Znanstveniki prosi za donacije Bitcoin & Dogecoin | Slovenian.globalsciencecollaboration.org

Znanstveniki prosi za donacije Bitcoin & Dogecoin

Znanstveniki prosi za donacije Bitcoin & Dogecoin

Molekularni biologi, povezani s Harvard in MIT se sprašuje cryptocurrency skupnost za pomoč pri financiranju njihovih projektov. Znanstveniki želijo donacije za njihove raziskave v mTOR gena, ki je pomemben katalizator v procesu staranja celic in razvojem raka.

Tim Peterson, podoktorski sodelavec na Univerzi Harvard, objavljene na Bitcoin subreddit torek prosi za dobrodelne donacije iz skupnosti. Je predložil dokaz o identiteti in povezave do njegovega dela na Onarbor A crowdfunding stran je ustvarjena, da sprejema Bitcoin, Dogecoin in kreditne kartice preko Stripe.

Peterson in njegovi kolegi upajo, da ustvari nov vir sredstev za svoje raziskave, ki ni odvisen od nadležen postopek za pridobitev nepovratnih sredstev.

Microfunding za znanost

Crowdfunding stran Peterson je, ki je pravkar začela ta mesec, je zasnovan tako, da omogoča uporabnikom, da postanejo "podpornikom" posameznih projektov, ki jih darujejo denar. Na ta način Onarbor je podobno kot druge crowdfunding platform, kot Kickstarter in Indiegogo.

Vendar Onarbor je poseben v tem, da omogoča prispevke v obliki cryptocurrencies Bitcoin in Dogecoin. Čim manj kot 5 Doge (0,2 centov) lahko darovali za projekte, ali "dela", kot si jih ti na mestu. To odpira možnost za projekt dobili financirajo tisoče majhnih donacij, namesto da poskušajo zagotoviti en velik donacijo.

Peterson izdeluje v pripombah oddelku svojega delovnega mesta:

Izdelava platformo micropublishing in microfunding v Onarbor, smo menili, da bi lahko tako zmanjša čas raziskovalci so poraba ne gre dejansko znanosti, in omogočiti ljudem, poudariti manj zaradi denarja so bili daje.

Nove funkcije Crowdfunding

Medtem ko Peterson in njegovi kolegi v glavnem uporabljajo Onarbor, da predstavijo svoje znanstvene članke, stran podpira tudi založniške dokumente, glasbo, video posnetke in aplikacije. Praktično se vsak del ustvarjalnega dela lahko objavljena na spletni strani za strokovno ocenjevanje in donacij.

Inovativna funkcija peer review Onarbor je simulira proces, da so raziskovalci seznanjeni z uporabo v znanstvenih revijah. Ne samo, da lahko projekti, ki se financirajo preko mikro donacije, vendar so odzivi strokovno pregledanimi se lahko financirajo tudi. To incentivizes kolegi akademiki na mestu za pregled dela svojih vrstnikov.

Poleg tega, Onarbor podpira "različic" dela, podobno, kako GitHub ponuja različne različice istega zakonika. Ali je to pesem, video, dokument ali aplikacije, lahko delo spremenil njen ustanovitelj, da vključujejo nove funkcije in strokovnih predlogov. Vse prejšnje različice dela ostanejo dostopni za predvajanje s Onarbor uporabnikov.

Paradigm Shift?

Peterson je dejal, da je njegova raziskovalna vprašanja o $ 6000 v digitalni valuti doslej, s pomoč večinoma prihajajo iz velikodušno Dogecoin skupnosti. Zdi se, da je nova crowdfunding poskus že uspešna, z znanstveniki dvig dodatnega denarja, ki bi ga bilo težko pridobiti brez pomoči cryptocurrencies.

Medtem ko Onarbor še vedno delajo Kinks - aktivni uporabniki so redki, oblikovanje spletne strani, je razburkano, in obrazec za prijavo je buggy- sam koncept ima veliko obljubo. Morda v prihodnosti, bodo znanstveniki ne bo več treba skrbeti za birokratsko moro predlogov o dodelitvi sredstev, in bo sposobna sprejeti svoje delo neposredno s širšo javnostjo. Digitalni valute so, prvič v zgodovini, ki omogoča znanstvenikom, da imajo neposreden finančni odnos z znanosti zagovornikov.

Posodobite junij 14: Onabor zasnova stran je od začetka maja izboljšalo, in domača stran je sedaj poenostavljen vertikalni pogled na zadnjih del. Prijava oblika deluje tudi popolnoma sedaj tudi.

Sorodne novice


Post Altcoin

Kaj je Dogecoin

Post Altcoin

To je o blokchainu, ne za Bitcoin

Post Altcoin

Kako do 20% dobička iz vaših bitkoin z investiranjem

Post Altcoin

Bitkovinske denarnice: ali raje uporabljate spletno programsko opremo ali bi raje prešli na mobilne naprave?

Post Altcoin

Kako priti do bitkoinov: preprost vodnik za začetnike

Post Altcoin

Kako kupiti Litecoin s Paypal, kreditno kartico ali bančnim nakazilom

Post Altcoin

Intervju: Brandon Kurtz iz atletike Vertcoin

Post Altcoin

Kako analizirati ceno Bitcoin kot Pro

Post Altcoin

Kako zahtevati svoje Bitcoin Cash in jo prodajati za Bitcoin (TREZOR, Ledger, Electrum)

Post Altcoin

Kaj so Altcoins?

Post Altcoin

Bytecoin (BCN) je zdaj oborožen z multisig

Post Altcoin

6 nasvetov za pomoč pri potovanju z Bitcoinom