Bitcoin Banking: nevarnosti delnega rezervnega bančništva | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin Banking: nevarnosti delnega rezervnega bančništva

Bitcoin Banking: nevarnosti delnega rezervnega bančništva

Bitcoinbanking je verjetno na zelo oddaljenem obzorju, daleč od tega, ki se izvajajo v vseh pomembnih zmogljivosti v rednem gospodarstvu. Vendar pa je mogoče - in treba - za uporabo ekonomije za ustvarjanje grobo vizijo o tem, kaj lahko Bitcoin bančništvo je kot v prihodnosti, pri čemer posebno pozornost učinkov Bitcoin bančništva na poslovne cikle

Temelj poslovnih ciklov, periodične faze roko in prsi, ki so pesti tržno gospodarstvo že od antičnih časov, so v praksi delno rezervnega bančništva. V tržnem gospodarstvu z Bitcoin bančništva, je nemogoče teči deljenim rezerv, ne glede na pravni status prakse. Zato bo gospodarstvo, ki uporablja Bitcoin bančništvo zelo verjetno imela pomemben vpliv na oblikovanje poslovnih ciklov.

Ta članek služi kot uvodni, prvi vgradnji dveh del serije o teoretičnih ekonomike Bitcoin bančništva. V tej instalaciji, bomo poskrbeli za osnovni pregled nad tem, kako z delnim rezerve bančnega proizvaja poslovne cikle, in kako se ti cikli vodijo svojo pot v okolju ravnovesja. V drugem delu bomo razpravljali o tem, kako bi Bitcoin bančni potencialno reševanje vprašanja frakcijskih rezerv bančnih in poslovnih ciklov.

 Nevarnosti Britansko Reserve bančništvo

Pretekla Gospodarska Zdravljenje Britansko Reserve bančništvo

 

Številni avstrijski ekonomisti, medtem ko je zelo kritičen do centralne banke, ki so večinoma prezrte ali zavrnilo nevarnosti delno rezervnega bančništva. Ludwig von Mises -, ki je postavil temelje za Hayek je poglobljeno teorijo poslovnih ciklov - trdil, da obvezno 100 razmerja% rezerve niso bili potrebni. Namesto tega bi tržne sile sčasoma izločite vse banke z umetno nizkih obrestnih mer, in na trgu bi prinesla obrestno mero za svoje naravne ravni. Na podlagi tega argumenta, Mises osredotočila svojo akademsko energije na izpostavitvijo grožnje centralnega bančništva.

Friedrich Hayek sledile, in razvil teorijo avstrijski poslovni cikel, ki temelji na trditvi, da centralne banksartificially nižjih obrestnih merah.

Murray Rothbard, v nasprotju z Mises in Hayek, je trdil, da je bil delno rezerve bančnega sama po sebi goljufive, in ga je treba prepovedati v svobodni družbi.

V zadnjem času, Jesus Huerta de Soto razložil na argument Rothbard in pokazala, kako je z delnim rezerve bančnega pravno nezdružljiva s pravico do zasebne lastnine. Poleg tega, de Soto je pojasnil gospodarske posledice teče deljenim rezerve, ki kaže, da so poslovne cikle dejansko izvirajo iz te prakse, medtem ko so centralne banke le okrepiti poslovne cikle in zaščito bank pred odpovedjo.

Seveda, mainstream ekonomske misli ne vidi inherentno nevarnost v delno rezervnega bančništva. Mainstream ekonomisti verjamejo, da lahko ustvarjanje denarja, ki prihaja iz frakcionirne rezervnega bančništva, ko je imela in v režiji centralne banke, spodbuditi skupne rasti. To prepričanje verjetno izhaja iz dejstva, da je mainstream miselne šole nimajo dovolj močan in natančen teorijo kapitala.

