Mainstream Bitcoin 2. del: Akademija in plakati | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Mainstream Bitcoin 2. del: Akademija in plakati

Mainstream Bitcoin 2. del: Akademija in plakati

Ta članek je drugi, in končno, obrok v naših dveh del serije o Bitcoinin mainstream. Ta serija je videti, kako daleč je mainstream zaostaja za Bitcoin skupnosti v smislu njihovega znanja o cryptocurrency in monetarne teorije. V prvem obroku, smo opravili tudi podrobno analizo o nedavnem raziskovalno nalogo o Bitcoin pricemovement ga ETH Zürich, vodilni tehnološki univerzi v Švici opravil. V prispevku je podrobno empirično študijo, ki jo je raziskovalna skupina opravila na gibanja v ceno Bitcoin in kako so povezana s spremembami v družbeni zavesti digitalne valute. V prejšnjem članku smo dokazali, kako je papir na koncu ni uspelo zagotoviti vse vrednosti v teku, ekonomskih razprav o Bitcoin. Ugotovili smo, da so rezultati študije pod pogojem, izredno je zastarele podatke kraju Bitcoin skupnost znanega o povezavi med družbeno zavest in cene za let. Poleg tega smo ugotovili številne gospodarske zablode, ki so jih raziskovalci uporabljajo in mi razložil, zakaj je uporaba teh zmot služil še bolj diskreditirati študijo.

V tem članku, bomo ob veliko bolj splošen pristop k našem pregledu kjer mainstream stoji na Bitcoin. Na kratko bomo vrnili v švicarski papirja v prvem delu tega članka, ker je izjava, ki jo v prispevku pomembne ekonomije na splošno in jih je treba obravnavati, da bi pridobili poglobljeno razumevanje o tem, kako mainstream dojema tako Bitcoin in ekonomijo. Potem bomo nekoliko razširiti naše področje, zaradi česar naši posebno analizo švicarske študije, in poglejte, kakšne razprave poteka v rednih gospodarskih krogih. Nato bomo razširili našo pozornost še bolj in raziskati položaj navadnega državljana, povprečna oseba, na Bitcoin. Na koncu bomo določili cilje, ki mora biti opravljeno, da bi dosegli množično sprejetje Bitcoin.

Pomen socialne interakcije v Bitcoin gospodarstvo in gospodarstvo na splošno: lažno dihotomijo med trge in vlado

V raziskovalni nalogi je Bitcoin, ki je ekipo iz ETH Zürich pisno, so raziskovalci podala izjavo, da je označeno svetel zgled gospodarske nevednosti. Švicarska ekipa je navedeno na dveh različnih priložnostih v svojem prispevku, da decentralizirana narava Bitcoin iz interakcije na trgu v svojem ekosistemu peer-to-peer zanašajo samo na obnašanje udeležencev posameznikov. Z drugimi besedami, Bitcoin je decentralizirana plačilo omrežje omogoča Bitcoin gospodarstvo teče izključno o človekovih akcijskih-posameznikov, ki delujejo v njihovem lastnem interesu.

Decentralizirana struktura Bitcoin, ki temelji na prispevku njenih uporabnikov ratherthan osrednjega organa, pomeni, da se je dinamika gospodarstva lahko močno posledica družbenih dejavnikov, ki so sestavljene iz interakcije med udeleženci na trgu.

Zaradi decentraliziranega značaja Bitcoin valuto, dinamika gospodarstva v veliki meri odvisni od obnašanja svojih uporabnikov, ki (i) rudnika novih bitcoins in ohranjanje skupinske verige in (ii) vpliva na menjalni tečaj, ki trgovanje bitcoins in iz druge valute; Te interakcije med uporabniki tvorijo socialno hrbtenico Bitcoin.

Upoštevajte, da je bil poudarek dodan tega avtorja, in ni bilo v prvotnem besedilu.

