Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs in Robocoin: Blunders v Bitcoin Business | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs in Robocoin: Blunders v Bitcoin Business

Mt. Gox, Mintpal, Hashfast, Butterfly Labs in Robocoin: Blunders v Bitcoin Business

Dejstvo, da Bitcoinitself deluje nekako tako kot od dohodkov pravnih oseb, je dejstvo, da je bila poudarjena na kovancev Brief v preteklosti. Vendar pa je zaradi svoje edinstvene, decentraliziranega značaja, in celotno področje, je ustvaril prostor za veliko drugih podjetij, da rastejo v skupnosti, ki je bila zgrajena okoli njega. Mnoge od teh Bitcoin, ki temelji, ali vsaj Bitcoin-sprejemanje companiesbecome zelo priljubljena v svetu digitalne valute, in se zdi, kot masivnih poslovanja od zunaj. Ta pogled je nekoliko zavajajoč.

V resnici, vsaka družba zgrajena okoli Bitcoin, altcoins, ali pa samo decentraliziranih sistemov na splošno je zagonska in ustanavljanjem imajo pogosto velik potencial, ampak tudi visoko stopnjo slabega upravljanja, tveganja, in, navsezadnje, neuspeh.

Mt. Gox, Največji Bitcoin Exchange, in Največji Izguba BTC

Mt. Goxis je prva stvar, ki pride na misel, ko sem se, in mnogi drugi, menite okvare v Bitcoin sfero. To je bil prvi pravi Bitcoin izmenjavo, in imel večino marketshare navzgor, dokler le nekaj mesecev, preden se je začelo krhati. Padec je bil spektakularen, da priča, na grozovit način, in boleč za vse vpletene, še posebej tistih, ki so imeli sredstva, ujete v sistemu družbe. Družbe nesposobnost, malomarnost, in, morda, se goljufije še vedno povzroča valove danes, in tudi rodila nov izraz za podjetje, ki ne uspe, medtem ko imajo sredstva stranke: "Goxxed" ali "Goxed" (uporabljajo obe pisavi, ampak pomeni ista stvar).

Ker Mt. GOX je propad, je prišlo do veliko informacij sprosti, ali je odkril, da se zdi, da podpira zamisel, da je podjetje aktivno obdela na trg kar nekaj časa pred razpadom, znanega kot poročilo Willy, in verjetno je bila insolventna, še preden koli so opazili očitne težave. Ta plačilna nesposobnost je lahko povezana z taksist, morda nesposobnosti, ki povzroči izgubo zasebnih ključev, ali pa celo lahko posledica notranjega kraje. Razsodbo je še vedno, in morda ne bomo nikoli vedeli, celotno zgodbo, vendar je bilo v opozorilo zgodba, ki je vzbudil Opreznost izmenjav v velikem številu ljudi.

Mintpal, moolah in potekajočih Exchange Škandal

Trenutno je eden od glavnih borzah altcoin, Mintpal je zrušila pod težo insolventnosti matične družbe Moopay LTD, bolj znan kot moolah. Lastnik Moopay, Alex Green, je pripisovanje insolventnost napake v systemthat moolah je bila omogoča uporabnikom, da podvojijo preživeti sredstev, ne da bi odkrili. G. Green je obljubila, da bo zagotovila vse podrobnosti o svojih stroškov, vključno s prejemki in računov, na vlagatelje pa je trdil, polno odgovornost za nadzor.

Kmalu po novicah insolventnosti moolah je veliko obtožbe nastala, in zarote abounded. Nekateri so verjetno konstrukcije, vendar dejstvo je znano, zagotovo. Alex Green je bil prej znan kot Ryan Kennedy, ki je znana sicer za dolgoročno internet con-umetnik, Ryan nežen. Ryan Nežen je bil tudi aktiven član Bitcoin skupnosti, pod imenom "Lemon" na Bitcointalk, ki je ogoljufala več članov skupnosti pred izginja.

