Bitcoin v letu 2014: Ups in downs leta | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin v letu 2014: Ups in downs leta

Bitcoin v letu 2014: Ups in downs leta

Bitcoinhas goji veliko več kot v preteklem letu, z neverjetno povečanje sprejetju, enostavnost uporabe in podpornih sistemov za valuto. Vse več ljudi se sprašuje: "Kaj je Bitcoin?

# 8221; ali "Kako priti Bitcoin?", in to je vse manj pogosta, da bi našli posamezniki, ki niso vsaj slišali valute. Hkrati 2014 ni bila prijazna do tistih, ki so začeli sodelovati z Bitcoin od sredine leta 2013, in se uporabljajo valuto kot naložbo. Pricehas Bitcoin je bila na stalni padle, in je sestavljen povečuje kritike posameznikov, ki se ne ukvarjajo z BTC.

Ali je cena res pomembno? Ali rast omrežja in večjo sprejemljivost, odtehtajo izgube in kritika Bitcoin? Morate biti sodnik.

Bitcoin Goes mainstream, v dobrih in slabih načinov

Bitcoin Sprejem je Growing

Vsi, vključno s tistimi, ki so kritizirali preživetje Bitcoin je kot valuto, je treba priznati, da je Bitcoin je sprejem zrasla z Skoke in meje v preteklem letu. Pred letom je začela, veliko majhnih elektronskem poslovanju spletne strani, podjetja, ki temeljijo na Bitcoin in nekaj večjih podjetij, kot so WordPress, OK Cupid in Namecheap, je bilo sprejemanje BTC za plačilo, vendar je bilo vedno težko neposredno uporabljati valuto za večino nakupov. To ni več res.

Število poslov, ki so spremljanje, ki vključuje, ali sprejema Bitcoin ne zdi verjetno, da upočasni. Vendar pa, kot smo že omenili, v preteklosti, je ta vrsta sprejetja lahko dejansko povzroči ceno Bitcoin zmanjšati, ne pa povečati, saj je večina teh podjetij so pretvorbo BTC na USD takoj po prejemu.

Škandali in boj proti goljufijam so Prevladujejo Medijska pokritost Bitcoin

Na žalost za Bitcoin skupnosti, so goljufije in kraje ostal stalen problem z izmenjavo digitalnih valut. Po Mt. GOX je kolaps, ki je prinesla tudi njihovo manipulacijo cene Bitcoin je na svetlobo, zaupanje za še najbolj uveljavljenih borzah začel omahoval. Na vrhu, da veliko malih izmenjave je šlo v stečaj zaradi taksist, ali so imeli lastniki izginili s sredstvi, ki so bile deponirane. Seveda, manjše izmenjave prejeli veliko manj medijske pozornosti, in večina skupnosti preprečiti nove izmenjave, ki so imele še, da se izkažejo.

Potem, v zadnjem času, je spet zgodilo. Moolah, ki je v lasti Mintpal, propadel. To je postal eden od največjih borzah altcoin, in ta dogodek levo je strankam ", ki imajo vrečo" še enkrat. Medtem ko je vpliv ni bil tako ekstremne, kot jeseni Mt. Gox, še vedno povzroča resne valove, ki se danes še vedno čutiti.

Bitcoin se razvija: Smart pogodbe, stranske verige, Tipping, in Sporočila

Ethereum in nasprotne Bring Smart Naročila za življenje

Medtem ko je bil Bitcoin ustvarjen, da bi bil decentralizirana valuta, da nikoli ni bil edini cilj. Ideja o pametnih pogodb, ki omogočajo bolj kompleksne transakcije, decentraliziranih izmenjave, in možnosti, da decentralizira skoraj vsako vrsto uporabe medenih tednih, je bila približno za let. Ethereumraised več kot 25.000 BTC v svoj 'predprodaji, z enim od glavnih ciljev sistema, za vzpostavitev decentraliziranega sistema s pametno naročila zmogljivosti vgrajeno vanjo.

Od takrat, nasprotne stranke, ki je zgrajena na vrhu blockchain Bitcoin se je uspešno prenesena programski jezik Ethereum, da omogoči oblikovanje pametnih pogodb, ne da bi potrebovali novo omrežje.