Osnovni Pregled obrestnih mer v povsem prosti trg

Preden smo preučiti, kako delno rezerve bančnega izkrivlja trga in proizvaja vzpone in padce, moramo imeti osnovno znanje o tem, kako so obrestne mere določena na prostem trgu, in kako so te stopnje razredčimo s frakcijsko rezervnega bančništva.

Najprej moramo razumeti razliko med časom depozita in vloge na vpogled. Preprosto povedano, vpogledne vloge so denar dali v banke, za namene hrambo in s pričakovanjem, da lahko umakne denar kadarkoli za porabo ali kopičenja namene. Primeri vpoglednih vlog bi bile znane preverjanja in varčevalni računi. Vezane vloge so sestavljeni iz denarja, ki je deponiran za investicijske namene. V času depozit, vlagatelj daje svoj denar v banko z namenom prejemanja večjo vsoto denarja na poznejši datum, brez pričakovanja, da lahko umakne denar pred datumom zapadlosti brez plačila kazni.

Obrestne mere za bančna posojila v prostem trgu, se določi z razmerjem med količino denarja v vpoglednih vlog in vezanih depozitov. Na prostem trgu, lahko denar posodila iz vezanih vlog, saj so denar na teh računih pomenilo za naložbe. Sredstva se ne morejo posojati iz vlog na vpogled, čeprav, saj je vlagatelj dajo svoj denar v banko s pričakovanjem, da je on ali ona lahko umakne del ali vse od depozita v vsakem trenutku, in posojajo ta denar ven da ne bi bil na voljo za vlagatelja. Zato je na prostem trgu, samo denar v vezane vloge lahko posojeni; posojanje vpoglednih depozitov ter hkrati tudi vlagatelje, ki je v celoti na voljo, bi bilo goljufivo dejavnost njihov denar, z negativnimi socialnimi in ekonomskimi posledicami.

Ker so proste tržne obrestne mere določi z razmerjem med časom in vloge na vpogled, in samo denar v vezane vloge lahko posojeni, iz tega sledi, da je dejanska količina denarja, ki je prisoten v vezane vloge pomemben dejavnik pri določanju obrestne mere za bančna posojila. Druge stvari enako, večjo količino denarja, bi nižje obrestne mere, in manjši znesek bi se povečala obrestne mere.

Osnovni Pregled obrestnih mer Pod Britansko Reserve Banking

 

V skladu s frakcijsko rezervnega bančništva, pa je čas prednost obrestna mera je dilutedby posojanja iz vlog na vpogled. Redčenja poteka, ker sredstva iz vlog na vpogled -, ki so razporejeni v smeri ljudi ali kopičenje - se za investitorje kot kredit, ki jih lahko uporabijo za dostop do projektov, ki zahtevajo sredstva, da se premakne na višjo raven v strukturi kapitala. Torej, namesto da bi dodeljevanje posojil izključno na podlagi razpoložljivega zneska v vezane vloge, ki jo določajo časovne preference, banke "umetno" nižje obrestne mere, tako, da od vpoglednih vlog, s čimer se poveča obseg sredstev, ki so na voljo za posojila in zmanjšuje obrestno mero za posojila.

Ker vlagatelji pričakujejo, da bo denar na voljo v vsakem trenutku, banka ne odšteje od stanja vlagateljev, potem ko posojila iz svojih sredstev. Namesto, vodijo popolno ravnotežje na voljo, in pripravi na depozite drugih pokroviteljev, ko je umik zahteval. Ta proces vodi k ustvarjanju denarja. Na primer, vlagatelj položi 100 $ na varčevalni račun, bančni krediti $ 50 tega depozita na investitorja, in banka zagotavlja vlagatelje, da je še vedno 100 $ na svoj račun, s katero se bo uporabil za nakup blaga široke potrošnje. Tako, 150 $ je bil ustvarjen iz zraka!

