Študija: Svilena cesta je bila sprememba paradigme pri trgovini z drogami | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Študija: Svilena cesta je bila sprememba paradigme pri trgovini z drogami

Študija: Svilena cesta je bila sprememba paradigme pri trgovini z drogami

Nekoč, Bitcoinwas zloglasni za njeno priključitev na spletnem črnem trgu Silk Road, ki je omogočila anonimne transakcije z uporabo digitalne valute. "Dark net" trg eksponentno rasla vse do oktobra 2013, ko se je nenadoma zaprli z izvršbo zvezne zakonodaje. Vendar pa je nova studyhas sprosti ki analizira cvetočo trgovino z drogami, ki je obstajala na Silk Road, ki v zadnjih tednih svojega obstoja.

Pojav anonimnih spletnih trgov je povzročilo "transformativno" in "paradigma spreminjajočo" inovacije v prodajo drog, glede na poročilo. Silk Road in druge temne neto trgi so ponovno opredelitev, kaj pomeni biti uspešen trgovec z drogami - grožnje, ustrahovanje in nasilje niso več potrebne ali praktično v virtualnem svetu.

Raziskovalci trdijo, da je to pomembna novost kriminalne dejavnosti. Ker srednje- in na visoki ravni prenaša drog pogosto zatekajo k nasilnim šote vojne, da bi zaščitili svoje ozemlje, je Silk Road prvi primer nenasilno "spletu klirinška hiša" - to pod pogojem, trgovci z varnih in zanesljivih metod za pridobivanje proizvoda.

To je v nasprotju s skupnim dojemanjem Silk Road kot "eBay za droge," kjer so mislili, prodajalci v prvi vrsti prodajajo strankam za osebno uporabo. Namesto tega, so raziskovalci ugotovili, da so bili številni Silk Road kupci dejansko drog trgovci sami. Te posle med podjetji je bilo ugotovljeno, da predstavljajo najmanj tretjino vseh prihodkov Silk Road je.

Analiza revolucije

Raziskava je bila izvedena s Judith Aldridge, profesor prava na univerzi v Manchestru, in David Decary-Hetu, znanstvenik kriminologije na Univerzi v Lausanni. Uporabili so prilagojene spletne-plazil programske opreme za prenos celotno spletno stran Silk Road čez tri dni v septembru 2013, le nekaj tednov pred zveznimi organi zasegli mesto in aretirala njenega domnevno operaterja, Ross Ulbricht.

Raziskovalci so ugotovili, da je velikost Silk Road - glede na povprečnega letnega prihodka - se je v septembru 2013 povečal z 14,4 milijona $ sredi leta 2012 za 89,7 milijona $, omamljanje šestkratno povečanje priljubljenosti. Poročilo pravi, da to pomeni "izredno veliko povpraševanje" za to vrsto trgu, in da je "malo verjetno", da je temno-net trgi bodo izginili, tudi v obraz zatiranje pregona.

Glavni razlog za eksplozijo Silk Road je v priljubljenosti je njegova inovacija, kako preprodajalci drog med seboj in s strankami. Kombinacija anonimnosti, šifrirane komunikacije, depozitni storitev, in vgrajeno ugled sistem pomenilo, da bi lahko tako prodajalci in kupci delujejo v okolju, ki je relativno varno in dobro urejeno. Ne samo, da je, ampak na ravni maloprodajni trgovci zdaj imeli metodo za pridobivanje izdelek, ki ni odvisen od morilske tolpe ali karteli.

Mit Busted: "eBay za droge"

Do sedaj, večina karakterizacijo Silk Road to šteje kot "Amazon" ali "eBay" zgrajena za droge - idejo, ki ga tako mediji in prejšnjih dveh znanstvenih člankov nadaljuje. Toda ta najnovejša raziskava je pokazala, da to ni nujno tako, in da je bil velik del poslovanja Silk Road je dejansko prodajalca do prodajalca.

Ta sklep je bil sprejet z razdelitvijo do vseh transakcij Silk Road v petih različnih cenovnih kategorijah za analizo. Najnižji kvintilni zastopnika najcenejšo različico izdelka - preprosto 1 gram konoplje, npr. Vsak večji kvintil imeli dražje in večje količine droge.

Peti in najvišja kvintilu predstavljal ogromen razsutem stanju naročila vredna tisoče dolarjev. Ti oglasi vključena cela kilogramov konoplje ali več unč kokaina, ogromne količine, ki bi bile nepraktične za vsakodnevno uporabnikov drog, ki se za nakup. Povprečna vrednost teh visoko ceno, visoke količine naročila v razponu od $ 1129 za zdravila na recept do neverjetnih 3.494 $ za ekstazi.