Blockstream je Sidechains more rešiti Altcoin Problem

Hkrati pa, da so ta predplačila, ki si, Blockstream napovedala revolucionarno idejo: Sidechains. Sidechains rešiti problem, ki je pesti Bitcoin, ki je, da se je moč tudi, da je slabost. Bitcoin se ne more spremeniti brez soglasja od rudarjev, kar pomeni, da bo Bitcoin funkcije biti kakršna koli sprememba na to, kako zelo omejena. Ne bo prišlo do temeljite spremembe v njej, saj bi to lahko ogrozilo je namen, in rudarji nikoli ne bi sprejel revidirano kodo. To naredi Bitcoin zelo stabilen na način, kot so pravila, kako bo deloval, koliko bitcoins bo ustvaril, in kaj je mogoče v okviru mreže Bitcoin je konstantna.

Ob istem času, inovacije v kodi Bitcoin je skoraj nemogoče, ki je gonilna sila pri ustvarjanju altcoins. Nekateri altcoins so bile ustvarjene s svojo blockchain, ki omogoča eksperimentiranje z različnimi velikostmi blok, časi, algoritmi, in tako naprej. Drugi altcoins so bili zgrajeni na vrhu Bitcoin je blockchain, ki jim predamo varščine, ki jo neverjetno procesorsko moč mreže Bitcoin je ustvaril, ampak omejili, kako je mogoče uporabiti te nove valute. Sidechains omogočajo nove blockchains ki se ustvari, ki so povezani z Bitcoin je blockchain in drugih sidechains, na način, ki omogoča, sredstva, ki se prenesejo med vsakim verige... Ampak vsak stransko verigo je tudi popolnoma neodvisen in ne more škodovati druge blockchains.

Ta ideja, ki je izjemno zapleten z vidika izvajanja, je preprosta na nek način. Z omogočanjem bitcoins, pogodb, drugih valutah, ali katero koli drugo sredstvo, ki se prenašajo med blockchains, odpade potreba za "altcoins". Nove ideje in sistemi lahko zgradili ne da bi morali ustvariti edinstveno valuto za vsako blockchain.

Changetip vs Tipping Altcoins

Nazadnje je odlaganje in pošiljanje sporočil z digitalno valuto pridobil večjo popularnost. Obstajata dva načina, ki se uporabljajo za prevrnitve:

Altcoins, kot Reddcoin, so bili razviti z namenom, da so učinkoviti kot decentralizirano prekucne ploščadi, še posebej na družabnih omrežjih in spletnih strani. Končni cilj Reddcoin je postati družbeni Valuta, ki se uporabljajo v vseh oblik socialnih medijev in socialnih omrežij. To je imelo pomemben uspeh doslej, in ima trdno skupino razvijalcev za njim, vendar je znesek razvoja potrebna naredi proces počasi eno.

Po drugi strani pa, Changetiphas pojavila kot centralizirano Bitcoin prekucne sistema. Kot transakcijske provizije Bitcoin se naredi strošek microtransactions previsoki, je potrebna 3. Oseba, ki skrbi za posle zunaj blockchain. Katera ideja bo zmagal na koncu je še vedno neznan, vendar pa sta doživela precejšnjo rast v letošnjem letu.

Sporočila Vgrajeni Into Bitcoin Blockchain

Sporočila, na drugi strani pa je še vedno "v delih". Ideja o uporabi blockchain za prenos sporočil je bila predlagana leta 2011, s Btcmsg, vendar pa je bila prekinjena kmalu po. V zadnjem času, Krzysztof Okupski, podiplomski študent na Nizozemskem, se je začel razvijati nov sistem za pošiljanje cenzure-proof sporočil prek blockchain Bitcoin je. Ideja ima potencial za ustvarjanje "blockchain napihnjeno", ki je tisto, kar vodi prejšnja prizadevanja iz napreduje, vendar platforma Okupski se je razvil za stroškovno učinkovite, in obdržati napihnjeno na minimum.