Britansko Reserve bančni in poslovni cikli

 

Nastale spremembe v strukturi proizvodnje, ki prihajajo iz tega procesa ustvarjanja denarja predstavljajo glavni vzrok poslovnih ciklov. Ko so vpogledne vloge posodil, dolžniki uporabite denarja za vlaganje v višjih fazah proizvodnje, medtem ko je povpraševanje na trgu, ostaja nespremenjena - kar pomeni, da je bilo blago, ki jih ti bolj oddaljenih fazah proizvodnje nimajo dovolj povpraševanja, da se dobičkonosna. Ker je povpraševanje na trgu niso spremenile, cene za dvig potrošniškega blaga, saj sredstva se odmaknila od proizvodnje potrošnih dobrin in v proizvodnji večjih naročil blaga, s čimer bi zmanjšali dobavo, medtem ko povpraševanje ostaja konstantna. Hkrati so cene višje naročilo blaga povečala zaradi denarja, ustvarjenega iz frakcionirne rezervnega bančništva, ki omogoča vlagateljem, da izvaja večje povpraševanje.

Ko postane jasno, da so projekti - obrestne mere, ki so nižje od tistega, kar bi se ugotovila čisti prednost čas, ki se financirajo - so nedonosne in nevzdržni, dolžniki morali ustaviti proizvodnjo in odpuščati vse svoje zaposlene. Cene za višje naročilo blaga nato pa se kot posledica zmanjšanega povpraševanja, zaradi vlagatelji opustili nedonosnih projektov. Poleg tega so cene življenjskih potrebščin zmanjša tudi; Sredstva se prerazporedijo v proizvodnji proizvodov za široko porabo, ponovno vzpostavitev ravnotežja na trgu in znižuje cene. Vendar pa so cene znižali še bolj, saj se je brezposelnost povečala, s čimer se znižuje povpraševanje. Po nekaj časa, bo dela in drugih proizvodnih dejavnikov v celoti obnovljena v ravnotežju, in gospodarstvo se bo vrnila v stanje, ki je obstajala pred začetkom rezerve ustvarjanje delno denarja.

Zdaj, ko imamo osnovno razumevanje o tem, kako z delnim rezerve bančništvo lahko ustvarite poslovnega cikla v nastavitvi ravnotežno, lahko sklepamo, to uvodno namestitev naših dveh del serije o tem, kako lahko Bitcoin bančništvo vpliva na ustvarjanje poslovnih ciklov. V drugem namestitev, bomo obravnavali vloge na vpogled in vezane vloge pod Bitcoin bančništva, ali lahko delno rezerve banke uspešno delujejo pod Bitcoin bančništva, in v kolikšni meri Bitcoin bančne vpliva na ustvarjanje in resnosti poslovnih ciklov. 

Sorodne novice


Post Bitcoin

Bitcoin Price se spreminja z evropskim negativnim interesom banke

Post Bitcoin

Bitcoin Country! Top 10 narodov, ki radi BTC

Post Bitcoin

Pravilna Bitcoin Analiza cen: Uvod v USD za vrednotenje BTC

Post Bitcoin

Best etereum rudarstvo strojne opreme (2018 posodobljeno)

Post Bitcoin

Bitcoin je v mehurju, in tukaj je, kako se bo zrušil - CNBC

Post Bitcoin

Dnevno poročilo Bitcoin: plačila Bitcoin za Newegg.ca, Partnerska družba Apriva z GoCoin in več

Post Bitcoin

Explanations Basics of Bitcoin: IJK-ji BTC-ja

Post Bitcoin

Bitcoin Exchange OKCoin rezerve na 104%

Post Bitcoin

Zakaj se Bitcoin strokovnjaki ne bojijo 51% napadov

Post Bitcoin

2018 Napovedi: Bitcoin Will Crash-CTech

Post Bitcoin

Bitcoin Charts - Kaj so, kako uporabljati BTC Charts

Post Bitcoin

Bitcoin: Francoski ekonomist napoveduje dan računanja - Irish Times