Kako zaščititi svojo Bitcoin denarnico | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kako zaščititi svojo Bitcoin denarnico

Kako zaščititi svojo Bitcoin denarnico

Ker ni druge poti za plačilo in uporabo Bitcoins, smo lahko tudi najti načine za zaščito enega imamo: denarnico. Varnost tej digitalni orodje je bilo, še posebej, ker Bitcoin je bum, glavno skrb za razvoj cryptocurrency skupnosti.

Morate vedeti, da če po kakšnem naključju, boste izgubili svoje denarnice ali njegovo geslo, da je zelo težko izterjati. Tudi, če tat pridobi dostop do vaše denarnice ali geslom in ukrade vaše Bitcoins, ni načina, da si opomore svoj denar. Zaradi tega in drugih premagovanje težav, je bil velik napredek v zadnjih štirih letih, vendar moramo še veliko storiti.

Lahko prepreči nekatere nevarnosti, ampak ena sama napaka lahko uniči vse vaše trdo delo. Gremo skozi nekaj zadnjih primerov izgube in kraje in preverite, kakšne so možne rešitve za zaščito vašega digitalnega valuto.

1. 25,000 BTC ukradeno

V juniju 2011 je član Bitcointalk znan kot "allinvain" izgubili presenetljivo znesek 25.000 BTC, enako kot $ 500,000 v času! Tat, neznani napadalec, nekako dobil neposreden dostop do svojega računalnika in denarnico in ukradel Bitcoins, z uporabo enega od dveh načinov: bodisi je opravil transakcijo iz "allinvain je" računalnik sam ali pa samo naložili datoteko wallet.dat in ga izpraznil na sam računalnik. Kaj bi "allinvain" so storili v tem primeru? Lahko bi šifrirano denarnico, vendar je v letu 2011 ta proces ni bilo tako enostavno, kot je zdaj.

2. 7.000 BTC izgubil

Pred dvema letoma je imel Bitcoin razvijalec Stefan Thomas tri varnostne kopije denarnici - v šifrirani USB ključ, na račun Dropbox in tudi v Virtualbox- in ne celo vse to mu lahko pomaga. Zakaj? Ker je izbrisan dva od teh kopij in pozabil geslo za tretjo, izgubili 7.000 BTC za vedno! To je bilo $ 125.000 v tistem času.

3. 2 BTC z uporabo Java delo

Žrtev je povedal svojo zgodbo tukaj: "Sinoči, okoli 9PM PDT, sem kliknil povezavo, da gredo na CoinChat.freetzi.com in sem bil poziv za zagon java sem (misleč da je to legitimno chatoom) in se ni nič zgodilo I.. Zaprto okno in mislil nič od tega. Odprl sem Bitcoin-Qt denarnico približno 14 minut kasneje, in videl transakcijo, da nisem odobri iti denarnice 1Es3QVvKN1qA2p6me7jLCVMZpQXVXWPNTC, skoraj mojo celotno denarnico (2,07 BTC) ", nekaj takega kot $ 300 na čas. In ta kovanec je bila šifrirana! Toda napadalec našel pot okoli njega: aplikacija Java, da je žrtev odprla je prosil tudi za dodatne dovoljenja in da je skrivnost. Kot žrtev dogovorjeno, je dal dostop do zlonamernega programa, ki je bil sposoben prebrati vseh njegovih tipk. Potem, uporaba čakal, dokler ga vnesli v svoji denarnici geslo in ga zabeležili, dešifriranje in praznjenje ven denarnico.

4. Pomen 160 BTC vzeta iz Blockchain.info denarnice

Uporabnik blockchain.info izgubili svoje Bitcoins, okoli 160 jih je vredno $ 20.000, neznani napadalec. Uporabnik ni bil na daljavo nepreviden, ko je pravi. "Uporabljam blockchain.info storitev denarnice za upravljanje tega naslova Moje geslo je naključno 18 znakov gesla z ločil, zgornji / malimi črkami, itd sem imel pristnosti v dveh korakih z Google Authenticator vklopljen in drugo geslo za račun, ki je bil naključno 8 znakov ". Veliko varnostnih ukrepov, kot lahko vidite. Vendar pa je problem v blockchain.info mobilno aplikacijo. Stvar je v tem, da na namizju, blockchain.info šifrira denarnice uporabnikov dvakrat: denarnico z glavnim geslom in samih zasebnih ključev s poljubnim drugim geslom. Ampak, na mobilnem telefonu se to ne zgodi, in se uporablja samo drugo plast šifriranja. To običajno ni problem v Android postavitve, vendar ta uporabnikov pametni telefon je zakoreninjena, kar je omogočilo uporabnikom, da zaposlujejo nekaj močnih aplikacij, ampak tudi tinkered z ekosistem Android. Z gredo v to smer, bi lahko vsaka aplikacija pomagali napadalca, ki je enostaven za crack 8-mestno drugo geslo.

Torej, po branju tega, kaj so možni varnostni ukrepi, ki jih lahko uporabljajo za naše denarnice? Kot ste opazili, je vsak napad kot posebne zaščite skrivnost, vendar so glavni ukrepi, ki jih lahko sprejme, so naslednje: vklopiti šifriranje denarnice, uporabite pristnosti dva faktorja (Google Authenticator je dobra izbira) in preverite ključe API, ki so bile ustvarjene brez vaše dovoljenje, ne dajejo nezaupan aplikacijam pretiranih dovoljenja in ustvariti več backupsand jih redno preverjajo.

In potem je tu še ena uspešna strategija: uporabiti več plasti securityto zagotoviti, da en sam napad ne more ves svoj denar izginil. Lahko dobite osnovno spletno varnostno službo, ki zagotavlja več plasti obrambe, vaditi nekatere osnovne računalniške varnosti (kar pomeni, da ne gre nalaganje in zaganjanje aplikacij iz odpeti virov in se zavedati, Java), voditi ločene denarnice za nakupe in prihranke ali gre za dvo-of-tri sheme, dokaj običajen način za zmanjšanje tveganja.

Ali lahko vedno čakati na namenske strojne opreme USB walletsthat so kmalu, ki zagotavlja visoko stopnjo varnosti miniračunalniških za izdelavo Bitcoin transakcije, ki jih lahko nosite v vaši denarnici.

Via bitcoinmagazine.com

Sorodne novice


Post Altcoin

Kako si lahko brezplačno prenesete Bitcoins: 18 spletnih mest, ki vam lahko pomagajo

Post Altcoin

Myriads EasyMiner prinaša Myriadcoin na nove trge

Post Altcoin

Preiskovalna komisija SEC je potrdila GAW rudarje in potekala informacije

Post Altcoin

Šest idej Bitcoin in Altcoins potrebujejo obema deloma II

Post Altcoin

Dnevno poročilo Bitcoin: BitFury Capital vlaga v BitGo, KnCMiner zapira serijo investicij v seriji $ 14M in še več

Post Altcoin

Analiza: Bill Gates pravi, Bitcoin je boljši od valute

Post Altcoin

Zakaj je Reddcoin socialna valuta

Post Altcoin

Kaj so Altcoins in ICO - Bitcoin Whiteboard torek

Post Altcoin

GAW Miners CEO na KNCs Titan: Scrypt Mining je moja hiša

Post Altcoin

Uvod v trgovanje s Bitcoinom

Post Altcoin

Bitcoin & kratkoročni donosi

Post Altcoin

8 načinov, da nikoli ne zamudite bistvene posodobitve Bitcoin