Celoten vodič za uporabo Bitcoin anonimno po spletu | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Celoten vodič za uporabo Bitcoin anonimno po spletu

Celoten vodič za uporabo Bitcoin anonimno po spletu

V enem od naših prejšnjih člankih smo se pogovarjali o tem, kako je Bitcoin ni povsem anonimen. Odkar smo se dobili e-pošte prosi, kako uporabljati Bitcoin anonimno po spletu. Tako smo pred vami bi celotna navodila za uporabo Bitcoin anonimno.

Zakaj ostati anonimni?

Zvišati stopnjo zasebnosti bo zmanjšalo tveganje za pridobivanje kramp, scammed ali tarča kriminalcev. Ko obvlada, širjenje zavesti o teh tehnik se bo postopno strdi omrežje Bitcoin pred napadalci vseh vrst. Blockchainis Bitcoin je zgrajen na izjemno trdno kriptografije, ki preprečuje ponarejanje in druge vrste goljufij pa človeškega elementa v Bitcoin poslu je vedno "najšibkejši člen".

Čeprav nikoli ne bo potrebno, da se preveri vašo identiteto se za prenos in uporabo v Bitcoin denarnico, za povprečnega uporabnika to je, kjer anonimnost sistema na konča. Ko postane vaš Bitcoin naslov povezan z vašo pravi identiteti - težko situacijo, da bi se izognili pri poslovanju ali prejemajo pošiljke - vaša anonimnost ogrožena za ta naslov.

Uporaba spletnih psevdonim (Satoshi Nakomoto, za npr.) Bo izboljšala vašo zasebnost, ampak imeti v mislih, da lahko lahko raziskovalec vas prepoznajo kot standardne internetne povezave. Večina Bitcoin denarnice oddaja svoj pravi IP naslov, ki se lahko nato preprosto povezano z vašim naslovom (i).

Bitcoin, njeno privzeto stanje, nikoli ne bi smela obravnavati kot anonimni (ali celo razumno zasebni) denarni sistem. Bitcoin je pseudonymity je neizrazito na najboljše; lahko ogroža osnovne neto nadzorom. Privzeto Bitcoin je še vedno veliko bolj zasebno kot kreditne kartice, ampak vsekakor manj kot gotovino. To dejstvo odpira številna vprašanja za poslovne in zasebnost.

Kot vse Bitcoin transakcije so stvar javne evidence, vsak naslov, ki postane povezana z identiteto in / ali podjetja, ki razkriva 4 pomembne dele informacij:

1) Koliko bitcoins jih je imelo ali ima v tem naslovu,

2) Točno, ko ste prejeli te bitcoins,

3) Kdo ste prejeli te bitcoins iz (razen če zaposlujejo učinkovite metode zasebnosti)

4) Naslednji naslov, na katerega boste poslali tiste bitcoins (ki je, tako kot pri 3, se lahko opredeli njegov lastnik).

Za zasebnost osveščeni, zgoraj navedene točke so dovolj slabo. Vendar se stanje poslabša...

Zdaj čeprav Bitcoin denarnice s kovancem controlfeatures vam omogočajo, da plačila iz izbranih naslovov (ali bolj natančno; UTXOs), na način, ki Bitcoin denarnice obravnava changeoften rezultatov na različne naslove znotraj denarnici postaja dokazano povezana. Kot rezultat, ena identiteta povezana naslov pod vašim nadzorom lahko "uhajanje" informacij o vaših drugih, "neznanih" naslove.

Tudi nekateri Bitcoin Core razvijalci delajo na izboljšanju zasebnost skozi Zaupni Transactionsproject, v tej fazi je dejstvo, da se z uporabo Bitcoin anonimno zahteva znanje in malo dodatnega dela.

Nikoli ni prepozno, da postane anonimna

Denimo kot naše izhodišče, da se vsi naslovi v vašem Bitcoin denarnico lahko povezano z vašim pravim identiteto na tak ali drugačen način. Če ste kupili kovance iz izmenjave s postopki preverjanja identitete ali opravljeno dejavnostih pod vašim pravim imenom, je to zelo verjetno drži. Dobra novica je vaša zasebnost je mogoče delno ali v celoti povrnejo iz te države. Beri naprej…

Spletna varnost je pogosto označena kot kompromis med učinkovitostjo in udobje. To je do uporabnikov, da izberejo, na katerem koncu te lestvice želijo biti. To bo potem omogočilo, da umerjanje, kako veliko časa, truda in denarja porabljati za izboljšanje zasebnosti Bitcoin je.

