Pojasnjene so osnove Bitcoin: MNO iz BTC | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Pojasnjene so osnove Bitcoin: MNO iz BTC

Pojasnjene so osnove Bitcoin: MNO iz BTC

V mojih prejšnjih esejev, Bitcoin Osnove Explained: ABC BTC, sem pregledal številne teme iz "A je za sprejemljivosti" vse do "L je za zakonito." Danes, bi rad povedal, "M za... "samo eno stvar, vendar obstaja kar veliko dobrih kandidatov. Sem izbrala tri izmed njih.

M je za Multisig, mešanje, in rudarstvo

Eden od pomembnih odkritij v letih, odkar je David Chaumfirst pionir digitalne gotovine je potreba po sposobnosti, da ima več podpisov, ki potrjujejo, da je določen dogodek potekal. Pri razvoju protokol Bitcoin, Satoshi Nakamoto je zelo zaveda te potrebe. Bitcoinprovides za več podpisov.

Multisig Denarnice

Uporaba funkcije multisignature, lahko imate Bitcoin naslov z več povezanih zasebnih ključev, tako da boste potrebovali več kot eno od njih, da bi porabili sredstva. Določite lahko, koliko tipk, da se prijavite, in imajo toliko tipk, ki sodelujejo, kot želite. Multisig Deponirana funkcije so na voljo v storitvah, ki jih podjetja kot Bitratedas tudi nekoliko bolj mainstream Bitcoin strani kot Coinbase. Zelo podrobne informacije o multisig in drugih funkcij je na voljo v Bitcoin vodniku za razvijalce.

Denarnice featuring multisig vključujejo Greenaddress.itand BitGo. Drugo podjetje z zelo aktivno zanimanje za Bitcoin multisig je CryptoCorp. Multisignature denarnice bila tudi ena od glavnih točk razprav v intervjuju kovanca kratko je s Sam Pattersonof odprto Bazaar.

Bitcoin Mešanje

Mešanje kovanec je tehnologija za zmanjšanje izpostavljenosti vašo zasebnost na javnih blockchain. S tem, ko nekaj bitcoins drugih uporabnikov skupaj z bitcoins ste porabe, mešalno storitev namerno zamenjuje pot do uporabnikov, ki sodelujejo.

Bitcoin wiki ponuja 15 različnih lokacij z Bitcoin mešanje storitev. Seveda, zaradi narave teh storitev, uporabniki imajo lahko težave pri pridobivanju kakršno koli odškodnino, če so njihova plačila ni posredoval, kot je zahtevano. Torej, opozorilo emptor - naj kupec pazi.

Dark Walletis tehnologija, ki parov Bitcoin preživi podobnih zneskih med svojimi strankami, in co-meša svoje kovance skupaj pred pošiljanjem prejemniku plačila, da bi plačila težje izslediti na Bitcoin blockchain. V zvezi s tem, da je nekaj podobnega perila kovanec, razen, da je funkcija, ki je del akta za izvedbo plačila Bitcoin

Namesto ločenega fakultativne stopnje.

Bitcoin mešanje nujno ima svoje omejitve. To lahko kršijo "plačilo strukturiranje" vidike nekaterih zakonov in drugih predpisov pranja denarja. Prav tako še vedno vključuje javni Bitcoin blockchain. Torej, boste morali nekaj pokažejo na blockchain, ali uporabljate mešalno storitev, ali pa ne, če boste poslali ali prejeli bitcoins neposredno.

Rudarstvo Bitcoins

Rudarstvo Bitcoinhas bila predmet več nedavnih člankov

Bitcoin bo vedno zahtevajo rudarstvo, saj obdelavo transakcij je rudarska dejavnost. Bitcoin rudarstvo se nanaša na proces odkrivanja, s pomočjo matematike, v naslednjih blokov na javnem blockchain. Rudarji so nagrajeni deloma transakcijskih stroškov in delno z dodajanjem novih bitcoins.

Bitcoin rudarstvo isthe proces računalniške hash funkcije ugotoviti, z dokazilom,-of-dela, v naslednjem bloku v blockchain. Bitcoin protokol določa, kako težko bo funkcija hash biti, ki temelji na tem, koliko računalnikov so vključeni v rudarstvu. Računalnik, ki pravilno izračuna funkcijo hash potrebna za ugotovitev najnovejše blok dobi nagrado transakcijskih stroškov in določeno število novih Bitcoin. Vsakih nekaj let se je število novih bitcoins oddano kapljic, dokler ni dosežena vsota vseh Bitcoin kdaj bodo ustvarili. Seveda Bitcoin rudarjenje ni za vsakogar. Ali Bitcoin rudarstvo je vredno itfor vas bo odvisna od več dejavnikov, eden mora vedno posvetovati z Bitcoin rudarstvo calculatorbefore vlaganje denarja v rudarskega projekta.

N je za povezovanje v mrežo

Bitcoinuses protokol, ki vključuje povezovanje. V nekaterih pogledih, Bitcoin obstaja, saj je internet izumili.

