Segwit2x, UASF in Možna vilica - tukaj je treba vedeti | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Segwit2x, UASF in Možna vilica - tukaj je treba vedeti

Segwit2x, UASF in Možna vilica - tukaj je treba vedeti

Julij posodobitev 31.

# 8211; Smo izdala popoln seznam, ki podpira vilice in kdo ne.

Ta objava dopolnjuje prejšnji post smo pisno o polemiki v Bitcoin skupnosti marca 2017 Če želite globlje razumevanje, kaj se dogaja preberite original post. Če želite samo bistvo nje, nadaljujte z branjem...

V zadnjem času ljudje so bili sprašuje o SegWit, 1. Avgusta in možnost razkola v Bitcoin omrežju. V tem članku bomo razložili, kaj to je vse okoli in kako se lahko pripravite, kaj prihaja. Ta tema je zelo zapleteno za netehnične uporabnike, tako da bi lažje za vsakogar, ki ne želijo kopati pregloboko v podrobnosti tukaj je TL; DR verzija:

  1. Trenutno je po ocenah najverjetneje ne bo razdeljen na 1. Avgusta. Če bo prišlo do delitev sploh bo verjetno potekalo v nekaj mesecih.
  2. To je vedno priporočljivo, da svoje kovance na samostojno gostila denarnice denarnice, ki vam daje popoln nadzor nad svojimi zasebnimi ključi. Poskrbite, da varnostno kopijo za vašo denarnico. Pri večini sodobnih denarnice backup v obliki 12-besedo geslom.
  3. V tednu, ki vodi do avgust 1. Bomo izvedeli več o tem, ali gremo v smeri Splita ali ne. Če smo, je priporočljivo, da se prepreči pošiljanje in prejemanje kovancev v dneh po delih, dokler se stvari razjasnilo.
  4. To je dinamičen vprašanje. Čeprav se zdi, kot je bil dosežen kompromis, da se lahko vedno spremeni. Preverite z r / Bitcoin in r / BTCfor najnovejšim razvojem dogodkov.

Splošno ozadje zgodbe

Vir vprašanje je Bitcoin je razširljivost - To je sposobnost obvladovanja večje število transakcij. Sedanji protokol omejuje velikost posameznega bloka do 1 MB (vsakih 10 minut v povprečju). To pa omejuje potencial rasti za uporabo Bitcoin je.

Obstaja potreba po nadgradnji protokola, vendar je nesoglasje o najboljši način za to. To nesoglasje je bila vroča tema za več kot dve leti, in je preseglo le strokovno razpravo, v dva tabora razkola v o politiki, upravljanju, filozofije, identitete, stranski obiranje, propagando in še več.

Ena od posledic nezmožnosti odločilno doseči rešitev je, da to, da nobena od predlaganih rešitev izvajajo, zato je zmogljivost mreže je še vedno omejena. Kot rezultat, so obdobja, ko je transakcijskih stroškov dvignili dramatično, zaradi nezmožnosti, da se prilega vse transakcije v prihajajoči bloku. Z drugimi besedami, ljudje plačujejo več v transakcijskih stroškov, da bi "zmanjšali v skladu" in dobil njihov posel potrjen hitreje. 

So bile veliko predlogov, ampak dve vodilni rešitve so bile prej. 2MB Hard Fork in SegWit Soft vilic.

O njih vilice...

Obstajata dva glavna načina, v katerem lahko nadgradi protokol Bitcoin, trdi vilice (HF) ali mehko vilice (SF).

Trde vilice ublažijo pravila protokola. Bloki, ki so bile neveljavne starem protokolu so veljavni v novo.
Mehki vilice zaostriti pravila protokola - bloki, ki so bili v veljavi ob starem protokolu postala neveljavna z novim.

Trdi vilice obvezuje vseh vozlišč v omrežju za nadgradnjo, da jih je treba izvesti. Vozlišče, ki ne nadgraditi na novejšo različico, bo potekal v bloke, ki so neveljavni njegovo različico, ki jih in ostale verige bo zavrnil, noče priznati, kaj se dogaja na omrežju.

