Deflacija 1. del: deflacijska narava bitkoinske cene | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Deflacija 1. del: deflacijska narava bitkoinske cene

Deflacija 1. del: deflacijska narava bitkoinske cene

Deflacija je bila točka razprave med različnimi šolami ekonomske misli za zelo dolgo časa. Ena eni strani so Keynesians in Neo-Keynesians trdijo, da je deflacija zelo negativen ekonomski pojav in nenehno opozarjajo na "deflacijsko smrtno spiralo", v katerem bodo ljudje prenehali porabe za nedoločen čas, v stalnem pričakovanju nižje cene-in podjetja ne bo uspelo. Seveda, če je vse poslovanje ni pa bi seveda velike valove brezposelnosti in gospodarske krize. Po drugi strani pa, avstrijske šole, in nekateri učenci šole Chicago, trdijo, da je "deflacijski smrt spirala" ne more zgoditi v resničnem svetu. Avstrijski ekonomisti predvsem trdijo, da tak koncept ima le težo v statični ali enakomerno vrteče gospodarstvu-teoretični konstrukt, kjer je gospodarstvo v popolnem ravnovesju, da ni gospodarske rasti ali upadanja in dobiček enake stroške, in je v pravi popolnoma nepomembno svet.

Kaj je deflacija?

Deflacija je nasprotje inflacije. Ta dva pojma se nanašajo na spremembe kupne moči narod je, ali globalno, pari. Inflacija se zgodi, ko se kupna moč denarja upada zaradi naraščajočih cen; Deflacija predstavlja povečanje kupne moči denarno kot posledica znižanja cen.

Inflacija se pojavi iz dveh razlogov, čeprav v resničnem svetu se zgodi praviloma le zaradi enega razloga. Prvi scenarij, v katerem se lahko zgodi inflacija je tista, kjer je povpraševanje po denar pade pod njegovo oskrbo. Če je to premik v denarnega odnosu se zgodi, da je le več denarja, kot si ljudje želijo. Zato, ljudje začnejo porabe denarja za kakršno koli dobro, da bi se znebili od zdaj manj vredne denarja, ki nato poganja navzgor cene. Drugi, in veliko bolj pogosta, vzrok inflacije prihaja iz strani ponudbe in ne na strani povpraševanja. Inflacija v resničnem svetu je z namernim injekcijo denarja v obtoku s strani države ali centralne banke skoraj vedno povzroča. Povečanje ponudbe denarja spet premika denarnim odnos, tako da je več denarja v obtoku, kot si ljudje želijo, ali imajo potrebo. Ljudje nato porabijo več, ker cenijo svoj denar manj in cene gredo gor, ker smo zaznali povečanje povpraševanja. Čeprav so rezultati obeh primerih enaka, je več denarja, kot ljudje želijo ali potrebujejo, dejansko obstaja zelo prepoznavna razlika med strani povpraševanja in na strani ponudbe inflacije. V prvem delu, spremembe na denarnem področju nastane kot posledica naravnih sprememb v subjektivnih vrednotenj. Takšna sprememba je običajno postopen in se širijo skozi čas; Zato lahko trgi na splošno prilagodi veliko lažje na strani povpraševanja na inflacijo. Slednji, na drugi strani pa je rezultat prisilnega injekcijo denarja v gospodarstvo. Injekcija je običajno tako velika in nenadna, da pretrese na trgu in nenadoma spremeni proizvodno strukturo. Posledice teh denar povzroča spremembe v denarnem področju bodo obravnavana v nadaljevanju.

