Kakšen bitkoin ni - Moneyweb | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kakšen bitkoin ni - Moneyweb

Kakšen bitkoin ni - Moneyweb

To velja za vse cryptocurrencies, je trdil, ker eno zelo pomembno dejstvo: da niso, in nikoli ne bo dejanski valute.

Blockchain je v bistvu učinkovit mehanizem za prenos, "je dejal. "UBS in druge banke, celo nekatere centralne banke, so sprejeli blockchain tehnologijo, ki pospeši transakcije med večjimi bankami po svetu. Ampak morate ločiti osnovni tehnologiji, ki je precej dolgočasno, od Bitcoin sebi, kar bi bilo zanimivo, vendar to ni dejanska valuta.

Pohvala je byPaul DonovanKaj je Bitcoin denarnicaSpregovorimo o Bitcoins denarnice. Da bi bilo enostavno, da bomo to primerjati z e-pošto.

Če želite prejemati Bitcoins boste morali edinstven osebni naslov, tako kot e-pošto. Recimo to obravnavati svoj Bitcoin naslov, in tako kot lahko vaš e-poštni naslov videli vsi in vsakdo lahko pošljete Bitcoins z njo.

Zdaj ste se odločili, da želite dostop do vašega Bitcoin naslov, da vidite, koliko Bitcoins ste lastnik. No, če bi bil to vaš e-poštni naslov, da boš najprej iti k vaš e-poštni program - kot sta Gmail in Outlook. Isti program obstaja za Bitcoin in to se imenuje "Bitcoin Client".

Torej ste odprli svoj Bitcoin odjemalca, in zdaj se morate prijaviti. Za e-pošto bi vnesete svoj e-naslov in geslo. Pri dostopu svoj program Bitcoin boste morali vnesti svoje Bitcoin naslov in "zasebni ključ".

Pomembno je vedeti, da ima vsak Bitcoin naslov samo 1 ujemanje zasebni ključ. Toda vsak zasebni ključ se lahko uporablja za več naslovov. Samo pomislite, da na ta način, vsak e-poštni naslov je samo 1 geslo, ki ga odpre. Vendar pa lahko uporabite isto geslo za več e-poštnih naslovov.

To je ključnega pomena, da boste obdržali svojo kombinacijo Bitcoin naslov in zasebni ključ varno. Točno tako kot bi si zavarovati svojo kombinacijo e-poštnim naslovom in geslom. Nekateri ljudje ga zapišite na list papirja in ga skriti, drugi pa jo shranite v šifrirano datoteko na svojem računalniku, obstajajo tudi namenske spletne strani, ki imajo svoje zasebne in javne ključe za vas. Vsako mesto, ki se ti 2 informaciji shranjeni na se imenuje Bitcoin Wallet. Tudi če ste se odločili, da si zapomnimo vaše Bitcoin naslov in zasebnega ključa s srcem, bo to pomenilo, da se vaši možgani tvoj Bitcoin denarnico.

Danes večina programov deluje kot odjemalec Bitcoin in Bitcoin denarnico skupaj. Na primer, Blockchain.info vam shranjevanje javnih in zasebnih ključev in tudi vam omogočajo, da pošljete Bitcoins. To je to! Zdaj vem, kaj je Bitcoin denarnice je. 


Kaj je šifriranje BIP38 za vašo Bitcoin denarnico?BIP38 je v bistvu standardni način za šifriranje Bitcoin zasebni ključ z geslom. Torej, če nekdo najde šifrirane ključ on ne more razvozlati brez poznavanja gesla.

BIPstands za Bitcoin improvment protokola - kar pomeni, če imate idejo, da bi Bitcoin bolje ga lahko pripravi in ​​če je to sprejela skupnosti bodo začeli uporabljati. Torej BIP38 je šele 38. Predlog predloži izboljšanje protokola v Bitcoin, ki jih uporabniki Bitcoin trenutno sprejeti za zaščito svojih zasebnih ključev.

Obstajata 2 načina, ki jih lahko uporabite BIP38. Prvi je, da šifriranje obstoječi zasebni ključ z geslom.

