Pojasnjene so osnove Bitcoin: ABC iz BTC | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Pojasnjene so osnove Bitcoin: ABC iz BTC

Pojasnjene so osnove Bitcoin: ABC iz BTC

Bitcoinis novo vrsto denarja. Moj namen tukaj je, da se pojasni, na zelo preprost način. Če ste že izkušen uporabnik Bitcoin, ali če veš veliko o poslovanju in financah, lahko ta esej zdi zelo facile, in morda bolje, da se glasi podrobnejši "Kaj je Bitcoin?

# 8220 ;. Cilj je, da ne bo luknje vas, ampak za reševanje kompleksne teme, tako da lahko novi uporabniki, vključno z majhnimi otroki, razumem. Morda si mislite o tem članku kot variacije na temo "Bitcoin za telebane" ali "Cliff Notes za nove uporabnike Bitcoin." Ta članek je samo prva v vrsti, ki se bodo med seboj povezani, ko vsi so bili objavljeni.

Kaj je Bitcoin?

  Bitcoin je denar. Ki je odličen odgovor na nek način in izziv v drugih. Nekateri ljudje, ki menijo, da so strokovnjaki na denar, se ne strinjam, da je Bitcoin denar. In, seveda, morda ne bo preveč prepričan, kaj je denar. Če parafraziramo staro odločitev vrhovnega sodišča, "ne vem, kako ga opredeliti, vendar sem vedel, ko bom videl."

Če ste kot mnogi drugi ljudje, veste, denar, ko ga vidite. Denar lahko kovancev, bi bilo papirnatega denarja, bi bilo s kreditno kartico ali debetno kartico plastike, bi bilo v kontrolni knjigi. Veste, če imate denar, veste, ko zmanjkuje, in verjetno veste, kaj lahko storite, da bi dobili nekaj več.

Še enkrat, če ste kot mnogi drugi ljudje, veste, kaj stvari stanejo v valuti svoje države. Veste, koliko stane, da kupiti nekaj hitre hrane vam je všeč, ali lahko soda, ali čokoladico. Veš kaj živil se bo stalo, še posebej, če kupite živil za vaš dom. Veš kaj gorivo za stroške avtomobila, in ko so se cene za osnove spremeniti, ne veste, ali boste imeli več denarja ali manj denarja na koncu meseca. Vse te ideje o denarju to, kar bi lahko imenovali "operativne opredelitve."

Saj veš, kako denar deluje, tudi če nimate dobrega preprosto definicijo pojma. Ali pa, če citiram iz filma "Heist« iz narave, ki jih Danny DeVito igral, "Seveda, kar potrebujete denar. Vsakdo potrebuje denar. Zato pravimo, da denarja! "

Če Bitcoin je denar, potem kaj je denar?

  Denar je tisto, kar boste uporabili za nakup blaga in storitev. Tradicionalno, denar ima tri namene. Denar je hranilec vrednosti. Denar je obračunska enota. Denar je menjalno sredstvo. Ok, ampak kaj vse to pomeni?

Kot hranilec vrednosti, denar je nekaj, kar lahko v prahi danes in uporabo jutri. Dober hranilec vrednosti je vrsta denarja, ki bo vredna približno toliko jutri, kot je bilo vredno danes. Zlatniki in srebrniki so bili tradicionalno uporabljajo kot denar, ker so dober hranilec vrednosti. Dolarskih bankovcev so zelo dober hranilec vrednosti, čeprav v daljšem časovnem obdobju, nacionalne valute postajajo manj in manj vredne. Vrednost Bitcoin se je povečalo od leta 2010, in je padel na tla in od konca leta 2013. Na večino dni, vrednost Bitcoin je približno enako kot dan prej. Zato je dokaj dober hranilec vrednosti, tudi če ima čas nihanja.

