Bitcoin Mining v letu 2015: ASIC, rudarstvo oblakov in težave | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin Mining v letu 2015: ASIC, rudarstvo oblakov in težave

Bitcoin Mining v letu 2015: ASIC, rudarstvo oblakov in težave

Ogromna objekte po vsem svetu so sedaj pakirani v Bitcoin rudarske opreme. En objekt v bližini polarnega kroga na Švedskem se ponaša 45.000 stroji tečejo štiriindvajset ur na dan.

Zakaj? No, če je vaš računalnik najde pravi odgovor na težave v izračunavanja algoritem, je vaš Bitcoin denarnico naslov vgrajen v odgovoru z 25 več Bitcoin. Tudi vaš Bitcoin naslov pobira pristojbine transakcijskih implicitne v tem odgovoru. Dobiš te dodatne Bitcoin, ko so 99 dodatnih blokov zgrajena na sistemu. Danes, na 196 $ na Bitcoin, 25 novih Bitcoin je vreden $ 4900. Torej, obstajajo dobri razlogi, da se posveča dodatno računsko moč za nalogo.

Bitcoin rudarstvo še vedno raste

Kot rezultat, Bitcoin rudarstvo je ena od najhitreje rastočih sektorjev na področju informacijske tehnologije (IT) je danes. Več računalnikov, ki so dodane nalogi ves čas. Kot blockchain raste, več Bitcoin dodamo že v obtoku tiste. Sčasoma se je hitrost, s katero novi Bitcoin se dodajajo naj bi upočasnila, dokler se Bitcoin rudarstvo izključno za pristojbine za transakcije obdelave, ko sistem maxes ven na 21 milijonov vseh kovancev v obtoku.

Naslednje leto, 2016, nagrada za izračun naslednji Bitcoin blok pade od 25 do 12,5. Bomo videli padec Bitcoin rudarske dejavnosti? Morda. Že se zdi, da zniža tečaj za bitcoins v dolarje, da bi sprožilo nekaj premikati v smeri konsolidacije v industriji. Ki prihaja v času, ko je Bitcoin znova postavil nov rekord ta mesec na število transakcij, ki se pojavljajo na isti dan, več kot 105 tisoč dogodkov.

Tipično Nadomestilo za transakcijo z 0,0001 Bitcoin se uporablja za mnoge od teh dogodkov, kar pomeni 10,5 Bitcoin, ali približno $ 2058 v morebitnem prihodkov iz pristojbin transakcija za Bitcoin rudarjev. Tako lahko transakcijskih stroškov izkaže, da je privlačna za Bitcoin rudarjev tudi po novi Bitcoin nagrado začne padec.

ASICS - Bitcoin Miners, da so igre izmenjevalniki

Bitcoin rudarstvo se je začela v letu 2009, z osnovno Bitcoin rudarsko opremo, ki je vključena v prvotni Bitcoin walletsoftware, s skoraj vsako tehnično prefinjeno uporabnik lahko nastavite računalnik za reševanje matematičnih ugank, ki sodelujejo. Do začetka leta 2013, vendar pa prva aplikacija specifične integrirana vezja (Asics), ali Bitcoin hash čipov, začel ladijskega prometa. Ti čipi so Bitcoin rudarsko strojno opremo, ki so koristni za rudarstvo SHA-256 cryptocurrencies samo, in da je uporaba navadnih osebnih računalnikov ali mrež računalnikov za splošno rabo, zastarelih za Bitcoin rudarstvo.

Čeprav mikroprocesorjev na splošno zakonsko njihovi moči, da vsakih 18 mesecev po Moorov zakon, so Bitcoin Asics so podvojili svojo moč vsakih šest mesecev. To je povzročilo veliko vprašati, "je Bitcoin rudarstvo vredno?" Odgovor je zapleten in Bitcoin rudarstvo še vedno na splošno dobičkonosna, vendar pa morate vedno uporabljati Bitcoin rudarstvo calculatorto ugotoviti, če je pravi za vas. Ocenjuje se, da je več sto tisoč računalnikov osredotočila na Bitcoin rudarstvu.

Bitcoin vrednost, in tečajnimi tveganji

Ali Bitcoin cene usojeno, da še znižala? To je težko reči. Gotovo je, da so imeli svoje vzpone in padce. Tik pred Mt. Gox izmenjava ni, USD za Bitcoin izmenjavo ratehad vrhuncem nad 1 $ 1.124. Taksist od Bitstampearlier ta mesec lahko odgovorna za nekatere od nedavnega padca tečaja. Seveda, cene dvignil največ od sredine leta 2012 do konca leta 2013, ne da bi preveč kolcanje. Vilice marca 2013 je bil en primerek dramatično, vendar kratkotrajnega nazadovanje, ko različic programske opreme Bitcoin povzročil drugačno mnenje o veljavnosti nekaterih blokov. Ko je bilo soglasje ponovno vzpostavljena, je problem rešen, in vrednotenje Bitcoin še naprej raste.

Seveda, Bitcoin rudarstvo ni edini cryptocurrency rudarjenje poteka te dni. Cryptsy, največja izmenjava altcoin, navaja stotine cryptocurrencies, z imeni, kot so Litecoin, Dogecoin, Reddcoin, Darkcoin, Bitshares, in še veliko več. Vsak blockchain valuta z proof-of-dela funkcij lahko izkopati, in rudarji v alternativnih cryptocurrencies zdi, da bi našli dejavnost donosna.