Ta decentralizirana gospodarstvo je očitno nasprotje centraliziranega enega, kjer so posamezne interakcije spremlja in refereed z enim, regulatorni organ (tj. Države). Ker ni osrednji organ v gospodarstvu Bitcoin, v skladu z raziskovalci, celotno gospodarstvo temelji na socialnih interakcij med posamezniki. Kljub temu, da ga ni navedeno, izrecno pa je to nasprotje med decentraliziranih in centraliziranih gospodarskih sistemov kaže, da so raziskovalci kar pomeni, da delujejo centralizirano gospodarstva, ki temelji na nekaj drugega od človeškega delovanja in socialnega sodelovanja. Torej, kaj je to alternativa človekovega delovanja, ki poganja centraliziranega gospodarstva? Ali akterje centralizacija zavijanje na trgu v avtomati, nemotivirani in brez svobodne volje? Če je to res, potem to pomeni, da obstaja gospodarska delitve linijo med decentralizirano, Bitcoin gospodarstva in centralizirano, vladne gospodarstva. Samo tisti, ki sodelujejo v gospodarstvu Bitcoin so resnično človeško; decentralizirana narava tega trga omogoča človeško dejanje in socialna interakcija, ki narekujejo gospodarske sile. Preostanek, tisti, ki še nikoli ni uporabilo nobenih cryptocurrency, v resnici niso gospodarski akterji, le vzvodi v monopolnega stroju.

Lahko bi trdili, da so ta avtorja ugotovljene posledice, zgoraj navedeno, take dihotomijo kot eno subtilno molkom v švicarske papirju preveč ekstremni. Raziskovalci so samo rekel, da je edina stvar v gospodarstvu Bitcoin, ki poganja dejavnost interakcije med posamezniki. V gospodarstvu, ki ga ureja centralni organ, so vladne uredbe in osrednje bančne politike (tj. Ustvarjanje denarja in spremenjene obrestne mere), ki Kompaktni gospodarstva brez prostovoljnega sporazuma posameznih akterjev. Ta avtor bi morali ovreči, nato pa z besedami, da ne obstaja takšna stvar, kot je gospodarsko, manjka dejavnosti socialne interakcije št. Tudi če je interakcija neprostovoljno, predmet neke vlade ali drugega monopolnega intervencije, je še vedno socialna interakcija, čeprav nasilno eno. Zato so vsa gospodarstva nujno zanašajo izključno na socialne interakcije med posamezniki. Ni bistvenega pomena, gospodarske razlike med centraliziranih in decentraliziranih sistemov; kar se tiče ekonomije, vsi sistemi so centralizirani do stopnje, od vlade, zaradi česar zakonov na eno osebo, ki ima izključno pristojnost nad njegovimi dejanji. To razlikovanje je torej razlika v stopnji in ne ena od vrste.

Tam je med trgi, ki jih vlade in trgov, ki jih nihče ne nadzira, za celo vlado nadzorovanih ni dihotomija je samo igralec na decentraliziran trg; ne more delovati, ne da bi ga večina ljudi, ki naseljujejo geografsko območje sprejet. Vsa gospodarska dejavnost se pojavi na trgu, ki ne more, po svoji naravi, se popolnoma z enim agencija narekuje v vakuumu, ki je brez vsega človeškega delovanja. Tudi vlade niso nič več kot peščica posameznikov, ki delujejo usklajeno in nalagajo svojo kolektivno voljo na na meščanstva, ki se strinja, da, in ohranjajo obstoj, v državi, ki ga uboga njegove odredbe. Tako ne more človeška ustanova obstajati brez socialnega sodelovanja med posamezniki. Ločitev raziskovalca akcijsko usmerjeno gospodarstvo od upravljajo centralno trgov je zato nevzdržno in, da se odkrito, zmedeno. Posledice zgoraj opredeljene niso ostanek; So logičen zaključek takega razlikovanja med vladami in trgov. Če vlada nadzoruje gospodarstva ne zanašajo na socialno sodelovanje, da deluje, potem udeležencem v centralno planskega gospodarstva niso zares človek, saj je bistvo človeštva je posamezen ukrep in motiviran, socialno sodelovanje.

