Bitcoin Whiteboard Tuesday - Postanite Bitcoin varnostni strokovnjak | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitcoin Whiteboard Tuesday - Postanite Bitcoin varnostni strokovnjak

Bitcoin Whiteboard Tuesday - Postanite Bitcoin varnostni strokovnjak

Današnja tema je Bitcoin varnost. Skozi leta je bilo veliko primerov ljudi, ki so imeli Bitcoins izgubljena, ukradena ali scammed iz svojih rok. V današnji epizodi, bomo govorili o tem, kako postati "Bitcoin varnost" strokovnjak, da se te stvari ne dogajajo na vas.

Preden začnemo, čeprav bi rad bankrot en mit, nekateri ljudje, ki so novi v Bitcoin pogosto imajo. Veliko ljudi misli, da lahko zato, ker Bitcoin je digitalna se hacked in manipulira. Poleg tega so zaradi številnih primerov kraje ljudje včasih mislijo Bitcoin ni varno. Da ne bi moglo biti dlje od resnice.

Bitcoin je valuta in tehnologija za njim, se je izkazalo, da vzdrži številne napade skozi leta. Šibki člen v varnosti Bitcoin je po navadi ljudje, ki ga rokujejo. Vsakič, ko slišim, da so Bitcoins ukraden, ni bilo, ker je bil problem s tehnologijo Bitcoin je, ampak zato, ker tisti, ki je držal tiste Bitcoins ni bil dovolj previden.

Reči Bitcoin ni varno, ker si slišal veliko o ukradenih Bitcoins je, kot pravi, dolar ni varno, ker ste slišali, da obstaja veliko ropov dogaja. Z veliko močjo pride velika odgovornost, in tako dolgo, kot si sledijo korakom bomo šli čez v današnji lekciji ste Bitcoins bo varnem.

Začnimo!

Če je bila samo ena stvar, ki vas lahko nauči o varnosti Bitcoin, da bi bilo to: "Vi, in ti sam, bi moral vedeti, da zasebni ključ do vašega Bitcoin denarnico." Kot smo razpravljali v zadnji lekciji, zasebnega ključa, ali seme stavek, je kot kombinacija na varno. Kdor pozna zasebni ključ vaši denarnici je lahko prevzamejo nadzor nad vašim Bitcoins.

Če uporabljate Bitcoin denarnico, ki je priložen s strani tretje osebe, to pomeni, da sta ti in tretja oseba ve, zasebni ključ. Če ta družba želi zapreti račun ali pa celo samo pobegnil s svojimi Bitcoins jih lahko.

Shranjevanje vaših Bitcoins na denarnici tretje osebe je podobna dajanje svoj denar v banko - ne boste nadzor denarja, banka ne. Včasih boste morali uporabiti denarnice tretjih oseb, bodisi z vidika udobje ali če želite kupiti ali trgovino Bitcoins. To je povsem v redu. Samo se prepričajte, da ste seznanjeni s tveganjem, dal tako malo denarja, kot je mogoče v teh denarnic in preverite, ali je podjetje ali spletno dobavo denarnico zaupanja pred tem.

Za večje količine Bitcoins, vedno uporabite strojne opreme denarnice. So na voljo za shranjevanje Bitcoins danes najbolj varna oblika. Prihajajo po ceni, ker je fizični predmet, ki ga je treba kupiti, vendar je vredno dušni mir.

Zdaj govoriti o tem, kako bi se izognili izgubi svoje Bitcoins.

Izguba svoje Bitcoins je izraz, ki se uporablja za opis nekoga, ki je izgubila dostop do svojega zasebnega ključa. Na primer, da je znana zgodba o britanski človeku, ki je vrgel stran staro harddrive, ki je vseboval tudi svoj zasebni ključ. Kasneje ugotovimo, da zasebni ključ pripadal denarnico, ki vsebuje 7.500 Bitcoins, ki so zdaj izgubili za vedno, ker ne obstaja način, da si opomore zasebni ključ, ko se je izgubil. To je več kot 10 milijonov $!