Koliko je vsa ta oprema namenjena Bitcoin rudarstvo, in altcoin rudarstvo, je vredno? Na podlagi izjave iz Coinometricsabout 51% napad, pa je približno 833 milijonov $ v rudarske opreme in električne energije, ki trenutno deluje v industriji. Kombinirana rudarstvo moči v omrežju še vedno povečuje.

Vzpon Bitcoin oblaku rudarstvo

Velik del Bitcoin rudarstvu je sedaj oblaku. Podjetja so prodajo gigahashes na sekundo, ali Gh / s, za plačilo, ki zagotavlja dovolj računalniške moči, da bi milijarde poskusi drugi rešiti funkcijo razpršitve za Bitcoin blok. Genesis rudarstvo, na primer, stroški 702 $ na tisoč Gh / s, plus pristojbino za električno energijo. Če se zgodi, da zaslužijo dovolj Bitcoin od 25 Bitcoin ustvaril v vsakem bloku, plus transakcijskih stroškov, preseči te takse, potem najem se gigahashes je dobra izbira. Seveda, glede na ogromno količino računalniške zmogljivosti v konkurenci z vami, bi verjetno morali ogledati naložbe kot špekulativno in ne kot varen stvar.

Bitcoin rudarstvo je energetsko intenzivno, tako velike operacije rudarske ponavadi najti, kjer je enostavno voditi stroji ohladi, ali če je energija zelo poceni. Zdi poceni premoga v Mongoliji, ki jih je treba spodbujanje Bitcoin rudarjenja v tej državi. Na žalost ne vsak Bitcoin rudarska družba našel način, da ostane dobičkonosna. V zadnjem času, Ghash.io, ena največjih rudarskih del, je napovedal, da bi bilo o prekinitvi storitev, dokler vrednost Bitcoin se je povečal, ali rudarstvo difficultydecreased, dovolj, da bi Bitcoin rudarstvo donosna za njih.

Nastavljiv Težavnost podlagi Bitcoin rudarstvu moči

Vsakih 2016 bloki ali dva tedna v povprečju je Bitcoin omrežje samodejno prilagaja težavnost funkcije razpršitve odvisno od tega, kako je veliko računalniške moči na nalogo. Težavnost se lahko prilagodi navzdol, če je zelo veliko rudarjev začelo stroji potegnete neto, vendar v zadnjih nekaj letih se je trend navzgor. Ker so Asics prvi dobavi je težava povečala za faktor deset tisoč. Vendar pa se to spreminja, saj je nedavno znižanje cen Bitcoin je povzročila toliko rudarskih moči, da se izklopi.

Kako Bitcoin rudarstvo stack up kolikor obdelavo transakcij gre? Protokol Bitcoin trenutno lahko obdelujejo le sedem poslov na sekundo, zaradi omejitve 1 megabajtni na bloka, ki je majhen v primerjavi z, recimo, Visa, ki obravnava do 10.000 transakcij na sekundo. Vendar pa, seveda, pristojbina za vsako transakcijo je pomembna, še posebej za trgovce, ki nosijo breme pristojbine za obdelavo kreditne kartice. Nedavna prenos na desetine milijonov dolarjev vredno Bitcoin je bil posnet na blockchain za plačilo približno dva centa.

Če Bitcoin se bo za vstop v mainstream, mora biti meja se dvigne, ali transakcijskih stroškov, je treba znatno povečati. Na srečo, lahko omejitev 1 MB je treba spremeniti, in procesorske moči v Bitcoin rudarskega mreže je veliko večja, kot je potrebno za obravnavo pa veliko poslov na sekundo se od njega zahtevajo. Gavin Andresen, glavni znanstvenik fundacije Bitcoin, kakor tudi glavni razvijalec dela na Bitcoin je jedro protokola od odhodu skrivnostno ustvarjalca na valute, Satoshi Nakamoto, je eksperimentirati z večje velikosti bloka. Njegovi testi so pokazali, da blocksizecan se povečuje Bitcoin je enostavno doseči, ko ta postane potrebno.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Pojasnjene bitkeinske pristojbine - Ali je transakcija Bitcoin dejansko brezplačna?

Post Bitcoin

Vplivi Bitcoin na sistem D - Sence gospodarstvo

Post Bitcoin

Kaj je zasebni ključ Bitcoin, kako ga uporabljati, naj bo varno!

Post Bitcoin

Poročilo o cenah za kratke izdaje kovancev v tednu: 14-20. September 2014

Post Bitcoin

Bitcoin bančništvo: slovo za delne rezerve

Post Bitcoin

Bitcoin sprejel: eBay integrirati Bitcoin s Paypalom!

Post Bitcoin

Poročilo o ceni na kratko o tednih Bitcoin: 28. september 2014-4. oktober 2014

Post Bitcoin

Je Bitcoin Mining to vredno?

Post Bitcoin

Končno je preprost način za pošiljanje Bitcoina na Facebooku

Post Bitcoin

Bitcoin Value 2. del: Ali denar potrebuje tudi uporabo vrednosti?

Post Bitcoin

Deflacija 1. del: deflacijska narava bitkoinske cene

Post Bitcoin

Bitcoin Mining: začetni vodnik