Ashley Madison pušča: kaj storiti, ko se soočiš z Bitcoin izsiljevanjem | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Ashley Madison pušča: kaj storiti, ko se soočiš z Bitcoin izsiljevanjem

Ashley Madison pušča: kaj storiti, ko se soočiš z Bitcoin izsiljevanjem

Če ste bili po tech novice, potem ste zagotovo slišali uhajanja Ashley Madison. Hekerji - nekako, nekako - zavarovati dostop do identifikacijskih podatkov je po ocenah 37 milijonov uporabnikov Ashley Madison, in sedaj smo izdali, da so informacije na svetu.

Ashley Madison je spletna stran za zmenke posebej za ljudi, ki želijo imeti razmerje, tako da si lahko predstavljate prepoznavanje informacije, ki spadajo med uporabniki zelo občutljive informacije.

Zdaj, izsiljevanje umetniki so s pomočjo te informacije izsiljevati ljudi, in zahtevajo plačilo v Bitcoin. E-pošta je bila kroži po spletu, z vsaj eno izsiljevanje izvajalca zahtevajo plačilo točno 1.0000X BTC. Extortionist uporablja nekoliko različne količine Bitcoin (tako 1.00001 ali 1.000002), da ugotovite, kdo plača kaj. Z uporabo cryptocurrency, je to extortionist zaradi česar je skoraj nemogoče, da mu v sledovih.

[Tweet_box oblikovanje = "box_02"] Če ste cilj sheme Ashley Madison izsiljevanja, tukaj je nekaj preprostih nasvetov. Ne plača kdorkoli poskuša izsiliti [/ tweet_box]

To pa še ni vse preveč težko trditi, da je Bitcoin bil velik čisti dobiček za uporabnike. Pristojbine nizke transakcijske, povečano zasebnost, učinkovit način za varno shranjevanje premoženja (če ga pravilno upravlja): seznam koristi za končne uporabnike lahko šel naprej in naprej. Kamorkoli gre denar, pa si lahko stavil, da je temna plat koristi.

Ko gre za Bitcoin, je popolnoma digitalni valuta postala priljubljena izbira za ljudi, ki se ukvarjajo z nezakonitimi dejavnostmi. Bitcoin je že pridobila ugled za olajšanje trgovine z drogami in druge nezakonite dejavnosti, preko spletne strani, kot so Silk Road, a morda največja nevarnost za končne uporabnike, je izsiljevanje. Izkazalo se je, da je veliko lastnosti, ki bi Bitcoin super za redne končne uporabnike, prav tako bi bilo valuta izbira za extortionists.

Dve besedi nasvetov žrtvam Ashley Madison: Ne plača

Možno je, da si prišel čez ta članek, potem ko si ugotovila, da je cilj sheme Ashley Madison izsiljevanja. To je zelo žalostno, vendar imam nekaj nasvetov za vas: ne plačajo kdorkoli poskuša vas izsiliti. Nočem, da bi moralno visoko tlemi tukaj, bolj poskušam biti pragmatičen.

Vse informacije iz uhajanja Ashley Madison je javno dostopni in enostavno iskanje. Če je vaš pomembnih drugih želi, da preverite svoj e-poštni naslov, da ne bo potrebno veliko truda. Zdaj gre tako preprosto iskanje prek ogromnega slosh kup podatkov Ashley Madison, saj je iskanje po spletnem imeniku ali Facebook.

Dejstvo je, da tudi, če boste plačali extortionist, ni nič ustaviti še extortionist od vas izsiljuje, ali morda enak tistemu, ki se bo vrnil zahtevne drugi krog plačil. In kljub temu, kaj bi lahko katera koli heker ali extortionist trdijo, ne obstaja način, da se odstranijo svoje podatke zdaj, ko je postala javna.

Obstajajo tudi druge vrste izsiljevanje, vendar pa v nekaterih primerih morda bolje plačujejo. Oglejmo si te scenarije.

Z drugimi oblikami Bitcoin izsiljevanja bi bilo plačilo za plačilo

bi moralo priti kot ne presenečenje, nato pa, da je Bitcoin postala priljubljena možnost za spletne hekerje, ki želijo izsiliti ljudi. Dejansko je eden od najpogostejših malware programov Mori internet zdaj je Cryptolocker, in številni derivati, ki so se odcepili od nje.

