Dostop do Darknet v manj kot 2 minutah - začetni vodnik | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Dostop do Darknet v manj kot 2 minutah - začetni vodnik

Dostop do Darknet v manj kot 2 minutah - začetni vodnik

Jaz sem ob predpostavki, da ste slišali pogoje Darknet, Dark spletni ali Deep web prej. Če še niste, da bo to blow your mind. Če ste, potem ste verjetno sprašujete, kako lahko en dostop do teh skritih internetne kotičke.

Preden se prebira nadalje:

To je verjetno, da bo eden od najdaljših post sem jih napisal na 99Bitcoins ampak tudi najbolj zanimiva od vseh. Če si želite, da gredo naprej in se naučite, kako priti do Darknet lahko preskočite na dnu objave in gledati video tutorial. Ampak tukaj je dogovor:

Ne moreš narediti veliko okoli darknet ne da bi razumeli, da je osnova osnove, tako da boste morda želeli, da se držijo približno za celotno mesto. Obljubim, da ne boste razočarani...

Darknet / Dark spletna VS. Deep web

Večina ljudi se zmedeni med Deep Web in Darknet. Deep Web nanaša na vse dele interneta, ki iskalnik ne najde. To je lahko karkoli, od varnih akademskih arhivov, podatkovnih zbirk knjižnic, člani le spletnih vse tja do do Darknet katero bom govoriti o kratkem.

Toda dobil to:

Globoko Splet je domnevno 100-krat večja od tistega, kar je znano kot "površinske spletu", ki je tisto, kar sem brskanje po spletnih iskalnikih, kot so Google, Yahoo! in Bing. Večina globoke spletu ni zlo na kakršen koli način, to je samo vsebina blokirana v iskalnikih iz varnostnih razlogov.

Obstaja nekaj globokih spletni iskalniki, ki vam omogočajo, da razišče nekatere od tem, ki jih lahko najdete popoln seznam njih tukaj. Ampak tukaj je zanimiv del globoke spletu:

Darknet. Del interneta, ki ni dostopna prek iskalnikov sploh, in tudi veliko več. To je anonimna internet. Na Darknet nihče ne ve, kdo ste in nihče ne ve, kdo je za katero koli spletno stran. To je, če ljudje gredo iskati stvari, če ne želijo, da bi našel. Sliši se grozljivo? Je….

Toda tudi Darknet ni vse zlo. Velik del nje so le običajne forumi, blogi, eseje itd Zaradi varstva, ki ga Darknet in njenih skritih storitve ponujajo, aktivisti v zatiralskih režimov prosto izmenjavo idej in se organizirajo.

In potem je tukaj še slabe stvari: pogodba morilci, otrok porn, droge in druge grdo stvari, ki delijo enake prednosti anonimnosti kot dobrih straneh.

Mandata omrežje

Obstajajo različne "omrežja zasebnosti" vsi sestavljeni iz posameznih računalnikov, ki jim omogočajo, da ustvarite decentrilized spletu. Vsak od teh zasebnosti omrežij (znan tudi kot anonimnosti omrežja) je del Darknet. V tem položaju se bomo osredotočili le na najbolj priljubljenih enega - v TOR omrežja.

Te spletne strani po vsem TOR omrežja so znani kot TOR storitve orhidden storitev, in ker so TOR in Deep web ni indeksira z iskalniki jih lahko najdete le skozi imenikov.

Kako ostati anonimen pri deskanju po Darknet / Dark spletu

Za dostop do omrežja Tor moraš ostati anonimen, to ni prošnja, to je pogoj. To se naredi s pomočjo posebnega spletnega brskalnika z imenom, presenetljivo dovolj, TOR. TLS je kratica za "The Onion Router", je dobila ime po tem, da boste morali, da se razkrije jedro uporabnika brskalnika olupijo veliko plasti off tako kot čebula.

Lahko uporabite TOR za brskanje po spletu za pešce (vsakdanje internet ti in vem in ljubezen) anonimno, ali pa ga lahko uporabite za dostop do Darknet.

Tukaj je dogovor:

Ko dostopate do interneta za pešce, ki ga neposredno komunikacijo s spletnimi stranmi. Toda, ko ste dostop do spletne strani preko TLS je kot prosi drugega uporabnika zahtevati drugega uporabnika zahtevati drugega uporabnika pridobiti podatke spletne strani za vas. To je seveda več kot poenostavljeno razlago, ampak splošna ideja je, da komunikacija Odklonijo okoli veliko različnih računalnikih in to je zelo težko izslediti, kdo je dejansko ogled spletne strani, pošiljanje e-pošte ali opravljajo katero koli drugo dejanje.

