Bitkainska tabla torek - pot od pošiljanja do sprejema | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Bitkainska tabla torek - pot od pošiljanja do sprejema

Bitkainska tabla torek - pot od pošiljanja do sprejema

Današnja tema je pot Bitcoin iz "pošlji" za "sprejem". V tej epizodi, bomo šli čez natanko, kaj se zgodi z enim samim Bitcoin od trenutka, ko ste zadeti gumb "pošlji" v vaši denarnici, dokler ne bo prejela na drugem koncu.

Upam, da enkrat končamo to lekcijo, boste morali dobro razumeti, kako je omrežje Bitcoin deluje in kaj je vloga vsakega posebnega igralca v Bitcoin ekosistemu. Torej, začnimo!

Pot iz pošlji prejemati ima 3 dele: Podpis, oddajanje in potrjuje. Začnimo s prvim delom - podpis.

Ko sem kliknite na gumb »pošlji« v moji Bitcoin denarnico, kaj sem dejansko počne, je povedal svojo denarnico:

"Hej denarnico, želim poslati 1 Bitcoin, da moj prijatelj Steve. Tukaj je Steve Bitcoin naslov. "

Denarnico, v odgovor, ustvarja sporočilo transakcija, ki vsebuje podatke o meni, ki se pošiljatelj (Steve), prejemnik in znesek pošlje (v tem primeru ena Bitcoin).

Potem, denarnica proizvaja edinstveno digitalno signaturefor to sporočilo matematično zmeša s svojim zasebnim ključem.

V prejšnji lekciji sem razpravljal koncept zasebnega ključa. To je v bistvu dolg niz črk in številk, ki delujejo kot "geslo" za vaše Bitcoins. Kdor pozna moj zasebni ključ ima nadzor nad mojimi Bitcoins.

Digitalni podpis je način dokazati, da sem lastnik zasebnega ključa do mojih Bitcoins s pomočjo le moj javni ključ, ki ga imam ni vprašanje izpostavi in ​​s tem ohranja svoj zasebni ključ, dobro, zasebna.

Tudi, digitalni podpisi so različni vsakič, ko se prijavite posel -, zato so še bolj varna kot pravi podpis, saj so edinstveni za vsakega posla. Torej, če sem poslati Steve eno Bitcoin danes in nato še en jutri Bitcoin, bo vsaka od teh transakcij imajo drugačno digitalni podpis.

Po podpisu sporočilo transakcije, denarnico, nato skupine podpis, skupaj s svojim sporočilom transakcij, v majhno datoteko. To zaključuje naš prvi korak podpisa.

Sedaj lahko gremo na naslednji korak - oddajanje.

V koraku radiodifuzije, denarnica začne pošiljanje datotek na druge računalnike, ki imajo kopijo Blockchain. Ti računalniki so znani tudi kot vozlišč. Vsako vozlišče, ki prejme datoteko, preveri, da je zakonit. To je v bistvu videti, da vidim, da sem dejansko imajo sredstva želim preživeti in da je moj podpis preveri ven, podobno kot bi bankir preverite stanje na računu, preden izbrišete ček.

Ko je moja datoteka preverjena, je to potem prenese na drugih vozlišč v omrežju, ki ponavljajo ta proces.

Ko vozlišče prejme datoteko, jo ohranja na gospodarstvu območja, ki se imenuje Mempool. Mempool, okrajšava za pomnilniško bazen, je prostor namenjen za veljavne, vendar še vedno nepotrjenih poslov.

Ko je sporočilo transakcija najde pot do Mempool različnih spletnih vozlišč v omrežju, lahko rečemo, drugi korak oddajanja je uradno končal.

Zdaj pa želim, da bi hitro premor in govoriti o stanje našega posla, na tej točki. Da bi dejansko videli, kaj se dogaja z našim poslom, medtem ko je kar svojo pot po omrežju Bitcoin, lahko uporabimo blok raziskovalec.

Blok raziskovalec je orodje, navadno v obliki spletne strani, ki vam omogoča iskanje in pluti skozi Blockchain. Uporaba blok raziskovalec, lahko preverite stanje različnih Bitcoin naslovov, transakcije progi in dobili široko paleto statističnih podatkov o omrežju.