Ta priročnik nudi več načinov za povečanje vaše finančno zasebnost Bitcoin, začenši s tehnikami nizko napora in stopnjevala do bolj učinkovitih, a zahtevnih metod. 

Ena Enostavno Priporočilo za izboljšanje Bitcoin zasebnosti

Če je le mogoče, se izogibajte naslove, ponovno uporabo. Ustvari nov naslov za vsako transakcijo, ki jo prejmete. Tam je malo, posodabljanje statični naslov, povezan s svojo identiteto, kot je Bitcoin naslov tip je povezan s profilom socialnih medijev, ampak to je priporočena praksa v večini drugih situacij.

Opozorilo: če uporabljate non-HD denarnico kot Bitcoin Core, ne pozabite, da so le 100 naslovov iz začetnega ključ poolgenerated iz zasebnega ključa denarnico je. Ne pozabite, da varnostne kopije take denarnice redno ali sledite povezavi, da se naučijo, kako povečati največjo ključno velikosti bazena. 

Izboljšanje vaše zasebnosti na spletu

Če brskate po internetu iz istega računalnika ali naprave, ki jo uporabljate za Bitcoin, boste zagotovo želeli nadgraditi svoje zasebnosti in varnostne funkcije. Spletna stran Informacije, Prizma-Break, ponuja številne priporočil za različne operacijske sisteme in naprave.

Najmanj, razmislite o namestitvi oglas in blokatorji JavaScript, kakor tudi zanikanje ali redno brisanju piškotkov. HTTPS Everywhere je še ena dobra izbira.

Pri izbiri zasebnosti programske opreme / varnost / šifriranje, zrel in odprtokodne rešitve so običajno bolje.

Upravljanje gesel

Človeški-memorisable gesla ponavadi šibka. Ta problem in njegovo rešitev najbolje prikazana z naslednjim Xkcd webcomic:

S svojim variante "pravi konj baterije rezanih" za več računov je tudi strašno iz varnosti in zasebnosti perspektive; ena ogrožena račun lahko puščajo vse gesel za dostop do e-pošte, izmenjave Bitcoin in drugih občutljivih računov. Poskus, da si zapomnimo drugo geslo za deset ali celo več sto računov je prav recept za katastrofo.

Rešitev je, da uporabite dobro, naključnih besed geslo skupaj s upravitelj gesel, kot KeePassXor Geslo Safe. Menedžerji Geslo ustvarjajo močne, dolge in naključnih gesel, ki jih potrebujete, nikoli zapomniti; Program jih hrani v šifrirani obliki. Gesla postanejo dostopne samo, če vnesete eno glavno geslo v upravitelju.

Prikrivanja Vaš IP naslov z Tor

Obiščite TorProject.orgto prenesti in namestiti Onion Router (TLS). Tor odpre kot ločen, ki temelji na Firefox spletni brskalnik, ki prikriva vaš IP naslov. Tor deluje tako, da usmerjanje povezavo preko številnih drugih sodelujočih računalnikov. Končni učinek je, da kar spletna stran omogoča dostop videli vašo zahtevo, kot da prihaja iz povsem ločeni napravi, običajno v drugi državi ali državi.

Čeprav obfuscates naslov IP in nekaterih potencialno prepoznavne lastnosti brskalnika, Tor nikakor ni celovito rešitev zasebnosti. Uporaba svoje pravo ime, dostop do svoje redne e-pošto ali pa se prijavite v družabnih medijih preko Tor bodo imeli popolnoma enak de-anonimnosti učinek kot to z rednim brskalnika. Ena od rešitev je ustvariti posebno darknet e-poštni račun za uporabo Tor, kot je Mail2Toraccount.

Tor onemogoči tudi JavaScript privzeto; nekatere spletne strani ne bo naložil pravilno brez JavaScript pa je ponovno omogočanje lahko potencialno de-anonimnosti.

