Brez primere: Bitcoin Mining Network presega 100 PH | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Brez primere: Bitcoin Mining Network presega 100 PH

Brez primere: Bitcoin Mining Network presega 100 PH

Skupna moč Bitcoinnetwork se prebili 100 petahashes na sekundo (PH / s) prvič v cryptocurrency petih letih življenja. Po blockchain.info, stopnja hash dosegla 103,4 PH / s sredo pred niha nazaj na 85,3 PH / s v četrtek. Je vstal v petek okoli 98 PH / s in bo verjetno prekinil 100 znova čez vikend.

Stopnja hash Bitcoin je meritev računske moči celotnega omrežja, ki so nastali z veliko sistemom rudarjev, ki opravljajo zapletene matematične izračune, da bi zagotovili blockchain - javno knjigo Bitcoin v vseh transakcij, ki je kdajkoli zgodila.

Stopnja hash običajno poveča zaradi Bitcoin mininggets težje in energetsko intenzivna, kot čas gre naprej in več ljudi v mreži. Obstaja samo toliko BTC, ki se je z zagotovitvijo enotnega blockchain in rudarji so v oboroževalno tekmo računske moči, da bi zahtevali toliko blok nagrade, kot je mogoče.

Bitcoin Rudarstvo je smešno Konkurenčni

Ta spodbuda, da delujejo bolj zanesljive stroje v omrežju so povzročili izjemno dvig kolektivne procesorske moči. Trajalo je Bitcoin pet celih let, da bi dosegli po 10 pH / s cepilnim moči, zdaj pa niha, da je veliko na dnevni osnovi. To je dokaz, da je neverjetno energijo vlagala v infrastrukturo, kot tudi strmi ovira za vstop za vsakogar, ki ga zanima Bitcoin rudarstvu.

Hitra rast razpršitev moči je podprto z ASIC čipi, ali za specifične aplikacije, integrirana vezja, ki so v bistvu računalniki, ki obstajajo samo, da mine Bitcoin. So zelo močni - top-of-the-line KnCMinerboasts neke minimum3000 GH / s cepilnim hitrost. Kljub temu, da je ista ploščad stane skoraj $ 6000, in se plača le v Bitcoin ali neposrednim bančnim nakazilom. Ni treba posebej poudarjati, ovira za vstop v Bitcoin rudarstvu je zelo visoka.

Bitcoin je Plazilna Centralizacija

Breaking poljubno linijo 100 PH / s sovpada z nedavno polemiko nad Bitcoin rudarski bazen GHash.IO in njegovo neizmerno nadzor nad ~ 45% omrežja. Če kateri eno podjetje pridobi 51% omrežja, kar je znano kot "51% napad" bi lahko bi se začela proti Bitcoin. To bi napadalec, da še enkrat preživeti transakcije in morda celo zaprli omrežja. Vendar pa je GHash.IO zanikal kakršne koli namere za izvedbo takega napada, navaja svoje zajetne naložbe v Bitcoin ekosistemu.

Rekordno stopnjo razpršitve Bitcoin je pokazatelj, koliko je rudarska omrežje zrasla v nekaj kratkih letih, od resnično skromnih začetkov v razcvetu industrije močnih rudarjev, ki je pritrjen na blockchain. Na žalost, velik kos svojega truda - več kot 42 PH / s, v času tega pisanja - se prek ogromnega rudarskem bazenu GHash.IO. To je znak, da je Bitcoin rudarstvo raste bolj centralizirana, in to je problem, da mora skupnost soočiti - tako ali drugače.

Bitcoin kot sila narave

Ne glede na razprave o rudarskih bazenih, je zanimivo, da razmišljajo o čisto energijo, ki je v ozadju omrežja Bitcoin. Blockchain je hrbtenica na prvo svetovno decentralizirano digitalno valuto, in to poganja več kot 100 PH / s računske moči. Že samo to dejstvo pomeni, da ima omrežje Bitcoin neverjetno - vsekakor za rekordnih - moč za svoji infrastrukturi. To je samo žalostno, da je pridobil 51% nepovratnih sredstev za rudarstvo moči nepoštene sposobnosti.

Kot stric Ben tako zgovorno dejal: "Z veliko močjo pride velika odgovornost."

Sorodne novice


Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin rezerve na 104%

Post Bitcoin

12 super Bitcoin Memes

Post Bitcoin

Bitcoin plačilni procesor BitPay dnevno plača 1 milijon dolarjev!

Post Bitcoin

Bitcoin Millionaire: Top 5 bitkoinskih milijonarjev

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cen: Uvod v USD za vrednotenje BTC

Post Bitcoin

Dnevno poročilo Bitcoin: plačila Bitcoin za Newegg.ca, Partnerska družba Apriva z GoCoin in več

Post Bitcoin

Arbitraging Bitcoin - Kako sem dosegel 12,12% ROI v 1 uri

Post Bitcoin

Poročilo o ceni na kratko o tednih Bitcoin: 28. september 2014-4. oktober 2014

Post Bitcoin

Moj prvi Bitcoin: anekdota o prostovoljni izmenjavi

Post Bitcoin

7 spletnih podjetij trenutno sprejemajo Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Mining v letu 2015: ASIC, rudarstvo oblakov in težave

Post Bitcoin

Bitcoin sprejel: eBay integrirati Bitcoin s Paypalom!