Explanations Basics of Bitcoin: IJK-ji BTC-ja | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Explanations Basics of Bitcoin: IJK-ji BTC-ja

Explanations Basics of Bitcoin: IJK-ji BTC-ja

Nadaljevanje naše "Bitcoin ABC" serije, smo zdaj dosegli I - L. Bitcoin je zapleteno, vendar ta seznam bi moral pomagati kdo razume osnov BTC, ne da bi se spuščali v bolj tehnične vidike cryptocurrency.

I je za posameznika do posameznika, ali Peer-to-Peer

Ena od ključnih prednosti Bitcoinis način delovanja za obdelavo transakcij. Če dve osebi želijo sodelovati s trgovino, z uporabo Bitcoin, to storijo. Oni ne potrebujejo dovoljenja, ki jih ne potrebujejo dovoljenja. So preprosto morali dogovoriti o ceni. Ko je kupec strinjal, da kupiti in plačati z Bitcoin in prodajalec je soglašal s prodajo in sprejeti Bitcoin, lahko transakcija nadaljuje.

Istega situacija ni nujno res, v primeru rednega poslovanja. Pri trgovini z opeke in malte, lahko prodajalec zahteva, da imajo dovoljenje za poslovanje, se strinjajo, da zbiranje prodajne davke, se strinjajo, da je treba pregledati požara Marshall, izpolnjevanje gradbenih predpisov in standardov zasedenosti, v skladu s smernicami zaposlovanja, odtegniti davek od dohodka, in ne poljubno število drugih stvari, ki jih zahteva različnih zveznih, državnih in lokalnih zakonov in odlokov. Preprosto dobili v poslu lahko zelo drago in zamudno.

Na primer, je bil Tesla Motors ustanovljeno leta 2003. Postavljeno in preživel deset milijonov dolarjev pred sprostitvijo prvo vozilo v 2008.Significant čas in denar je bil porabljen v skladu s predpisi, še preden je prvi Tesla Roadster hit ulicah.

Poleg tega, da precej več svobode pri izbiri, ali da postane prodajalec, in pod kakšnimi pogoji, Bitcoin uporablja peer-to-peer arhitekturo, ki omogoča vsakomur, da sodelujejo. Ni centralna banka nadzor Bitcoin. Tam je skupina razvijalcev programske opreme, ki razvijajo posodobitve programske opreme Bitcoin Core, in ocenijo spremembe bistveno Bitcoin protokola. Vendar pa, tako kot pri večini drugih sistemov odprtokodno programsko opremo, lahko vsakdo sodeluje kot razvijalec - oznaka je bila ocenjena na njegovo vsebino, ne na prednike ali političnih stališč njenih avtorjev. Torej, če vam je všeč kodiranje in želite sodelovati, lahko predlaga spremembe kode. Ali je koda sprejela skupnosti uporabnikov je do njih.

Peer-to-peer omrežje uporablja tudi. Vrstniki so tako proizvajalci in porabniki sredstev, za razliko od modela odjemalec-strežnik, v katerem imajo uporabniki omejen dostop do virov proizvodnje, ki je centralizirana na strani strežnika. Čeprav je razvoj uporabe specifičnih integriranih vezij (Asics) za reševanje hash funkcije spodbuja rast velikih računalniških operacij v Bitcoin rudarstvu, je še vedno mogoče, s pomočjo računalništva v oblaku, ki lahko sodelujejo v rudarstvu, tudi s skromno naložbo. Ali Bitcoin rudarstvo je vredno ITTO vas je nekaj, kar mora vsak človek odločiti sami.