Lažni dihotomijo med trgi in vlade ni nič novega, naša švicarski raziskovalna ekipa še zdaleč ni prvi, ki bi napako ustvarja nerealno razlikovanje med vladami in trgov. Marksistični ekonomija, ki nadomešča besedo "vlada" z "družbo", pogledov trgih kot nasprotovalo družbi. Ko proletariat odklonov vladajočega razreda, bo družba odpravila vse trge in prinašajo enako materialnega bogastva za mase.

Tudi Murray Rothbard, legenda avstrijske šole ekonomije, nevarno spogledovala z idejo, da so vlade ne prispeva k obstoju trgov. Zameglili njegove vere v naravnem pravu, Rothbard povezana svoboda z obstojem prostega trga, zmanjšala prostosti s ovirane trgu, in suženjstva z uničenjem trgom, ki bi jih prinaša vzpostavitev socializma. Spoštujejo argument Mises "o ekonomski izračun po socializmu, Rothbard izpostavila, da bi popolnoma monopolizirala gospodarstvo uničiti trg, metanje človeško raso v revščini in divjaštva.

Vendar pa je problem ekonomski izračun vodi le do uničenja denarnega gospodarstva, ni izkoreninjenje trga kot celote. Monetarna ekonomija je le veja na trgu. To izhaja iz naravnega razvoja človeškega delovanja. Dokler ljudje ohranijo sposobnost za komunikacijo in sodelovanje med seboj, čeprav bo na voljo trgi. Celo v najbolj tiranski režim, pa še vedno lahko uspešno na trgu, kjer ljudje sodelujejo v obojestransko koristno dejanje, obstoj denarja ni potrebno za gospodarske dejavnosti, da poteka. In vlada bo lahko za nadzor nad to nedenarno trg kolikor lahko vpliva na družbeno sodelovanje samo.

Na koncu smo opredelili in dekonstruirati zadnji zmoto švicarski raziskovalci v svojem porabljenega papirja. Predstavili smo številne in poglobljene argumente proti zaposlenih metodologij, izbranih teorij in sklepov, ki so jih raziskovalci v svojem dokumentu. Torej, mi lahko zdaj zapustiti ta papir za počitek in meni, da gre popolnoma diskreditirali.

Na žalost, pa čeprav je bila študija cena švicarski Bitcoin hudo pomanjkljiv, je knjiga eden izmed pametnejših študij Bitcoin, ki so bile izvedene s osrednjih gospodarskih krogih. Ne samo, da so druge raziskave mainstream Bitcoin še bolj zgrešeno kot tista, ki smo jih skrbno dekonstruirati tukaj, so zelo redke, kot dobro. Mi bomo zdaj poglej, kako malo pozornosti je mainstream akademski svet dal Bitcoin in kako narobe so bili, ko so napisali o cryptocoin.

Člen Nadaljevanje na strani 2

Sorodne novice


Post Bitcoin

Bitcoin velikost velikosti blokov: razjasnitev in revizija argumentov

Post Bitcoin

Moj prvi Bitcoin: anekdota o prostovoljni izmenjavi

Post Bitcoin

Bitcon je Geld želi, da je Bitcoin denar

Post Bitcoin

Bitcoinova prihodnost je odvisna od vas

Post Bitcoin

Kako sprejeti Bitcoin Donacije na vašem blogu

Post Bitcoin

Rastoče sprejemanje Bitcoin: 6 načinov uporabe BTC

Post Bitcoin

Bitcoin cene po vzponu po turbulentnem mesecu!

Post Bitcoin

Bitcoin Banking: nevarnosti delnega rezervnega bančništva

Post Bitcoin

Kako zasukati svoje Bitcoin čip dobičkov z enim korakom

Post Bitcoin

Bitcoin poučuje libertarje vse, kar ne vedo o ekonomiji - The Washington Post

Post Bitcoin

Bitcoin je zabava, ki bi lahko osvojila svet - Atlantik

Post Bitcoin

BTCRobot - Avtomatizirano Bitcoin Trading Software Bot pregled