Enota računa je preprosto način sledenja. Denar na bančnem računu je nominirana v svoji nacionalni valuti, in je tvoje, razen nekaj čudnega dogaja. Kljub temu, včasih, v preteklosti, nacionalne vlade so se nadomesti z novo valuto za svoj obstoječi, in ljudje so se morali ukvarjati s težavami, ki jih povzroča.

Ko rečemo, da je denar obračunska enota, mislimo, da ga lahko uporabite pri sledenju dolgov, pokojnin, bančnih računov, in poskušal do koliko denarja lahko dobite svoje roke. Vaša kreditna kartica ima "kreditno linijo", ki je denominiran v svoji nacionalni valuti. Torej, imate nekaj občutka, koliko dolarjev ali evrov ali jenov ali rubljev lahko dobite na, če kupujete s kreditno kartico. Kreditne kartice kažejo, da je denar ni vedno v fizični obliki. In, seveda, Bitcoin je digitalna valuta, ne fizično ena. Nekateri ljudje danes slediti, koliko denarja imajo v enoti "bitcoins", čeprav mnogi še vedno bolj uporabljajo svoje najljubše nacionalno valuto.

V glavnem, denar menjalno sredstvo. Vse, kar izrazi pomeni, da lahko kupujejo in prodajajo stvari z denarjem. Ljudje ponujajo denar za blago ali storitve. Nekateri, da denar, ki je na voljo, nekateri pogajati za več denarja, nekateri dajejo popuste. Ampak, če je denar, to je dobro za nakup stvari. Če se stvari hočeš, in ga ne morete dobiti za to, kar ste v žepe, potem stvari v žepe, ni denarja. Ali pa bi bilo denarja nekje drugje, vendar ni denarja, kje ste. Ena od lepih stvari o Bitcoin je, da ga lahko uporabljate na veliko različnih krajih po vsem svetu.

Vsak otrok nauči jezika na način, ki je običajen za njegovo državo. Pri jezikih z abecede, je skupno, da se naučijo "na ABC." Zelo pogosto, otroške knjige, vključujejo celoten leksikon z drugim skupno besedo ali žival, ki predstavlja vsako pismo. A je za jabolko, B je za fanta, in tako naprej. Tukaj je seznam nekaterih skupnih izrazov, ki se lahko pojavijo, ko prvič spoznavanje Bitcoin.

A je za sprejemljivosti

Glavno vprašanje, o denarju, je: kaj lahko kupim z njim? V primeru nacionalne valute svoje države, je odgovor ponavadi: skoraj nič. V zadnjih nekaj letih se je, da je postalo vse bolj velja za Bitcoin. Tukaj na kovancev Brief, smo pogosto poročajo o podjetjih, ki sprejemajo Bitcoin.

B je za Blockchain

Če uporabljate Bitcoin za še nekaj dni, ste prepričani, da slišijo izraz "blockchain.« Ta beseda se nanaša na odprti kodi in javne knjige transakcij, ki beleži vse Bitcoin transakcije. Če želite kopijo celotnega blockchain, ga lahko dobite z nalaganjem Bitcoin Core. Seveda je popolna blockchain je danes, deset gigabajtov podatkov, tako da vam lahko traja nekaj časa, da bi dobili svoj izvod.

Kaj to pomeni, "gigabajtov podatkov"? No, bajt je količina podatkov, ki so potrebni za določitev enotnega značaja, številka ali pismo. Bajt je sestavljen iz osmih bitov, in malo je le ena ali nič. Uporabljamo metrični sistem razumeti predpone kilo, mega in giga. Kilo nanaša na tisoč, mega na milijon, in giga na milijardo. Torej, ko sem rekel, da je popoln blockchain vsakega posla doslej z Bitcoin deset gigabajtov podatkov, mislim, da je deset milijard znakov informacij.

Za primerjavo, popolne dela Shakespeara je približno 5 MB podatkov. Vse šestindvajset obseg izdaji Encyclopaedia Britannica 1911 je 25 megabajtov podatkov. Spletni informacijski vir Wikipedia je približno 100-krat tako velika kot Encyclopaedia Britannica ali 2,5 gigabajtov. Ko je bila programska oprema Bitcoin prvič izšla leta 2009, je večina računalniških trdih diskov shranijo okoli 100 gigabajtov. Danes so pogosto veliko večji, shranjevanje bilijonov bajtov podatkov, ali terabajtov.