Ali to Alex Green, ki je priznal, da je spremenil svoje ime Ryan Kennedy, je res con umetnik Ryan Nežno je še, da je 100% potrjena, vendar okoliščine moolah and Mintpal je propad iščete precej senčna.

Hashfast in Butterfly Labs, Od Cutting Edge Bitcoin ASIC Proizvajalec za neuspeh

Hashfastand Butterfly Labsare dva različna podjetja, z različnimi lastniki, vendar sta bila oba proizvodnjo Bitcoin Rudarstvo Asics

in ni na podoben način ob približno istem času.

Problematično zgodovino Hashfast je, ki se zaključi v poglavje 11 stečaja sredi leta 2014, je bila preplavljena v škandal, saj je bila njihova obljubil Asics v vicah za zelo dolgo časa, in svojim strankam izgubili neverjetne vsote denarja zaradi zamud. Zdi se, da njihovi stroški pri pridobivanju / proizvodnji svojih Asics, kot so poročali, da so plačevali navzgor 5-10x toliko, da imajo podobne strojno proizvedene kot druga podjetja vzrok.

Medtem ko so kriki goljufije abounded, dejstvo, da gredo skozi poglavje 11 stečaja, ki omogoča podjetju, da prestrukturiranje in še naprej deluje v omejenem obsegu, kaže neko obljubo. Z današnjim dnem, njihova spletna stran je še vedno teče, in navaja 750 GH / s čipi za prodajo, in upajmo, da je podjetje urejeno svoje proizvodne vprašanja. Kljub temu, jaz ne bi priporočal vse vrste naložb s to družbo ne delaš temeljite raziskave o tem, kaj njihove finance, proizvodnja in zaloge izgleda kot zdaj.

Butterfly Labs, na drugi strani pa je imela svoje poslovanje je popolnoma usahnilo FTC, in je zdaj pod začasno stečaju, ki ga je Okrožno sodišče v ZDA za zahodno District of Missouri. Podjetje je bilo naj bi bil s pomočjo Bitcoin rudarstvo machinesthat odredi stranke, da mine sama, ali pa omogoča zaposlenim, s stroji, da mine za svojo osebno korist, medtem ko zavlačuje pošiljke za svoje stranke. Jaz osebno odredil Bfl "Little enotnega" v začetku leta 2013, je niso prejeli do leta 2014, in je umrl po nekaj dneh teče.

Čeprav obtožbe proti Butterfly Labs so še vedno v teku sojenja, ki zapusti njena prihodnost negotova, je malo verjetno, da bi podjetje lahko nadaljuje kot Bitcoin ASIC Proizvajalec ne glede na izid. Medtem ko so mnogi v skupnosti pozorna Hashfast, ali so razburjen zaradi zamud, da ni nič v primerjavi s zamer, ki se zdi, da se ustavi pred Butterfly Labs. Velik del, ki jih je mogoče pripisati odnosu družbe do strank, ki je bil ravnodušen v najboljših časih, in drugih časih odkrito sovražno.

Drugo Bitcoin in Scrypt rudarstvo companieshave naredil zelo dobro, in se borijo za prevlado na trgu. Vendar pa je nemogoče napovedati, kdaj / če druga bo padel.

Robocoin, ponudnik Bitcoin ATM Z zaskrbljujoče znake

Za razliko od drugih družb, navedenih v tem členu, Robocoinhas ni imel nobene uradne obtožbe zoper njo, niti ni v stečaju. Dejstvo je, da se zdi, kot da Robocoin počne ok v zvezi s prodajo, in potencial od Bitcoin bankomatih je ogromno. To je rekel, nedavni pritožb strank, in missteps z CEO Jordan Kelley, sta imela negativni učinek na skupnost. Začelo se je s podjetjem, Metalabu, ustvarjanje post na redditthat povezan z Google documentwhich pokazala, od začetka do konca, svoje grozne izkušnje s podjetjem.

