Pojasnjene so osnove Bitcoin: EFG-ji BTC | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Pojasnjene so osnove Bitcoin: EFG-ji BTC

Pojasnjene so osnove Bitcoin: EFG-ji BTC

Bitcoincan se uporablja na široko paleto trgovcev po vsem svetu. Kjerkoli, da se lahko povežete z internetom, lahko kupujete s Bitcoin. Tudi če vaši načrti segajo nad zemeljsko atmosfero, lahko plačate z Bitcoin, v skladu z Virgin Galactic

Mesta, kot all4btc.comallow si, da bi nakupe na spletnih mestih, kot eBay in Amazon z Bitcoin jih preprosto kopiranje spletne izdelek naslov. WordPress sprejema Bitcoinsfor nadgradnje, in je bil eden od prvih velikih organizacij, da to storijo.

V območju San Francisco Bay? Uživajte v športne dogodke? Sacramento Kingsand San Jose Quakesaccept Bitcoin.

Bitcoins so med zamenljiva, kot ostalih surovin. Z drugimi besedami, tako kot eno unčo čistega zlata je vredna enako kot katera koli druga unčo čistega zlata, A Bitcoin je Bitcoin je Bitcoin. Lahko se kopičijo dele za Bitcoin v vaši denarnici, dokler imate popolno Bitcoin.

Poleg tega, da nadomestljiv, so zelo deljiva. Bitcoin lahko razdelimo do 8 decimalnih mest. Tako 0.00000001 BTC je najmanjši znesek, ki se lahko obravnavajo v transakciji. Če je potrebno v prihodnosti, lahko protokol in z njimi povezane programske opreme je treba spremeniti, da ravnanje tudi manjše količine.

G je za globalne

Kjerkoli, da lahko oseba, ki povezavo z internetom, je kraj, kjer se lahko uporablja Bitcoin. Da bi vam nekaj občutek, kako globalno res je, obstaja več kot 75 milijonov zadetkov za "Bitcoin globalno" kot iskalno poizvedbo na Googlu. Čeprav je globalno dostopna, zemljevid Bitcoin nodesreveals njeno sprejetje v nekaterih regijah več kot drugi. Združene države Amerike, Nemčija, Kanada, Francija, Velika Britanija, Nizozemska, Rusija, Kitajska, Avstralija in Švedska sta trenutno top deset držav, kjer je Bitcoin v uporabi.

H je za funkcijo Hash

Osnova vseh cryptocurrencies je matematika. V primeru Bitcoin, je ključ matematična funkcija imenuje Hashcashinvented leta 1997 Adam Nazaj. Da bi razumeli, kako deluje, morate imeti nekaj občutka, kaj je funkcija hash je in kaj počne. Funkcija razpršitve je matematični postopek, ki se uporablja za vhod in generira izhod.

Na primer, lahko sprejme vse številke, pri vhodu in jih dodajte skupaj ustvariti izhod. Torej, če je vhod 12345 in uporabljati to funkcijo razpršitve, bi dobili številko 15. Ta funkcija je enostaven za delo v eno smer, težko delo v nasprotno. Čeprav vemo, da je bila vsota številk 15, in da je funkcija zahteva seštevek številk, ne veš, kaj je vhod. Z vhodnih številk veste izhod, vendar s proizvodnjo in postopkom, ki jih ne vem, ali je bilo 12345 ali 348, ali 3040800. Ker lahko več kot en vhod ustvarjajo določen izhod, postopek dodajanja številk skupaj je občutljiva na "hash trka."

V primeru Bitcoin je razpršilna funkcija imenuje SHA256. Prvotni hashcasha uporablja drugačen hash funkcijo imenovano SHA1. Torej, kaj SHA pomeni? To se nanaša na "Secure Hash algoritem." SHA-2 je družina hash funkcij, ki so bile objavljene, ki jih je Nacionalni inštitut za standarde. Obe podobne zgoščevalne funkcije imajo različne velikosti bloka, znane kot SHA-256 in SHA-512. Med seboj se razlikujejo v velikosti besedo; SHA-256 uporablja 32-bitne besede, kjer SHA-512 uporablja 64-bitne besede. Obstajajo tudi okrnjenih različic vsakega standarda, znan kot SHA-224 in SHA-384.

Za naše uvodnih namene, boste morda želeli omejiti svoje raziskovanje na nekaj osnovnih dejstev o kriptografskih funkcij hash. Cilj je, da imajo funkcijo, da je skoraj nemogoče, da obrnemo. Podatki, ki deluje na s funkcijo razpršitve se imenuje sporočilo, medtem ko se je proizvodnja imenuje hash, hash vrednost, ali sporočilo izvlečka. Lastnosti, ki jih želimo, so:

  • Je enostaven za izračun vrednosti hash za katero koli sporočilo
  • Je zelo težko (nemogoče), da se ustvari sporočilo, ki je dano hash
  • Je zelo težko spremeniti sporočilo brez spreminjanja hash
  • Je zelo težko najti dva različna sporočila z isto hash.

Iz različnih razlogov, Bitcoin uporablja dve hash iteracij za zaščito pred nekaterimi vrstami napadov, ki so delali na tem povezanih hash funkcij. Cilj je, da bi blockchainfunctional, izračunljiva in zelo težko ponarediti.

Intoduction: A - D | E - H | I - L

Sorodne novice


Post Bitcoin

Svetilnik Mike Hearn bi lahko močno izboljšal Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Country! Top 10 narodov, ki radi BTC

Post Bitcoin

Bitcoin je mehurček, ni načrtov za kratko prodajo: Japan Post Bank CIO - Reuters

Post Bitcoin

Bitcoin cene po vzponu po turbulentnem mesecu!

Post Bitcoin

Bitcoin Adoption: napredovanje med top 100 spletnih strani

Post Bitcoin

Dnevno poročilo Coin Brief: Bitcoin VeriCoins, IBM-ovi Internet stvari, Syscoin proti Moolah, Bitlendingclub in Bitcon

Post Bitcoin

Poročilo o cenah za kratkoročno tedensko poročilo o cenah: od 17. avgusta do 24. avgusta

Post Bitcoin

Bitcoin v Mainstream delu 1: Švicarski Bitcoin raziskovalni dokument

Post Bitcoin

Bitcoin pipe in Adblockers

Post Bitcoin

Bitcoin Value 3. del: Bitcoin teorija vrednosti Konrada Grafa

Post Bitcoin

Coinbase proti Btc-e proti BitStamp - najboljši kraj za nakup Bitcoins

Post Bitcoin

12 super Bitcoin Memes