Tor vam omogoča dostop do tako imenovane "darknet," ločeno plast rednega interneta (pogosto imenovan kot "clearnet", ki ga darknet uporabnikov), ki je dostopna le via.onion povezave. Čebula povezave vsebuje nekaj navidezno naključne znake, ki jih ni mogoče zlahka shranjenih; to je najboljša praksa, da si zabeležite uradne povezave do spletnih strani, da bi se izognili phishing strani.

Da bi vam pomagali vstati in teče s Tor in darknet, si oglejte naš vodnik za Dostop do Darknet v manj kot 2 minutah. Ko brskate skozi Tor, lahko internet anonimnost nadaljnje raziskave brez nepotrebnega zaskrbljenost nad radovednimi očmi.

Lahko pa tudi dostop do foruma center, ki gosti številne odlične smernice za clearnet, darknet in Bitcoin anonimnosti. Obstaja veliko pomembnih informacij v stickied niti mogoče najti v "začetnike" in "varnost" odsekih. Jolly Roger "Varnost Vodnik za začetnike" nit je še posebej koristno. Povezava Hub's.onion je:

Opozorilo: Ne dostop LocalBitcoins preko Tor. Tam je znano attackby ki zlonamerne izhodne vozlišča v omrežju Tor služijo lažno različico LocalBitcoins ki phishes log-in podrobnosti.

Tek Bitcoin skozi Tor

Kot sproščanja 0,12, bo Bitcoin Core samodejno poveže preko Tor, če zazna prisotnost. Prisiliti to težavo, sledite tem instructionson Bitcoin je GitHub. Tukaj je nekaj še bolj tipson Reddit. Večina drugih denarnice so tudi sposobni povezati preko Tor, se posvetujte s svojo dokumentacijo in odkrijte, kako.

Kot se naslovi v vašem obstoječem denarnici morda povezano z vašo IP in / ali identiteto, razmislite o namestitvi novo denarnico, ki le vedno povezuje s Tor.Disable internetno povezavo in nastaviti novo denarnico, da delujejo izključno preko Tor pred začetkom. Nato lahko ponovno omogočite svojo internetno povezavo in omogočajo denarnico za sinhronizacijo. Če uporabljate polno denarnico, kopiranje obstoječo mapo bloki (zagotoviti, da ste don'talso kopirati mapo wallet.dat) na "tor denarnica je" imenik podatkov bo močno pospeši proces sinhronizacijo.

Neposrednem prenosu bitcoins iz starega denarnice na to novo bo nekoliko nejasna lastništva teh kovancev. Vendar pa obstajajo veliko bolj prefinjene metode prehoda (zajema pozneje), ki bo bolj učinkovita pri prikrivanja ta pretok sredstev.

(Po želji) Pridružite se navideznega zasebnega omrežja (VPN)

Kot smo že omenili, Tor nobene zasebnosti rešitev; nasprotnik, ki ima v lasti tako prvi in ​​zadnji stroji povežete preko videli svoj IP, kot tudi strani, ki jih dostop. Če ste pripravljeni plačati za malo več miru uma, menijo storitve VPN. Namesto, da bi dostop do interneta - ali Tor - neposredno, vaša povezava bo preusmerjen prek strežnikov VPN. Smo pred kratkim ustanovila navodila začetnik k VPNsif želite izvedeti več o tej temi.

VPN ima nekoliko podobne koristi Tor; da zmanjšajo svoj IP-naslov. V bistvu, večina VPN vam omogočajo, da prevara državljanstvo vašega IP naslova (ki je lahko koristno za dostop do podatkov o lokaciji posamezne). VPN tudi varnostne koristi; delujejo na zaslonu naprave pred zlonamerno programsko opremo preko požarnih zidov in pooblastil.

Za razliko od nekaterih območij, ki blokira dostop od znanih Tor poti, VPN običajno privoščijo neomejen dostop in veliko večjo pasovno širino kot omrežje Tor. To je povsem mogoče dostopati Tor skozi VPN za drugo plast omamljenost.

Disk Encryption

Zapusti sledove vaše aktivnosti na trdem disku ali izmenljivih medijih predstavlja še en način, na katerega se anonimnost lahko ogrožena. Disk šifriranje programske opreme vam omogoča, da šifriranje datotek, map ali celotnega pogona, tako da se ne more več biti dostop brez gesla. Šifrira Bitcoin denarnice datoteko in zaupne podatke, shranjene na vašem računalniku, je dobra praksa. Z dostojno programsko opremo disk šifriranje, lahko ustvarite več, varne varnostne kopije najpomembnejših dokumentov in podatkov ter jih razprši na USB spominske kartice in podobno.