Za tiste, ki ne želijo, da se glasi skozi vse to, se je začelo z veliko zamudo pri sprejemanju svoje enote, nadaljevali skozi celo več zamud pri kanadskih carine, ki bi morala biti ravna pred časom, se preselili na enoto končno je sprejet, vendar čemer pokvarjen, in dosegla vrhunec v Robocoin noče vrniti njihov nakup, če Metalabu plača, obnavljanje pristojbina $ 5,000, in potem, na koncu, ko Robocoin dogovorili, da jo povrne, in stroj je bil poslan nazaj, Metalabu bil obveščen, da je bil stroj, ki se "refabricated" in bi bilo treba "ponovno prodajo", preden bi se obdelujejo njihovo vračilo. Ves čas je ta komunikacija se dogaja, gospod Kelley je bil poskus, da dajo krivdo na Metalabu. On (Kelley) je trdil, da so bili vrača stroj, ker so (Metalabu) "odločila", da "ne želijo delati z našimi (Robocoin je) podporne skupine odpraviti težavo," čeprav je, da je tisto, kar Metalabu prvotno poskušali narediti, vendar so bili obveščeni s podporo Robocoin je, da je stroj potrebno se vrnil zaradi "odpovedi strojne opreme".

Po tem se je končalo, gospod Kelley nadaljeval, da post "opravičilo" na reddit, medtem ko še vedno vodenje kriva Metalabu za izdajo s trditvijo, da je Robocoin ekipa za podporo "sestal s stalnim belittlement in nesodelovanja" in da Andreja (eden od lastnikov Metalabu) "izgubil potrpljenje in se odločil, da je bil nad njim."

Hrup na reddit bil takojšen, in g Kelley hitro spremenilo tone, in zdi se, da je ustvaril novo reddit račun (verjetno zaradi negativne karme preprečevanje nadaljnje napotitve) in žični nadomestilo za Metalabu. Žal pa pri tem, ta nova reddit račun objavil sliko žice, ki so bili nepravilno bodo odstranjeni. Izvirna slika le delno pokrita Metalabu je fizični naslov, tako da je lahko berljivo in pokrivali bančnega računa številke nekoliko boljše, vendar še vedno ostane dovolj razkril, da bi se številke računov lahko pridobljeni nekdo dovolj usposobljenih v urejanju fotografij ali predelave.

Sem tudi sliko spodaj, vendar uredil nadalje v celoti odstraniti vse osebne podatke. Kljub temu, da bi dobili idejo o tem, kako je bilo pred mojim urejanjem, je bila številka SVB na vrhu z 2 linije z njim, vendar lahko povrnejo, le ena od linij naslov Metalabu je zaznamovala skozi, ampak je berljiva je 2. Linija njihov naslov, kot tudi bančne podatke prejemnice so bile v celoti nepokrita, in tako Metalabu je in lastne številke računov Robocoin so bili bolj temeljito prikriti, vendar zapustil zgornji in spodnji del vsake številke vidne.

Potem ko se je to zgodilo, je bila njegova napaka je poudaril in člani reddit skupnosti so še bolj besen na puščanja, vendar so tudi upanje, da je bilo nadomestilo legitimno. Zdi se, da je bilo, kot Metalabu potrdili, da so prejeli polno vračilo, in so zdaj premika naprej. Od njihove pritožbe, so številni drugi Robocoin strank, naj s svojimi frustracije s podjetjem, čeprav nihče ne zdi, da bi imel izkušnje čisto tako slab, kot Metalabu.