Mehka vilice ne zahteva vseh vozlišč za nadgradnjo. Glavna veriga, ki velja stroga nova pravila, je veljavna starejših pravili, ki jih je vozlišče, ki ni nadgradnjo uveljavljajo tudi. Zato bo sprejela vse transakcije v njem.

Ob dejal, da vozlišča, ki so ob del v rudarstvu pa je treba nadgraditi. To je potrebno zato, da ne bo moje blokov, ki so neveljavne z novimi strožjimi pravili, ki jih bo zavrnil z drugimi rudarji. Vozlišča, ki želijo izrecno uporabljati nove funkcije, ki jih je mehko vilice omogočene mora nadgraditi tudi.

Zaradi nezmožnosti prepričajte vseh vozlišč v omrežju so nadgradili, in škoda za uporabnika, da ne nadgradnje na trdo vilico, so trde vilice mnogi menijo, da je bolj tvegano rešitev. Trdi vilice je treba uporabiti predvsem kot izhod v sili in jih je treba skrbno načrtovati. Mehki vilice, na drugi strani, se šteje za varnejše, uspešno preizkušen rešitev.

Imetniki tega položaja, vključno skupnosti referenčnega naročnika (Bitcoin Core) se zavzemajo za rešitev, ki se imenuje SegWit (Izločene prič). V witnessrefers do podpisa transakcije, in segregatedrefers na možnost, da se loči od telesa in ga hranite v posebni bazi podatkov.

Ta mehanizem ima številne prednosti:

  • Rešuje težave imenuje transakcija deformacije, ki omogoča enak posel, da se pojavi z različnimi ID transakcij in zmesti sistema.
  • Ta popravek bo omogočilo uporabo Bitcoin za naprednejše vrste transakcij, kot je mreža plačilnih kanalov imenuje strele omrežje, katerega namen je dramatično povečala Bitcoin je prilagodljivost, ki omogoča takojšnjo, poceni in varnih transakcij.
  • Prav tako daje takojšnje učinkovito povečanje velikosti bloka, in to počne z mehko vilicami. To je razlog, zakaj je razvoj skupnosti ne začnejo z SegWit kot rešitev za trenutne prezasedenosti omrežja, nato pa razmisli, če in kako izvajati dodatne rešitve.

Uporabnik Aktivirano Soft vilic (UASF)

Bitcoin je razvojna skupina, ki podpira SegWit, je izdal novo različico programske opreme, ki uveljavlja nova pravila o SegWit po 95% rudarjev kažejo na to, kot dobro. Ko rudar mine blok je lahko znak svojo podporo SegWit, in ko je dovolj rudarji to postane mehka vilice veljaven.

Na žalost, niso dovolj rudarji signaliziral podporo SegWit, da protokol ne spreminja.
Nekateri želijo podporniki SegWit je odločila ukrepati kljub rudarjev signalizacijo in razvili postopek, imenovan UASF, ali User Aktivno Soft vilic.

Najbolj znana različica UASF se imenuje BIP148. To je sprememba protokol pravi, da se je začelo 1. Avgusta, bloki, ki ne signal za SegWit so neveljavne.

Ta sprememba ni bila združena v Bitcoin osnovno kodo za referenčno stranko, ampak le za alternativno različico njim za uporabnike, ki izrecno podpirajo UASF. Ideja je, da velja rudarji signala za podporo SegWit. To je posledica dejstva, da bi rudarji želijo svoje bloke, ki jih sprejme vozlišč, ki izvršujejo UASF. Ko rudarji začetek signalizacijo podporo SegWit, bo vse vozlišč začetek njene izvršitve, tudi če se izrecno ne podpira UASF.

Razdeli v omrežju Bitcoin

Problem nastane, ko nekateri rudarji gredo z novimi pravili UASF, druge pa ne.
Za vozlišč, ki ne uveljavljajo UASF, bodo UASF bloki videti veljavna, vendar nepomembno, saj so kopali na vrhu krajšega koncu verige (ob predpostavki, da UASF rudarji so v manjšini).

To povzroča različne rudarjev in različne vozle, da imajo drugačen pogled od katerih so bloki veljavna, kaj blockchain dejansko izgleda in ki so vključene transakcije v njem.

