6 Koraki za oceno, ali je alternativna kriptocurrency vredna naložbe | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

6 Koraki za oceno, ali je alternativna kriptocurrency vredna naložbe

6 Koraki za oceno, ali je alternativna kriptocurrency vredna naložbe

Kot zvesti bralci 99Bitcoins, ste verjetno že veste, da obstajajo poleg Bitcoin trenutno več kot 600 alternativne cryptocurrencies na trgu. Bitcoin je izvorna koda, da je odprtokodni in javno dostopni na GitHub, lahko prosto kopira s vsakogar zanima pri ustvarjanju lastne kovanec.

Vprašanje, ki ima veliko ljudi je, da je s tako veliko alternativ, kako ocenjujemo katere so proučili in odkup? Konec koncev, vsak kovanec ima svojo ceno, je zagotovo počuti kot 24/7 borzo.

Bom poskušal iti skozi nekaj dejavnikov, ki smo na CoinGeckouse pri ocenjevanju altcoins.

1. Tehnična in monetarna pravila inovacije

Nekateri ljudje so mnenja, da je najvišja zgornja meja Bitcoin je 21 milijonov kovancev omejitveni dejavnik, saj se ljudje počutijo slabo sprejemanje le 0,0001 BTC v eni točki. Dogecoin, na primer, ima skupno ponudbo 100 milijard dogecoins, ki je bila v celoti izkopati do sredine leta 2015. Prav tako nima trd pokrov in se predvidoma povečal na 5.256 Radijska milijard kovancev vsako leto potem ko je dosegel 100 milijard. Spremembe v denarnih pravil ustvarja povsem drugačno ekonomsko spodbudo za altcoin.

Drugi kovanci uporabili drugačno cepilnim algoritem v celoti. Peercoin, na primer, uporablja dokaz-of-deleža namesto dokazila-of-dela, medtem ko Ethereumis cryptocurrency, ki je zasnovan od tal navzgor, ne da bi odcepitev koli kodo Bitcoin je tudi Turing-popolna. Obstaja veliko zanimivih novosti dogaja v altcoin svetu, ki so lahko koristne za celotno ekosistemu in se začne na tej podlagi bodo dober prvi korak pri ocenjevanju altcoins.

2. Razvoj dejavnosti

Eden od načinov, da bi ocenili, ali ima določen altcoin dobro prihodnost je pogled na njeno razvojno dejavnost. Kovanca z aktivno razvojno ekipo bodo izrinjeni posodobitve in popravljanje hroščev ves čas.

Vidimo lahko, da je Bitcoin najbolj aktivne razvojne ekipe. Vse razvojno delo poteka javno preko GitHub skladišča in eno lahko preverite, če kateri koli od razvijalcev kovancev je "spi". Ker so mnogi kovanci "Ločen" iz Bitcoin, je še posebej pomembno za podjetja, ki se potiska posodobitve, kadar se ugotovi napako v Bitcoin, saj bo skoraj zagotovo vplivala na altcoin kot dobro, saj si delijo večinoma podobno osnovno kodo.

 

3. Moč skupnosti

Kovanca brez skupnosti ne bo imel nobene vrednosti, sploh zato, ker nihče ne bo z altcoin. Če pogledamo skozi forumih, kot so Bitcointalk, boste opazili, da se bodo mnogi trdijo, da je njihova altcoin najboljše skupnosti, vendar je najboljši način, da za merjenje velikosti skupnosti, je pogled na številke.

Težko je reči, da je kovanec X je Y število uporabnikov zaradi decentraliziranega značaja. Vendar pa je mogoče uporabiti pooblastil pri oceni velikosti skupnosti, ki jih je videti na številko za Facebook všeč, privržencev Twitter in Reddit dejavnost.

4. Obseg trgovanja in likvidnost

Enako pomembno je, da si, če obstaja kakršen koli trgovsko dejavnost, ki obkroža altcoin. Nobenega smisla nima, imajo na tisoče dolarjev vredne iz altcoin, če se nihče ne trguje in obstaja zelo majhna možnost za izhod iz trenutnega položaja na trgu.

Tam bo divje nihanje v ceni, kadar se kateri koli znesek, kupuje in prodaja, in to nestanovitnost ni dobro za ohranjanje vrednosti vaše altcoin gospodarstev.

5. Tržna kapitalizacija

Kovanci z majhno tržno kapitalizacijo je mogoče zlahka manipulira z ljudmi, ki nameravajo organizirati črpalk in odlagališč trikov. Eden lahko izgubijo veliko denarja, če občutljivi na laži, da ti ljudje izrinili.

Kovanci z večjo tržno kapitalizacijo bo težje, da se manipulira, saj bo to zahtevalo bistveno večjo kapitalsko osnovo, da manipulirajo ceno.

6. Javni interes

Nazadnje se je treba tudi razmisliti, kako priljubljen je kovanec v svetovnem spletu. Hitro iskanje imena kovancev na Google ali Bing bo pokazal, koliko zadetkov obstajajo v zvezi s kovancem. Uveljavljeni kovanci kot Bitcoin bodo imeli milijone rezultatov iskanja, ki kažejo zrelost kovanca, medtem ko bo mali kovanci imajo zelo malo pokazati.

Enako bi lahko rekli ob pogledu na priljubljenosti uradni spletni strani kovanca je na Alexa. Bitcoin.org, na uradni spletni strani Bitcoin je zelo priljubljena v svetu, razvrstitev kot 14,175thmost priljubljeno spletno stran Alexa na tem planetu v času pisanja.

Upam, da ste do sedaj zavedajo nekaterih pogledih na visoki ravni ocenjevanja altcoins na podlagi tega člena. Vendar pa obstaja veliko drugih načinov ocenjevanja altcoins, ki bodo zahtevale nadaljnje raziskave.

Čeprav je altcoin ekosistem napolnjena z veliko prevare - to biti še posebej previdni pri navigaciji ta prostor -, lahko pa tudi zelo donosen, če si naredil svojo domačo nalogo prav. Ne verjemite vsega, kar preberete in vedno opravljate svoje skrbnosti s preverjanjem dejstev in podatkov o CoinGecko in druge spletne strani.

Sorodne novice


Post Altcoin

Šest idej Bitcoin in Altcoins potrebujejo obema deloma II

Post Altcoin

Dogecoin # 98 NASCAR Dogecar je pripravljen iti

Post Altcoin

Kako do 20% dobička iz vaših bitkoin z investiranjem

Post Altcoin

Kako Darkcoin Anonymous DarkSend pomaga Bitcoinu

Post Altcoin

Vodič za preprost kriptokurrency za algoritme X

Post Altcoin

Kako kupiti IOTA: osnovni začetni vodnik

Post Altcoin

6 najboljših Bitcoin mining software

Post Altcoin

Kako kupiti NEO v 3 preprostih korakih: začetni vodnik

Post Altcoin

6 Bitcoin trgovanja vaje vredno branja

Post Altcoin

Bitcoin kot dolgoročna naložba

Post Altcoin

Kupite Peercoin s Paypal ali kreditno kartico

Post Altcoin

Kako priti svoj prvi Bitcoin danes