Arhitektura peer-to-peer je neločljivo pooblastitvi. Kot Nasprotno, centralizacija nagiba k hard moči med nekaj igralcev. Na primer, obdelavo transakcij za Bitcoin porazdeljena na več sto tisoč računalnikov po vsem svetu. Obdelavo transakcij za kreditne kartice, je zelo centralizirano. Pristojbina zaračuna za obdelavo nedavno plačilo v Bitcoin je 0,0001 Bitcoin, enakovredna ZDA 0,02 $ na današnjem tečaju. Kot Nasprotno, trgovina-spredaj podjetja aretypically zaračuna 1,60% na 2% posla, plus nekaj podobnega 10-30 centov na transakcijo, plus nekaj mesečno najemnino v višini 5 $ do 15 $, ali so obdelali vse transakcije s kreditnimi karticami, da mesec ali ne. Spletnih trgovin, ki sprejemajo kreditne kartice, ker je kartica ni prisotna, kjer se nahaja podjetje, na splošno plačajo celo višje provizije.

Torej, če se strinjate Bitcoin za $ 1200, ki so naprodaj, provizija za transakcijo obdelave je približno dva centa; Če se strinjate s kreditno kartico za isti prodajo, boste verjetno plačali 19,30 $ ali več, če imate prodajalne, oziroma toliko, kot 30,10 $, če imate spletno prodajo, plus mesečno naročnino. Centralizacija je drago, in samo koristi nekaj igralcev v gospodarstvu.

J je za Java

Bitcoin-Qt, znan tudi kot Bitcoin jedro, ki je znan kot referenčno izvedbo. Napisana je bila v C ++ programskem jeziku. Vendar pa obstajajo stranke in knjižnice API napisane v Javi.

Če Bitcoin je niso odvisne od jezika, potem kako vemo, kaj je Bitcoin stranka pričakuje, da naredim? Delovanje programske opreme izhaja iz referenčnega izvajanja. Torej, ta stran, ki opisuje protokol Bitcoin, je paziti, da se ugotavlja, da ne gre za specifikacijo sam. Uporablja angleškega jezika in matematike, ki opisuje protokol, ki temelji na kodi C ++ v referenčnem izvajanju.

Če ste zainteresirani za izvedb Java v Bitcoin, bi morali razmisliti bitcoinj, BCCAPI in "Bits dokazovanja" vsi, ki so vgrajene v Java.

API Naročnik Bitcoin ali BCCAPI je java knjižnica namenjen za izdelavo varne lahkega Bitcoin stranke. BCCAPI poveže s strežnikom, ki ima blok verigo in skladbe ravnotežje denarnico stranke. Strežnik ima samo znanje o javnih ključev za stranke, in se v nobenem primeru ne more porabiti sredstva, ki so v lasti denarnico stranke. Kot blockchain raste, zdaj mimo 30 gigabajtov, je smiselno, da za nekatere uporabnike zapustiti blockchain na strežniku.

Bitcoinj je knjižnica za delo s protokolom Bitcoin. To lahko ohranijo denarnico

Pošiljanje / prejemanje transakcije, ne da bi morali lokalno kopijo Bitcoin Core in ima številne druge napredne funkcije. To se izvaja v Java, vendar se lahko uporablja iz katere koli JVM združljiv jeziku: so vključeni primeri v Python in JavaScript.

Bitov Dokaz je namenjen za močan strežnik v bližnji prihodnosti. To je opisal avtor Tamás Blummer kot "sodoben, modularno izvedbo Bitcoin imajo napredne funkcije, kot so hierarhično in deterministični denarnici, gesla šifrirana zasebnih ključev in enostavno naučene fraze prelaz."

Če ne raje Java, boste morda lahko našli izvajanje Bitcoin v jeziku, programske opreme, ki ti je všeč. Ker je protokol je open source, vas prosimo, da roll svoje.