Različne vozlišča bo dala različne odgovore glede sredstev na določenem naslovu. Za naslov, ki ga vsebuje sredstva pred dnem UASF, ni nobenega problema. Obe strani cepitvi bo priznala veljavnost blokov, njihovih transakcij in bitcoins v naslovu. Vendar pa je bila transakcija, ki je bila izvedena na dan, ko UASF v mestu, se lahko šteje za legitimno za eno vozlišče in ne z druge strani.

Ta pojav povzroča Bitcoin dejansko razdeljen na dva kovancev - UASF Bitcoin in Non-UASF Bitcoin, ali bolj generična jih lahko pokličete Bitcoin A in Bitcoin B.

Vsak kovanec ima svoje vozlišča, svoj blockchain in lastno ravnovesje za vsak naslov. Vsak uporabnik, ki je imel kovance pred split bi izkoristili te kovance posebej na Bitcoin omrežju ali v omrežju Bitcoin B. To bo povzročilo vsako od kovancev, da imajo svoj menjalni tečaj, kot tudi.

Torej, če ima kdo X bitcoins pred delih, bo zdaj X bitcoins A in X Bitcoins B, ki bi lahko storil, kar ga je volja s.

Možne Posledice Split

Edina precedens te vrste Splita je potekala z cryptocurrency imenovano Ethereum, ki je razdeljeno na "Ethereum" in "Ethereum Classic". Naj analizirati pomen takšnega delih.

Prvič, omogoča prikaz, kaj se zgodi, da vlagatelji, ki imajo v posesti Bitcoin in kako se spopasti z neinflacijskemu definiciji Bitcoin je. Morda je videti, kot da obstaja nasprotje, saj ne bi smelo biti le 21 milijonov bitcoins, in da bo zdaj 42 milijonov.  

Toda v bistvu je namen fiksne omejitve je, da ko imajo določen odstotek celotne osnove valute, boste še naprej ima ta odstotek, in nihče ne more izdati več kot skupno osnovo valute in razredčite svoje deleže. Tako pa si določite Bitcoin, kot ene od stranic delih ali oba, ste še vedno imajo enak odstotek skupne valute, ker imate X obojega.

Seveda, lahko kombinirana vrednost dolarja obeh kovancev pade ali naraste po delih, vendar to ne razlikuje od kako lahko cena Bitcoin spreminjajo zaradi sprememb v povpraševanju.

Po delih bi lahko kratko-, srednje- ali dolgoročne. Veriga se lahko razdeli, nato pa čez nekaj časa, ena od strani bo izgubila podporo in postala zapuščena, medtem ko druga dvigne, da je ena in edina Bitcoin. V skladu s tem scenarijem je všeč split ni nikoli obstajala.

Prav bi bilo, da to traja dolgo časa, dokler je le ena stran v levo, in to bi bilo tudi, da sta obe strani v verigi dolgotrajno kot neodvisne valute. V tem primeru, je boj pričakuje nad blagovno znamko Bitcoin. Na neki točki bo moral eden ali oba kovanci spremeniti svoje ime v nekaj drugega.

Takšni scenariji se nanaša na razdelitev, ki je bil podpisan v gladko čist način. Kljub temu pa zaradi naše neizkušenosti s takimi razpok, da bi lahko bilo nekaj težav, katerih največja je Replay napad. Ker sta obe kovanci, ki temelji na isti prvotni protokol, je transakcija namenjena ena izmed omrežij bi se obdelujejo v drugem omrežju.

To pomeni, da uporabnik, ki naj bi plačal za nekaj, s Bitcoin A bo slučajno tudi pošlje svojega Bitcoin B. To pomeni, da bi izgubili svojo Bitcoin B, odvisno od tega, ki ga je poslal k. Mehanizmi za reševanje tega bo treba razviti. Ampak to je problem za celotno drugo delovno mesto....

Sporazum New York

Za nadaljnje rešitve za nadgradnjo protokola brez povzročanja razcep, je bil kompromis navedla med SegWit tabora in 2 MB Hard Fork Camp. Ta kompromis je veliko imen - "Sporazum New York", "je Silbert Accord", "SegWit2x" ali "BTC1".

