Vodnik: 4 Nasty programi, ki bodo ugrabili datoteke za Bitcoins | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Vodnik: 4 Nasty programi, ki bodo ugrabili datoteke za Bitcoins

Vodnik: 4 Nasty programi, ki bodo ugrabili datoteke za Bitcoins

V preteklem letu Bitcoin je začel delovati kot prednostni obliki gotovine na nove vrste zlonamerne programske opreme. To se imenuje izsiljevalska na splošno in traja svojih računalniških datotek, kot talca, dokler ne boste plačali heker, ki ga je ustvaril svojo odkupnino.

In to je razvija, hitro...
Prvi in najbolj razvpit oblika izsiljevalska prosilka Bitcoin se je imenovala "CryptoLocker". To prikrade na vaš računalnik preko nedolžne iščejo spam e-pošte, kot je ta.

Pritrjena na e-pošto je bil arhiv ZIP, ki vsebuje majhno izvedljivo datoteko (program, ki teče na računalniku Windows, običajno konča z ".exe"). Da bi stvari še težje zazna ".exe" datoteka je bila z uporabo razširitev dokumentov (tj ".pdf") v imenu datoteke in prikazovanje ikono Adobe Reader.

Če ste se odločili, da odprete zlonamerno datoteko, bi prenos in izvajanje Gameover Zeus, ki je v prenosu turn in namesti druge zlonamerne programske opreme družin, vključno z CryptoLocker. CryptoLocker bo nato iti naprej in šifriranje računalniških datotek, tako da ne bo imel dostopa do njih brez posebnega zasebni ključ (tako kot tisti, ki se uporablja v Bitcoin denarnico). Seveda, da bi dobili zasebni ključ, boste morali plačati.

To je tisto, kar boste videli v računalniku, če ste okuženi:

Če ni uspelo plačati odkupnino v času, ki bi jih morali uporabiti CryptoLocker je "dešifriranje storitev". Seveda, CryptoLocker je "dešifriranje Service" je veliko dražja od prvotne odkupnino.

To je noro:

V prvih 100 dneh smo CryptoLocker izšla skoraj 500.000 računalnikov dobil okužene. Po Symantec 3% ljudi, ki se strinjajo, da plača odkupnino, vendar dodatno studiessuggest, da je številka bližje 1,3%.

Eden Thesisclaims, ki so bili ustvarjalci CryptoLocker uspelo zbrati 1.216 BTC v tem časovnem obdobju, zaradi česar jim je dobiček več sto tisoč dolarjev.

CryptoLocker je bila dokončno zaprli v 2. Junija 2014, ko je več organov pregona vzel omrežje, ki ga upravlja. Uporabniki, ki so bili okuženi sedaj lahko dešifrirati nazaj svoje datoteke z uporabo spletne strani, imenovano DecryptCryptoLocker.

Toda zgodba se ni končala tam:

Navdih CryptoLocker, čeprav niso povezani, CryptoWall prišel igral februarja 2014. Čeprav je bil CryptoWall manj zapletena kot CryptoLocker je uspelo okužiti 625.000 računalnikov - večje število kot njegov predhodnik.

Top okuženih države so bile ZDA, Vietnam, Veliki Britaniji in Kanadi. Tukaj je geografska zastopanost okuženih držav:

Toda čeprav je bila veliko truda za distribucijo CryptoWall čim bolj so bili rezultati nekoliko pod pričakovanji. "Samo" 939 BTC so bili zbrani iz različnih uporab, ki so se odločili za plačilo. Odkupnina gibale med 200 $ in 10.000 $ (kar je samo en uporabnik plača).

Slaba novica je, da je CryptoWall razvija:

Medtem ko CryptoWall začelo kot CrptoLocker klon, zdaj pa je mutiral v CryptoWall 2.0 januarja 2015 in CryptoWall 3,0 marca 2015. Danes CryptoWall šifrira ne samo datotek, ampak lahko tudi kradejo podatke iz računalnika, vključno z zasebnim ključem vašega Bitcoin Denarnico. Zaradi tega je programska oprema veliko bolj donosno za ustvarjalce, ki zagotavlja, da bodo dobili neko obliko plačila za svoje delo.

V zadnjih nekaj mesecih leta 2015 so poročali tudi ti dve veliki nevarnosti:

CTB Locker

# 8211; Stojala za Curve-Tor-Bitcoin.

  • Curvecomes iz kriptografije, ki temelji na eliptičnih krivuljah. To je metoda, uporabljena za šifriranje datotek.
  • Tor (kratica za čebula usmerjevalnika) je mreža računalnika, ki sestavljajo Darknet.
  • Bitcoinrefers na možnost, da plača v bitcoins.

