Zakaj se Bitcoin strokovnjaki ne bojijo 51% napadov | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Zakaj se Bitcoin strokovnjaki ne bojijo 51% napadov

Zakaj se Bitcoin strokovnjaki ne bojijo 51% napadov

Velik del Bitcoincommunity je v blaznost zadnji vikend v rudarstvu bazen GHash.io prišel skoraj dosegla 50% vseh razpršitev moči v omrežju. Če kateri eno podjetje pridobi 51% moči Bitcoin mreže, bi jim omogočila, da še enkrat preživeti posle in celo zaprli celoten sistem - če le za uro ali dve.

Trenutno ni dokazov, da bi GHash.io dejansko izvesti tako zlonamerno napad, še posebej, ker bi bolelo njihovo osnovno dejavnost. Toda to ni ustavilo nekaj v skupnosti od domišljam hipotetično situacijo, v kateri močna država ali družba prisili operaterje GHash.io v omogoča napad, da se zgodi.

Takšen scenarij je bil touted kot eden Bitcoin je nekaj pomanjkljivosti, čeprav je jasno, natančno, kako škodljivo bi bilo 51% napad. Mnogi v skupnosti se bojijo, da bi to dejansko ubil digitalno valuto, drugi pa skrbi, da bo to le slabi zaupanje javnosti v Bitcoin in pošljite pada cena. Ali scenarij je slabo za ljubitelje, in to je, zakaj je bil Bitcoin subreddit histerična kot GHash.io gibala okoli 47% razpršitev moči.

Toda koliko tveganja je 51% napad, res? To se še ni zgodilo, in je v nasprotju s spodbudami rudarjev samih. Če je GHash.io poskušali tak napad, bi bilo učinkovito ubija svoje lastno podjetje, ki revolvesaround Bitcoin rudarstvo. Senčna vlada, ki prihajajo v in siljenje lastniki je tudi malo verjetno, in verjetno ne bo zgodilo brez večjega odpora.

Še vedno se lahko tveganje je rahlo, vendar je tudi resnična. Ob 51% vseh rudarskih moči pomeni, da imamo neizmerno nadzor in vpliv nad blockchain - problem, ki Satoshi ni mogel predvideti, ne da bi predvidel vzpon ASIC čipi in velikih rudarskih bazenih. Toda namesto da koleno-kreten reakcijo vitriol proti GHash.io in svojim uporabnikom, je treba Bitcoin skupnost sprejme pretehtan pristop k reševanju tega problema.

Mnenje strokovnjaka na 51% Bitcoin rudarstvu Pool

Ker Bitcoin je star pet let, da so dobri razvijalci in navdušence, ki so bili seznanjeni z 51% vprašanju za zelo dolgo časa. Gavin Andresen - glavni znanstvenik pri fundaciji Bitcoin in nekdanji vodilni razvijalec jedra Bitcoin oznako - zapisal nazaj v 2012that rudarjev v omrežju, bi "hitro ugotovimo, pravilo ali pravila o zavrnitvi" 51% napad.

Po Andresen, preprosta vrstica kode lahko dodana Bitcoin, da bi prenehali z 51% napad v svoje skladbe:

Ignoriraj daljšo verigo orphaning trenutno najboljši verige, če je vsota (prioritete transakcije, vključene v novi verigi), precej manj od vsote (prioritete transakcij v okviru sedanjega najboljše verige, da bi starše)

To bi zahtevalo 51% napadalcu, da bi imeli ne samo večine rudarskih oblasti, ampak tudi večino vseh nujnih poslov, ki se dogaja na omrežju. Takšne transakcije lahko ponaredi napadalca, vendar le za določen čas. Hipotetična številka Andresen, bi služila zavrniti goljufivo blockchain gradijo napadalec, in se vrniti omrežje Bitcoin za delo, da v nekaj urah.

Vendar pa spreminja pravila za to, kako se pravilno blockchain izbrani ima lahko svoje posledice. Andresen razširi na tej točki v svojem blogu:

Hudič je v podrobnostih, seveda, in tveganje za uvedbo novega pravila verige prevzemu (visoka), je treba pretehtati možnosti, da bo nekdo bogat in neracionalno poskusite pull off napad (nizka, po mojem mnenju, a morda nisem dovolj paranoičen zaradi velike banke ali Big vlade uporabljajo Dirty Tricks zapreti Bitcoin). Mogoče bom to kodo in jo obdržati kot "ne sme uporabljati, razen v nujnih primerih" podružnice.

Zanimivo bi bilo vedeti, ali ima Andresen še to kodo, ki leži okoli nekje, in ali misli, da bi bilo smiselno v prihodnosti, če GHash.io presega 50% hashrate. V vsakem primeru je jasno, da ne upošteva 51% napad resnična grožnja za Bitcoin, in ga je mogoče enostavno boriti s preprosto spremembo kode.