K je za 401K

Ja, Bitcoin prihaja na vašo 401K. Glede na članek v reviji Forbes, "SecondMarket nedavno začela Bitcoin sklad, vendar je na voljo le akreditirani vlagatelji, ki izpolnjujejo zahteve neto vredno. V Winklevoss dvojčka, znani za njihovo sodelovanje s Facebook, se začenja Bitcoin ETF na voljo vsem vlagateljem. Ta zagon sklada, sooča z velikimi težavami z navigacijo regulativne in tehnološke ovire, saj je to preprosto neznanih vodah. Vendar, če jim uspe biti prvi prevzeli tega novega razreda sredstev in se širijo Bitcoin vročino masah jih lahko bogato nagrajeni. "

Obstajajo pa opozorili. Od januarja 2014, je bilo jasno, kako se bo IRS obravnava naložbo v Bitcoin - kot valuto, kot zbirateljske, kot blago, ali kot naložbo? Ker lahko self-usmerjena IRAS vlaga v podjetja, ki imajo sredstva, ki jih držijo v Bitcoin, je verjetno res, da lahko vključite Bitcoin v vašem 401K. Če so zakoni in predpisi vaš predvsem vir veselja, boste morda želeli, da preuči mnenje marca 2014 o IRSon temo.

L je možno

Bitcoin je zakonito. To je pravna, da njen lastnik, pravna, da ga preživijo, pravna za trgovino z njim. Seveda je možno, da jo uporabljajo za nezakonite dejavnosti, ampak to je že od nekdaj velja za denarjem.

Čeprav se različne strani (Washington Post Wonkblog, Atlantic revije, pridejo na misel), so pred kratkim Bitcoin svoje najljubše tarče za lažno trditev o tem, da je s Ponzi schemers in nezakonitim drogam trgovcev, ki se uporabljajo samo. Resnica je, da je Bitcoin še zdaleč ni tako priljubljen za nezakonite dejavnosti, kot so svetovna številka ena valuta za vse stvari, šokantne, kazenskih in goljufive: ZDA dolarja. Toliko velikih poimenovanje dolarskih bankovcev v obtoku, ki se uporabljajo v nezakonitih mamil transactionsthat jih lahko najdete na letališču psi-nahod drog opozori na vaši denarnici preprosto zato, ker si prinesel nekaj denarja s seboj.

Seveda je bila reakcija s strani vladnih agencij, vključno s finančnimi regulativnih agencij, da Bitcoin mešati. Nekateri v kongresu so nasprotovali Bitcoin, ki se uporablja na mestih, kot so Silk Road, in Silk Road 2, za lažje kaj štejejo za nezakonito trgovino. Zvezna država New York je izdala, in umaknjena in ponovno predlagala predpise za licenca Bitcoin. Da bi dobili občutek, ali vaš uporaba Bitcoin biti pravna, urejena, omejena ali prepovedana, v vašem kraju ali v kraju, kjer ste načrt za potovanje, boste morda želeli, da to priročno Bitcoin zakonitosti mapand referenčni seznam.

Ja, Bitcoin je zakonito. Ja, je mogoče uporabiti Bitcoin v dejavnostih, ki so nezakonita. Seveda, če ste zaskrbljeni ob svoj Bitcoin transakcije na javnem blockchain, boste morda želeli razmisliti off-blockchain transakcije - ki ga bomo razpravljali v naslednjem obroku.

Intoduction: A - D | E - H | I - L

Sorodne novice


Post Bitcoin

12 super Bitcoin Memes

Post Bitcoin

Bitcoinova prihodnost je odvisna od vas

Post Bitcoin

Kako zasukati svoje Bitcoin čip dobičkov z enim korakom

Post Bitcoin

Best etereum rudarstvo strojne opreme (2018 posodobljeno)

Post Bitcoin

Napredek Bitcoin 2.0 prinaša decentralizacijo do realnosti

Post Bitcoin

Na Bitcoin in Fear

Post Bitcoin

Bitcoin poučuje libertarje vse, kar ne vedo o ekonomiji - The Washington Post

Post Bitcoin

Rastoče sprejemanje Bitcoin: 6 načinov uporabe BTC

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Izgubljeni bankovni računi

Post Bitcoin

Argentinska centralna banka se boji Bitcoina

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cen: Uvod v USD za vrednotenje BTC

Post Bitcoin

Bitcoins Breakthrough je nafta Nemogoče prihodnje platforme 1. del