Wikipedia ponuja dober comparisonof razpoložljive možnosti programske opreme disk šifriranje. Ne zanašajte se na programu Windows BitLocker; za razliko od odprtih alternativ vir ni dokazano varna.

Opozorilo: če ste izgubili ali pozabili geslo, boste izgubili dostop do vseh šifriranih datotek.

Prikrivanja Bitcoin transakcije

Gimnastika Kovanci skozi Mešalniki

Kot pove že ime, mešalnik je storitev, ki se druži nepovezanih bitcoins tako, da postane jasno, kateri naslovi pošljejo bitcoins na druge naslove. To je dober način, da se premaknete kovance iz starega, de-anonimizirajo naslov ali denarnico na novo, bolj zasebno eno.

Za namene zasebnosti, uporabite samo darknet mešalniki kot BitMixer.io: bitmixer2whesjgj.onion ali gramov "Helix: grams7enufi7jmdl.onion/helix/. BitMixer deluje precej hitro, mešanje s Helix lahko traja nekaj ur. Slaba stran mešalnikov je, da prevzamejo nadzor nad vašim bitcoins dokler Mešanje je končano, ki uvaja zaporno tveganje.

Trustless decentralizirano Postopek mešanja je mogoče najti v JoinMarket; izvedba z-zasebnosti izboljšati tehniko prvi proposedby jedro razvijalec, Greg Maxwell. To infographic zagotavlja nežen uvod v delovanje JoinMarket. Čeprav je dokaj preprost koncept, v sedanjem stanju razvoja, JoinMarket predstavlja bolj zapleteno podjetje kot pošiljanje kovancev prek spletne strani za mešanje.

Če imate dobro razumevanje Bitcoin in ste pripravljeni za bolj praktične metode, JoinMarketis zelo priporočljivo. Poleg tega vam daje nazaj nadzor nad procesom mešanja, se znižuje tudi tveganje in strošek transakcije. JoinMarket tudi vam omogoča, da zaslužiti nekaj denarja s pomočjo drugih premešamo svoje posle.

Odpovedovali pot skozi Altcoin Premik

Zakaj bi se ustavili pri mešanju med Bitcoin naslove? Mešanje med Bitcoins in zasebnosti osredotočene altcoins ponuja še eno plast nerazumljivosti. Ta metoda zahteva morda malo manj zaupanja kot s pomočjo centralizirane mešanja storitev. Najboljši altcoin uporabiti za ta namen, je verjetno Monero (XMR).

Ta kratki guidecovers kupujejo Monero z Bitcoin; na anonimni svoje bitcoins, jih preprosto pretvorite v XMR, jih posreduje nov Monero naslov pod vašim nadzorom in jih nato pretvori nazaj v novi anonimni BTC.

Dva velika mesta za pretvarjanje med Bitcoin in Monero so Shapeshift.ioand XMR.to. Ne pozabite, dostop do njih preko Tor in ne skrbi prijavi; niti na mestu to zahteva.

In nazadnje: The Amnesic Incognito živo sistem (PODROBNOSTI)

Če ste resni o svoji zasebnosti, boste želeli, da bi vse zgoraj navedene metode skupaj v varno delovanje environment.Unfortunately, standardni operativni sistemi ne prednost zasebnosti. Windows 10, na primer, je neusmiljen pri njenih prizadevanjih za spremljanje uporabnikov. Zato je smiselno, da škorenj v varen,-zasebnosti spoštovanju operacijskega sistema, preden poskušate poslati Bitcoin anonimno.

Najboljša možna izbira tukaj je PODROBNOSTI, različica s sedežem v Debian operacijskega sistema Linux, ki so po svoji zasnovi ne pušča poti. Ne skrbite, če ste nikoli uporabljati Linux, PODROBNOSTI ima vmesnik, ki bo znana vsem uporabnikom Windows ali Mac. PODROBNOSTI lahko celo posnemajo videz operacijskega sistema Windows, tako da priložnostne opazovalci ne bodo opazili karkoli nenavadnega o vaši uporabi računalnika!