Drugi način uporabe BIP38 je, da naj nekdo ustvari zasebni ključ za vas in ne dovolite jim, da preživijo svoje Bitcoins. Torej, če kupite fizično Bitcoin na primer, boste opazili, da imajo zasebni ključ natisnjeno na njih, in fant, ki je ustvaril jih ve, da je ključ. Torej ima BIP38 omogoča ustvarjanje teh kovancev in še vedno vas ščiti pred prodajalca sposobnost, da jih preživijo.

Imejte v mislih, da bo zasebni ključi šifrirani s BIP38 ponavadi začnejo s 6P namesto običajnega 5j.


Kaj je Bitcoin MiningLahko pa se vprašamo: »kje Bitcoins prišel?"

Bitcoins se ne natisne kot tradicionalni denarja, se kopljejo iz sistema. Rudar je le oseba z računalnikom, ki vodi program rudarske na njej. Razlog, da se imenuje rudarjenje, ker:

  1. Tako kot kateri koli drugi naravni vir, je končna količina Bitcoins. Torej je najvišji znesek Bitcoins, ki lahko nastane, je 21 milijonov. Do danes so se kopali več kot 12 milijonov Bitcoins.
  2. Tako kot v realnem svetu rudarstvu, morate vlagati energijo, z namenom pridobitve teh Bitcoins. V rudarska računalnik potrebuje za reševanje kompleksnih matematičnih problemov, in ko jih rešuje - novi Bitcoins nastajajo in se podeljujejo z njim.


Toda rudarji ne le ustvarjanje novih Bitcoins. Uporabljajo tudi svoje računalnike, da se preveri posle in preprečevanje goljufij. Torej več rudarjev pomeni hitrejše preverjanja transakcij in manj goljufij. Zato želimo, da se nadomestilo rudarji za njihovo trdo delo.

Pri preverjanju transakcijo rudar dobi majhno pristojbino iz tega posla za svoje delo. Torej Rudarji se plača dvakrat - enkrat za preveritev poslov in še enkrat, ko je uspešno ustvarjanje novih Bitcoins. Sliši donosna? No....not tako hitro...

Satoshi, tisti, ki je izumil Bitcoin želel število Bitcoins, ki so bila izkopana vsakič ostal nespremenjen, ne glede na to, koliko rudarji prišli na krov. Zato težavnost rudarjenja poveča kot več rudarji v mreži.

Torej, če v letu 2009 bi lahko mine 200 Bitcoins z vašim osebnim računalnikom doma. Leta 2014 bo trajalo približno 98 let, da mine samo 1...

Zato so ASIC rudarji izumili. Super zmogljivi računalniki namenjeni samo za rudarske Bitcoins. Ampak, ker so toliko rudarjev pridružila v zadnjih nekaj letih je še vedno skoraj nemogoče, da sama mine. Da bi rešili ta problem, so izumili rudarskih bazenih. Skupine rudarjev oblikovane skupaj, da se ukvarjajo z naraščajočo težavnosti Bitcoin rudarstvu. Vsak rudar dobi plačano za njegov relativni delež dela.

Torej, to je, kako so Bitcoins rodi, skozi rudarjev.... 

Sorodne novice


Post Bitcoin

Bitstamp: Stabilna Bitcoin Exchange

Post Bitcoin

Dnevno poročilo Bitcoin: Canabis Road Hacked, Korbit Raises $ 3M, Bitcoin Pending PAC, in še več

Post Bitcoin

Kako lahko Bitcoin pospeši ali omeji Fiatovo inflacijo

Post Bitcoin

Kako uporabljati PayPal za nakup & Convert Bitcoin: preprost vodnik

Post Bitcoin

V teku je ogromen DDOS proti kovancu

Post Bitcoin

Kako ustvariti 99,9% varno bitcoin papirnato denarnico

Post Bitcoin

Celoten začetni vodnik za izdelavo denarja iz Bitcoin pipe

Post Bitcoin

Razvijanje Kipochi, Mpesa in Bitcoin v vzhodni Afriki

Post Bitcoin

Silk Road Bitcoin zmagovalec dražbe, ki ga je objavil urad ZDA U.S. Marshals! Kdo je?

Post Bitcoin

Novinarji Bitcoin # 2: Učinek namere na etičnost lastništva Bitcoin

Post Bitcoin

Kaj je Bitcoin? Enostavno (vendar temeljito) razlago

Post Bitcoin

Zmagaj USB rudar 100% brezplačno - Mine Bitcoin Litecoin Dogecoin od doma!