Novinarji Bitcoin # 2: Učinek namere na etičnost lastništva Bitcoin | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Novinarji Bitcoin # 2: Učinek namere na etičnost lastništva Bitcoin

Novinarji Bitcoin # 2: Učinek namere na etičnost lastništva Bitcoin

Nisem avtor prvega članka o Ethicality v Bitcoin novinarjev, kot je bilo, da je napisal Sean trzajo. Sem eden od dveh ustanoviteljev kovancev Brief, in v naslednjih nekaj odstavkih je treba upoštevati moj "disclaimer". Vendar pa, kot je ta spletna stran, ki temelji digitalna valuta, da ne bi smelo biti presenetljivo, da sem lastnik in uporabo digitalnih valute.

Nisem načrtovano za pisanje o tej temi, kot je Sean pokriva prvotni spodbijajo na Michaela del Castillo članku. Sem ga pustil v svojih rokah, da se odzove na vse dodatne razprave z g del Castillo, ali nadaljnjo obravnavo v skupnosti. Vendar pa je ob branju nedavni članek o Vox z naslovom: "Naredili smo napačno klic nakupom Bitcoins" Čutila sem, da je to potrebno, da se odzove.

To ni skrivnost, da je kovanec Kratek podpira Bitcoin. Seveda smo tudi podpiramo mnogih drugih digitalnih valut, vključno z nekaterimi, ki sploh ne existin funkcionalno pot v tem trenutku. To je dejal, nikoli nismo poskušali skriti dejstva, da smo lastniki kovancev Brief, kot tudi nekateri naši novinarji, imajo velik del naših sredstev v cryptocurrencies. Znesek se razlikuje od posameznika do posameznika, vendar pa tega ne počnejo nekaj špekulativnih razlogov, kjer pričakujemo 1 Bitcoin, da je vreden $ 1.000.000. Na splošno verjamem, da pricewill Bitcoin v prihodnosti bistveno povečala - ampak smo tudi porabili naše kovance stalno, kar pomeni rast cen na koncu ob imajo zanemarljiv vpliv na našo celotno bogastvo.

Ali je v navzkrižju interesov z lastnimi Bitcoin ali digitalne valute, in napisati Članki o tem?

Vsekakor ja. Seveda je "konflikt interesov". Če Bitcoin zruši, in naši kovanci so brez vrednosti, da bi bilo pogubno. Vsak od nas želijo Bitcoin še naprej povečujejo pri sprejemanju, in seveda bi ga radi, če bi Bitcoin cena dvignila. Kljub temu, da je brez posledic za novinarje, ki pišejo o Bitcoin. Dejstvo, da se je vrednost kovancev v njihovi lasti bi šel gor ali dol, samodejno ne povzroči etično vprašanje. Če bi bilo to res, potem je enako lahko rečemo za vsakogar, ki zajema financiranje katere koli vrste.

Bitcoin Lastništvo lahko primerjamo z USD lastništva

 

Novinarji v Združenih državah Amerike, ki je pisal o vprašanjih ekonomske in monetarne politike, imajo enak navzkrižje interesov. Skoraj gotovo lasti USD, in če bi se dolar, ki se nadomesti kot svetovne rezervne valute, ali pa če bi hiperinflacija začeti, ali če dolarjev kupne moči začele znižale bi hitro izbrisati velik del svojega premoženja. To je v njihovem lastnem interesu, da napišete svoje članke na način, ki slikati dolarja v pozitivni luči, saj je vrednost neke valute končno določi, kaj ljudje verjamejo, da je njegova vrednost. Vrednost je popolnoma subjektivna.

Lastništvo Bitcoin povzroča navzkrižje interesov, ampak Ti konflikti so povsod

Vprašanje tu ne gre za ugotavljanje, ali Bitcoin lastništvo povzroča navzkrižje interesov, kot so nasprotja interesov neizogibna. Vsak dan, vsak človek na zemlji se vpliva mnogo, mnogo nasprotja interesov, in na splošno spor se vrti okoli svoje lastnem interesu. To je človeška narava.

