Je Bitcoin Mining to vredno? | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Je Bitcoin Mining to vredno?

Je Bitcoin Mining to vredno?

Rudarstvo bitcoins je bilo zelo donosno podjetje za zelo dolgo časa. Medtem ko je veliko ljudi, ki so poskušali Bitcoin rudarstvo ni dobiček, niso prejeli rudarskih pilotiranje zaradi goljufivih ali Nevičan družbe, ali komaj dosegel pozitivno donosnost na svojih Bitcoin rudarskih poskusih, da ni res, za bolj izkušene rudarjev. Tisti, ki so uspešno optimizirali GPU ali pridobili FPGA v letu 2012 in v začetku leta 2013, kot tudi tiste, ki so sposobni pridobiti zgodnje Asics, ali pa so bili dovolj srečni, da "stava" na desni Bitcoin rudarsko strojno opremo družbe za naslednje generacije ASIC čipi so je neverjetno dobiček.

Vendar pa je poslovanje Bitcoin rudarjenja doživela temeljno premik med trenutkom, ko so GPU / FPGA norma, in vzpon ASIC čipi Bitcoin rudarske opreme. Ti Asics popolnoma spremenila igro s povečanjem učinkovitosti rudarskih bitcoins mnogih redov, in popolnoma uničil donosnost rudarjenja s tradicionalnim računalnikom.

Zakaj Rudarstvo Bitcoins Z GPU je splačalo Do leta 2013

Pred ASIC čipi, Bitcoin rudarstvo je splačalo samo zato, ker je težava ostala dokaj blizu ceni Bitcoin je. To je veljalo za nekaj razlogov:

  1. Veliko Bitcoin rudarjev je bilo le rudarstvo s krajšim delovnim časom, in so bili preprosto uporabo GPU, ki so že kupili za igre na srečo, da mine, ko ne bi uporabljali svoj računalnik. To je popolnoma odstranili stroške opreme iz ROI enačbe, kot sposobnost učinkovitega minami bitcoins je samo prednost, ki ima dostojno računalniških iger. Seveda, rudarstvo pri visoki intenzivnosti imeli možnost, da gorijo GPU, vendar pametne krajšim delovnim časom, rudarji bi le moja, ko je težava / cena res je bilo vredno. Prav tako bi ti posamezniki spreminjajo sistemske nastavitve, kot tudi nastavitve za rudarske opreme Bitcoin, znižanje stresa, ki so na svoji strojni opremi, kot tudi povečati njihovo energijsko učinkovitost.
  2. V tistem času je bilo zelo malo velike Bitcoin rudarskih kmetije. Povprečna rudar ni bila konkurenčna z podatkovnih centrov polno strojev... Pa so se pomerili med seboj. To pomeni, da posamezniki, ki so živeli na območjih z nizko kWh (kilovatna ura) cene bi lahko rudnik dovolj bitcoins za kritje morebitnih dodatnih stroškov električne energije, in tudi tiste, na območjih s povprečno - nekoliko nad bi se povprečni stroški električne energije dobiček iz rudarstva, če so imeli učinkovite nastavitve.
  3. Velik del rudarske skupnosti, v tistem času, ni bilo rudarstvo za dobiček sam. Bili so rudarstvo za podporo omrežja Bitcoin, in / ali za pridobitev BTC, da je "čist" in resnično anonimna (tako dolgo, kot je bilo ob določenih varnostnih ukrepov).

Razmerje med težavnosti

In cena

Ni bila popolna, vendar rudarstvo težave na splošno, se je gibala podobno kot Bitcoin do menjalnega USD tečaja. FPGA začel ta nekoliko nagniti v letu 2012, nato pa Asics ga razbili v celoti.

Bitcoin Asics ubil GPU Rudarstvo Dobičkonosnost

 

V začetku leta 2013, Jeff Garzik prejel prvo Bitcoin rudarsko ASIC, ki ga proizvaja Avalon. Medtem ko so eno drugo podjetje lahko proizvaja funkcionalno BTC rudarske ASIC približno istem času, je Avalon prvi za razvoj, proizvodnjo in prodajo teh neverjetno rudarskih stroji za javnost. Njegov pregled Avalon ASIC je potrdila, da je bila ne le Bitcoin rudarstvo vredno, vendar je lahko zelo donosna. Njegove pripombe nanj je rudarstvo moč, in koliko bitcoins ga kopljejo, so odprtje oči:

Uspešnost je veliko večja, kot je napovedal. 60 Ghps je bila napovedana. The Unit je cgminer samih o 67,5 Ghps.

In

Po 20 urah rudarstvu je nepotrjeno + potrjena nagrade enaka 14.98832170 BTC.

To Bitcoin rudar je rudarstvo nad 15 BTC na dan! Seveda, za vse, ki se ukvarjajo z rudarsko danes, 67.5 GH / s zdi, kot nič. Danes, bi lahko srečen, da bi dobili 0,0007 BTC na dan, s tem hashrate, v skladu z našo rudarsko kalkulator Bitcoin, in dejstvo, da ga uporablja več kot 600 vatov moči, naredi deluje stroj ki izgubi predlog. Dejstvo je, do takrat, ko večina prednaročila so bili odpremljeni, so bili komajda dobičkonosna stroji. Sem bi majhen znesek dobička s svojo serijo 2 Avalon ASIC, ki sem uspel priti do skoraj 80 GH / s, vendar ne veliko.

Vendar pa je v tem času, so top end GPU lahko le rudarjenja s hitrostjo 500 MH / s - 1 GH / s (z 1 GH / s zahteva odlične pogoje in neverjetno optimizacijo), in pogosto porabi 200-400 vatov moč, ko rudarstvo bitcoins.