Deflacija se pojavi zaradi treh razlogov, ampak vse tri od teh scenarijev deflacije se je zgodilo večkrat v zgodovini resničnem svetu, v nasprotju z inflacijo. Prvi scenarij, po katerem bi lahko prišlo do deflacije, ko padec cen zaradi inovacij in konkurence v gospodarstvu. Ker je proizvodnja struktura racionalno in kapital razporedi na najbolj dobičkonosnih podjetij, dobava povečuje, kar vodi do znižanja cen. Drugi primer deflacije pojavlja kot neposredna posledica spremembe denarnega zvezi, kjer je bodisi a) povpraševanje po denarju poveča izven ponudbe denarja ali B) dobava denarja zmanjšuje in ne more več zapolnili povpraševanje po denarju. Na strani ponudbe deflacija običajno pride, ker države ali centralne banke namerno privijte ponudbe denarja skozi krčenje kreditov ali z večjimi davki. Tretji scenarij deflacije je nenadno zmanjšanje ponudbe denarja zaradi valuto, ki se izgubi ali uniči. Uničenje valute se lahko zgodi na več načinov, tudi namernih dejanj uničenja denarja s strani vlade v poskusu, da pogodbe o dobavi denarja. Ta scenarij se je zgodilo v ameriški državljanski vojni; konfederacijski države Amerike utrpela škodo zaradi hiperinflacije, tako CSA je zvezna vlada začela obračunavanja zaplemba davkov in uničuje denar, ki ste ga dobili v lasti državne blagajne, ki so posledica teh davkov.

Ta razprava o deflaciji ima zanimive posledice, kadar se uporabljajo za Bitcoin. Digitalni valuta je dejansko namenjen za deflacije. Kot so določena količina bitcoins proizvedena skozi proces Bitcoin rudarstva, je količina bitcoins, da so nagrajeni za rudarje na bloku zmanjšala. Hkrati, kot so kopljejo več bitcoins je difficultyof so cepilnim algoritmom, povečanje, ki pa zahteva večjo računalniško moč rešiti. Kot rezultat, Bitcoin rudarstvo postane dražja, in rudarji dobili manj kovancev, kot Bitcoin rudarstvo napreduje, tako da rudarstvo bo še naprej le, če so Bitcoin nagrade v vrednosti več kot strošek za električno energijo, ki je proces rudarstvo Bitcoin zahteva. Torej, deflacija je dobesedno težko žično v protokol Bitcoin. Poleg tega v nasprotju z osrednjimi ekonomskih argumentov, deflacija je dejansko neto pozitiven za napreduje gospodarstvo, saj pomeni povečano varčevanje, ki spodbuja vlaganje.

Zdaj, glede na sporno razpravo o deflacijo in inherentno deflacijsko naravo vrednosti Bitcoin, je razumljivo, da je to neločljivo značilnost Bitcoin požel veliko kritik med anti-Bitcoin posameznikov, ki sledijo mainstream šole ekonomske misli. Vendar, če gledamo na zadnjih nihanja cen-zlasti cenovnih nihanj Bitcoin Bitcoin obkrožajo Mt. Gox polom, nekateri bi trdili, da je Bitcoin ni res deflacije, ampak da Bitcoin vrednost izkušnje tako inflacijske in deflacijske obdobjih.

Je Bitcoin Vrednost res deflacijske?

Tam ne more biti vseeno, vsak argument več, ali je bil Bitcoin designedto bo deflacije, ni nobenega dvoma, da je bilo. Količina kovancev nagrajeni na bloku dejansko zmanjšal, ko so kopali več bitcoins in razprševanje algoritem dejansko dobili težje, kar zahteva večje izdatke sredstev, kot proces rudarstvo Bitcoin napreduje. Razprava, nato pa naj bi se osredotočili na to, kako Bitcoin deluje na trgu, kako nihanja v povpraševanju po valuti vpliva na vrednost Bitcoin glede na stanje oskrbe.

Tisti, ki trdijo, da Bitcoin ni dosledno deflacije, lahko to stori na osnovi kaže na hitrega nihanja cen Bitcoin, ki se redno pojavljajo. Če valuta je deflacijski se njena vrednost nenehno cenili, pravilna? Torej, zakaj zajema Bitcoin vrednost trpijo zaradi intenzivne in pogoste, čeprav kratka, obdobja amortizacije? Zakaj je cena Bitcoin je $ 1000, samo da bi padla na 300 $ v teku nekaj mesecev?