To je tudi internetna povezava zelo počasna, vendar za zdaj tukaj je tisto, kar morate vedeti o TOR:

To je brezplačno prenesete brskalnik, ga lahko dobite tukaj. Brskalnik je zgrajen na vrhu v Firefox brskalnika odprti kodi, tako da je zelo intuitiven. Ko prenesete in zaženete vas bo povezal z TOR omrežje in ste na dobri poti.

TOR omrežje ga je ameriška vojska sprva ustvarjena za anonimno komunikacijo. Še vedno smetišče vladne datoteke - ni odprta za širšo javnost - na Darknet. Ker so zvezne in druge vlade se z Darknet, ne zdi izvedljivo, da se naročite TOR, da ga zaprli.

Sprehod skozi Darknet ali Dark spletu

Na površini, je samo ena velika razlika med brskanjem po Darknet in deskanje na "normalno" spletu. URL-ji ne izgleda kaj lahko dejansko prebral. So naključne nizi znakov, ki jim sledi razširitev ".onion".

Na primer, če zaženete TOR in pojdite na ta URL: http://3g2upl4pq6kufc4m.onion/ boste dosegli DuckDuckGo v iskalnik na TOR omrežja. DuckDuckgoisis iskalnik, ki poudarja varovanje zasebnosti iskalnika, in da bi se izognili filtra mehurček prilagojenih rezultatih iskanja. Če boste poskušali dostopati to isto URL s Chromom, na primer, da ne bo dovoljeno, da si jo ogledate.

Eden od glavnih virov za navigacijo po spletnih straneh na Darknet je preko imenikov. TheHiddenWiki je primer spletne strani TOR imeniku katerega lahko dostopate prek običajnega brskalnika kot dobro. Imejte v mislih, da so nekatera mesta so že bili sprejeti brez povezave, da ne bodo vsi od njih dela. To je URL HiddenWiki na tem TOR omrežje: http://zqktlwi4fecvo6ri.onion/wiki/index.php/Main_Page.

Ker vodenje povezavo anonimen zahteva Odskočna okoli povezavo, ki jo boste opazili, da je deskanje na TLS zelo počasi v primerjavi z normalno brskanje. Mislim, da je to tudi razlog, večina spletnih strani videti kot so bili oblikovani leta 1990.

To postane še boljši:

Ker se včasih spletne strani, ki gostujejo na osebnih računalnikih, da je povsem možno, da ne boste mogli dostopati do spletne strani, saj je računalnik samo zapreti. Druga spletna mesta zahteva dodatne varnostne ukrepe in dovoli le določenim uporabnikom, da vstopijo. Ne pozabite, da je to popolnoma drugačne vesolje, ki ga nič ne vem o tem in celotna izkušnja je nekako kot potovanje nazaj v preteklost.

Vloga Bitcoin je na Darknet / Dark spletu

Bitcoin igra pomembno vlogo v celotnem Darknet. Ker je ostal anonimen, je ključnega pomena, Bitcoin je edina valuta, ki jo lahko plačate s tam. Za razliko od "normalnega" spletu skoraj vsak drugi spletni strani ima "Bitcoin je sprejeto," znak, prikazan na njej. Zaradi Bitcoin je pseudo-anonimna narave, je idealen valuta, da poganja takšen ekosistem.

Pravzaprav kripto valute in "uporabe omrežja", kot so tradicionalna lastna sredstva imajo veliko skupnega. Prav tako zahtevajo mrežo posameznih računalnikov teči, v nasprotju z enim glavnim strežnikom. To se imenuje "porazdeljeni računalniški" in računalniki se imenujejo vozlišča.

Problem nastane, ko se ljudje ne spodbujajo, da delujejo vozlišč, ki lahko naredijo omrežje počasen in nezanesljiv. Mreža Bitcoin se spodbuda minersto ohraniti mrežo, toda posamezni vozlišča še vedno niso dobili nobene nagrade, in to lahko povzroči težave.

Dodatna varnost - z uporabo VPN

Čeprav nihče pri uporabi TOR pozna svojo identiteto, nekateri ljudje radi dodali dodatno plast zaščite in povezati Tor prek navideznega zasebnega omrežja (VPN). Razlog za to je, da kljub temu, da si anonimen, lahko še vedno treba opredeliti kot uporabo TOR za "nekaj".

Tukaj je grda resnica:

Wired objavila članek nazaj v letu 2014, imenovane "uporabo storitve zasebnosti? Je NSA verjetno vas sledenje", ki pojasnjuje, kako je NSA označevanje ljudi, ki so bila opredeljena kot z uporabo TOR. Uporaba VPNallows vam za povezavo z internetom prek oddaljenega strežnika, ki se nahaja izven države in zanje ni mogoče slediti.