Ideja je preprosta - Aktiviranje SegWit prvi, in nato trdo vilice 2 MB v nekaj mesecih. Številna podjetja in rudarji so že podpisali ta kompromis.

Mehanizem deluje na naslednji način:

Vsak rudar uveljavitev sporazuma bo znamenje svoje soglasje v blokih on rudnikov. Če je več kot 80% rudarjev podporo sporazumu, bo novo pravilo o določitvi, da blok ne signalizacijo za SegWit sprejem so neveljavne. Če se to zgodi, bodo vsi rudarji začeti signalizacijo za SegWit, da ni njihova bloki zanemariti.

Pojem - končno stanje za vozlišče, ki podpirajo sporazum NY je identična vozlišče podpira UASF, le pogoj za activiation je drugačen. Če je dovolj velika večina rudarjev podpira sporazum o NY, UASF postane nepomembno - vsakdo bo samo moje blokov signalne SegWit in ne bo nič za njih, da se zdijo veljavna.

Signalizacija za pogodbe NY začne približno teden dni pred 1. Avgusta, do takrat bomo vedeli veliko bolje, če se stvari vodi.

Kljub temu, tudi če smo prizaneseno iz te razdelitve na 1. Avgust, rudarji, ki podpirajo sporazum NY so se tudi strinjali, da bodo trdo vilico v začetku novembra. To lahko ponovno odpre možnost delih. Če pogodba NY ne uspe, bi lahko prišlo do več različnih razpok možnih 1. Avgusta in v naslednjih tednih.

Torej, kaj morate storiti zdaj?

Stay calm.Right zdaj najbolj verjeten scenarij je, da ne bo razdeljen. In tudi če ne bo, se lahko pripravite za to v nekaj preprostih korakih.

Če split zdi verjetno, ne prejemati ali pošiljati nobenih plačil iz časa po delih, dokler se stvari razčistiti. Obdobje Negotovost je verjetno, da bo med urah in dneh, v katerem je obnašanje celo najbolj priporočenih denarnice nepredvidljiva. Ko varne metode za posel brez tveganja Replay napadi so uvedli, se lahko vrnete na posel, medtem ko po zahtevani navodilom. Če je denarnica, ki ga uporabljate drugačen od tistega, ki se priporoča za uporabo, lahko izvozite rezervno ključ in ga nato uvozite v priporočenem denarnico.

Samo vlagati v tisto, kar understandand verjamemo. Vlagali tudi znesek, ki si ga lahko privoščite izgubiti. Turbulentni časi so pred nami, s tečaj Bitcoin je predvideno, da bo še bolj volatilne kot običajno.

Ne pozabite, da je to zelo dinamičen vprašanje. Čeprav se zdi, kot je bil dosežen kompromis, da se lahko vedno spremeni. Preverite z r / Bitcoin in r / BTCfor najnovejšim razvojem dogodkov.

Coindesk pravkar ustvarili ta diagram povzema (sedanje) možnosti. Morda bo to pomagalo, da se stvari jasnejše.

Ta objava je bila prevedena v angleščino Alon Goll, ki temelji na izraelske smernicah Bitcoin Association.

Sorodne novice


Post Altcoin

Bytecoin (BCN) je stanje umetnosti, anonimna kriptokovnost

Post Altcoin

Kupite Peercoin s Paypal ali kreditno kartico

Post Altcoin

Kako priti svoj prvi Bitcoin danes

Post Altcoin

Kako zaščititi svojo Bitcoin denarnico

Post Altcoin

Kaj je Darkcoin, Anonimna valuta?

Post Altcoin

Je Dogecoin Dead? Ali bo Doge spet vstal?

Post Altcoin

Dogecin Dogecar na Talladega Superspeedway

Post Altcoin

Prodaja Litecoins s Paypal za gotovino USD ali EUR

Post Altcoin

Bratislava podzemna železnica, ki sprejema Worldcoin Medtem ko WDC zavezništvo sproži revolucionarno izdajo denarnice Drunk Turtle

Post Altcoin

Ripple Implosion

Post Altcoin

Celoten vodnik za izbiro vaše litecoin denarnice

Post Altcoin

VeriCoin Ukraden v Mintpal Security Breach