Problem je v tem, da nima smisla, da trdijo, da mora deflacijski valuta vedno cenijo vrednost in ne trpijo kratkih obdobij amortizacije. Dip v ceni Bitcoin ni znak inflacije v najmanjši, saj je povezan z nobenim trendom na vseh. To izjavo bi nedvomno povzročila kontra, ki kažejo, da več zniževanja cen Bitcoin z uporabo analize cen. Ja, analiza Bitcoin cena je vedno praksa v Bitcoin skupnosti in da je zelo pomembno, če je storjeno correctly.However, je treba razumeti, da se analize te vrste ceni samo analizirajo kratkoročnih gibanj na trgih Bitcoin in so bolj usmerjeni k tistim, ki vlagajo v Bitcoin. Analiza cena te vrste ni orodje za splošno ekonomsko analizo. Zaradi upada v ceno Bitcoin, tudi če ugotovi začasno trend, ki traja več dni ali celo nekaj tednov, ne odpravi vseh prejšnjih podatkov. Če pogledamo vse podatke iz Bitcoin je 5 let življenja tako daleč, vidimo, da je Bitcoin cena na določen porastu, ki ni bil razdeljen. Če je cena v enem letu padla 100%, vendar pa je do 1000% na splošno, bi mu težko obravnavati kot zmanjšanje vrednosti Bitcoin. Torej, medtem ko lahko Bitcoin cena pade in vzpostaviti kratkoročno padle, je opomogla od vseh teh padcev doslej ohranja svojo stalno pot navzgor.

Glej ceno Bitcoin od začetka leta 2013 in ob koncu leta 2013, je jasen in določen trend, kljub nekaj padcev, ki so nastale skozi vse leto:

Zdaj je jasno, da je bil Bitcoin cen v prvi polovici leta 2014 na splošni trend upadanja. Vendar pa smo le šest mesecev v letu in nova, kratkoročne trendwas sedežem v maju, ki je še vedno trajajočemu, ki lahko dokažejo, da bo leto 2014 še en bik leto Bitcoin. Glej Bitcoin ceno od 1. Januarja 2014 do 11. Julija 2014:

Vendar pa ne glede na to, ali je celoletni trend za leto 2014 bika ali Medvjedast, je dejstvo, še vedno velja, da je celotno življenjsko dobo Bitcoin doslej je zaznamovala stalna rast vrednosti Bitcoin. Oglejte si Bitcoin ceno od julija 2010 do julija 2014:

Torej, to je težko zanikati, da je bil Bitcoin deflacijski skozi svoje življenje. Med 17. Julija 2010 in 11. Julija 2014, je Bitcoin cena šla od $ 0.05 do $ 634 (v času, ko je bil ta članek napisal); neto povečanje 1267900%! Jasno je, da je Bitcoin vrednost je imel zelo močno in dokončno deflacijsko trend!

V drugem delu bomo razpravljali o tem, ali je to deflacijski narava pozitiven ali negativen za gospodarstvo Bitcoin, kakor tudi deflacija v primerjavi z inflacijo argument na splošno.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Dnevno poročilo Bitcoin: Lawsky Outlines Revidirano BitLicense, GAW sproži Paycoin in še več

Post Bitcoin

7 spletnih podjetij trenutno sprejemajo Bitcoin

Post Bitcoin

Rastoče sprejemanje Bitcoin: 6 načinov uporabe BTC

Post Bitcoin

Svetilnik Mike Hearn bi lahko močno izboljšal Bitcoin

Post Bitcoin

Zmagaj USB rudar 100% brezplačno - Mine Bitcoin Litecoin Dogecoin od doma!

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Top 5 bitkoinskih milijonarjev

Post Bitcoin

Zakaj se Bitcoin strokovnjaki ne bojijo 51% napadov

Post Bitcoin

Kako sprejeti Bitcoin Donacije na vašem blogu

Post Bitcoin

Študija: Svilena cesta je bila sprememba paradigme pri trgovini z drogami

Post Bitcoin

Poročilo o cenah za kratkoročno tedensko poročilo o bitki: 24. in 30. avgusta 2014

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cen: Uvod v USD za vrednotenje BTC

Post Bitcoin

5 Izzivi, ki se trenutno soočajo z Bitcoinom (po mnenju Mikea Hearna)