Čeprav je, da je pošteno, Butterfly Labshad uspešno proizvaja svoj prvi Bitcoin rudarskih "miniRig" sredi leta 2012, ki uporabljajo 18 plošč, z 2 45 nm FPGA na vsakem krovu, in je bil sposoben rudarjenja na ~ 25 GH / s, medtem ko porabijo ~ 1.260 vatov.

Za tiste med vami, ki ne vedo, zakaj je Butterfly Labs tako zaupala Bitcoin skupnost, ali pa ne razumem, zakaj tako veliko ljudi, so bili pripravljeni v prednaročilu svoje Asics, to je, zakaj. Prvi miniRig je bila izjemno uspešna, in gibalo pred ASIC obdobju.

Kljub temu, Avalon prvi ASIC, ki je temeljil na starodavne 110 nm arhitekturi, je uspelo, da mine po več kot dvakrat stopnjo na miniRig je za približno polovico porabe energije, in je bil prodan na delček stroškov miniRig. Ti stroji začeli revolucijo na področju rudarstva, ki je privedla do omrežja Bitcoin vsebuje raven procesorske moči, ki ni bil nikoli dosežen prej v zgodovini človeštva.

Je Bitcoin Rudarstvo vredno Leta 2017?

Da in ne, odvisno od situacije. Pojav ASIC čipi ustvarila oboroževalno tekmo, ki je vložil vlaganje v Bitcoin rudarstvu machinesmore nestanovitne, in tvegano, kot Bitcoin sama. Kot Bitcoin Asics začel z 110 nm Avalons, ki je bil na voljo v tradicionalnih procesorjev v začetku leta 2000 arhitektura, številna podjetja vzmetene gor delati v smeri iz naslednje generacije, pri čemer upa na koncu dosegel "state-of-the-art", ki je ~ 22 nm v tem trenutku.

Do danes, ne vem, nobene komercialno dostopnih ASIC čipi s 22 nm arhitekturi, vendar pa je bila dosežena 28 nm. Realno, razvoj resnično state-of-the-art Bitcoin rudarskih ASIC čipi, morda ne bo vredno naložbo, kot je povečanje učinkovitosti energije, ki je najbolj pomemben dejavnik za Bitcoin rudarske ploščad, ni nikjer v bližini tako veliko, kot prejšnje generacije.

Medtem ko je Bitcoin rudarstvo težava je zdaj bolj verjetno, da pade v tesnejših odnosih s ceno Bitcoin je, povezava ne zagotavlja stabilnosti. Dokler je povezava med ceno Bitcoin je in celotno rudarsko moči omrežja še vedno blizu, nato pa se spremeni v vrednosti Bitcoin bi vplivale samo tiste, ki so že komaj donosna, in bi naredil malo spremeniti sposobnosti rudarstva. To je zato, ker bi se rudarji prejemajo več bitcoins za njihovo cepilnim moč, ko cena in težave upadajo, vendar manj bitcoins so cene in težavnosti povečanje. Ta tabela se nadaljuje, kjer se težave grafikon na začetku članka končali, in vključuje predvidene težave zmanjšalo na 17. Januarja Od marca 2013 dalje, rudarstvo težave skokovito narasla. V zadnjih nekaj mesecih se zdi, da so izenačili iz:

Vendar pa bi lahko dobili iz sinhronizacije še enkrat.

Preboj v ASIC tehnologija je verjetno v bližnji prihodnosti, vsekakor pa je to mogoče. Da bi ustvarili nov skok v težavah, in postanejo starejši Asics manj dragocena, saj cena Bitcoin ne sme biti pod vplivom zelo veliko. Prav tako, kot je težko prilagoditi samo vsakih 2016 blokov, oster padec v ceni Bitcoin je lahko to, da rudarjenje ni zelo stroškovno učinkovita, dokler se težava prilagodi.

Oster dovolj Bitcoin padec cen lahko učinkovito, povzroči dovolj rudarjev se izklopi, da traja zelo dolgo časa, da rudarsko dovolj blokov, da bi dosegli težave spremembo. Seveda bi ta scenarij za posledico tudi v strmem padcu v težavah, ko je 2016. Blok končno izkopati, takoj povečuje vrednost rudarskih moči... Ampak, dokler se to zgodilo, bi lahko omrežje Bitcoin postala precej nezanesljiva in kaotično.

Kljub temu, izven teh scenarijev, bi bilo težko še naprej stabilizirati, in nekoliko sledite ceno Bitcoin je. To pomeni, da Bitcoin rudarstvo je vredno v mnogih primerih ja. Vendar, ali je vredno, da vas je nekaj, le vi lahko odločite. Zapomnite si, če ste razmišlja postaja Bitcoin rudar, delo prek matematike, preden boste vlagali.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Ne smemo poskušati prilagoditi bitkoina obstoječim pravnim strukturam

Post Bitcoin

Študija: Svilena cesta je bila sprememba paradigme pri trgovini z drogami

Post Bitcoin

Kaj je zasebni ključ Bitcoin, kako ga uporabljati, naj bo varno!

Post Bitcoin

Bitcoin Price se spreminja z evropskim negativnim interesom banke

Post Bitcoin

Bitcoin Block Size Economics in Gavin Andressen

Post Bitcoin

Poročilo o cenah za kratkoročne tedenske borze za kovance: 31. avgust - 6. september 2014

Post Bitcoin

Začetniški vodnik za rudarsko bitkoino

Post Bitcoin

6 Restavracije, ki sprejmejo Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Value 2. del: Ali denar potrebuje tudi uporabo vrednosti?

Post Bitcoin

Na Bitcoin in Fear

Post Bitcoin

Bitcoin je v mehurju, in tukaj je, kako se bo zrušil - CNBC

Post Bitcoin

Bitcoin Banking: nevarnosti delnega rezervnega bančništva