Vodič po korakih za sprožitev lastnega Bitcoin vozlišča | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Vodič po korakih za sprožitev lastnega Bitcoin vozlišča

Vodič po korakih za sprožitev lastnega Bitcoin vozlišča

Če ste se kdaj vprašali: "Kaj lahko storim, da bi Bitcoin uspelo?" Ta objava je za vas. Mreža Bitcoin je odvisna od decentralizacije. Pomen moramo za veliko različnih ljudi, da imajo kopijo blockchain (Bitcoin je "zgodovinska knjiga") in se prepričajte, da so transakcije, ki gredo v naslednji blok dejansko veljavna. Vsak računalnik, ki ima v celoti posodobljen izvod blockchain in je priključen na omrežje Bitcoin velja za vozlišče.

Ne bom se spuščal v podrobno razlago o tem v tej točki, vendar vas to videowill priti do hitrosti, če si popoln začetnik. Z današnjim dnem pa so samo 5000 dosegljiv nodeson delovanje mreže Bitcoin povprečno in to število se je zmanjšalo dramaticallysince 2014.

Tukaj je nekaj razlogov, to število se zmanjšuje:

 • Vodenje vozlišče zahteva ste vzeli precejšen kos računalnikov trdi disk (okoli 50 GB) in shranite blockchain na njej.
 • To ti ne plača ničesar nazaj, za razliko od rudarskih Bitcoins za primer.
 • Mnogi ljudje raje uporabljajo lahke denarnice (znan tudi kot SPV denarnice), tako da se ni treba prenesti celotno kopijo blockchain.
 • Programska oprema vozlišče, ki je na voljo danes (tj Bitcoin Core) ima ne zelo newbie prijazen uporabniški vmesnik. Torej, čeprav je proces vzpostavitve vozlišča precej enostavno (kot boste videli v trenutku), lahko programsko opremo prestrašiti ljudi proč.
 • Bitcoin je stagnirala za precej dolgo časa in mnogi ljudje so izgubili zanimanje zanjo. Torej vozlišč, ki so bile nekoč aktivni so zaprli.

Lahko pomaga, da Bitcoin bolje, robusten in (še bolj) varno

Torej, če si res želite, da v čip in "pomagati Bitcoin", tako rekoč, lahko samo ogenj vozlišče doma. Postopek je zelo enostaven. Tu so začetne zahteve:

 1. Uporabljate računalnik z vsaj 2 GB RAM-a in okoli 50 GB prostora za kopijo blockchain
 2. Imajo širokopasovno internetno povezavo
 3. Poskrbite, da bo povezava unmetered / z omejitvami visoko nalaganje / redno spremljanje povezavo. Da se zagotovi, da ne preseže svoje omejitve nalaganja.
 4. Hranite računalnik teče in so priključeni na internet 24/7 (ali vsaj 6 dni na teden)

To je običajno polno vozlišč na hitrih povezav za uporabo 200-gigabajtni prenos ali več na mesec. Uporaba Prenos je okoli 20 gigabajtov na mesec, plus okoli dodatnih 40 gigabajtov prvič začnete vozlišče.

Čeprav se to sliši kot veliko, da zahteva, lahko večina računalnikov danes obravnavo te zahteve precej enostavno. Glavna tema bo pasovna širina vozlišče bo porabijo, in to je nekaj, kar je treba zavedati pred roko. Če niste prepričani, predlagam, da se obrnete na svojega ponudnika internetnih storitev.

Če ne želite, da se zavežejo, da teh izrazov na svojem računalniku imate dve dodatni možnosti, da razmisli:

 • Poišči stari prenosni računalnik, ki jih ne uporabljate več, in ga spremenil v vozlišče.
 • Namestite vozlišča na VPS (Virtual Private Server). Kar pomeni, da najem prostora za shranjevanje od družbe in namestite vozlišče na njihovih strežnikih. Vozlišče bo funkcionalna 24/7 in vam ne bo treba skrbeti za to (pa tudi odpravlja potrebo, da jo shranite v vašem domu). Bomo tudi nastaviti to za vas brezplačno (samo obdržati na obravnavi).
 • Zgraditi vozlišče na računalniku Raspberry PI (popolna uporabniški tukaj).