Okus je Darknet / Dark spletu

Sem precej očitno n00b na Darknet. Odprl sem gor HiddenWiki in poskušal izbrati najbolj zanimive lokacije, da bi lahko našli. Ker je ta prispevek že mejijo starosti primerno vsebino ne bom povezati z dejanskimi spletnih strani, le poskusite deliti svojo izkušnjo.

Ne morem uvrstiti moje izkušnje kot mešanico med dobrim in zlim. Dobršen del tega je bilo brskanje po spletnih straneh, ki so bile vse o svobodi govora, izmenjavo idej in združevanje ljudi, skupaj za skupno stvar. Tukaj je primer citat iz spletne strani z imenom Alpha-7-Bravo (http://opnju4nyz7wbypme.onion):

To je Lexington Green. Uporabite ta prostor za razpravo in usklajevanje dejavnosti, kot so zborovanja, protestnih pohodov, itd... Bo Vse objave zagovarjati nasilja ali teroristične taktike je treba odstraniti.

Po drugi strani pa imate zlo spletne strani. Tisti, ki vam bo prodal ponarejene potne liste in ID-jev za različne države, vam omogočajo, da pridobijo orožje in strelivo in celo (citiram) uniči nekomu življenje, ki jih dobili aretirali prek taksist.

Nekako vam daje slab občutek, vedoč, da te spletne strani obstajajo po vsem svetu, vendar pa mislim, da je bolj filozofska razprava o dobro vs zlo. Protislovja so zelo pogosti okoli Darknet kot boste našli varnostne strokovnjake in kazenskih hekerji na isti tabli za razprave izmenjavi idej.

Imejte v mislih, je ne le teroristi, ki naseljujejo Darknet je tudi vladni agenti, in to ne le kriminalci, je tudi prava izvršilni organi. Torej, se pripraviš za vožnjo, če mislite, da to raziskati sami.

Z 2 minut navodila za dostop do Darknet / Dark spletu

Pomembni varnostni ukrepi pri uporabi v Darknet / Dark spletu

  1. Izklopi teče skripte v možnosti TLS (kliknite na gumb tik pred naslovni vrstici). To je zato, ker je večina mest v Darknet kriminalna. Če pristanemo na eni, pa bi želeli, da vas izslediti. In skripte ustvarili uporabo JavaScript je lahko nevarno, če jim uspe shraniti nekaj na računalniku.
  2. Dvakrat premislite, preden kliknete katero koli povezavo, saj ne veš, ki upravlja spletno stran in v kateri koli od teh povezav vodi do. Uporabljajte le znane imenikov, da bi dosegli overjene destinacij.
  3. NE prenesete karkoli na svoj računalnik. Ni bittorrent in ni prenosov, saj lahko pri shranjevanju stvari na računalniku podarite svoj dejanski IP.

Končno besedo opozorilo

Ta objava je bila napisana samo za izobraževalne namene

Če želite uporabiti Darknet, to storite po vaši lastni presoji in na lastno odgovornost. Poskrbite, da se zavedajo vseh posledic, ki lahko sledijo. Menim, da so informacije, čudovita stvar in da je internet nam omogoča, da razišče veliko čudovitih krajev, ampak tudi številne temne tiste, varni in vedno poskrbite, da zaposlujejo dobro presojo.

Če imate kakšne zanimive izkušnje, ki jih želite deliti s potovanjem skozi globoke spletu rad bi jih slišal v komentar oddelku spodaj.

Viri in dodatna glasi:

Kako za dostop do globoko splet ali Darknet

Vodnik za začetnike za raziskovanje Darknet

Darknet ali Deepnet

Sorodne novice


Post Altcoin

Bitcoin Scam Test - 10 orodij za ugotavljanje, ali je Bitcoin Business Legit

Post Altcoin

Potovalna pot

Post Altcoin

Kaj je zdravilo Ripple? Pogled Inside Crypto 2.0

Post Altcoin

Rise of Potcoin

Post Altcoin

Ethereum dvigne 6,4 milijona dolarjev v prvem četrtletju prodaje Genesis

Post Altcoin

Lex kriptografijo, bitkoin in Revolucija odprtega bazarja

Post Altcoin

Rebranding, Intervjuji in celoten seznam kovancev

Post Altcoin

Vadnica: Kako uporabljati Darkcoin denarnico in Darksend

Post Altcoin

Cloud Mining - donosna ali evolucija prevara?

Post Altcoin

Preiskovalna komisija SEC je potrdila GAW rudarje in potekala informacije

Post Altcoin

Segwit2x, UASF in Možna vilica - tukaj je treba vedeti

Post Altcoin

6 najboljših Bitcoin mining software