Bitcoin storitev in obveščanje javnosti se povečuje velikost in morebitni

Negotovost je bogat v tem trenutku, ampak ena stvar je gotovo: podjetja in projekte, ki temeljijo na Bitcoin rastejo. S to rastjo, ki je s tveganim kapitalom pogosto gorivo, prihaja povečanje ozaveščenosti Bitcoin od javnosti, kot tudi več inovativnih, kompleksnih storitev.

Decentralizacija trgi

Odpri Bazaaris ustvarjanje decentraliziran trg, ki lahko deluje hkrati kot konkurenta za eBay, kot tudi nadomestilo za Silk Road. S tem, da decentralizirano, ni strežnikov, da zasežejo, Ulbrichts za prijetje, ali cenzura o tem, kaj je mogoče našteti. To je hkrati blagoslov in prekletstvo, saj bo za uspeh v veliki meri odvisen od percepcije javnosti, in kako so pripravljeni ljudje za uporabo storitve. Seveda, decentralizacija prinaša tudi koristi večjo učinkovitost in nižje stroške, tako da ima odprto Bazar lahko resno oviralo določene spletne trge.

Bitsquareis čemer na drugi strani "decentralizirano trga" enačbi z ustvarjanjem decentraliziranega izmenjave Bitcoin. Tam so bili poskusi v preteklosti za ustvarjanje decentralizirano izmenjavo, vendar je večina so bili temelji v notranjosti iz altcoin. Z delovanjem ustvariti resnično decentralizirano izmenjavo, ne da bi jo zložite na vrhu valute, lahko Bitsquare resnično spremeniti način Bitcoin se trguje. Izmenjave so pestile goljufije v zadnjem letu, in to bi lahko bila rešitev.

Obdelava plačil in nogomet

BitPayhas bil jasen zmagovalec v plačilo obdelavo areni letos. Od pristanek Microsoft, in še veliko drugih strank odmevne, da sponzorira college nogomet skledo tekme, Bitcoin St. Petersburg Bowl

Družba je imela nič, ampak uspeh.

Kot edini plačilni procesor ponuditi resnično prost plačila, in se izogiba skušnjavi, da bi poskušali narediti preveč naenkrat, kot ponujajo spletne denarnice, ali delujejo kot borzi, so zaprli velik del trga.

0

Igra skledo, ki je igral 26. Decembra, pokaže Bitpay logotipov po celem igrišču, skupaj z logotipi nekaterih drugih podjetij s sedežem v Bitcoin ki Bitpay sodelujejo z za dogodek. Trucoinprovided sposobnost za ljubitelje nakupa Bitcoin prek bankomatov in spletne prodaje, in Gyftran ad omeniti, da so sprejeli BTC.

1

Kako je bil Bitcoin je leto?

Tako vidimo, vzpone in padce. Cena je navzdol, škandali so povzročili negativno medijsko pozornost, in valuta ima večje število tekmovalcev. Po drugi strani, sprejetje je poplavo, Bitcoin se razvija več kot le za "valuti", in da privablja čedalje bolj mainstream pozornosti.

Kaj menite o Bitcoin je 2014? Ste Medvjedast ali bika na 2015? Povejte nam, kaj misli o tem, kaj se bo zgodilo v letošnjem letu.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Kako varnostno kopirati Bitcoin denarnico (blockchain.info, Bitcoin QT, MultiBit)

Post Bitcoin

Bitcoin Currency Converter - Kako pretvoriti Bitcoin v USD

Post Bitcoin

12 super Bitcoin Memes

Post Bitcoin

Bitcoin novinarji: etika lastništva Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcoin Analiza cen: Tim Draper je osvojil Silk Road Auction

Post Bitcoin

Poročilo o cenah za kratke izdaje kovancev v tednu: 14-20. September 2014

Post Bitcoin

Kako lahko Bitcoin pospeši ali omeji Fiatovo inflacijo

Post Bitcoin

Bitcoin: Francoski ekonomist napoveduje dan računanja - Irish Times

Post Bitcoin

Bitcoin kot blago: Licenca za obdavčitev?

Post Bitcoin

Kaj je 51% Attack - Poenostavljeno vadenje Bitcoin

Post Bitcoin

19 milijonov dolarjev za BTC se je začelo z avkcijo v Avstraliji - Bitcoin Reacts!

Post Bitcoin

Končno je preprost način za pošiljanje Bitcoina na Facebooku