Ker je zasebni ključ tako pomembno, morate shraniti varnostno kopijo to nekje. To pomeni, da ga zapišete na list papirja ali izdelavo kopije na pomnilniški ključek ali katero koli drugo obliko skladiščenja, ki jih ni mogoče doseči na daljavo. Za največjo varnost, se prepričajte, da je šifriranje kot dobro. Veliko denarnice danes vam omogočajo, da dodate šifriranje ko izvoziti zasebni ključ v datoteko z uporabo gesla.

Nekateri denarnice vam bomo ponudbo s frazo semena 12 ali več besed, namesto zasebnega ključa. Če je temu tako, se prepričajte, da jih zapišite na varno mesto.

Obstaja več razlogov, zakaj je tako pomembno, da se varnostne kopije vašega zasebnega ključa:

Za začetek, če dobi vaš računalnik hacked, lahko še vedno lahko pošljete svoje Bitcoins v novo denarnico, če je heker še ni prišel do njih.

Tudi v primeru vaše denarnice postane poškodovane ali uničene, ne boste mogli uvoziti zasebni ključ do drugega denarnico in nazaj kovancev.

Za zaključek, zdravljenje zasebni ključ, kot bi si zdravljenje dragocen element kot zlato in nakit. Naj bo to skrito in varno.

Gremo naprej, kaj je govoril o tem, kako bi se izognili Bitcoin krajo

Online denarnice in izmenjave so najšibkejši členi v smislu Bitcoin kraje. Najlažji način za preprečevanje kraje na teh straneh ne da nobenih Bitcoins na njih. Včasih pa je neizogibno, da sredstva v zameno ali spletni denarnici. Na primer, če želite, da pogosto trgovino ali če uporabljate neko denarnico za spletne igre.

Če je temu tako, je pomembno, da se zagotovi vaše spletne Bitcoin račune z močnim dovolj geslom. Tukaj je nekaj splošnih pravil za ustvarjanje močnega gesla:

 •  Več znakov geslo je bolje. Cilj za vsaj 8 znakov.
 •  Poskusite ustvariti mešanico spodnje in zgornje črke in netradicionalnih znakov kot klicajev, vezajev in tako naprej.
 •  Ne uporabljajte gesel iz drugih računov.

Seveda, najboljše gesla so tiste, ki so samo naključni niz besedila, številk in simbolov, ampak so tudi zelo težko zapomniti. Zato sem močno priporočamo, da si dobil neke vrste geslo managerto pomagal ustvariti in spremljate gesla. Obstaja več brezplačnih možnosti, ki so na voljo na trgu.

Drug način spominjanja močnih gesel je uporaba številk namesto določeno črko, kot je prikazano tukaj:

Th! 5 i5 5tR0ng Pa5sw0rd

Ta pravila je treba izvajati vsakič, ko odprete račun v zvezi Bitcoin, izberite kodo PIN za denarnico ali izberite geslo za šifriranje datotek. Na primer, če imate možnost, izberite kodo PIN za vašo mobilno denarnico z 8 številk namesto standardnega 4-mestno PIN.

Zadnji, vendar ne najmanj pomembno, če je le mogoče, poskušamo omogočiti preverjanje pristnosti z dvema igralca za vaše račune. Dvostopenjsko preverjanje pristnosti, znan tudi kot 2FA, je metoda, ki potrjuje identiteto uporabnika prek dveh ločenih delov. V večini primerov, bi bilo nekaj, kar uporabnik ima in kaj uporabnik ve. Naj razložim.

Dober primer iz vsakdanjega življenja je umik denarja iz atm; le pravilna kombinacija bančno kartico (nekaj, kar moraš) in PIN (nekaj, kar veš) omogoča, da se transakcija izvede.

V primeru spletnih računov, bo nekaj veš, da je geslo na mestu in nekaj, kar ima bo mobilni telefon, ki bodo prejeli SMS s kodo PIN, ko poskušate prijavite.

Na ta način, tudi če heker uspe odkriti geslo še vedno ne more prijaviti, dokler je fizično postavi roko na mobilni napravi.

Vendar, če uporabljate običajni SMS heker lahko še vedno uspe, da prestreže sporočilo, kot je to, ki se pošiljajo na vaš telefon. To je razlog, zakaj je pomembno, da uporabite namenske 2FA aplikacije, ki so veliko bolj primerna za to nalogo. Nekatere od bolj priljubljenih 2FA aplikacije so danes Google Authenticatorand Authy.