Tukaj je, kako "ugrabljena" računalnik z CTB Locker izgleda nekako takole:

CoinVault

# 8211; Sprosti novembra 2014, to CrpytoGraphic Locker vam daje možnost za dešifriranje eno datoteko "na hišo". Pomen, ustvarjalci programske opreme, želimo, da bi vam okus, ali neke vrste dokaz, da so dobri za njihovo besedo. Razmislite to dejanje dobre vere, kot je določanje en talec brezplačno.

CoinVault je usmerjena več kot 20 držav na dan, vendar je policija Netherland bili sposobni doseči nekatere informacije CoinVault je. Z uporabo te informacije Kaspersky je vzpostavila spletno stran Decryptor, da pomaga v boju proti CoinVault.

Vendar pa obstajajo tudi dobre novice tudi:

Tukaj je nekaj, kar lahko storim glede tega večjega pojava kriptografskih omarice.

Najprej vrste ransomeware sem omenil v tem položaju vse ciljne različic operacijskega sistema Microsoft Windows (od XP do Windows 10). Torej, če imate mac in uporabljate Mac OS ste verjetno varno (verjetno...).

Drugič, morate to navado, da redno varnostno kopiranje datotek. Na ta način, tudi če nekdo šifrira podatke, ki jih lahko vedno obnovite izvirne datoteke brez šifriranja. Ker lahko povezane storitve, kot so Dropbox je okužena tudi odvisno od primera, je offline backup tudi predlagal.

Če boste za varnostno kopiranje datotek, boste morda želeli, da sledijo 3-2-1 rulewhich pomeni:

  • 3 različne kopij na treh različnih krajih (3 izvodi na isti trdi disk ne šteje).
  • 2 različni formati (npr trdega diska in DVD).
  • Naj 1 kopijo na drugem mestu (torej na drugem mestu). To bo preprečilo oba izvoda pridobivanje uničen v primeru vloma v, požar, itd

Naslednji ukrep, da se je zelo preprosta. Ne odpirajte priponke, ki so videti smešno (ok mama ?!). To vključuje e-pošte od ljudi, ki jih ne poznate in datoteke, ki mislite, da je lahko nevarno. To je bilo opozoriti, da tudi datoteke, ki se lahko zdi neškodljivo, kot so predstavitve v PowerPointu, Excel listov in dokumentov Word. Lahko vključujejo tudi izvedljivo filewithin njih.

Prepričajte se, da vedno posodobite operacijski sistem z najnovejšimi posodobitvami in imajo nameščen zanesljiv programa Anti-Virus. Po tem korakom bo verjetno ste zavarovani v večini primerov. Če menite, da ste želeli dodatno zaščito, ki jo lahko najdete v tem guidewhich potrebščine napredne korake, ki jih je mogoče sprejeti.

Očitno obstajajo tudi namenske orodja, ki jih lahko namestite na vaš računalnik, da bi preprečili te vrste ransomeware od prikazujejo kot CryptoPreventand CryptoGuard.

Nenazadnje, je ogromen vir glede CoinVault zlasti, ki vam bo dala vse informacije, ki jih potrebujete v primeru, da se okuženi tukaj.

Če ste kdaj je vaš računalnik okužen z ransomeware rad bi slišal tvojo zgodbo v komentar oddelku spodaj.

Viri:

Sorodne novice


Post Altcoin

Reddcoin je rast v letu Bitcoin Bear Market

Post Altcoin

Znanstveniki prosi za donacije Bitcoin & Dogecoin

Post Altcoin

Dnevno poročilo Bitcoin: BitFury Capital vlaga v BitGo, KnCMiner zapira serijo investicij v seriji $ 14M in še več

Post Altcoin

Kako kupiti NEM (XEM) - začetni vodnik

Post Altcoin

Ripple Implosion

Post Altcoin

Želite delati in se plačati v Bitcoinu? Tukaj je šest spletnih mest, ki vam lahko pomagajo

Post Altcoin

Myriads EasyMiner prinaša Myriadcoin na nove trge

Post Altcoin

Kako kupiti Zcash v 3 preprostih korakih - vodnik za začetnike

Post Altcoin

Kako priti do Bitcoinov - Priročnik za hitro in brezplačno pridobivanje bitkoinov v letu 2018

Post Altcoin

Kaj je Dogecoin

Post Altcoin

Kako zaslužiti denar z Bitcoin - 99Bitcoins primerov

Post Altcoin

Seks in enojna Bitcoin