Tukaj na 99Bitcoins vodimo svoje vozlišče na VPS. Kovanci, ki jih dobite ob prijavi pošljejo iz tega vozlišča, in menimo, da je to naš majhen prispevek k omrežju Bitcoin.

Nekaj ​​več stvari, da razmisli, preden začnemo

Najprej se prepričajte, Bitcoin je legalin vašem območju. Drugič, se prepričajte, da ste seznanjeni z vašim Internet nalaganja in prenašanja mejah, tako da ponudnik ne upočasni povezavo ali vas zaprli nepričakovano.

Zdaj vam bom pokazal podrobna navodila o tem, kako razvneti svoje osebne vozlišče, ali je to na svojem računalniku ali na VPS.

Namestite vozlišče na vašem domačem računalniku

Naslednji proces spremlja z zaslona iz računalnika z OS Windows, vendar je identičen z računalnikom Mac, kot tudi. Če imate kakršne koli težave s tem postopkom se obrnite usand bomo poskušali po svojih najboljših močeh pomagati.

 1. Program Downloadthe Bitcoin Core računalnik
 2. Zaženite program in namestite Bitcoin Core na pogonu, ki ima vsaj 50GB za rezervne.
 3. Požarni zid lahko blokira Bitcoin Core z izdelavo izhodnih povezav. To je varno, da se omogoči Bitcoin Core uporabiti vsa omrežja.

Ko ste končali te korak programska oprema Bitcoin Core bo začelo nalaganje kopijo Blockchain na vaš računalnik. Ker je to velika datoteka lahko traja kjerkoli od nekaj ur do nekaj dni za dokončanje. Medtem ko je prenos programa bo pokazal, kako posodobljene je na dnu zaslona:

Imejte v mislih, da se bo ta proces traja velik kos svoje pasovne širine in da ga lahko ustavi v vsakem trenutku, ki ga preprosto zapiranje programsko opremo Bitcoin Core. Naslednjič, ko boste nadaljevali program se bo nadaljeval tam, kjer je off.

Končno, da se prepričajte, da je vozlišče delovati čim bolj omogočajo, da program začne vsakič, ko se prijavite v svoj računalnik. Če želite narediti to, pojdite v "Nastavitve" -> "Možnosti". Na zavihku »glavni« kliknite Start Bitcoin na sistemski prijavi in ​​nato kliknite na gumb V redu, da shranite nove nastavitve.

Konfiguracija omrežno povezavo

Preden lahko rečemo naša nastavitev vozlišče je popolna bomo morali nastaviti svojo omrežno povezavo, ki omogoča druga vozlišča za komunikacijo z našo vozlišče. Ta korak je pomemben samo, če ste nastavitev vozlišče doma, in ne, če si ga vzpostavlja VPS.

Prva stvar, ki jo boste želeli storiti, je videti, ali je vaš usmerjevalnik že nastavljen za sprejemanje vhodnih povezav. Lahko uporabite enega od dveh možnosti:

Možnost 1 - Preverite vhodno povezavo z Bitcoin jedra

Odpri Bitcoin Core, počakajte približno 30 minut, nato pa lebdijo nad moč signala na spodnji desni strani programa. Če je pravi, da imate več kot 8 vhodnih povezav * ste na dobri poti, če ne - omogočiti omrežne povezave, kot je pojasnjeno v nadaljevanju.

* Da teči vozlišče boste potrebovali več kot 8 povezav. Če imate manj lahko še vedno uporabljate program kot Bitcoin denarnico, vendar ne kot vozlišče. 