Jasno je, da so nekateri kupci na Silk Road tudi prodajalci - v bistvu kupovale velike količine mamil iz debelo prodajalci, da bi ga ponovno ponovne prodaje za dobiček. Toliko se je v skladu s hipotezo raziskovalcev, vendar jih še vedno presenečeni, da se naučijo, koliko prihodkov je bila narejena s pomočjo razsutem stanju naročila. Ko je skoraj polovico vseh prihodkov od posameznega zdravila, pridobljeni s razsutem stanju naročila v vrednosti tisoč dolarjev, na zadevnem trgu očitno ni samo "eBay za droge."

Transformativno inovacije

Ker je bilo veliko kupcev Silk Road je sami preprodajalci drog, je trg deloval kot prvi virtualni posrednik med prepovedanih podjetij. Ta odpraviti veliko tveganj, tipično povezanih s trgovino z drogami - vključno z nasilnimi "trave vojne" med rivalskimi skupinami, in krajo izdelka ali gotovino. Prodajalci zdaj imeli način, da lahko pridobiva in distribucijo izdelkov, ki jih hranijo relativno varna tako tvegan posel.

Poleg tega eBay-style povratne informacije in sistem hrambe služil za povečanje zaupanja kupca, pa tudi pletje neetično prodajalci, ki so priložena podstandardnih izdelek ali scammed stranke. Rezultat je bil zdrav izbor ponudnikov, ki so predložili kakovosti storitev. Raziskovalci razširiti na te ugotovitve:

V zdravil cryptomarket era, ki imajo dobre storitve za stranke in pisati, ki ima dober ugled prek "povratnih informacij" kot prodajalec ali kupec - lahko bolj pomembno kot mišice in face-to-face povezav.

V nasprotju z javnim predpostavki, nasilje morda ni prirojena lastnost nezakonite trge po vsem.

Nova Gospodarska Landscape

Vse to pomeni, da je bila prvotna Silk Road veliko več kot enostaven način za uživalce drog, da bi dobili svojo popraviti. Seveda, s potrebnimi tehničnimi spretnosti in potrpljenja, se lahko vsakdo prijavi in ​​začeti nakup zdravil za osebno uporabo. Ampak na flip strani, lahko vsakdo prijavi in ​​začeti nakup zdravil za poslovno use.It je prav tako enostavno kupiti funt konoplje, kot je bilo za nakup grama, ob predpostavki, da je mogoče privoščiti.

S prihodom Silk Road in številnih temnih neto trgih, ki so izšla do nadomestiti, preprodajalci drog imajo zdaj veliko varnejši in zanesljivo možnost za ponovno skladiščenje njihovih izdelkov. Ob predpostavki, da se lahko premikate tehnične ovire za učenje, kako uporabljati Tor, Bitcoin in PGP šifriranje, je zdaj mogoče, da delujejo v trgovino z drogami z malo ali nič tveganja za nasilje. Turf vojne, grožnje, ustrahovanje, tatvine, umori - vse od stvari, ki jih običajno povezujemo s karteli in uličnih tolp - niso več del enačbe, ko gre za temno neto trgih.

Tam je nedvomno nadaljnje znanstvene raziskave potrebno na to temo, vendar doslej rezultati videti dokaj pozitivna. Migracija prodaje drog v temnih neto trgih bo služila za zmanjšanje nasilja na ulicah, in prevzel oblast od morilskimi karteli in tolp, ki uspevajo off sedanjega sistema. To bi moralo priti kot ne presenečenje, da kritiki vojne na področju drog - ampak zdaj pa je končno znanstvena analiza, ki kaže premik paradigme je resnična, in to je dobra stvar.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Začetniški vodnik za rudarsko bitkoino

Post Bitcoin

Prehodi AsiaCoin do dokaza o deležu

Post Bitcoin

Twitch.tv je začel sprejemati Bitcoin za naročnine

Post Bitcoin

Kako zasukati svoje Bitcoin čip dobičkov z enim korakom

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin rezerve na 104%

Post Bitcoin

Kaj so Bitcoinovi bloki in Bitcoinove potrditve?

Post Bitcoin

Bitcoin in prehod v denar

Post Bitcoin

Bitcoin se bo usmeril na $ 0.00 in mnogi bodo izgubili vse, ko se bodo pojavili mehurčki - opozarja investitor Peter Schiff - RT

Post Bitcoin

Bitcoin je pojasnil v 3:30 minutah

Post Bitcoin

Bitcoin Adoption: napredovanje med top 100 spletnih strani

Post Bitcoin

Bitcoin Cena še vedno iščejo novo nadstropje po poročilu EBA

Post Bitcoin

Zmagaj USB rudar 100% brezplačno - Mine Bitcoin Litecoin Dogecoin od doma!