PODROBNOSTI pakete številne zasebnosti, varnosti in šifriranja funkcije v paketu dovolj majhen, da se prilega na prenosni USB disk - repi vključuje tudi KeePassX in svetlobo ELECTRUM Bitcoin denarnico serijsko!

Za zagon repe na zagon, mora biti disk USB formatiran kot zagonske prek programa, kot so Universal USB Installeror Rufus.TAILS se nato prenesli in namestili na pogonu, ki je nekoliko vključeni proces. Upoštevajte, da namestitev in vzdrževanje v začaranem krogu posodobljenih bo zahtevalo 2 takih naprav USB.

Če želite, da bi začeli z repi lahko uporabite ta preprost spletni vodič.

Spreminjanje nastavitev Bios za zagon iz repe in ne na trdi disk vam omogoča varno uporabo odpeti računalnike in omrežja. Tako lahko anonimno pošiljanje Bitcoin je celo javno, spremlja računalnik, kot so tiste, v knjižnici ali internetni kavarni, ne pušča nobenih sledov vaše identitete ali dejavnosti.

Medtem ko PODROBNOSTI se zlahka premagati vsako, ki temelji na programski beleženje podatkov, imejte v mislih, da repi ne, lahko zaščitijo pred strojne opreme ključnega loggersor strojne zajem zaslona. Na srečo, PODROBNOSTI vsebuje virtualno tipkovnico in druge miško usmerjenih aplikacij za vnos besedila. Za vpis gesla za odpeti naprav, ki uporablja kombinacijo zaslonski vnos besedila in spam-text beleženja countermeasuresis priporočljivo.

Repi shranjuje informacij glede programske opreme uporabljate, mesta, ki jih obiščete (preko vgrajenega Tor brskalnik) ali karkoli drugega. Vendar PODROBNOSTI pa vam omogočajo, da ustvarite šifrirano, vztrajno volumen znotraj vašega USB ključa (če je na voljo dovolj prostora, se priporoča 8 Splošen pogovor palice).

Vsi podatki, dani v vztrajno obseg se ohrani med sejami. To je priporočljivo, da shranite geslo upravitelja podatkovne datoteke v tej knjigi in si Electrumseed v upravitelju gesel (razen če ste popolnoma prepričani, da lahko spomnim). Vstop v to seme vam omogoča, da obnoviti svojo ELECTRUM denarnico in dostop do vseh shranjenih bitcoins.

Opozorilo: če vam ne uspe, da shranite ali zapomni vaše ELECTRUM seme, bodo vse bitcoins shranjeni v ELECTRUM denarnici vedno izgubljena, ko končate sejo repe.

Anonimnost prihaja s ceno

Če povzamem stvari, to je do vas, da se odločite, koliko anonimnost dejansko potrebujete na spletu. Bolj anonimno boste želeli biti več truda boste morali, da bi ga dosegli. Ta vodnik vam prinesel glavnih orodij in tehnik na voljo, tako da lahko premeša in se ujemajo kar najbolje delujejo za vas.

Sorodne novice


Post Altcoin

Kako kupiti Litecoin s Paypal, kreditno kartico ali bančnim nakazilom

Post Altcoin

Zakaj je Reddcoin socialna valuta

Post Altcoin

7 Bitcoin pesmi, ki jih poslušate pred letom 2013, je konec

Post Altcoin

Reddcoin razkriva socialno denarnico, posodobitve POSV in socialno platformo

Post Altcoin

Prihajajoče Bitcoin Forks v letu 2018 - Tukaj je, za kaj je treba gledati

Post Altcoin

PGP šifriranje - začetni vodnik

Post Altcoin

Kaj so Altcoins?

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) je stanje umetnosti, anonimna kriptokovnost

Post Altcoin

Kako kupiti Zcash v 3 preprostih korakih - vodnik za začetnike

Post Altcoin

Bitcoin Whiteboard Tuesday - Postanite Bitcoin varnostni strokovnjak

Post Altcoin

Razlaga nizke cene Reddcoin in poziv za preglednost

Post Altcoin

Kako si lahko brezplačno prenesete Bitcoins: 18 spletnih mest, ki vam lahko pomagajo