Egalitarizem ne obstaja. Vsaka oseba, zavestno ali podzavestno, je pristranski, na tak ali drugačen način, v smeri, kaj je najboljše zase in za tiste, ki so blizu. Tudi ko daje v dobrodelne namene, pomagati drugim, ali se ukvarjajo s katero koli drugo "plemenito" dejanja, je še vedno sebično. Ljudje ne bi naredil nič od tega, če se na njih počutijo dobro, pravični, superior, všeč, itd, saj bi sicer prišlo do nobenega razloga, da to storite. George R. Cena, ki je bil genij, in čigar življenje (ali, bolje rečeno, konec njegovega življenja) je bil tragičen, spoznal, ko se je razvil Cena enačbo. On je preživel preostanek svojega življenja, preden stori samomor, poskus, da se ovrgla.

Vendar pa je dejstvo, da obstaja navzkrižje interesov, ali pa da je vsako dejanje sebično na tak ali drugačen način ne da dejanje nemoralno, neetično, ali narobe.

Kako lahko Bitcoin-Lastništvo novinar Napiši Etična členov Čeprav ob navzkrižju interesov?

 

Kot sem že omenili zgoraj, izraz "konflikt interesov", se zdi, da takoj prinese na misel, neetično, nemoralno obnašanje. Mnogi ljudje mislijo, da je državni uradnik, ki je kar regulatornih odločitev za industrijo, ki zagotavlja financiranje kampanje za njega / njo, ali v kateri on / ona ima interes. Lahko pomislite vplivom tradicionalnega bančnega sektorja o monetarni politiki vlade. Lahko pomislite sporočil za javnost objavljamo kot legitimnega novice, brez etikete, ali izdelke, ki so napisana za družbo v zameno za plačilo brez izključitve odgovornosti. Lahko pomislite na "slave" finančni analitik kupujejo velike količine zalog, nato kričal za vse ostale, da ga kupite, ali Premikajoči zalogo in "opozorila" svoje gledalce, da je tesnilni trakovi.

Vendar pa to ni tisto, kar navzkrižja interesov pomeni sama. To je konflikt interesov, da se neetično izkoriščajo. Bitcoin novinarjev, na splošno, ne sodijo v to kategorijo.

Pisanje Pozitivne članke o Bitcoin je Etični Če je vsebina True

Ko je novinar, ki ima v lasti Bitcoin in piše pozitiven članek o nekem novem razvoju v Bitcoin skupnosti ali industrije, to je skoraj vedno, ker da posameznik resnično verjame, da je Bitcoin prihodnost. Niso zavajajoče nikomur. Mi se ne zavajajoče nikomur. Bitcoin je revolucionarni sistem, in preboj v omrežje in plačila predelave, ki jih je ustvaril spreminjajo svet. To je dejstvo.

Ljudje v Afriki, ki so bile prej ne morejo dostopati do globalnih stroškov marketbecause nakazil povsem odpraviti morebitno dobiček, so zdaj postali podjetniki in ustvarjanje novih podjetij. Ena oseba lahko zdaj ustanoviti podjetje od svojega računalnika, brez bančnega računa, in ne le najeti delavci, vendar jim plača takoj za njihovo delo. Jaz sem dokaz za to. Coin Kratek šele pred kratkim odprla bančni račun, saj je bil povsem nepotreben, preden smo se prijavili z Google Adsense.

Lastništvo Bitcoin, in ga uporabi, je potrebno razumeti v celoti

Ja, sem pristranski. Ja, imam navzkrižje interesov. Vendar pa ni, pa ni neetično mi pisati o Bitcoin, niti ni neetično za druge pisce na Coin Brief. Imamo Bitcoin, so del skupnosti in aktivno uporabljajo valuto (kot tudi druge cryptocurrencies), in to je edini razlog, da smo lahko pišejo Bitcoin natančno. To je edini način, da resnično razumejo, kako revolucionarno Bitcoin res je... Ali skoraj edini način. Verjamem, da je veliko ljudi, ki delajo na visoki ravni v finančne institucije razumeti, kaj Bitcoin je in kaj počne, preprosto zato, ker bi bil njen uspeh izničile veliko svojih najbolj donosnih tokov prihodkov. Kljub temu, da je razprava za drugo čas.