Ena stvar, ki jo pozabljamo je tisto omrežje, ki jih uporabljamo za dostop do spletnih Bitcoin storitve, kot so izmenjave in denarnico. Poskrbite, da se dostop do občutljivih podatkov, samo na zaupanja vrednih omrežja, ki so ustrezno zavarovane.

Na primer, uporabite vaš zaščiten z geslom doma ali mobilnega omrežja samo in nikoli javno omrežje Wi-Fi za dostop do storitev Bitcoin. Seveda bi bilo geslo za vaš usmerjevalnik upoštevati tudi pravila, ki smo pravkar govorili. Javni wi-fi omrežja so izjemno ranljivi in ​​hekerji lahko prisluškuje vaši seji.

Če morate uporabiti javno omrežje, se prepričajte, da se poveže prek navideznega zasebnega omrežja, znan tudi kot VPN. VPN so programi, ki skrivajo svojo spletno odtis in šifriranje podatkov, ki življenje izjemno težko za hekerje. Pred kratkim smo našteti nekaj najboljših VPN na voljo, in mnogi od njih imajo tudi brezplačno možnost storitev.

Drug zelo pomemben varnostni ukrep je, da se prepričajte, da je mesto, ki ga povezuje s uporablja varno povezavo SSL - to pomeni, da je treba videti https: // in ne http: // prikazuje v naslovni vrstici.

Zdaj govoriti o tem, kako se izogniti Bitcoins prevare.

Zdi se, kot vsak drugi dan drugega Bitcoin prevara je izpostavljena. Najbolj priljubljena prevare okoli danes so phishing prevare in sheme Ponzi.

Lažno emailsand spletne strani pretvarjajo, da so legitimne spletne strani, vendar pa je dejansko ukradel vaše podatke. Ljudje pridejo na teh straneh s pomočjo zlonamernih e-pošte ali oglasov in bodo mislili, da so na uradni spletni strani. Ko vstopijo svoje uporabniško ime in geslo na lažno spletno stran, heker, ki je ustvaril stran bo uporabljala prestrezanje njimi, dostop do pravega mesta in ukradel svoje kovance.

Torej, kako prepoznati lažno spletno stran?

Najprej si oglejte naslovne vrstice in preverite, ali je domena opredeljena tako, kot bi morala.

Drugič, se prepričajte, da stran uporablja varno povezavo SSL, kot smo razpravljali prej - to pomeni, da je treba videti https in ne http prikazuje v naslovni vrstici. Večina phishing strani nima SSL certifikat, čeprav obstajajo izjeme.

Phishing e-poštna sporočila delujejo na podoben način. E-poštni Zdi se, da je treba poslati iz uradnega Bitcoin denarnico ali zamenjavo, vendar, ko boste kliknili na povezavo v e-sporočilu, boste posreduje lažno spletno stran ali imajo škodljive programske opreme, nameščene na vašem računalniku.

Kadarkoli boste dobili e-poštno sporočilo katerekoli storitve Bitcoin zagotoviti, da:

 1. E-poštni naslov pošiljatelja je na področju te storitve in ne neki tesno ooking spremembo.
 2. Večina storitev, ki se prijavite-up s poznate svoje ime in ga uporabljajo v svojo e-pošto. Torej, če ste naslovljena kot "gospod" ali "dragi stranko", vidimo, da kot opozorilo.
 3. Če obstaja povezava znotraj e-pošte, preverite, ali se vodi na uradni domeno pred klikom. To je mogoče storiti z desnim klikom na povezavo, izberete »kopiraj naslov povezave" in prilepite povezavo na dokument z besedilom.
 4. Nikoli ne odpirajte e-poštnih priponk neznanih pošiljateljev.

Druge oblike prevare vključujejo ponzijeva shema.

Ponzi Schemeis an vlaganje prevara obetavne visoke stopnje donosnosti z malo tveganja. Shema Ponzi izplačuje starejše vlagatelje ob denar iz novega investors.At neko točko upravljavec sheme Ponzi običajno izgine z denarjem investitorjev.