Nazaj v 1960, Advanced Research Agencija obrambnega ministrstva Projekti želel protokol, ki bo omogočil računalnikov v različnih delih sveta za komuniciranje. Računalniki v zgradbe, ali kampusu stavb, so že povezali skupaj v mnogih primerih. Pogosto ta omrežja izbral eno veliko mainframe strežnik, ki je skrbela za računalniške zmogljivosti, da veliko strank računalnikov ali "terminali." Nalogo, nato pa je bil "inter-network" ta omrežja računalnikov.

Sistem razvit za doseganje tega cilja je "nadzor Transfer Protocol" (TCP) ali "internetnega protokola" (IP). Na svoji najbolj osnovni ravni, internet je dokument protokol, vsebuje seznam specifikacij za kako ravnati različne vrste sporočil. Podobno, Bitcoin, v svoji najbolj osnovni ravni, je dokument, protokol, vsebuje seznam specifikacij za kako ravnati transakcij. Koristno je, da razmišljajo o plačilnih transakcij kot specializirani vrste sporočila.

Bitcoin protokol najde vrstnike s posredovanjem medsebojne napovedi znotraj lastnega omrežja. Vsako vozlišče prihrani bazo vrstniki za prihodnjo uporabo. Za bootstrap ta proces, Bitcoin uporablja seznam začetnih vrstnikov, ki jih opravlja ročno ali s poizvedbami niz domene ime strežnika (DNS) domenskih imen, ki so samodejno posodobljene sezname. Bitcoin ima tudi vgrajeno v seznam, ki se posodablja od časa do časa v nove različice programske opreme. Referenčna programska oprema vam omogoča, da določite začetno vrstniki ročno z dodajanjem addr.txt imenik podatkov ali preko parametra addnode.

O je za Open Source, in Off-Blockchain Bitcoin transakcije

Nekatere črke imajo več teme kot drugi, in O je eden od teh črk. Torej, O je za Open Source, in Off-Blockchain Bitcoin transakcije.

Odprtokodno

Eden izmed zelo pomembnih vidikov varnosti za uporabnike Bitcoin je dejstvo, da je odprtokodni protokol, ki se izvaja s odprtokodne programske opreme. Da bi razumeli, zakaj je pomembno, morate razumeti zgodovino odprtega gibanja programski vir, vsaj na kratko.

Nazaj v 1970, ko je mikro-računalniški industriji je pravkar prišel v veljavo, je bila večina računalnikov veliki veliki. Večina računalnikov so v lasti velikih podjetij, s strani univerz, ali vladne agencije. Večina teh računalniških sistemov, ki delujejo na konceptu odjemalec-strežnik, kjer mainframe računalnik, ki storitev za "neumna" terminalov ali, pozneje, na mikro računalnike. Strojne in programske opreme, vključene so vse zaščitene, je bilo vse v lasti. Veliko je bilo biti zelo skrivnost, ne samo s strani vladnih agencij, ki se nagibajo k "razvrščanje" vsako dejstvo in koncept kot skrivnost, ampak tudi podjetja, ki so želeli ohraniti svojo tehnično prednost prek poslovne skrivnosti ter patentov in blagovnih znamk.

Open source movementbegan kot "brezplačno programsko opremo" gibanja. Ideja je bila, da bi nekaj programske opreme na voljo brezplačno. Brezplačna programska oprema ni bila prosta le za uporabo, ampak tudi brezplačna posodobitev. Do leta 1980, so bili mnogi računalniški razvijalci zanima, ne samo za izdelavo nove lastniške programske opreme, ampak tudi za razvoj in vzdrževanje brezplačne alternative pogosto uporabljajo programsko opremo. Razvijalci koncu določi, leta 1990, da je boljši način za opis te programske opreme, da ga kličejo "open source".

Tudi operacijski sistemi, ki omogočajo računalniki vklop in začeli delati postal odprtokoden. Linuxwas prvi odprtokodni operacijski sistem. Temelji na računalniški operacijski sistem mainframe imenovano UNIX. Danes je vse od obdelavo besedil za upravljanje baz podatkov programske opreme spletnega strežnika je open source.

Prednosti odprte kode so številni. Mnogi razvijalci so sposobni pogledati izvorno kodo in razumeti, kaj je programska oprema počne. Razvijalci redno razpravljali težave s kodo, in kako to popraviti. Razvijalci, ki so zelo dobri pri pritrdilnim kodo, ali pa pisanje dobre kode, so cenjena v industriji. Pogosto razvija odprto kodo pomaga nov programer začeti na donosen kariero na področju oblikovanja in izvajanja programske opreme. Najpomembneje je, da za varnost, kaj je odprtokodna programska oprema pa je dobro viden, razume in spremlja odprtokodne programske opreme skupnosti. Torej, ne more biti nobenih skritih podprogramov počne zlonamerno spremljanje. Ne more biti del programa, ki pošilja svoje prijavne podatke do ogromne baze podatkov nevede za vas. Vse, kar je zunaj na prostem, kjer je mogoče preveriti, kritizirali in izboljšati.