Kaj vse to pomeni? V bistvu, Bitcoin je blockchainis neverjetno veliko evidenco vseh Bitcoin transakcije, ki se je kdaj zgodilo.

C je za Cryptocurrency

Bitcoin je prva in najbolj priljubljena med cryptocurrencies. Cryptocurrency uporablja matematike iz znanosti kriptografije (ki je izraz iz grških besed za skrite pisni obliki). Zlasti matematika funkcija vključena, se imenuje "hash" funkcijo. Cryptocurrencies se včasih imenujejo "cryptocoins" in vključuje ne samo Bitcoin ampak tudi Litecoin, Dogecoin, DarkCoin, Reddcoinand sredstva, kot so NameCoin, ki določa lastništvo domenskih imen z uporabo blockchain knjigo.

D je za decentralizirano

Bitcoin uporablja decentraliziran postopek za ugotavljanje, ali je transakcija opravljena. Programska oprema Bitcoin Core in združljivo programsko opremo, ki deluje z njim, ne le slediti transakcije objavljene na blockchain, ampak omogoča tudi za rudarstvo novih bitcoins, ki je, kako so ustvarjene bitcoins. Bitcoin miningis tudi način, da se transakcije preveri in zabeleži, na blockchain.

V prvih dneh Bitcoin, že v letu 2009, ni bilo mogoče spodbuditi nove uporabnike s transakcijskih stroškov, saj je tako malo ljudi uporablja valuto. Namesto tega so bili ljudje, ki upravljajo s programsko opremo Bitcoin lahko nastavite za delo računalniških hash funkcije, da bi našli nove bitcoins. Danes je velik decentralizirana mreža več sto tisoč računalnikov, se uporabljajo za iskanje ne le nove bitcoins ampak tudi procesne transakcije za zelo majhne pristojbine. Ljudje, ki so to delo se imenuje Bitcoin rudarjev.

To je nasprotno od postopka za mainstream bančništva, ki je veliko bolj centralizirana. Dejstvo je, da je skupina v skoraj vseh večjih držav imenujejo "centralni bančniki." Centralna banka v ZDA se imenuje Federal Reserve System. Centralne banke centralizira proces ustvarjanja nove valute, plačila za obdelavo transakcij in objavljanje knjigah. V večini teh držav obstajajo predpisi, ki zahtevajo, da banke uporabljajo ne le nacionalno valuto, ki ga je centralna banka izdala, ampak tudi poročila o tem, kako se obdelujejo transakcije, kako so preprečevanje pranja denarja, in kako delujejo na splošno.

Intoduction: A - D | E - H | I - L

Sorodne novice


Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cen: Uvod v USD za vrednotenje BTC

Post Bitcoin

Bitcoin pipe in Adblockers

Post Bitcoin

Ali ste ena od teh 8 Bitcoin trgovinskih osebnosti?

Post Bitcoin

Argentina Bitcoin Exchange Izgubljeni bankovni računi

Post Bitcoin

Bitcoin Block Size Economics in Gavin Andressen

Post Bitcoin

Best etereum rudarstvo strojne opreme (2018 posodobljeno)

Post Bitcoin

Vrednost Bitcoin: narava in izvor denarja

Post Bitcoin

Kako sprejeti Bitcoin Donacije na vašem blogu

Post Bitcoin

Bitcoin Value 3. del: Bitcoin teorija vrednosti Konrada Grafa

Post Bitcoin

Bitcoin plačilni procesor BitPay dnevno plača 1 milijon dolarjev!

Post Bitcoin

Bitcoin kot blago: Licenca za obdavčitev?

Post Bitcoin

Bitcoinova prihodnost je svetla: padec cene in evolucija