Kaj je rudarstvo? | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Kaj je rudarstvo?

Kaj je rudarstvo?

Digitalna valuta rudarstvo, s SHA-256for Bitcoin, Scryptfor mnoge druge valute, in cela vrsta drugih algoritmov, ki so bili razviti, je rastoča industrija, s Bitcoin rudarstvo, in Scrypt rudarstvo, pri čemer stroji ustvarjena, da stane 10.000 $ +.

Torej, zakaj ljudje Mine digitalne valute?

Miningis glavni način za obdelavo transakcij, snemanje in varnosti pri večini digitalnih valut, kot tudi način, v katerem se odpirajo nove kovanci. To ne velja za vse digitalne valute, vendar pa je osrednjega pomena za veliko večino.

Šli smo v nekaj podrobnosti o tem, kako rudarska dela v članku, "Kaj je Bitcoin?" Vendar, rudarstvo nekoliko razlikuje med valutami, in te razlike povzročijo priložnosti, kot tudi ponujajo nove poti za razvoj digitalnih valut, kot celota.

Digitalna Valuta rudarstvo proces

Block Generation

Torej, začeti razumeti, kaj rudarjenje, moramo najprej razumeti, kako je blok generira. Blok je preprosto seznam nedavnih transakcij, ki jo je treba obdelati, zabeleži, in dodal, da javni knjigi znan kot Blokiraj verigo. To je osrednji cilj rudar. Kako se to končano, je zapleteno, vendar netehnični način, da pogled na to je to: Računalniki zaženete program, ki poskuša uganiti rešitev za skoraj neizračunljivo problem. To je potrebno za varnost omrežja, saj ustvarja potrebo po delu je treba storiti, da bi rudar, da imajo možnost za pridobitev bitcoins.

Rudarstvo Težavnost

Rudarstvo težave povzroča omrežja sprejeti kakršno koli odgovor, ki je manjša od določene vrednosti. Ta težava se prilagodi, glede na hitrost, ki so bile nedavne bloki rešiti, tako da je hitrost, s katero se rešujejo blokov ostaja stabilna. Ker procesorske moči omrežja kovanca je goes up, največja vrednost sprejeta (cilj) se zmanjša. Če procesorske moči gre dol, je cilj večja. Bitcoin difficultyis trenutno na ravni, ki palčkih vse druge valute, in se meri na ravni petahashes na sekundo na tej točki.

Dokaz-of-dela

Dokaz-of-workis točno to, kar sliši. To je metoda, zasnovana za zaščito sistema z zahtevo rudarjev dokazati, da delo je bil končan, in je osnova za večino digitalnih valut. Način, kako to doseči, je po zgoraj navedeni metodi cepilnim.

Digitalni Valuta Rudarstvo Algoritmi

SHA-256 Rudarstvo

SHA-256 je kriptografski algoritem, ki ga Bitcoin, Peercoin, Unobtanium uporablja, in peščica drugih. To je napreden algoritem, ki je zelo težko grobo silo, in s tem zagotavlja visoko stopnjo varnosti na sisteme, ki ga uporabljajo, in omogočajo težav povečala na ravni, ki ne more doseči s tradicionalnim procesor. Bruce Schneier dal to na način, da lahko učinkovito dobili točke čez, "Te številke nimajo nobene zveze s tehnologijo naprav; oni so maksimumi, ki bo termodinamike omogočajo. In močno pomeni, da so napadi Brutalni proti 256-bitnih ključev bodo neizvedljivo, dokler računalniki so zgrajene iz nečesa drugega kot pomembno in zasedajo nekaj drugega kot prostor. "

SHA-256 je zelo obdelavo težka, vendar ne spomin težka, algoritem, in s tem Asics (integrirana vezja po naročilu) za rudarstvo digitalne valute, ki uporabljajo SHA-256 je bilo ustvarjenih razmeroma enostavno. To hitro pripelje do GPU (Processing Unit grafični, na splošno v PC Grafične kartice), in FPGA (Field-Programmable Gate Array) postal zastarel.

Scrypt rudarstvo

Scrypt je na osnovi gesla funkcijsko tipko izpeljava. Litecoinwas Charles Lee, nekdanji Google ustvaril, in je bil prvi digitalni valuti za uporabo Scrypt. V primerjavi s SHA-256, Scrypt je zelo spomin težka, zato je bilo prvotno teorijo, da FPGA in Asics bi GPU skoraj nemogoče uporabiti za rudarstvo. Vendar pa se je izkazalo, da ni bilo res, in GPU rudarskih programov so hitro ustvarili. Danes, več podjetij, ki proizvajajo Scrypt Asics, kot GND Minersand KNC Miner.

Scrypt-N rudarstvo

Scrypt-Adaptive-Nfactor (Scrypt-N) je Scrypt algoritem, ki je bila spremenjena, da zahtevajo večje in večje količine pomnilnika, kot čas gre naprej. Kot rezultat, Scrypt-N je zelo ASIC odporen, kot ASICS po definiciji zahteva funkcijo, ki se fiksno nastavljenimi. Čeprav je možno, da bi se napredna ASIC ustvarjena za ravnanje Scrypt-N, bi bilo prav tako zahteva veliko količino pomnilnika, ki bi močno omejili, da je morda moč. Glede na to, bi Scrypt-N ASIC je malo verjetno, da mine veliko hitreje, ali bolj učinkovito, kot visoko end GPU.

Multi-Algoritem Rudarstvo

V poskusu, da bi omejili možnost razvoja ASIC, kot pri Scrypt-N, nekaj novih digitalnih valut izvajajo vrtijo algoritme v svoje rudarsko procesa. To bi zahtevalo ASIC biti namenjena vsem algoritmov posebna valuta uporablja, in bi v nasprotju z namenom ustvarjanja ASIC za začetek. Asics so močni, ker so zgrajene za določeno uporabo, in nimajo sposobnosti za kaj drugega. Z dodajanjem dodatnih sposobnosti, bi ASIC izgubili velik del te ugodnosti.

Sorodne novice


Post Altcoin

Kako priti do Bitcoinov - Priročnik za hitro in brezplačno pridobivanje bitkoinov v letu 2018

Post Altcoin

Štiri dejstev o Bitcoin denarnicah, ki jih morate poznati

Post Altcoin

Enostavna metoda za povečanje varnosti vašega Bitcoins

Post Altcoin

Gavin Andresen vam pokaže, kako izvajati dvokomponentno zaščito datotek denarnice

Post Altcoin

Bitcoin Whiteboard Tuesday - Postanite Bitcoin varnostni strokovnjak

Post Altcoin

Potcoin je kje je! Uvod v potcoin

Post Altcoin

Bratislava podzemna železnica, ki sprejema Worldcoin Medtem ko WDC zavezništvo sproži revolucionarno izdajo denarnice Drunk Turtle

Post Altcoin

Analiza: Bill Gates pravi, Bitcoin je boljši od valute

Post Altcoin

Vadnica: Kako uporabljati Darkcoin denarnico in Darksend

Post Altcoin

Kako kupiti Namecoin (Paypal, kreditna kartica, Cash) - 100% varno in enostavno

Post Altcoin

Analiza bitkoina proti litecoinu in zlatu proti srebru

Post Altcoin

To je o blokchainu, ne za Bitcoin