"Big Vika"

Drug pomemben Bitcoiner, ki se ne boji za 51% očitno je Andreas Antonopoulos - porazdeljeni sistemi strokovnjak in ustanovitelj RootEleven, tehnološki inkubator, ki se osredotoča na cryptocurrencies. Nazaj v januarju letos, je Antonopoulos na Bitcoin Meetup v Los Angelesu, ko ga je nekdo vprašal o tveganju 51% napad - podobno situacijo ta teden, GHash.io je bila v času, ko se približuje 50%.

Antonopoulos nasmehnil, ko je slišal to vprašanje, tako kot igralec baseballa, ki je vedel, da je bil na tem, da jo je udaril iz parka. Je značilno, da 51% napad kot zanimiv koncept za razmišljanje o tem, ne pa nekaj, kar je v realnem svetu posledice za celotni Bitcoin. To je zato, ker je skrajni napor, potreben za izvedbo napada ne bi bilo vredno začasne prednosti, ki jih opravlja. Mreža bi hitro odzvala in izvajati protiukrepe v nekaj urah. Antonopoulos pojasnjuje nadalje:

Torej, če smo bili vsi ne posveča pozornosti - in verjemi mi, mi smo, ker je GHash.io postala velika tema v tej skupnosti - ni nič, da lahko res s tem. Ne moreš pobegniti s kovanci vsakogar samo zato, ker imaš 51%. Vse, kar lahko naredite, je vplivajo naslednji blok. Torej lahko vpliva na naslednji blok in ustvariti dvojno porabo. Big Vika.

Na podlagi te analize je ideja, da je 51% napad ogroža obstoj Bitcoin je preprosto ni res. To omogoča le napadalec poneveriti blockchain za omejeno količino časa pred preostalo omrežje - realnega, resničnega omrežja - ustrezno odzove in nevtralizira grožnjo.

Ocenjevanje Real tveganja iz Velike Bazeni Bitcoin rudarstvo

To naredi dve Bitcoin strokovnjake, ki ne, da je to verodostojna grožnja z omrežjem. To je tudi zelo malo verjetno, da se zgodi, in enostaven za obravnavo, če didhappen. Ta vrsta trezen analize bi moral služiti kot udobje za vsakogar, katerih krvni tlak zviša v tandemu z hashrate GHash.io je - prepričani, da bo teoretično 51% napad verjetno nikoli ne zgodi, in bi samo začasna težava vseeno.

Praktično gledano, bi Bitcoin nedvomno dobili nekaj negativnega pritisnite preko takega napada. Mediji bi morali področje dan z izdajo in predčasno ga imenujejo "smrt Bitcoin", tako kot so to storili pri Mt. Gox je šlo v stečaj. Menjalni tečaj, bi verjetno padel nekoliko pa tudi, kot investitorji dobili mrzle noge po predstavitvi novice o napadu. Vendar pa ti bi bili vsi kratkoročni vprašanja javnega mnenja - posebna vrsta oviro, ki je Bitcoin vse preveč poznajo.

Jasno je, da teoretično 51% napad ni eksistencialno grožnjo Bitcoin, čeprav bi lahko imela negativne kratkoročne posledice v naslednjih dneh. Upam, da ne bomo nikoli imeli, če želite izvedeti, kaj te posledice izgledal.

Oglejte si Andreas Antonopoulos "popoln odgovor na vprašanje o 51% spodaj:

Sorodne novice


Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cen: GHash.io, Irak in FBI dražba

Post Bitcoin

3 Varni načini za varno shranjevanje bitkoinov

Post Bitcoin

Bitcoin Block Size Economics in Gavin Andressen

Post Bitcoin

Bitcoin sprejel: eBay integrirati Bitcoin s Paypalom!

Post Bitcoin

Pojasnjene bitkeinske pristojbine - Ali je transakcija Bitcoin dejansko brezplačna?

Post Bitcoin

Ashley Madison pušča: kaj storiti, ko se soočiš z Bitcoin izsiljevanjem

Post Bitcoin

Ali ste ena od teh 8 Bitcoin trgovinskih osebnosti?

Post Bitcoin

Bitcoin novinarji: etika lastništva Bitcoin

Post Bitcoin

BetChain postane vodilni Bitcoin casino pri večjezični podpori

Post Bitcoin

Bitcoin Charts - Kaj so, kako uporabljati BTC Charts

Post Bitcoin

Bitcoin Adoption: napredovanje med top 100 spletnih strani

Post Bitcoin

Dnevno poročilo Bitcoin: Lawsky Outlines Revidirano BitLicense, GAW sproži Paycoin in še več