Kaj je Peercoin? Hibridna kriptocurrency | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kaj je Peercoin? Hibridna kriptocurrency

Kaj je Peercoin? Hibridna kriptocurrency

Uvedena avgusta 2012, Peercoin (PPC) je ena najstarejših altcoins v cryptocurrency skupnosti in glavni tekmec Bitcoin. Nastala je Scott Nadal in Sončni kralj, anonimni razvijalec, ki je ustvaril tudi Primecoin. Peercoin je bil prvi cryptocurrency združiti dokaz-of-dela in dokaz-of-deleža v hibridni sistem, ki obravnava pomanjkljivosti Bitcoin, hkrati pa tudi z manj energije.

Green Alternative

Bitcoin je bila kritizirana zaradi svoje težke porabo sredstev, saj hitreje in so potrebne hitrejše stroji zaslužiti enako količino kovancev s pomočjo skupinskih nagrad. Trenutno omrežje Bitcoin porabi približno 150.000 $ vredno energije v enem dnevu, zato je merljiv pritisk na okoljskih virov.

Peercoin ima drugačen pristop, s pomočjo hibridni algoritem, ki na začetku uporablja dokaz-of-dela, vendar počasi prehode na dokaz-of-deleža, kot je omrežje raste. Namesto vodenja generacije kovance izključno v rokah rudarjev, mreža Peercoin prenaša breme za ljudi, ki preprosto imajo Peercoin in vodijo stranko na svojem računalniku. Tako izraz "proof-of-deleža" dobesedno pomeni, da nagrajuje uporabnike, ki ohranjajo svoj delež v omrežju, zato vzdrževanje omrežja sama.

Ker Peercoin uporablja bistveno manj energije kot Bitcoin, je touted kot trajnostnega in okolju prijaznega altcoin. V bistvu, od januarja 2014, mreža Peercoin uporablja samo 30% energije, ki Bitcoin uporablja. Ta frakcija pa naj bi se nadalje zmanjša sčasoma Peercoin prehode bolj dokazovanja deleža.

Kovanje: Peercoin notranjo ure

Proces ustvarjanja novih kovancev in zagotavljanje omrežja v sistemu proof-of-deleža se imenuje "kovanje". To je mogoče storiti z kdorkoli teče polno vozlišče, in verjetnost reševanja bloka se določi, koliko Peercoins so sedel v denarnici vsaj 30 dni. Ti kovanci, ki so bile seje vsaj mesec so edini kovanci, ki štejejo kot "gre" v omrežju. Ko so kovanci, prenesejo na novega lastnika, je njihova notranja ura ponastavi in ​​še 30 dni, je treba opraviti, preden se kovanci lahko uporablja kot delež znova.

Potem ko je dosegel, da je 30. Dan, pa je kovanje moč dejansko potem vsak dan poveča za dva meseca. Ko je 90. Mine dan, da se kovanci v bistvu ustavi staranje in še naprej kujejo na isti stopnji. V bistvu je mreža Peercoin incentivizes ljudi, da imajo kovanci za najmanj 3 mesece in močno odvrača porabe. Proces kovanje nagrajuje tiste, ki ohranjajo orodja za kovanje: kovanci sami. Največji dobrotniki Peercoin so tisti, ki imajo veliko za to, in za dalj časa.

Varovanje pred inflacijo

Kot drugo vgrajeno v korist dokazilo-of-igri, so uporabniki Peercoin nagrajeni 1% obresti na leto za vzdrževanje njihove delež v omrežju. Ta mehanizem je kot obresti na varčevalni račun, vgrajen v sam denar. To incentivizes ljudi, da ostanejo na omrežju brez uporabe pretirane energije, ampak tudi počasi napihne ponudbo denarja.

Ta 1% inflacija je pravzaprav nekako nevtralizirati s pametno uporabo 0,01 PPC na transakcijskimi stroški. Namesto pošiljanja pristojbine za rudarje kot v omrežju Bitcoin, Peercoin dejansko uničuje pristojbine in jih odstrani iz pari popolnoma. Tako malo Peercoin izgine z vsako transakcijo, ki se zgodi - tako ustvarja deflacijsko funkcijo.

Vzporedni mehanizmi 1% letne obresti in 0,01 PPC provizija transakcije delo postane skupaj ustvariti zanimivo dinamiko, ni videl v drugih altcoins. Peercoin bistvu je zgrajena za preprečevanje pogoste transakcije in spodbujajo kopičenje. Zato bi Peercoin nepraktično kot platformo za plačila, kar je njen namen bistveno drugačen od ostalih kovancev, ki so bolj transakcija prijazen.

Varnost proti 51%

Druga prednost Peercoin inovativno proof-of-deleža hibridnega sistema je, da je veliko dražje izvesti 51% napad - ranljivost, ki je bil Bitcoin kritizirali. Napadalec bi teoretično morali pridobiti 51% celotne cepilnim moči rudarjev Bitcoin je, da bi pridobili moč dvojnega porabe, in to tveganje je zdela zelo realna v preteklosti, ko so nekateri BTC rudarskih bazenih naredil pristop 50% razpršitev moči.