Torej, na tej točki, če pogledamo naše transakcije preko bloka raziskovalec, bomo videli, da je označena kot "nepotrjeno", kar pomeni, da je bil predvajan v omrežje in je njegov digitalni podpis preveri, vendar to še vedno ni del Blockchain. Ta vrsta posla je navedeno tudi, da je včasih kot nič potrditve posla.

Nepotrjenih posel, je treba obravnavati kot že ime pove - nepotrjena. To pomeni, da transakcija še vedno se prekliče, in ni nobenega jamstva, da bo kdaj vstopiti v Blockchain. Če prejemate blago za plačilo opravljeno v Bitcoin, nikoli ne sprejme nepotrjene transakcije kot dokazilo o plačilu.

Sedaj lahko zdaj premaknete na zadnji korak - potrditev našega posla.

Če ste si ogledali našo prejšnjo lekcijo o Bitcoin rudarstvu, potem že veste, da so transakcije, rudarji v skupini skupaj, kar pomeni, da bi te datoteke posedanje v Mempool, skupina jih skupaj in ustvariti blok poslov.

Obstaja omejitev, koliko transakcij je mogoče vstaviti v vsak blok. Zato bodo rudarji običajno pick transakcije, ki imajo najvišje rudarske pristojbine prvi, ki jim pripadajo.

Rudarji bodo potem tekmujejo med seboj, da bi dobili svoj blok v Blockchain.

Tekmovanje rudarstvo temelji na matematičnih izračunih, in rudar z največ računske moči, bo imel najboljše možnosti za zmago. Ko rudar zmaga konkurenco in dobi svoj blok v Blockchain, bo vse transakcije, ki so bile v tem bloku, se šteje kot potrjeno.

V bistvu, rudarji pisanjem zgodovine knjigo Bitcoin transakcije, in kdor zmaga na tekmovanju dobi pisati naslednjo stran.

V povprečju se izkopati nov blok transakcij, ali se vstavi v Blockchain, vsakih 10 minut. Imejte v mislih, da je to v povprečju. Včasih boste dobili 2 blokov potrdili v 1 minuti, včasih lahko traja več kot eno uro.

Če je bil blok kopljejo s svojim poslom v njem, boste opazili, da se bodo zdaj prikazali na blok raziskovalec, kot da imajo eno potrditev. Kot so dodali več in več blokov kasneje, se bo število potrditev raste.

Think of it kot gradnjo blokov z našem bloku na samem dnu. Vsak dodatni blok nastavljen na vrhu našem bloku je težje odstraniti. Zato je to običajno predlagal počakati vsaj 6 blokov, preden se odločimo za transakcijo, kot je v celoti potrjen brez možnosti odpovedi.

To je to! Naš posel je zdaj v celoti potrdili in sprejeli.

Upamo, da imate zdaj boljše razumevanje o tem, kako omrežje Bitcoin deluje. Če imate dodatna vprašanja o tem, kaj smo pravkar zajeto, vas prosimo, da jih pustimo v komentar oddelku spodaj.

Upam, da ste uživali to epizodo Bitcoin tablo torek, in vidiva... V malo.

Sorodne novice


Post Altcoin

Želite delati in se plačati v Bitcoinu? Tukaj je šest spletnih mest, ki vam lahko pomagajo

Post Altcoin

Cloud Mining - donosna ali evolucija prevara?

Post Altcoin

Kako kupiti IOTA: osnovni začetni vodnik

Post Altcoin

Kako kupiti Litecoin s Paypal, kreditno kartico ali bančnim nakazilom

Post Altcoin

Kaj je Feathercoin

Post Altcoin

Kupite Peercoin s Paypal ali kreditno kartico

Post Altcoin

Multisig: začetni vodnik

Post Altcoin

Bitcoin Scam Test - 10 orodij za ugotavljanje, ali je Bitcoin Business Legit

Post Altcoin

Reddcoin Social Broadcast

Post Altcoin

Beta pregled - Reddcoin Socialna denarnica z integracijo socialne mreže

Post Altcoin

Razumevanje Bitcoinove arbitraže

Post Altcoin

Ripple Implosion