Bitcoin je hibridno omrežje in Corporation, Bitcoins Ali Hybrid Gotovina in Stock

Razumem Vox je Ezra Klein je zmedo. Bitcoin je nekaj novega. To je DAO (decentralizirano avtonomna organizacija), ali DAC (decentralizirano Avtonomna Corporation), odvisno od tega, katerega opredelitev uporabljate. Nič, kot da je obstajala že prej, čeprav so nove, še bolj zapletena systemsare zgrajen na podlagi njegove preboj. Tradicionalno so bili družba in zalog preprosto ugotoviti, in je bilo precej enostavno sklepati, da novinar ne sme biti lastnik delnic družbe, ki so jih pokriva. Vendar valuta je vedno bila obravnavana pošteno igro, saj ni lastništvo družbe... Vendar resnično, so bili vedno precej podobna. Vlada valuta je v bistvu enakovredni deleži lastništva v tej vladi. So celo posredovati dodatno glasovalno moč preko lobiranja, prispevkov za akcijo ali neposredno podkupovanja.

Kljub temu, da je razlika je, da je mogoče opredeliti, saj je družba v zasebni lasti podjetje, in delnice ponavadi neposredno enačijo z glasovi. Na ta način, Bitcoin spominja vlada slog valuta več kot dohodkov pravnih oseb, saj lastništvo bitcoins daje nobene neposredne možnosti glasovanja. Namesto tega, da ponuja le možnost, da pridobijo posredno povečanje glasovalnih pravic. Ta glasovalna moč, ki se lahko šteje, da je Bitcoin ekvivalent lobiranja, bi nakup rudarske opreme, ali strežnikov in programske opreme za vodenje rudarski bazen. Minersare tiste, ki v končni fazi bi odločitev s Bitcoin, ne pa lastnikov bitcoins. Čeprav Bitcoin ima dodano, skrito plast zaščite na tem področju. Medtem ko 51% rudarske moči kar negativno odločbo, lahko povzroči težave, in začasno prekinile sistem, sama skupnost ima "veta" moč prek potrebe po soglasju, da bo sistem še naprej deloval v uporabni način. Če je poškodovana 51% potrudil, da bi grdo spremembe Bitcoin, lahko skupnost le odločite za prehod algoritmov, ponastavijo pred negativnim dogodkom, in pustite korupcije rudarji zadaj, razpršitev stran na zdaj brez vrednosti verige. Vendar, še enkrat, da je razprava za drug članek.

Bitcoin se morda zdi kot korporacija brez krovu, ki bi bi bitcoins zalog, vendar bitcoins deluje bolj kot valuto. To je nekaj povsem novega.

Kako lahko Bitcoin-Lastništvo novinar Napiši neetično člene zaradi svoje navzkrižju interesov?

Seveda, to je vedno nevarnost. To je nevarnost, v vsaki industriji, vendar je zlasti v finančnem sektorju. Tam so bili primeri novinarjev, ki so lastniki Bitcoin objavo lažnih informacij v poskusu, da bi vplivali na ceno. V preteklosti sem osebno opazil to zgodilo bolj z "novice", ki prihajajo iz Kitajske, ali kakšni drugi državi izven Ameriki ali Evropi. Ta "novica", je pogosto dejansko ne izvira od znotraj te države, vsaj ne v uradni obliki. V nekaterih primerih je bilo nepopolne informacije, ki vodijo do zavajajočih zaključkov, in druge kratnik "novica", je popolna laž, brez podlage v realnosti sploh.

Laganje O predpisov Bitcoin lahko vplivala na ceno

Vendar pa to vidimo na drugih finančnih trgih preveč. To ni omejeno na Bitcoin, niti ni nič novega. Fake novica je življenjsko dejstvo, in je edini način za boj proti je, da preveri dejstva, preden skakanje sklepov. Pravzaprav je eden sploh ne potrebujejo, da lastnik sam Bitcoin, da bi imeli korist od te vrste napačnih informacij. Na splošno je ta vrsta goljufije, neetičnega poročanja objavila voziti ceno Bitcoin DOL. Tista, ki jo prijavijo se ne drži nobenih cryptocurrencies ko javnost informacije. Čakajo, da ga kupite v neizogibno dip, da ga nadaljnjo prodajo takoj, ko je resnica pokazala in skokov cen.

Bitcoin členov, ki se raztezajo resnico Lahko promet

Potem je tu še vprašanje, ki temelji na dejstvu novice vs. Člankov na osnovi mnenja, ali neoznačene sporočila za javnost, ki sem jih omenil prej. To je vprašanje, ki je, še enkrat, ni omejena na Bitcoin. Obstaja veliko večjih medijev v Združenih državah Amerike in po vsem svetu, ki se ukvarjajo s temi praksami, in le majhen odstotek so povezane s Bitcoin. Prišlo je zaskrbljujoč trend v mnenjih, ki se je predstavil kot dejansko podprta novice, in eden največjih kršiteljev je tudi eden od največjih medijskih korporacij na svetu. Ne bom imenoval nobenega imena, ampak bom rekel, da imajo več kanalov na skoraj vsak televiziji v Združenih državah Amerike, in so nenehno na udaru za njihovo pomanjkanje integritete. Niso sami, saj senzacionalizma prodaja.