Ti programi dela s šifriranjem dragocene datoteke na vašem računalniku, in grozi, da se črta dejal datotek, če je odkupnina plača do določenega datuma. Tako kot Ashley Madison škandal, so vaši podatki talci, in tudi kot Ashley Madison škandalu, so extortionists sprejme plačilo le v Bitcoin. Kot čas gre naprej, bodo hekerji in drugi, ugotovimo, nove načine za organizacijo podatkov, strojne opreme in drugih stvari talca, in cryptocurrency bo verjetno še naprej biti plačilo izbire.

Torej, kaj morate storiti, če in ko so datoteke šifrirane? Na žalost, če so podatki pomembni, boste morda morali plačati. Če ni, se lahko izgubijo podatki. Ko gre za malware, je najboljši način za zaščito sebe je, da se prepreči okužba na prvem mestu. Nikoli prenos nove programske opreme, še posebej off v trgovini Android in iz drugih manj od zanesljivih virov. Počakati mesec ali dva in pozorno gledati preglede.

Tudi, če imate pomembne datoteke, pravijo, da poleg Great American roman, ali pa svoje davčne podatke, poskrbite, da imate nazaj ups, vključno s hladilnico (flash diski) in v oblaku. Na ta način, tudi če nekaterih datotek postala ogrožena, morda ne boste mogli obnoviti podatke. Lahko bi tudi razmisliti težje kramp nekaj operacijskih sistemov, kot je Linux.

Od svoje ustanovitve, je Bitcoin bil tarča različnih prevar, in tudi vozilo, ki omogočajo prevare zaradi zgoraj navedenih razlogov. To ne bi smelo biti veliko presenečenje: kje je denar, ne bo ljudi, ki iščejo ukrasti ta denar, žal.

To ni nujno, da knock proti Bitcoin. Z ali brez vse digitalno valuto, bodo hekerji in extortionists razbrati način za krajo denarja, vendar je vprašanje, ki, če jih uporabljajo Bitcoin ali ne, morajo biti vsi zavedati.

Bitcoin: Popoln izsiljevanje valuta

Torej, zakaj je Bitcoin izsiljevanje postajajo tako priljubljen? Ker je digitalna valuta je blizu odlično orodje za izsiljevanje. Vsi ti anonimnosti funkcij Bitcoin uporabniki radi, da je zelo težko pravnih organov ali kdorkoli drug, da bi izsledil pretok plačil. To še posebej velja za večino ljudi, ki bodo dovolj pameten, da bo izvajala sistem izsiljevanje.

Stara film kliše, da bodo morali vzeti vrečo polno neoznačenih računov do neke skrite lokacije je zdaj zastarel. Bitcoin automatizes vse to in zaradi česar je smešno lahka. To je skoraj nemogoče, da bi izsledil lokacijo ali identiteto ljudi, ki uporabljajo Bitcoin transakcije, še posebej, če so sprejeti ustrezni varnostni ukrepi. Kdo je lastnik kaj Bitcoins ostane tudi popolnoma anonimen.

Dodajte vse gor in to je skoraj nemogoče, da bi izsledil identiteto osebe ali organizacije sprejemanje plačil Bitcoin. To pomeni, da uslužbenci organov kazenskega pregona skoraj zagotovo ne bodo mogli slediti tudi izsiljevanje izvajalca zahtevajo plačilo v Bitcoin. Zato so budnost in preventivni ukrepi tako pomembni.

Sorodne novice


Post Bitcoin

Bitcoin Cena: ko je novica in ni pomembna

Post Bitcoin

Dnevno poročilo Bitcoin: Canabis Road Hacked, Korbit Raises $ 3M, Bitcoin Pending PAC, in še več

Post Bitcoin

Dnevno poročilo Coin Brief: Bitcoin VeriCoins, IBM-ovi Internet stvari, Syscoin proti Moolah, Bitlendingclub in Bitcon

Post Bitcoin

Bitcoin je v mehurju, in tukaj je, kako se bo zrušil - CNBC

Post Bitcoin

Bitcoin bančništvo: slovo za delne rezerve

Post Bitcoin

Bitcoin plačilni procesor BitPay dnevno plača 1 milijon dolarjev!

Post Bitcoin

Grafikon tržne vrednosti Bitcoin - podatki o živih izmenjavah

Post Bitcoin

Bitcoin Margin Trading Options za začetnike

Post Bitcoin

Novinarji Bitcoin # 2: Učinek namere na etičnost lastništva Bitcoin

Post Bitcoin

Bitcon je Geld želi, da je Bitcoin denar

Post Bitcoin

Bitcoin rudarstvo je lahko bolj donosno kmalu

Post Bitcoin

Dnevno poročilo Bitcoin: BitPay Partners With Demandware, SpectroCoin prinaša priročne rešitve Evropejcem in še več