Možnost 2 - Preverite vhodne povezave prek Bitnodes

Ogenj vaš program Bitcoin Core, počakajte približno 10 minut, nato pa pojdite na stran BitNodes. Vnesite svoj IP-naslov in kliknite na gumb "Preveri vozlišče" (če ne veste, vaš IP naslov samo tip ", kar je moj ip" v Googlu).

Če ste dobili zeleno luč ste pripravljeni, in nič več, da je treba storiti. Če ste dobili rdečo luč, da boste morali omogočiti omrežne povezave.

Omogočanje omrežnih povezav

To je verjetno najbolj zapleten del procesa. Za uporabnike, ki niso tech zdrava pamet Priporočam se obrnete na podporo svojega ponudnika internetnih storitev in jih prosite, da vam pomaga oblikovati vaš usmerjevalnik, da vhodnih povezav na vrata 8333.

Če se počutite dovolj udobno za konfiguriranje te stvari sami, sledite naslednjim korakom. Ko ste končali še požarnega zidu.

Konfiguracija požarnega zidu

Morate nastaviti požarni zid računalnika, da bi povezave do pristanišča 8333. Za dodatne informacije za operacijski sistem Windows, si oglejte spodnje povezave:

 • Navodila za požarni zid Windows
 • Navodila za požarni zid Norton
 • Navodila za McAfee Personal Firewall

Mac OS X prihaja s požarnim zidom, ki ga privzeto onemogočen, vendar, če ste jo omogočili, glejte poglavje omogoča posebne aplikacije iz uradne Apple vodnika.

Ko ste naredili vse korake zgoraj spet bodisi pregled vhodnih povezav prek programa Bitcoin Core ali testiranje orodje Bitnodes.

Namestite vozlišče na VPS tutorial

Uporaba VPS teči Bitcoin vozlišča vam bo omogočilo, da podpre mreže Bitcoin 24/7, vendar pa ima tudi slabosti:

 1. Potrebovali boste nekaj tehničnega znanja o tem, kako voditi VPS. Če ne veste, kako voditi VPS bomo z veseljem to nastavljen za vas brez dodatnih stroškov (boste morali samo plačati za VPS). Samo stik usand nam sporočite.
 2. To vas bo stalo okoli $ 15 / m za najem VPS z dovolj prostora na njej (2 GB RAM in 50 GB prostora za shranjevanje).

Če menite, da želite nastaviti VPS sami tukaj je kratek Reddit postexplaining proces.

Bitcoin potrebuje vašo pomoč

Glavna prednost Bitcoin se je danes v primerjavi s tradicionalnimi načini plačila je njena decentralizacija. Ampak, če se bo število dosegljivih vozlišč še naprej zmanjšuje, Bitcoin tvega izgubo to prednost. Če želite pomagati Bitcoin ohraniti svojo moč ognja do vozlišča danes.

Sorodne novice


Post Altcoin

Dnevno poročilo Bitcoin: CheapAir sprejema Dogecoin in Litecoin, DigitalTangible Gold za Bitcoin Exchange in več

Post Altcoin

Prodaja Litecoins s Paypal za gotovino USD ali EUR

Post Altcoin

Potcoin je kje je! Uvod v potcoin

Post Altcoin

Celoten vodič za uporabo Bitcoin anonimno po spletu

Post Altcoin

6 nasvetov za pomoč pri potovanju z Bitcoinom

Post Altcoin

Šest idej Bitcoin in Altcoins potrebujejo obema deloma II

Post Altcoin

Bitkovinske denarnice: ali raje uporabljate spletno programsko opremo ali bi raje prešli na mobilne naprave?

Post Altcoin

Lex kriptografijo, bitkoin in Revolucija odprtega bazarja

Post Altcoin

Multisig: začetni vodnik

Post Altcoin

Mastercoin in Omniwallet Beta

Post Altcoin

Enostavna metoda za povečanje varnosti vašega Bitcoins

Post Altcoin

Bitcoin Gold Hard Fork Explained (prihod 25. oktobra)