Znotraj in zunaj v Bitcoin industrijo, podjetja bodo plačali za neoznačenega Sporočila za javnost

Vprašanje sporočila za javnost, ki niso označene kot take, je zelo preprost in zelo pogosti. Segajo od "kritike", ki so pravkar ponovno prepiše PR, neposredno objavo članka, ki ga marketinški oddelek družbe pisno, vendar so označeni kot "novice", brez omembe, da izvira iz družbe same. Zakaj bi kdo to naredil? No, bodo podjetja plačati več za sporočilu za javnost, ki ni označena kot v sporočilu za javnost. Ima veliko višji CTR in rezultate v več prodaje... In to je narobe. Obvestilo, da je tukaj na kovance Kratek imamo oddelek za Sporočila za javnost. Nočemo, da jih pišejo za družbe, in najbolj mi bo pa uredite za slovnične napake ali napake v prevodu, saj se mnoga podjetja v svetu Bitcoin ne temeljijo v angleško govorečih državah.

Lastništvo Bitcoin Ne gre - Namera, iskrenosti, integriteta in poštenost so pomembne točke

 

Bistvo tega vprašanja nima nič opraviti z Bitcoin. To je vse, kar je z namenom. Če je novinar pisal članek z namenom vplivanja ali zavaja bralce, potem, da je neetično. Če je članek temelji na mnenju ali teorije, potem mora biti jasno. To ne sme biti predstavljena kot dejstvo. Če je članek plačajo podjetju, potem je oglas, in ga je treba označiti kot take.

Vendar, če je članek napisan tako, da je z navedbo dejstev, ki so preverljivi, pa je dejstvo, da imajo v lasti Bitcoin pomeni popolnoma nič. Če želijo injicirati svoje mnenje, potem bi morali jasno povedati, da tisto, kar pravijo, je tisto, kar mislijo, vendar je ni dejstvo. To je preprosta. Lahko je. Edino mesto, ki se začne, da bi dobili težko razlikovati (v financah), in ne more pasti v vsaki kategoriji, ko je avtor razpravlja ekonomsko teorijo. Vendar ekonomisti so tradicionalno izključene iz navzkrižja interesov etične sodbe zgolj zato, ker so ekonomija nikoli beton, in ne more biti zares izkazal. To je rekel, da je potisni v ekonomski skupnosti, to spremeniti, saj imajo Ekonomisti visoki ravni, da lahko vplivajo na vlade na način, da bi se obravnava neetično v drugih poklicih, zaradi posebnih nasprotja interesov.

Nihče ne bi smel biti prisiljen prezreti Bitcoin, prodajati BTC imajo v lasti, ali ostati zunaj trga, samo zato, ker pišejo o tem. Na enak način, da nihče ne sme biti prisiljen, da prenese vse svoje USD za nekaj drugega, da pišejo o USD, ali prodati vse svoje zlato pisati o zlatu. To je nesmisel.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Evropska komisija bo nadaljevala uredbo o bitcoinu

Post Bitcoin

10. aprila 2015

Post Bitcoin

Bitcoin je v mehurju, in tukaj je, kako se bo zrušil - CNBC

Post Bitcoin

Bitcoin Mining: začetni vodnik

Post Bitcoin

Bitcoin Currency Converter - Kako pretvoriti Bitcoin v USD

Post Bitcoin

Bitcoin uradno pravna v Kaliforniji! Gov. Jerry Brown podpisal AB129!

Post Bitcoin

27. april 2015

Post Bitcoin

Pojasnjene so osnove Bitcoin: ABC-ji BTC (Q-U)

Post Bitcoin

Bitcoin rudarstvo je lahko bolj donosno kmalu

Post Bitcoin

Zakaj se Bitcoin strokovnjaki ne bojijo 51% napadov

Post Bitcoin

Bitcoin Block Size Economics in Gavin Andressen

Post Bitcoin

Bitcoin: Francoski ekonomist napoveduje dan računanja - Irish Times