Peercoin odpravlja to tveganje, čeprav je hibrid dokaz-of-dela in dokaz-of-deleža sistema. Ne samo, da bi napadalec morali 51% rudarske oblasti, ampak tudi 51% kovancev, ki so aktivni delež v omrežju. Ob trenutni tržni kapitalizaciji Peercoin, bi to prizadevanje stala skoraj 25 milijonov $ - kar 51% napad zelo drago in veliko manj verjetno, da se zgodi, kot v omrežju Bitcoin.

Kot smo že omenili, lahko samo kovanci, ki so bili sedel za najmanj 30 dni, ki se uporablja za kovanje in zagotavljanje mreže. Za nekoga, ki opravi 51% napad na Peercoin, da ne bi le morali kupiti do 51% vseh kovancev, potem pa čakati cel mesec, preden bi lahko ogrozila omrežja. V zelo malo verjetnem primeru, da se to zgodi, bi uporabnikom Peercoin videli, da prihaja in imajo na voljo 30 dni, da se odzovejo.

Peershares: decentralizirano Zaloge

Peercoin je aktiven razvoj skupnosti je povzročila Peershares, novo vlogo zgrajena na vrhu obstoječo kodo mreže. Projekt je bil prvič predlagala septembra 2013, ki ga razvijalec Jordan Lee in začel pridobivati ​​vleko januarja 2014, kakor je več razvijalci skočil na krovu.

Peershares je namenjen kot decentralizirano rešitev za podjetja, ki želijo izdajati delnice in dividende, ne da bi morali zanesti na trgovca zalogi tretje osebe. Vsako podjetje bi spremeniti določeno količino Peercoins v povsem novo blockchain ki predstavlja vse delnice te družbe. Novi blockchain lahko sedaj razdeli med delničarje, ki omogoča podjetju, da dvig denarja in na koncu izdajo dividende.

Peershares je še vedno v začetni fazi, s jedro razvoj nadaljuje v bližnji prihodnosti. Vendar pa je čutiti navdušenje za projekt Peershares, in nekateri razvijalci so dejansko preusmerila svojo pozornost stran od Peercoin v korist svoje temeljijo na zalogi bratranec. To je zelo možno, da bo Peershares prvi uspešno izvajanje zalog v cryptocurrency.

Soba za rast?

Trenutno Peercoin ima skoraj 50 milijonov dolarjev kapico na trgu, zaradi česar je četrta najbolj priljubljena cryptocurrency v smislu shranjenih bogastva. Vendar pa je še vedno manj kot 1% tržni cap Bitcoin je za 6,7 ​​milijarde $. Zastavlja se vprašanje: je Bitcoin stokrat bolj dragoceno kot Peercoin?

Očitno je, da tržna dinamika, so kompleksni in obstaja nešteto dejavnikov pri igri v vrednosti cryptocurrency. Ampak to je očitno res, da je omrežje Peercoin energetsko učinkovit in izjemno varen pred 51% napada, zaradi česar je eden od najbolj trajnostnih in zanesljivih cryptocurrencies na trgu zdaj.

Toda ekonomija zgrajena v Peercoin privlačen samo za dolgoročno kopičenje, in je še vedno, da je treba ugotoviti, ali je ta funkcija ali napako v očeh skupnosti na splošno. Za zdaj bo prostor verjetno še naprej prevladujejo transakcijskih-centric kovancev, kot Darkcoin, Litecoin in Bitcoin.

Sorodne novice


Post Altcoin

Kratke posodobitve kovanega kovčka: prehod v leto 2015

Post Altcoin

Anonimne kriptokutence: njihova zgodovina je na kratko

Post Altcoin

Cryptocurrency bitka Zelenih

Post Altcoin

Myriads EasyMiner prinaša Myriadcoin na nove trge

Post Altcoin

Kako kupiti Stellar Lumens v 3 preprostih korakih: začetni vodnik

Post Altcoin

Intervju z Josh Garzo, ustanoviteljem in izvršnim direktorjem GAW Miners

Post Altcoin

Dnevno poročilo Bitcoin: BitFury Capital vlaga v BitGo, KnCMiner zapira serijo investicij v seriji $ 14M in še več

Post Altcoin

Predstavljamo uradno vladno sankcionirano kriptokurrenco v Ekvadorju

Post Altcoin

To je o blokchainu, ne za Bitcoin

Post Altcoin

Anonimnost kriptokutentov II. Del - Cryptonote & Darkcoin

Post Altcoin

Bitcoin Gold Hard Fork Explained (prihod 25. oktobra)

Post Altcoin

Štiri dejstev o Bitcoin denarnicah, ki jih morate poznati