Off-blockchain transakcije

Vsak zasebnost osveščeni uporabnik Bitcoin se zaveda, da je javna blockchain. Če ste zelo previdni, da vedno uporabljajo ločene hašiš naslove za vsako transakcijo, lahko do neke mere zaščititi nekatere vidike zgodovine transakcij. Ampak, blockchain je tam, v preprostem pogledu, in se lahko analizirajo z vsemi vrstami računalniške moči, ki jih vladne agencije, kazenskih hekerji, in druge, v vsakem trenutku. Kot je dobro, obstaja velika omejitve velikosti blokov, kar pomeni, da je obdelava transakcij gre v določenem ritmu. Medtem ko se te omejitve lahko spremenijo v prihodnjih izdajah protokola Bitcoincore, za zdaj imamo meje.

Z omogočanjem za transakcije-off blockchain, ta podjetja se povečuje fleksibilnost, zasebnost in uporabnost Bitcoin.

P je za javno

P je za javnost, saj je Bitcoin blockchain ni zasebna. Čeprav se včasih še vedno berejo v mainstream medijih o anonymityof Bitcoin, resnica je precej drugačna. Bitcoin naslovi niso, še dodeljena številka socialne varnosti posameznika ali drugo številko nacionalne identitete. Glede na odprtokodne narave protokola Bitcoin, bi bilo verjetno zelo težko, da tak ukrep identitete prisiliti.

Kljub temu je blockchain je javno. To dejstvo je, seveda, tako prednosti kot slabosti.

Javni blockchain je dostopen in pregleden. Možno je, da vidite, kaj so transakcije, ki se obdelujejo rudarskih podjetij, in rudarskih kmetij. To je mogoče razumeti, kako Bitcoin gospodarstvo deluje. Blockchain.infoprovides številne podatke in grafikone, o tem, kaj se dogaja v Bitcoin gospodarstvu, vključno s kapo na trgu, dnevnih poslov, in mnogih drugih dejstev. Vemo veliko o tem, kako se uporablja Bitcoin, in kdo jih je, zaradi javnega blockchain.

Na navzdol strani, je mogoče pregledati blockchain, da bi izsledil denarja iz ene denarnice v drugo. Možno je, da veš zelo malo o posameznih uporabnikov, še posebej, če se objavi naslov denarnice na spletni strani ali na socialnih medijev. Ko je naslov denarnica povezan z določeno osebo, lahko preučujemo transakcije, ki vključujejo ta naslov. Tako, da je koristno, da ima vaše denarnice programske opreme ustvari poseben hash naslov za vsako transakcijo.

Bitcoin je zelo odprt, pregleden in javen. Bela knjiga o katerih je temeljila, protokol, in koda za osnovno programsko opremo Bitcoin so vsi objavljeni, informacije javnega domene. Vsakdo lahko vidi, kaj se dogaja z Bitcoin, ki ga po tem na javnih forumih o posodobitve programske opreme. Obstaja celoten segment medijev, od katerih je Coinbrief del, da poročila o gospodarstvu Bitcoin. In transakcije, ki potekajo s pomočjo Bitcoin so del javne, pregleden blockchain; Podatkovna baza vsakega gospodarskega dogodka v Bitcoin zgodovini vrača na samem začetku.

Intoduction: A - D | E - H | I - L | M - P

Sorodne novice


Post Bitcoin

Moj prvi Bitcoin: anekdota o prostovoljni izmenjavi

Post Bitcoin

Bitcoin rudarstvo je lahko bolj donosno kmalu

Post Bitcoin

Bitcoin Foundation odbor volitev: Jim Harper, Olivier Janssens ali Ali je še pomembna?

Post Bitcoin

Dnevno poročilo Bitcoin: BitPay Partners With Demandware, SpectroCoin prinaša priročne rešitve Evropejcem in še več

Post Bitcoin

Dnevno poročilo Bitcoina: Brazilija pravi, da je preveč zgodaj za uredbo o bitkiinu, Charlie Shrem, ki je bil izrečen na 2 leti v zaporu

Post Bitcoin

Kako varnostno kopirati Bitcoin denarnico (blockchain.info, Bitcoin QT, MultiBit)

Post Bitcoin

Bitcoin Domensko ime BTC.com Prodano za 1 milijon dolarjev USD!

Post Bitcoin

6 Novi bančni avtomati Bitcoin in kje jih najdete

Post Bitcoin

19 milijonov dolarjev za BTC se je začelo z avkcijo v Avstraliji - Bitcoin Reacts!

Post Bitcoin

Deflacija 2. del: Ali je deficita cene Bitcoin dobra ali slaba?

Post Bitcoin

Pojasnjene so osnove Bitcoin: EFG-ji BTC

Post Bitcoin

Novinarji Bitcoin # 2: Učinek namere na etičnost lastništva Bitcoin