16. Oktobra, gospod Kelley dosegel, da je Metalabu ekipe ponuditi opravičilo, da se zdi, da je veliko bolj skromen in iskren. Medtem ko se sklicuje na original post je treba odstraniti, kar bi prevzeti, je precej verjetno, da je ne poskuša dati nobene krivde na Metalabu ekipo, močno potrjuje, da je bilo vprašanje njegova krivda, in trdi, da je bil "razočaran sam in žalosten, da sem se morala naučiti to lekcijo na težji način. " Za razliko od zgoraj navedenih družb, ki so bodisi molčal, ali stalno preusmerila krivdo na druge, dokler se na koncu ni uspelo, se zdi, da se je treba, da bi bili s svojimi napakami, in upajmo, da mladi CEO ne naučijo iz tega. Robocoin je zagotavljanje izdelkov, in morda bo to lekcija pomagalo spodbuditi podjetja, da ponovno oceni svoje storitve za stranke in podporo strategiji.

Nekateri Bitcoin Podjetja imajo težave. V čem je smisel?

Bistvo tega članka je, da ne lambaste lastniki ali menedžerji teh podjetij, čeprav bi jaz obsojam koli, ki so dokazano, da je goljufal, ali je to, da namigovati, da bodo imeli vsi povezani ustanavljanjem Bitcoin težave.

Namesto, bistvo je, da Bitcoinis mlado valuto, industrije, in skoraj "družba" v sebi, in altcoin industrijo in valut, so še mlajši. To pomeni, da je skoraj vsako podjetje, ki se resno ukvarjajo z Bitcoin, še posebej tistih, kjer so Bitcoin in / ali drugih digitalnih valute njihov glavni poudarek, so ustanavljanjem in gradijo mladih podjetnikov. Ti ljudje bodo napake, ki jih bo nered, in da bodo mnogi od teh podjetij ne uspe. Velik del vseh ustanavljanjem ne.

Vendar, če Bitcoin, in ideja decentraliziranega systemsis za uspeh, je potrebno ta podjetja in podjetniki. Bitcoin sedanji priceisn't pomembno, niti novice o najnovejših velika podjetja, da sprejmejo Bitcoin (kar se je izkazalo takoj v fiat valuto). Tveganja ob podjetniki in podjetja, zgrajene z Bitcoin v središču so pomembni tisti. Ti bodo tisti, razvoj sistemov, izdelkov in programske opreme, ki vam bo omogočilo Bitcoin se vključiti v družbo, in tisti, ki se učijo iz svojih napak bodo voditelji nove industrije. Medtem ko sem se seveda ne strinjam z vsem, kar so podjetja in posamezniki zgoraj omenjenih opravil, sem se jim zahvalil. Vsak od njih je prispeval k skupnosti, da Bitcoin, in na tiste, ki jim bodo sledili. Njihove napake je treba sprejeli kot učne izkušnje za vse nas, in zaporedja dogodkov, ki vodijo do vsakega od njih je treba temeljito analizirati. To je samo za učenje in prilagajanje, ki bo ustvarila boljše podjetja, in s tem, bodo možnosti za uspeh Bitcoin je povečala.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Arbitraging Bitcoin - Kako sem dosegel 12,12% ROI v 1 uri

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cen: GHash.io, Irak in FBI dražba

Post Bitcoin

Bitcoin Mining v letu 2015: ASIC, rudarstvo oblakov in težave

Post Bitcoin

Ali ste ena od teh 8 Bitcoin trgovinskih osebnosti?

Post Bitcoin

Profitable Bitcoin Cloud Mining: bitcoin mining brez težav

Post Bitcoin

Je Bitcoin Mining to vredno?

Post Bitcoin

Na Bitcoin in Fear

Post Bitcoin

Kako lahko Bitcoin pospeši ali omeji Fiatovo inflacijo

Post Bitcoin

OP-ED: Potrebujemo več profesionalizma na trgu bitkoinskih analiz cen

Post Bitcoin

Bitcoin Margin Trading Options za začetnike

Post Bitcoin

Bitcoinova prihodnost je odvisna od vas

Post Bitcoin

Analiza cene Bitcoin: nadaljevanje bočnih ukrepov