraj. Od bežen pogled na zgodovino Bitcoin, izgleda Bitcoin je bila ustvarjena, in Bitcoin cena določena v mirujočem stanju, za nekaj časa, nato pa spontano vzpostavila menjalno razmerje z fiat valute. Prav tako je dejstvo, o Bitcoin- ki omogoča trditve, da niso imeli neposredne uporabne vrednosti, preden se doseže menjalna vrednost se zdi bolj justifiable- je, da je bil Bitcoin zasnovana izključno za namen, da so alternativni monetarni sistem. Bitcoin je namenoma zasnovan kot plačilnega sistema, ki uporablja šifrirana bitov informacijsko-bitcoins- za lažjo izmenjavo premoženja med dvema ali več strankami anonimno in brez da bi morali zaupati tretji stranki ravnanje denar. Torej, ni načina, da bi Bitcoin bil uporabljen za nič drugega razen denarja, kajne?

Izvor Bitcoin v vrednosti in Bitcoin je cena

Razlog za Bitcoin je zaznano pomanjkanje neposrednih vale uporabe je, da je bil verjetno ni uporabna vrednost fizičnega, kot pomoč pri izdelavi fizično dobro, in ta uporaba vrednost je bila zelo kratkotrajna; Skoraj takoj po Bitcoin dobil menjalno vrednost, in je bila ustanovljena Bitcoin cena je bila ta uporaba vrednost preselil pomožna vlogo v najboljšem primeru. Na splošno, ko je pripisal vrednost uporabe do neke dobrine, smo nagnjeni k iskanju načinov, s katerimi lahko, da je dobro olajšali napredek materiala dobro počutje. Neposredna vrednost Uporaba uho koruze je, da lahko ublaži lakoto; zlato in srebro se lahko uporablja za gradnjo ali okrasne namene; in zdravila lahko spremenijo delovanje telesnih sistemov v telesu. Bitcoin ne more, in še nikoli ni bila sposobna, zagotoviti takšne uporabe za potrošnike. Vrednost uporabo, ki jih je Bitcoin, ki je sprožila začetno Bitcoin ceno, was- ali is- izključno duševno eno.

Duševno vrednost Bitcoin, preden pridobljenih se izmenjujejo vrednost, je bila pridobljena izključno iz subjektivnih vrednotenj tiste posameznike, ki kopljejo bitcoins preden so imeli nobene denarne vrednosti whatsoever. Ta razlaga se zdi smešno preprosta za tiste, ki imajo poglobljeno razumevanje teorije subjektivne vrednosti v ekonomiji, vendar se zdi, da ta koncept ni mogoče doumeti, ki jih Bitcoin skupnosti do Konrad S. Graf je wroteon in podrobno obrazložil. S pogledom na zgodovino ceno Bitcoin, lahko vidimo, da je digitalna valuta ni pridobil menjalno vrednost, dokler nekje v 170thblock. Tako je v očeh navadnega državljana, Bitcoin je bil popolnoma brez vrednosti 170 blokov. Vendar pa mora je bilo nekaj uporabna vrednost, ali pa, da je prva denarna transakcija ne bi zgodila. Rudarji, ki so v teh prvih 170 blokov, kopljejo bitcoins na lastne stroške požela neke vrste psihičnega dobička pred tem. V nasprotnem primeru se ne bi kopali tiste prve bitcoins in valuta nikoli ne bi vzpostavili denarno vrednost.

Mi kot ekonomisti ne more reči, kaj je psihično vrednost je bila, da je impelled tiste posameznike, da mine prvi bitcoins. Mogoče koncept je bil zanimiv za njih, ali pa se je zdelo koristno za raziskave v peer-to-peer omrežja. Mogoče so želeli Bitcoin, da bi bili uspešni, zato ji je vrednost z močjo volje. Mogoče je bilo nekaj, kar nikoli ne bo vedel. Vsebina vrednotenja ne nanaša na področje praxeology, samo dejstvo, da je vrednotenje poteka, in akcija je prišel iz tega vrednotenja. Nekdo zunaj področja ekonomije lahko hipotezo, da so rudarji ustvarili te bitcoins, ker je bilo "zabavno" z njimi, in da je vir kratkotrajna vrednost neposredne uporabe Bitcoin je.

Ne glede na vsebino teh prvih cenitve na "brez vrednosti" bitcoins, je še vedno res, da so bile te cenitve nujno subjektiven, ki izhajajo iz glavah tistih posameznikov, ki se ukvarjajo s razpršitev iz prvih 170 blokov. Vse, kar je bilo potrebno odkriti to možni vir za bila uporabna vrednost Bitcoin je kratek pogled v zgodovino Bitcoin in uporabo osnovne ekonomske teorije te zgodovine. Obstaja veliko drugih možnih virov prvotne vrednosti Bitcoin, da jih ni mogoče zajeti v tem članku. Teorija napredno jih Graf je zgolj najbolj priljubljen; služi kot en primer od mnogih možnih vrednostih rabo prisotne v Bitcoin. V naysayers le morali kopati malo dlje, in mnogi od njihovih argumentov, bodo izginili.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Začetniški vodnik za rudarsko bitkoino

Post Bitcoin

Bitcoinova prihodnost je svetla: padec cene in evolucija

Post Bitcoin

Bitcoin Mining v letu 2015: ASIC, rudarstvo oblakov in težave

Post Bitcoin

Bitcoin se bo usmeril na $ 0.00 in mnogi bodo izgubili vse, ko se bodo pojavili mehurčki - opozarja investitor Peter Schiff - RT

Post Bitcoin

Profitable Bitcoin Cloud Mining: bitcoin mining brez težav

Post Bitcoin

Dnevno poročilo o bitkiinu: romska bitkainska utemeljitev, dominika, ki prejema bitkoin in več

Post Bitcoin

Pojasnjene so osnove Bitcoin: ABC-ji BTC (Q-U)

Post Bitcoin

Brez primere: Bitcoin Mining Network presega 100 PH

Post Bitcoin

Secure My Bitcoin denarnica: Bitcoin varnostni nasveti

Post Bitcoin

Bitcoin rudarstvo je lahko bolj donosno kmalu

Post Bitcoin

Bitcoin kot blago: Licenca za obdavčitev?

Post Bitcoin

Bitcoin Adoption: napredovanje med top 100 spletnih strani