Večina Sheme Bitcoin Ponzi danes pojavljajo v obliki oblaka rudarjenja podvojevalci sitesor kovancev za. To so mesta, ki vam obljubljajo visoke stopnje donosa na svoje kovance na dnevni osnovi, in čez nekaj časa, bo izginila s svojim denarjem. Torej, kako lahko preverite, ali je stran zakonit?

No, smo ustvarili nekaj, kar ti je Bitcoin Prevara Teston 99Bitcoins, ki vam pomaga analizirati različne spletne strani in se zelo dobro idejo, ki so zakonit in ki niso. To traja približno pet minut, da analizira spletno stran in to vam bo prihranilo veliko denarja.

Preden zaključimo, tukaj je nekaj dodatnih nasvetov za varnost Bitcoin:

Kadarkoli pošiljate denar na naslov, ne pozabite, da so Bitcoin transakcije ireverzibilne. Ko je denar poslan, ni "zavarovanje" in ga ne morete dobiti nazaj. Iz tega razloga, se prepričajte, da vedno preverite, ali je naslov ste pošiljanje denarja je pravilna.

Nikoli vnesite naslov ročno, saj imajo Bitcoin naslovi veliko znakov in lahko naredi napako. Bodisi kopiraj in prilepi naslov ali uporabite kodo QR naslova za skeniranje.

Prav tako poskrbite, da zaupate osebi, ki jo pošiljate denar. Če jih ne zaupate, lahko vedno uporabite hrambe storitev tretje osebe, ki ste tako dogovorijo o. Ena zelo priljubljen hrambe storitev Bitratedwhere lahko izberete znane podatke iz Bitcoin skupnosti za arbitre v primeru spora.

Na koncu, če ste vodenje manjših poslov znesek, se lahko ena potrditev dovolj, da pošljete preko blago nasprotne stranke. Ampak, če imate opravka z velikimi količinami, počakajte vsaj šest potrditev, da se prepričajte, da je transakcija nepovraten.

No, to je to za danes. Če ste ga je tako daleč, da si zdaj strokovnjak za varnost Bitcoin. Toda vedela je le polovica bitke. To je zdaj čas, da vse, kar ste se naučili v praksi, tako da tukaj je kratek Rekapitulacija:

 •  Naj bo vaš zasebni ključ varno in nazaj gor.
 •  Velike količine Bitcoin je treba hraniti le na strojne opreme denarnice in ne na borzah ali spletnih denarnice.
 •  Imajo močne, edinstvene gesla in 2FA omogočen za vse vaše spletne storitve Bitcoin.
 •  Nikoli povezati Bitcoin storitev preko javnih internetnih povezav. Če morate, uporabite VPN.
 •  Bodite previdni, e-pošte in spletnih strani pretvarja, da je treba poslati od ponudnikov Bitcoin storitev.
 •  Uporabite Prevara test Bitcoin odkriti ponzijeva shema.
 •  Ne pozabite, da so Bitcoin transakcije nepopravljive, zato poskrbite, da zaupate svoje stranke, dvojni pred hitting poslati preverite naslov, in počakati vsaj šest potrditev pred odpremo nobenih izdelkov.

Sorodne novice


Post Altcoin

Lex kriptografijo, bitkoin in Revolucija odprtega bazarja

Post Altcoin

Uvod v trgovanje s Bitcoinom

Post Altcoin

Cryptocurrency bitka Zelenih

Post Altcoin

Kako analizirati ceno Bitcoin kot Pro

Post Altcoin

Celoten vodič za uporabo Bitcoin anonimno po spletu

Post Altcoin

To je o blokchainu, ne za Bitcoin

Post Altcoin

PGP šifriranje - začetni vodnik

Post Altcoin

Kako zahtevati svoje Bitcoin Cash in jo prodajati za Bitcoin (TREZOR, Ledger, Electrum)

Post Altcoin

Intervju z Josh Garzo, ustanoviteljem in izvršnim direktorjem GAW Miners

Post Altcoin

Dark Wallet Alpha 7 izpust

Post Altcoin

Šest idej Bitcoin in Altcoins potrebujejo obema deloma

Post Altcoin

Vadnica: Reddcoin POSV nadgradnja denarnice na Mac